dpap 17 Φεβρουαρίου 2014 #26 Share 17 Φεβρουαρίου 2014 Είναι θολές οι φωτογραφίες, αλλά νομίζω ότι εκεί είσαι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 9 Μαρτίου 2014 Author #27 Share 9 Μαρτίου 2014 (edited) να ρωτησω κατι επειδη εχω ακομα αλγη και μαλλον φταιει ο φωτισμος..οι λαμπες μου ειναι Juwel High-Lite Day 28 W T5 kelvin 9000 ,59cm...Μαλλον τα 9000Κ ειναι πολλα,ποια ειναι τα σωστα Κελβιν?επισεις μπορω να βάλω λαμπες με περισσοτερα w σε αυτο το φωτιστικο ?Ποια ειναι τα σωστα kelvin για φυτεμένω?Επίσεις απο μαρκες ποιες προτίνεται? Έγινε επεξεργασία 9 Μαρτίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 9 Μαρτίου 2014 #28 Share 9 Μαρτίου 2014 Το εχουμε ξαναπει,6500Κ και 4500Κ βαζουμε. Οχι δεν μπορεις να βαλεις περισσοτερα βατ σ αυτο το φωτιστικο,οι λαμπες ειναι στανταρ με τα μηκη τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 9 Μαρτίου 2014 Author #29 Share 9 Μαρτίου 2014 απο μαρκα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 9 Μαρτίου 2014 #30 Share 9 Μαρτίου 2014 Αν έχεις Juwel νομίζω ότι μπορείς να βάλεις μόνο Juwel ή Sera. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει να λένε πως αυτές δεν παίρνουν άλλες λόγω μήκους, ενώ κανονικά μπορείς να πας σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικά και να πάρεις ό,τι λάμπα θες αρκεί να σου κάνει. Εγώ πρόσφατα άλλαξα μία λάμπα Juwel με Sera χωρίς να το ψάξω και πολύ για το αν έχω άλλες επιλογές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 9 Μαρτίου 2014 #31 Share 9 Μαρτίου 2014 Και η jbl βγαζει νομιζω τετοιες διαστασεις... Mobile klaz speaking... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 9 Μαρτίου 2014 #32 Share 9 Μαρτίου 2014 και η sylvania σίγουρα . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 11 Μαρτίου 2014 Author #33 Share 11 Μαρτίου 2014 SYLVANIA GRO-LUX F28W T5 αυτη ειναι καταλληλη?μπορω να βαλω 2 τετοιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 13 Μαρτίου 2014 Author #34 Share 13 Μαρτίου 2014 κατι ακομα εαν στο υπαρχν ενυδρειο,δεν ειχα φυτα μεσα μονο ψαρια πες,,με τον ιδιο φωτισμο βεβαια,θα ειχα αλγες?δηλαδη μονο αμμο και ψαρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 13 Μαρτίου 2014 #35 Share 13 Μαρτίου 2014 Η άλγη δημιουργείται και σε ενυδρεία χωρίς φυτά. Βασικά όλα τα ενυδρεία πιάνουν άλγη, αυτό που κάνουμε είναι να την ελέγχουμε γιατί αλλιώς δεν θα αναπτύσσονται σωστά τα φυτά μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Μαρτίου 2014 #36 Share 13 Μαρτίου 2014 Ναι θα είχες κανονικά άλγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 14 Μαρτίου 2014 Author #37 Share 14 Μαρτίου 2014 μαλιστα,επειδη ειχα ενα θεμα με το ενυδρειο μου,το ξεστησα εχω κρατησει μπολι και το φιλτρο,ερωτηση μου,ειχα αλγη προφανος απο το φως και τα φυτα αυτη την στιγμη εχουν τριχοειδη αλγη,τα εχω βγαλει εκτος,προτειναιτε να τα ξαναβαλω τα ιδια μεσα στο νεο μου στησιμο η οχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 15 Μαρτίου 2014 Author #38 Share 15 Μαρτίου 2014 εχω βρει την sylvania gro-lux f28w t5 και λεω να παρω 2,αλλα επειδη δεν εχω εδω τετοιες και σαν τελευταια λυση εχω να παρω αυτες,υπαρχει κατι σε osram ή philips t5 59εκατοστα στα 28w ???Kαι αν ναι ειναι καταλληλες στο να μην εχω αλγες και στην διατηρησει φυτων στο ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 15 Μαρτίου 2014 #39 Share 15 Μαρτίου 2014 μαλιστα,επειδη ειχα ενα θεμα με το ενυδρειο μου,το ξεστησα εχω κρατησει μπολι και το φιλτρο,ερωτηση μου,ειχα αλγη προφανος απο το φως και τα φυτα αυτη την στιγμη εχουν τριχοειδη αλγη,τα εχω βγαλει εκτος,προτειναιτε να τα ξαναβαλω τα ιδια μεσα στο νεο μου στησιμο η οχι? Το μπόλι πως το κρατάς; Τα φυτά μπορείς να τα ξαναβάλεις αφου τα καθαρίσεις καλά. εχω βρει την sylvania gro-lux f28w t5 και λεω να παρω 2,αλλα επειδη δεν εχω εδω τετοιες και σαν τελευταια λυση εχω να παρω αυτες,υπαρχει κατι σε osram ή philips t5 59εκατοστα στα 28w ???Kαι αν ναι ειναι καταλληλες στο να μην εχω αλγες και στην διατηρησει φυτων στο ενυδρειο? Η sylvania είναι καλές λάμπες, τις δίνει βέβαια για ανάπτυξη φυτών. Σε ότι αφορά τις άλγες το αν θα έχεις ή όχι εξαρτάται και από πολλά άλλα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 17 Μαρτίου 2014 Author #40 Share 17 Μαρτίου 2014 Το μπόλι πως το κρατάς; Τα φυτά μπορείς να τα ξαναβάλεις αφου τα καθαρίσεις καλά. Η sylvania είναι καλές λάμπες, τις δίνει βέβαια για ανάπτυξη φυτών. Σε ότι αφορά τις άλγες το αν θα έχεις ή όχι εξαρτάται και από πολλά άλλα πραγματα. Για το μπολι δεν το κραταω απλα πανω στην φουρια το εγραψα..να κανω μια ερωτηση ακομα,εαν παρω δυο λαμπες Juwel High-Lite fluorescent tube Nature 28w Χρωματισμός λαμπτήρα: 4100 Kelvin. θα ειμαι καλλυμενος απο θεματα αλγεων και απο θεματα αναπτυξης φυτων? Η καλυτερα να παρω μια juwel nature και μια sylvania grolux t5 28w? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 17 Μαρτίου 2014 #41 Share 17 Μαρτίου 2014 Πάρε μια 6.500 Κ και μιά 4.100 καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 17 Μαρτίου 2014 Author #42 Share 17 Μαρτίου 2014 (edited) για πιο λογο το λες αυτο?συγκεκριμενα ποιες εχεισ να προτεινς?http://www.igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/lamptires-enydreion/sylvania-enydreion/sylvania-t5/sylvania-grolux-t5/sylvania-gro-lux-f28w-t5-gro-lux-detail?Itemid=0 ποσα κελβιν ειναι?Juwel High-Lite fluorescent tube Nature 28 W αυτη ειναι 4100Κ Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Μαρτίου 2014 #43 Share 17 Μαρτίου 2014 Στο λεει αυτο,γιατι στο φυτεμενο αυτος ο συνδιασμος μπενει οταν εχουμε 2 λαμπες,μια 6500Κ και μια 4500Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 17 Μαρτίου 2014 Author #44 Share 17 Μαρτίου 2014 (edited) http://www.igna.gr/i...detail?Itemid=0 ποσα κελβιν ειναι?Juwel High-Lite fluorescent tube Nature 28 W αυτη ειναι 4100Κ ..Δηλαδη εαν βαλω 2 ιδιες ειτε Nature ειτε sylvania δεν θα εχω σωστη αναπτυξη φυτων?θα εχω αλγη? Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2014 - toykaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 30 Μαρτίου 2014 Author #45 Share 30 Μαρτίου 2014 τελικα να βαλω 2 juwel nature ή 2 grolux? ή μια και μια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 30 Απριλίου 2014 Author #46 Share 30 Απριλίου 2014 πηρα τελικα την juwel nature Και Grolux .να ρωτησω κατι ακομα,εχω και μια αεραντλία να την βαλω?η θα εππηρεασει καπου στην αναπτυξη των φυτων ή στα ζωντανα μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Απριλίου 2014 #47 Share 30 Απριλίου 2014 Αν δεν υπάρχει λόγος να μην την βάλεις γιατί θα διώχνεις το co2 από το νερό σου και θα υποφέρουν τα φυτά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 30 Απριλίου 2014 Author #48 Share 30 Απριλίου 2014 εαν δεν ειχα co2?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 30 Απριλίου 2014 #49 Share 30 Απριλίου 2014 Το νερό του ενυδρείου σου ή ακόμα και της βρύσης σου δεν έχει co2 ?? Τα φυτά σου την ημέρα και ακόμα περισσότερο την νύχτα δεν παράγουν co2?? Θες δεν θες λοιπόν στην στήλη του νερού σου υπάρχει co2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toykaki 30 Απριλίου 2014 Author #50 Share 30 Απριλίου 2014 σωστο και αυτο..οσο αφορα το flouris καθε ποτε πρεπει να βαζω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος