Akridas66 25 Φεβρουαρίου 2014 #126 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Φιλος μπραβο για την κινησει σου και ισως λυθουν ακομα μερικες αποριες σχετικα με το/τα ειδοι των βακτυριδιων εαν γινει καποια ταυτοποιηση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 25 Φεβρουαρίου 2014 #127 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 αν δεν κανω λαθος,και χωρις να εβαζες βακτηρια πανω στο αγαρ,και αφου δεν δουλευεις σε αποστηρομενο δωματιο και με ολα τα απαρετητα,μεσα σε λιγες μερες(ισως λιγες μερες παραπανω)θα ειχες το ιδιο ακριβως αποτελεσμα..............αλλα και μονο μια σταγονα σαλιο να σου επεφτε πανω στο αγαρ,το αποτελεσμα θα ηταν ακριβως το ιδιο και ισως και σε μικροτερο διαστημα..............τα βακτηρια υπαρχουν παντου και αναπτυσονται ταχεια μολις βρουν μασα!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Φεβρουαρίου 2014 #128 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Θα συμφωνήσω ότι τα βακτήρια υπάρχουν παντού, αλλά το θέμα είναι εκεί που υπάρχουν τι είδος είναι και αν είναι κατάλληλα για τον κύκλο του αζώτου ή για το ενυδρείο μας που τα θέλουμε εμείς. Αν ήταν έτσι και είχαμε τα ίδια αποτελέσματα με κάθε είδος βακτηρίου, δεν θα ρίχναμε ειδικά σκευάσματα στο ενυδρείο μας, αλλά το βρακί μας ή τις κάλτσες μας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 25 Φεβρουαρίου 2014 #129 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Linglong το δωματιο ηταν οσο το δυνατον σε αποστειρομενες συνθηκες καθως ειναι εργαστηριο ιχθυοπαθολογιας ( Καμινετα,κρικους,φλογιστρα οινοπνευματα κλπ). Απλα δεν μπορω να αναφερω την διαδικασια για αποστειρωσεις και ασηπτικες συνθηκες καθως θα γραφω μεχρι αυριο εδω Αν κοιταξεις εχουν φυτρωσει πανω στις γραμμες (streaking). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 25 Φεβρουαρίου 2014 Author #130 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Συγχαρητηρια για την κινηση σου να καλιεργησεις το περιεχομενο του μπουκαλιου σε θαλασσινο αγαρ. Αυτες οι κινησεις ειναι που μας οδηγουν στην καλυτερη κατανοηση του αντικειμενου. Δυστηχως το μονο που μας αποδυκνυει το συγκεκριμενο πειραμα ειναι πως το υγρο μεσα στο μπουκαλι δεν ειναι αποστειρωμενο. Δυστηχως τιποτα περισσοτερο και τιποτα λιγοτερο. Προσοχη. Δεν λεω οτι επιμολυνθηκε η καλλιεργεια. Ειμαι σιγοθρος πως αφου μπηκες στην διαδικασια να κανεις την καλιεργεια ειναι στειρα (μια και μιλησες για κρικους καμενους σε καμινετο και ολη την σχετικη διαδικασια.) Απλα λεω, πως το περιεχομενο του μπουκαλιου δεν ειναι στειρο. Ισως πρεπει να συνεχισεις το πειραμα με μια γενικη εξεταση βιοχημικη του υγρου για να δουμε το περιοχομενο του απο χημικης αποψης. Αν μπορει να γινει ταυτοποιηση του μικροοργανισμου της καλλιεργειας θα ηταν επισης πολυ χρησιμο. Περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον την συνεχεια του πειραματος. Συγχαρητηρια και παλι για την κινηση σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 25 Φεβρουαρίου 2014 #131 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Θα συμφωνήσω ότι τα βακτήρια υπάρχουν παντού, αλλά το θέμα είναι εκεί που υπάρχουν τι είδος είναι και αν είναι κατάλληλα για τον κύκλο του αζώτου ή για το ενυδρείο μας που τα θέλουμε εμείς. Αν ήταν έτσι και είχαμε τα ίδια αποτελέσματα με κάθε είδος βακτηρίου, δεν θα ρίχναμε ειδικά σκευάσματα στο ενυδρείο μας, αλλά το βρακί μας ή τις κάλτσες μας!!! σωστος.............αλλα το θεμα ειναι αν ριχνοντας βακτηρια ,κερδιζεις κατι παραπανω απο χρονο.....και εγω νομιζω οτι δεν κερδιζεις τιποτα παρα μονο χρονο..............χωρις να ριξω βακτηρια ,η θεωρια λεει οτι αργα η γρηγορα το ενυδρειο θα στρωσει.Τωρα αν ριξεις θα κερδισεις απλα χρονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 25 Φεβρουαρίου 2014 #132 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό και αόριστο.... με χρήση βακτηρίων σε 15-20 μέρες γίνεται ο κύκλος, χωρίς τη χρήση και αφήνοντας το ενυδρείο μόνο του πόσος χρόνος νομίζεις ότι θα χρειαστεί για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα? Είναι κάτι που έχει δοκιμαστεί? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 25 Φεβρουαρίου 2014 Author #133 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Δοκιμαζεται αυτη τι στιγμη που μιλαμε Αιολος, στο ενυδρειο μου. Τρεχει απο χθες. Μπηκε ενα UAS (upflow algea scrubber) και μερικες νιφαδες τροφης. Ηδη σημερα υπαρχει bacterial film στο τζαμι του ενυδρειου. We will see! Δεν θα βαλω κανενα σκευασμα βακτηριδιων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo_nick 25 Φεβρουαρίου 2014 #134 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Αφου υπαρχει διαθεση και υλικα για πειραματισμο να προτεινω ενα πειραμα που θα λυσει ολες τις αποριες? 3 μικρα δοχεια με αποστειρωμενο (προσοχη αποστειρωμενο δεν σημαινει φρεσκοφτιαγμενο, σημαινει βρασιμο) θαλασσινο νερο και τα εξης: το Α ενα μικρο κομματι ζωντανο βραχο και τα Β και Γ ενα κομματι ιδιου μεγεθους νεκρο (αποστειρωμενο) βραχο. Ριχνουμε σε ολα μια χ ποσοτητα της αγαπημενης μας τροφης και επιπλεον στο Β μια ποσοτητα βακτηριων (οσο λεει ο κατασκευαστης) και στο Γ την ιδια ποσοτητα αφου τα ζεστανουμε σε φλογα. Μετραμε καθημερινα αμμωνια, νιτρικα, νιτρωδη και βλεπουμε! ΥΓ φιλε submarine αν δε βαριεσαι τι θα ελεγες να τα καλλιεργησεις σε υγρο μεσο και συγκεκριμενα θαλασσινο νερο (αποστειρωμενο βεβαια) με θρεπτικο υλικο? Εκει θα φανει καλυτερα και αν αξιζει τον κοπο να το ψαξεις παραπερα με ταυτοποιηση καθως πολλα κοινα βακτηρια δεν επιβιωνουν στο αλμυρο νερο. Επισης θα φανει (και αυτο ειναι που μας καιει) ποσο γρηγορα πολλαπλασιαζονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 25 Φεβρουαρίου 2014 #135 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 Linglong το δωματιο ηταν οσο το δυνατον σε αποστειρομενες συνθηκες καθως ειναι εργαστηριο ιχθυοπαθολογιας ( Καμινετα,κρικους,φλογιστρα οινοπνευματα κλπ). Απλα δεν μπορω να αναφερω την διαδικασια για αποστειρωσεις και ασηπτικες συνθηκες καθως θα γραφω μεχρι αυριο εδω Αν κοιταξεις εχουν φυτρωσει πανω στις γραμμες (streaking). Μάλλον δεν έχετε καταλάβει οτι το τεστ έγινε στο ποιό κατάλληλο περιβάλλον και απο ανθρώπους που ξέρουν το τρόπο για να αμφισβητήσουν ενα τέτοιο προϊόν και να το τεστάρουν . Και όσο για το 7 ημέρες που ειπώθηκε , δεν σημαίνει οτι έκανε 7 ημέρες για να αναπαραχθεί . 7 ημέρες έκαναν να είναι ορατά με τα μάτια μας η πληθώρα των βακτηρίων σε 22 βαθμούς θερμοκρασία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 25 Φεβρουαρίου 2014 #136 Share 25 Φεβρουαρίου 2014 nemo_nick : Θελει πολυ χρονο για να το κανω αυτο και αποστειρομενες συνθηκες στο ενυδρειο οπου θα γινει η καλλιεργεια μεχρι και ο αερας γυρο απο το ενυδρειο. Κατι που δεν μπορω με σιγουρια να το παρεχω για συνεχομενες εβδομαδες 24 ωρες το 24. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ακριβως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 26 Φεβρουαρίου 2014 #137 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 Ευγένιε ευχαριστούμε φίλε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Φεβρουαρίου 2014 #138 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 μπραβο σου Ευγενιε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo_nick 26 Φεβρουαρίου 2014 #139 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 nemo_nick : Θελει πολυ χρονο για να το κανω αυτο και αποστειρομενες συνθηκες στο ενυδρειο οπου θα γινει η καλλιεργεια μεχρι και ο αερας γυρο απο το ενυδρειο. Κατι που δεν μπορω με σιγουρια να το παρεχω για συνεχομενες εβδομαδες 24 ωρες το 24. ΣΤΑΜΑΤΗΣ: Ακριβως. Βασικα εγω δεν θα εκανα γιατι θελει κοπο και χωρο. Δεν χρειαζεται περισσοτερο χρονο απο 10-15 ημερες για να φανει αν καποιος εχει το προβαδισμα. Επισης δεν υπαρχει λογος για αποστειρωση του αερα κτλ. Αρκει ολα τα δοχεια να ειναι στον ιδιο χωρο οποτε θα εχουν ιδια θερμοκρασια και οτι υπαρχει τριγυρω θα τα επηρεασει το ιδιο εκτος απο οτι ριξουμε μεσα. Απλα μια μικρη παρατηρηση χωρις να θελω σε καμια περιπτωση να υποβαθμισω την αξιεπαινη προσπαθεια σου-ειμαστε σιγουροι οτι το αγαρ ειναι το καταλληλο θρεπτικο μεσο για τα βακτηρια που ψαχνουμε να βρουμε? Αν θυμαμαι καλα απο τα φοιτητικα μου χρονια ειναι πολυσακχαριτης-δηλαδη πηγη ανθρακα αλλα δεν εχει αμμωνια ή νιτρωδη-νιτρικα μεσα. Επειδη πραγματικα δεν ειμαι σιγουρος αν κανω λαθος διορθωσε με. Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 26 Φεβρουαρίου 2014 #140 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 (edited) Αγαρ ΜΟΝΟ για τα βακτηρια που ψαχνουμε οχι. Εκει θα αναπτυχθουν μια μεγαλη γκαμα βακτηριδιων - μυκητων μαζι με αυτα που ψαχνουμε. Πρεπει να εχει αζωτουχες ενωσεις μεσα. Ο ιχθυοπαθολογος που ηταν μαζι μου για την δουλεια αυτη μου ειπε οτι θα αναπτυχθουν αυτα που ψαχνουμε καθως του εξηγησα το τι θελω να κανω. Θα την κοιταξω την συσταση αναλυτικα παντως για να μας φυγει η περιεργεια. Έγινε επεξεργασία 26 Φεβρουαρίου 2014 - submarine1981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 26 Φεβρουαρίου 2014 #141 Share 26 Φεβρουαρίου 2014 Διαβαζοντας αυτο που εγραψα σχετικα για τα αγαρ ποιο πριν φαινετε οτι στις καλλιεργειες φυτρωσαν διαφορα πραγματακια (μυκητες + βακτηρια). Στην καλλιεργεια πανω στις φωτος βλεπουμε βακτηρια. Αυτο που εννοουσα ποιο πανω ειναι οτι στα αγαρ βγαινουν και μυκητες εκτος απο βακτηρια, απλα δεν το εγραψα σωστα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 27 Φεβρουαρίου 2014 #142 Share 27 Φεβρουαρίου 2014 καταρχην να τονισω και εγω ,οτι σε καμια των περιπτωσεων δεν θελω να υποβιβασω την προσπαθεια σου για διαφωτιση δικη μας!!!!!!!!!