moraitisf 9 Φεβρουαρίου 2014 Author #76 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 *ταμπλετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2014 #77 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Όχι δεν μπορείς. Μπορείς να ρίχνεις την τροφή στα platies για αντιπερισπασμό και στην άλλη πλευρά του ενυδρείου την τροφή για τον sae. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι πιεστικός , αλλά για τον sae σου τα έχουμε πει και σε παλαιότερα ποστς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Φεβρουαρίου 2014 #78 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Σε περίπτωση εμφάνισης αμμωνίας και νιτρωδών κατά τη διάρκεια του στρωσίματος επιτρέπεται να χρησιμοποιούμε προϊόντα τύπου toxivec, prime και άλλα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 9 Φεβρουαρίου 2014 #79 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ θα προτιμούσα prime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Φεβρουαρίου 2014 #80 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Δεν υπάρχει πρόβλημα λοιπόν να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμη και αν είμαστε στο στρώσιμο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 9 Φεβρουαρίου 2014 Author #81 Share 9 Φεβρουαρίου 2014 Όχι δεν μπορείς. Μπορείς να ρίχνεις την τροφή στα platies για αντιπερισπασμό και στην άλλη πλευρά του ενυδρείου την τροφή για τον sae. Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι και να γίνομαι πιεστικός , αλλά για τον sae σου τα έχουμε πει και σε παλαιότερα ποστς. Το ξερω αλλα δεν ειναι εύκολο να το διώξω... Όταν γίνει ενοχλητικό θα το κανω Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2014 #82 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Δεν υπάρχει πρόβλημα λοιπόν να τα χρησιμοποιήσουμε ακόμη και αν είμαστε στο στρώσιμο; Οταν εχουμε ψαρια σε αστρωτο ενυδρειο,καλο ειναι οταν κανουμε αλλαγη νερου να ριχνουμε και prime. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 10 Φεβρουαρίου 2014 Author #83 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Οταν εχουμε ψαρια σε αστρωτο ενυδρειο,καλο ειναι οταν κανουμε αλλαγη νερου να ριχνουμε και prime.Prime ? δηλαδή ; Βακτήρια ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2014 #84 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Το prime δεν ειναι βακτηρια,ειναι αντιχλωριο που δεσμευει την αμμωνια. http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 10 Φεβρουαρίου 2014 Author #85 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Α οκ έριξα απο βραδύς στο νερό που θα έβαζα την επόμενη ... Καλα τα παω αλλα εχω πολλα να μάθω , ευτυχώς εχω και εσάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2014 #86 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Τι εριξες στο νερο απο βραδυς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 10 Φεβρουαρίου 2014 Author #87 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Αντιχλωριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2014 #88 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Α οκ,βακτηρια νομιζα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 10 Φεβρουαρίου 2014 Author #89 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Βακτήρια έριξα στο ενυδρείο μετά την αλλαγή νερού Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 10 Φεβρουαρίου 2014 #90 Share 10 Φεβρουαρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #91 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Επειδή παω να αγοράσω τωρα τα υγρά τεστ μπορείτε να μου πείτε καμία συμβουλή να μη πιάσουν κωτσο σε χρήμα και είδος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Φεβρουαρίου 2014 #92 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ έχω τα τεστ της Sera κυρίως, άλλοι προτιμούν την Api. Υπάρχουν και άλλες μάρκες, και οι τιμές διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα και από κατάστημα σε κατάστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #93 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Ποια να ζητήσω ακριβώς για το ενυδρείο μου και το τιμές παίζουν ; Εννοώ τι πρεπει να μέτρησω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Φεβρουαρίου 2014 #94 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Αμμωνία/αμμώνιο (ΝΗ3/ΝΗ4) είναι ένα τεστ και για τα δύο, νιτρώδη (ΝΟ2) και νιτρικά (ΝΟ3). Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #95 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Λοιπόν μετά απο 15 μερες ενυδρειου οι μετρήσεις έχουν ως εξής : Ph: 7 , no2 : 0 , nh4: 0- 0,05 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 11 Φεβρουαρίου 2014 #96 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Το 0-0,05 είναι η χαμηλότερη ένδειξη στο τεστ αμμωνίας; Τα νιτρώδη είναι εντάξει, πρέπει να είναι 0. Για νιτρικά (ΝΟ3) μέτρησες; Αυτά θα σου πούν αν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 12 Φεβρουαρίου 2014 Author #97 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 Το 0-0,05 είναι η χαμηλότερη ένδειξη στο τεστ αμμωνίας; Τα νιτρώδη είναι εντάξει, πρέπει να είναι 0. Για νιτρικά (ΝΟ3) μέτρησες; Αυτά θα σου πούν αν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου. ΚαλημέραΝιτρικά δε πήρα για να γλύτωσω λεφτα και απο οτι κατάλαβα αφού δεν εχω αμμωνία δύσκολο να μου δείξει νιτρικά . Οπότε έστρωσε λέτε ; Να προσθέσω ψάρια η φυτά ίδου η απορία ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 12 Φεβρουαρίου 2014 #98 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 Πρεπει να παρεις και μετρηση νιτρικων,αν δεν μετρησεις που να ξερουμε αν εστρωσε η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
moraitisf 12 Φεβρουαρίου 2014 Author #99 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 Πρεπει να παρεις και μετρηση νιτρικων,αν δεν μετρησεις που να ξερουμε αν εστρωσε η οχι? αν είχα νιτρικά δε θα είχα αμμωνία έστω λίγη; έτσι μου είπε το παιδί στο πετ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 12 Φεβρουαρίου 2014 #100 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 Οχι στον κύκλο του αζώτου, όταν αυτός ολοκληρωθεί και είναι στρωμένο ενυδρείο, τα βακτήρια διασπούν άμεσα την αμμωνία ΝΗ3, σε νιτρώδη ΝΟ2 και τέλος σε νιτρικά ΝΟ3. Μόνο τα τελευταία πρέπει να είναι μετρήσιμα και λιγότερο από 25. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος