Jump to content

Βubble Anemone


niknik

Recommended Posts

Βubble Anemone, η ποιο αγαπημένη ανεμώνη όλων των χομπιστων. Ένας από τους λόγους που ξεκινάμε ένα θαλασσινό ενυδρείο είναι για να δούμε 2 cloon fish να μπαινοβγαίνουν μέσα σε μια ανεμώνη.

Συμβατά cloonfish clarkii cloonfish,Ocellaris cloonfish,Percula cloonfish,tomato cloonfish,Maroon cloonfish.

Επιστημονική Ονομασία Entacmaea Quadricolor.

Κοινή Ονομασία Βubble Anemone η ΒΤΑ [Βubble Tip Anemone ]

Φροντίδα μέτρια

Διάρκεια ζωής στη φύση πολύ μεγάλη ,στα ενυδρεία όταν οι συνθήκες είναι σωστές [πολύς φωτισμός, τάισμα]ζουν πολλά χρόνια.

Μέγεθος μπορεί να φτάσει έως και τους 30 πόντους.

Θερμοκρασία 25c-28c

Επίπεδο φωτισμού υψηλό

Μέγεθος ενυδρείου τουλάχιστον 120 λίτρα

Συμπεριφορά

Η ανεμώνη είναι ένα ζωντανό το οποίο μέσα στο ενυδρείο θα μετακινηθεί αργά αλλά συνεχώς μέχρι να βρει το κατάλληλο σημείο για εκείνη. Προτιμά σχισμές βράχων η σημείο του βράχου που να έχει εξοχη μεταξύ αυτού και του αραγωνιτη.

Διατροφή μια με δυο φορές την εβδομάδα τοποθετούμε μια γαρίδα σε μια λαβίδα και τις το βάζουμε στο στόμα της.

Αναπαραγωγή η Bubble Anemone αναπαράγετε κλωνοποιοντας τον εαυτό της ,δηλαδή κόβετε στη μέση [κάνει split] και το κάθε κομμάτι αποτελείτε από ένα στόμα. Η παρουσία τροφής είναι ένας λόγος για να κάνει split.

Σε ενυδρεία υφάλου συνιστάτε με προσοχή. Μπορεί να πειράξει ψάρια με τα πλοκάμια της αν και το δηλητήριο της δεν είναι και τόσο ισχυρό. Καλό θα είναι να αποφεύγει την επαφή της με άλλα κοράλλια,και φυσικα με τα χερια μας,[καλο θα ηταν να φοραμε γαντια].

Όταν η ανεμώνη δεν είναι κολλημένη σε βράχο και κοιτάζει προς τον αραγωνιτη ,είναι ζαρωμένη και διακρίνετε το στόμα της ανοιχτό και να βγαίνουν κάτι σαν ίνες ,πρέπει να βγει διότι οι τοξίνες που βγαίνουν ενδέχεται να καταστρέψουν το ενυδρείο.

Εχοντας ανεμωνες στο ενυδρειο μας ,πρέπει να καλύψουμε τους κυκλοφορητές με ένα σφουγγαρι κανοντας του τρυπες [για να μην σταματηση η ροη του], καθώς έχουν την τάση να πηγαίνουν στους κυκλοφορητές.

anemone.jpg

2.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Νικο καλο θα ηταν να αναφερονταν και οι πηγες των πληροφοριων.Επισης τοσοι φιλοι εχουν εδω συγκεκριμενες ανεμωνες.Ας μπουν καποιες καλες φωτογραφιες μελων καλυτερα.

:)

Link to comment
Share on other sites

Επισεις να προσθεσω οτι το να κανει split μια ανεμωνη δεν ειναι απολυτο οτι θα κανει εαν εχει αφθονια τροφης,μπορει να κανει οταν δεν ταιζετε (μου εχει συμβει πολλες φορες) μπορει να κανει split οταν ειναι κακης ποιοτητας το νερο και οχι μονο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...