αντιθετος μαλιστα παρακολουθω το θεμα και απλα (οπως και στα προηγουμενα μου ποστ)κανω τον δικηγορο του διαβολου!!!!!!!!!!!!!αυτο που θελω νε ρωτησω ,ειναι γιατι φυτρωσαν και μυκητες???????ειχε στο μπουκαλακι με τα βακτηρια και μυκητες???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 27 Φεβρουαρίου 2014 #143 Share 27 Φεβρουαρίου 2014 Μήν αποκλείεις τη πιθανότητα οτι και μύκητες μπορεί να συντελούν στη διαδικασία . Δεν θεωρώ καθόλου απίθανο κάποια είδη απο μύκητες να είναι απαραίτητοι μέσα σε ενα ενυδρείο , απλά δεν ξέρω το τρόπο να το ψάξω και να σου πω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 27 Φεβρουαρίου 2014 #144 Share 27 Φεβρουαρίου 2014 Δεν ειχε μυκητες η καλλιεργεια. Μονο βακτηρια. Στο ποιο πανω ποστ ξεκαθαρισω τα λεγομενα μου για ενα προηγουμενο ποστ. Απλα πριν ηθελα να πω οτι το συγκεκριμενο αγαρ δινει την δυνατοτητα να αναπτυχθουν και μυκητες , εφοσον φυσικα υπαρχουν. (Βασικα σας μπερδεψα στην προηγουμενη απαντηση και φταιω εγω που δεν το διατυπωσα σωστα.) Εχουμε και λεμε... Στα τριβλια βλεπουμε μονο Βακτηρια! Σταματη...βασικα και γω πιστευω οτι καποιοι μυκητες σιγουρα θα βοηθουν ενα κλειστο συστημα οπως τα ενυδρεια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 27 Φεβρουαρίου 2014 Author #145 Share 27 Φεβρουαρίου 2014 Αν θελουμε να συνεχισουμε με το πειραμα πρεπει να γινει αναγνωρισγ των βακτηριδιων που αναπτυχθηκαν. Δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο ούτε και το φθηνοτερο. http://crohn.ie/archive/primer/bactid.htm Εδω ειναι καποιες τεχνικες που μπορουν να χρησιμοποιηθουν αν και οι χρωσεις δεν νομιζω πως μπορουν αν χρησιμοποιηθουν στα εοδη των βακτηριδιων που ψαχνουμε και ετσι θα πρεπει να κατευθυνθουμε σε γενετικη αναλυση. Αν καποιος εχει την δυνατοτητα να το κανει θα ειναι υπεροχο. Να ξαναπω πως το πιθανοτερο ειναι οι καλλιεργειες να ενεπτυξαν τυχαια κοινα βακτηρια μιας και το περιεχομενο των μπουκαλιων δεν ειναι στειρο. Καμια σχεση δηλαδη με τα βακτηρια απονιτροποιησης. Μια γενετικη αναλυση των αποικιων της καλλιεργειας θα μας ελυνε την απορια μια για παντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linglong 7 Μαρτίου 2014 #146 Share 7 Μαρτίου 2014 υπαρχει κατι νεο ρε παιδια στην ερευνα?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
submarine1981 7 Μαρτίου 2014 #147 Share 7 Μαρτίου 2014 Απο την πλευρα μου το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οτι το αγαρ που χρησιμοποιησα περιεχει μεσα Πεπτονη , εκχυλισμα ζυμης , αζωτουχες ενωσεις και αλατα θαλασσινου νερου και μου το επιβεβαιωσε και ιχθυοπαθολογος οτι μπορουν να αναπτυχθουν τα συγκεκριμενα βακτηρια στο αγαρ. Για παραπανω ερευνα-ψαξιμο απο μερος μου θα παρει χρονο καθως εχω ξεμεινει απο βακτηρια και πρεπει να παρω , και 2ο δεν εναι και τοσο ευκολο να αγκαρεψω τον γνωστο μου για ταυτοποιηση, ηλεκτρονικα μικροσκοπια κλπ. Ομως το εχω κατα νου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeas 7 Μαρτίου 2014 Author #148 Share 7 Μαρτίου 2014 Eλπιζω να μπορεσεις να ταυτοποιησεις τους οργανισμους που αναπτυχθηκαν στην καλλιεργεια γιατι τοτε μονο θα ξερουμε ποια βακτηρια περιεχονται μεσα στο μπουκαλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος