Jump to content

Προτάσεις Για 60 Λίτρα.

Recommended Posts

Και επίσης,μήπως είναι πολλά για τα 60 λίτρα? έλεγα να προσπαθήσω να τα βάλω όλα. Μαζί με κάποιο ξύλο και λίγες πέτρες και ίσως με κάποιο λοφάκι μεσα.

Ολα μαζι; Τολμηρο εγχειρημα! Σιγουρα αν εχεις γνωσεις και φαντασια κατι θα μπορεις να κανεις! Τωρα εμενα μου φαινεται βουνο αυτο!

Ουφ, λάλησα λίγο αλλα κατάφερα να καταλήξω σε κάποια, από την εύκολη κατηγορία φυτών.

Α) siamensis. http://www.aquazone.gr/forums/topic/86234-hygrophila-corymbosa-siamensis/

Β ) limnofila sessiliflora. http://www.aquazone.gr/forums/topic/86937-limnophila-sessiliflora/

Γ) Nymphoides sp. http://www.aquazone.gr/forums/topic/89581-nymphoides-sp-ataiwanc/

Δ) Java moss. http://www.aquazone.gr/forums/topic/86140-taxyphyllum-barbieri-java-moss/

Ε) Anubias nana http://www.aquazone.gr/forums/topic/85181-anubias-barteri-var-nana-petite/

ΣΤ) Cryptocoryne undulata http://www.aquazone.gr/forums/topic/89452-cryptocoryne-undulata-broad-leaves/

Ζ) Cryptocoryne wendtii http://www.aquazone.gr/forums/topic/85774-cryptocoryne-wendtii-green/

Η) Cryptocoryne wendtii mi oya. http://www.aquazone.gr/forums/topic/85775-cryptocoryne-wendtii-mi-oya/

Ερωτήσεις:

1) Η λάμπα επαρκεί;

2) Μπορούν να βρεθούν σχετικά εύκολα αυτά τα φυτά;

2) Σε κάποια φυτά και στα σημεία που θα μπούνε, μπορω να κάνω στην άμμο ένα ''παρτεράκι" στο οποίο να βάλω υπόστρωμα μόνο εκεί?

κ όχι σε όλο τον πάτο του ενυδρείου; ή θα εχουν πρόβλημα ανάπτυξης οι ρίζες;

Χμ....ολα μαζι αυτα λιγο δυσκολο....οι cryptocoryne γινονται τεραστιες οποτε θα διαλεξεις μια,java και anubia βαζεις αφοβα,τα τρια πρωτα δεν τα ξερω.... :)

1)Η λαμπα επαρκει σιγουρα για java και ανουμπια...

2)Αυτα που σου ειπα ναι,τα αλλα δεν ξερω....

3)Μπορεις,δεν θα εχουν προβλημα οι ριζες αλλα σιγουρα θα ανακατευτει αμμος και υποστρωμα με τον καιρο....και αυτος ειναι και ο λογος που συνηθως δεν βαζουμε αμμο με το υποστρωμα.... :)

georgerocks, ευχαριστώ!

Υποθέτω οτι το πρόβλημα με την άμμο θα λυθεί αν αντι για άμμο μπεί λεπτόκοκκο χαλίκι ε?

Sturm, όταν λές γνώσεις ...τι ακριβώς έχεις υπόψην σου??

Γνώσεις από φυτεμένο μηδέν!!

Αν αφήσω κάτι απέξω θα είναι το siamensis. Αλλα πιστεύω οτι θα το καταφέρω κ θα το προσπαθήσω!

Θα πέφτει κούρεμα αβέρτα βέβαια, αλλά θα το κάνω.

Το μόνο θέμα είναι η λάμπα.

Αν δεν επαρκεί η λάμπα 15w, θα λυθεί το θέμα με 30w? Ξέρει κάποιος?

Έγινε επεξεργασία - fidodido7

Εννοω κατι τετοιο, κατι τετοιο, κατι τετοιο και ουτω καθεξης! Εγω δεν εχω τετοια φαντασια οποτε δεν μπορω να βοηθησω ιδιαιτερα στο θεμα φυτεματος!

Αααα, οκ!! τα έχω δεί αυτά! δεν έχω τέτοιες γνώσεις!!

Αλλά κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου φίλε και θα το προσπαθήσω! Σε ευχαριστώ για όλα κ ειδικά για τα ψαράκια!

Μάλλον σε αυτά θα πάμε! Να είσαι καλά!

Αααα, οκ!! τα έχω δεί αυτά! δεν έχω τέτοιες γνώσεις!!

Αλλά κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου φίλε και θα το προσπαθήσω! Σε ευχαριστώ για όλα κ ειδικά για τα ψαράκια!

Μάλλον σε αυτά θα πάμε! Να είσαι καλά!

Αντε να σε καμαρωσουμε! Χαιρομαι ιδιαιατερα οταν υπαρχει δημιουργηκοτητα!

• Like 1

Χμ....ολα μαζι αυτα λιγο δυσκολο....οι cryptocoryne γινονται τεραστιες οποτε θα διαλεξεις μια,java και anubia βαζεις αφοβα,τα τρια πρωτα δεν τα ξερω.... :)

1)Η λαμπα επαρκει σιγουρα για java και ανουμπια...

2)Αυτα που σου ειπα ναι,τα αλλα δεν ξερω....

3)Μπορεις,δεν θα εχουν προβλημα οι ριζες αλλα σιγουρα θα ανακατευτει αμμος και υποστρωμα με τον καιρο....και αυτος ειναι και ο λογος που συνηθως δεν βαζουμε αμμο με το υποστρωμα.... :)

Αυτος δεν ειναι ο λογος που δεν βαζουμε υποστρωμα με αμμο.Επειδη η αμμος ειναι πολυ ψιλη δεν υπαρχει κυκλοφορια μεταξυ υποστρωματος και αμμου,ουτε οξυγονοση με αποτελεσμα τις αναεροβιες περιοχες αλλα και το υποστρωμα δεν δουλευει σωστα.

georgerocks, ευχαριστώ!

Υποθέτω οτι το πρόβλημα με την άμμο θα λυθεί αν αντι για άμμο μπεί λεπτόκοκκο χαλίκι ε?

Sturm, όταν λές γνώσεις ...τι ακριβώς έχεις υπόψην σου??

Γνώσεις από φυτεμένο μηδέν!!

Αν αφήσω κάτι απέξω θα είναι το siamensis. Αλλα πιστεύω οτι θα το καταφέρω κ θα το προσπαθήσω!

Θα πέφτει κούρεμα αβέρτα βέβαια, αλλά θα το κάνω.

Το μόνο θέμα είναι η λάμπα.

Αν δεν επαρκεί η λάμπα 15w, θα λυθεί το θέμα με 30w? Ξέρει κάποιος?

Τα φυτα που εχεις διαλεξει ειναι σχετικα ευκολα.

Αν βαλεις υποστρωμα απο πανω θα βαλεις ψιλοκοκκο χαλικι αλλα μονα τους,χωρις αμμο γιατι θα ανακατευτουν με τον καιρο.

Απο φως πιστευω οτι θες αλλη μια λαμπα.Αν βαλεις ολα τα φυτα που γραφεις θα το μπουκωσεις.Στα προφιλ να κοιτας αν κανουν και για μικρα ενυδρεια τα φυτα.

Αν πας σε χαλικι να ξερεις οτι τα kuhli θα δυσκολευονται!

Α ξεχασα να σου πω οτι το Nymphoides sp. δεν κανει για το ενυδρειο σου,γινετε μεγαλο και θα στο πνιξει.

Στο περίπου.

Όλος ο βυθός άμμο, μέχρι το Νο1΄.

Το ξύλο, αναλόγως μεγέθους στην μέση και πρός τα δεξιά. Πάνω στο ξύλο θα δεθεί η java με σκοπό να απλωθεί πάνω του.

Στην Αριστερή γωνία και στην πλάτη θα μπούν τα ψηλά φυτά. το siamensis στην γωνία, οι ψηλές κρυπτοκορίνες (Cryptocoryne Wendtii 'mi Oya', undulata) πίσω,μπλεγμένες μεταξύ τους, και το wendtii μπροστά τους απλωμένο σε όλο το μήκος.

Στα δεξιά θα κολληθούν κομμάτια πλέξιγκλας ή πλαστικού (δεν ξέρω τι κάνει από τα δύο ακόμα, σαν σκέψη το λέω).

Το νούμερο 1 θα είναι 5cm ύψος(πχ) και ενιαίο σε όλο το μήκος σαν φράγμα. Μπροστά από αυτο θα μπούν λίγες πέτρες με σκοπό να το καλύψουν και πάνω στις πέτρες θα δεθoύν οι ανούμπιες.

Το χώρισμα Νο2 θα είναι 10cm ύψος(πχ) και στο κάτω μέρος του θα έχει 4cm κενό από άκρη σε άκρη, με 2 ποδαράκια μόνο (2cm το καθένα) στις άκρες (για να κολλήσω στο τζάμι).

(Το 3 αγνοήστε το. Δεν χρειάζεται.)

Από το 1 μέχρι την γωνία του ενυδρείου,(θα περνάει και κάτω από το 2) θα μπεί άμμος. Aν χρειάζεται λίπασμα μπορεί να μπεί εκεί και από πάνω να βάλω χαλίκι ψιλό.

Στο "παρτεράκι'' που δημιουργείται από το 1 εώς το 2, θα μπεί η Nymphoides Sp. ‘Taiwan’

Στο παρτεράκι που δημιουργείται από το 2 εώς την γωνία του ενυδρείου, θα μπεί πίσω η Limnophila Sessiliflora και μπροστά της λίγη ακόμα Nymphoides Sp. ‘Taiwan’.

Με τα ανάλογα κουρέματα, ελπίζω οτι δεν θα φαίνεται μπουκωμένο.

Αυτό είναι το σχέδιο στο περίπου.

Όλες οι ιδέες-παρατηρήσεις-διορθώσεις, ευπρόσδεκτες και με το παραπάνω.

post-50518-0-50891500-1391707596_thumb.jpg

Προσωπικα δεν καταλαβα τι θες να κανεις...

Οσο για το Nymphoides Sp. ‘Taiwan στο ειπα και πιο πανω,δεν κανει για το ενυδρειο σου,γινετε μεγαλο και θα στο πνιξει.

Καταλαβα. Οκ. θα μπει κατι άλλο εκεί πες.

Αυτό που θέλω να πετύχω είναι η δεξιά γωνία να φαίνεται σαν λοφακι.

Επειδη δεν εχω καταλαβει τι θες να κανεις,θα βαλεις αμμο και σε μια γωνια χαλικι με υποστρωμα?

Το λοφακι που θα ειναι?Στην αμμο?

ο βυθός θα είναι αμμο μέχρι την πίσω δεξιά γωνία. Εκεί θέλω να κάνω το λοφάκι.

αν χρειαστεί να μπεί υπόστρωμα, θα μπεί ΜΟΝΟ στην γωνία πίσω δεξιά, στο λοφάκι, και θα καλυφθεί το υπόστρωμα (μόνο σε αυτή την γωνία) με χαλίκι.

Αν δεν χρειαστεί, συνεχίζω με άμμο και εκεί!!

Φιλοδοξο σχεδιο.....ευχομαι να το πραγματοποιησεις μια και εχεις φαντασια και ορεξη αρκει να γινει σωστα για να μην εχεις προβλημα στο μελλον! :)

Αυτος δεν ειναι ο λογος που δεν βαζουμε υποστρωμα με αμμο.Επειδη η αμμος ειναι πολυ ψιλη δεν υπαρχει κυκλοφορια μεταξυ υποστρωματος και αμμου,ουτε οξυγονοση με αποτελεσμα τις αναεροβιες περιοχες αλλα και το υποστρωμα δεν δουλευει σωστα.

Εχεις δικιο.....το σημαντικοτερο ξεχασα!!!

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου φίλε!

Θα το πραγματοποιήσω.

Αν έχεις κάποια προτροπή, ως προς την πραγματοποίηση, πες μου.

Το πλεξιγκλας δεν έχει πρόβλημα να μπει μέσα έτσι;

Αυτό κουρμπαρεται με λίγο ζέσταμα σωστά;

Για ποιο λογο θες να βαλεις υποστρωμα εκει?

Τα πλεξιγκλας για τι πραγμα θα τα βαλεις?

Τι ψαρια θα φιλοξενησει το ενυδρειο σου?

1) Δεν θέλω να βάλω. Θέλω να το αποφύγω αν δεν το χρειάζονται τα 2 φυτά που θα μπουν εκεί.

2) Για να διευκολυνθεί το φύτεμα και να "συγκρατηθεί" ο λόφος, το ύψωμα.Σαν σκέψη το λέω. Ίσως η δουλειά να μπορεί να γίνει κ χωρίς αυτά.

3) κατά πάσα πιθανότητα: Danio margaritatus και κuhlii loach. Αλλιώς κάποιο Αλλο ψάρι βυθού με τα danio.

Tα kuhli θα σου ανακατεψουν το βυθο! Θελουν αμμο για να χωνονται μεσα τα κακομοιρα!

Αν βαλεις ψαρια βυθου,ξεχνα τους λοφους και ολα αυτα,θα στο κανουν οπως θελουν αυτα.Γι αυτον τον λογο σε ρωτησα τι ψαρια θα βαλεις.

Ποια φυτα θελουν υποστρωμα?

Πωπω, τσάμπα το σχέδιο κ η βαβούρα δηλαδή;;

Σορρυ που χάλασα το χρόνο σας έτσι.

Δεν θα παίξει λόφος λοιπόν.

Ραστα, το φυτό που μου έλεγες ότι θα πνίξει το ενυδρείο( είμαι στο κινητό τώρα κ δεν μπορώ να βρω το όνομα) διάβασα κάπου ότι αναπτύσσεται καλύτερα με λίπασμα!

Αφου ειπες οτι δεν θα το βαλεις αυτο το φυτο.

Επιτηδες σε ρωτησα για τα ψαρια για να το ξερεις απο τωρα και να μη βρεθεις προ εκπληξεως και αναρωτιεσαι γιατι χαλασε ο λοφος.

• Like 1

Σωστός! Καλά έκανες, γιατί χάθηκα στις σκεψεις μου για το πως θα φτιάξω Τον λόφο κ Δεν το ανέφερα καθόλου αυτό!

Ναι, αλλά μου πέρασε από το μυαλό μια "πατέντουλα" που θα το έκανε να χωρέσει σε ύψος το φυτό, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν λόφος.

Αφού δεν θα γίνει ο λόφος Δεν θα μπει κ το φυτό.

Μπορείς να σκεφτείς κάΠοιο Αλλο πρόβλημα; Σιγά σιγά θα το ξεκινήσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...