Sturm 21 Απριλίου 2014 #176 Share 21 Απριλίου 2014 Καποιο προβλημα θα εχεις στον φωτισμο σου για να σου βγαζει ολες αυτες τις αλγες σε συνδιασμο με το οτι δεν εχεις φυτα. Κανε πληρη συσκοτιση για 4 μερες και καλυψε το και με ενα σκουρο πανι να μην περναει καθολου φως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nicpapa 21 Απριλίου 2014 #177 Share 21 Απριλίου 2014 Νομιζω ειναι ο φωτισμος .... Δεν βγαζεις τα λεντ να βάλει μια λάμπα φθοριου.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Απριλίου 2014 #178 Share 21 Απριλίου 2014 Νομιζω ειναι ο φωτισμος .... Δεν βγαζεις τα λεντ να βάλει μια λάμπα φθοριου.... +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 21 Απριλίου 2014 Author #179 Share 21 Απριλίου 2014 (edited) Αμα δω τα σκουρα θα κανω τη συσκωτιση. Οσον αφορα την αλλαγη των led με μια φθοριου, δεν το εχω στο προγραμμα, λογω του οτι μαρεσει που δεν ανεβαζουν θερμοκρασια τα led. Παντως αν ειναι να γινει καποια αλλαγη στο φωτισμο, πρωτα θα κινηθω σε αλλα led με διαφορετικο φασμα και υστερα (αν δεν εχω αποτελεσμα) σε φθοριου. Καθιστε να δουμε τι θα γινει... Έγινε επεξεργασία 21 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Απριλίου 2014 #180 Share 22 Απριλίου 2014 Εκτος απο τον φωτισμο στο κυανο φταιει και η κυκλοφορια.Αν δεν υπαρχει καλη κυκλοφορια τοτε υπαρχει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 22 Απριλίου 2014 Author #181 Share 22 Απριλίου 2014 (edited) Nαι, μπορει να χρειαστω και κυκλοφοριτακι αν δεν κανουμε τιποτα τωρα με τη μειωση του φωτισμου που εκανα (αν και εκει που βγαινει εγω βλεπω οτι εχω κυκλοφορια), αλλα δεν ξερω αν ειναι κυανο σιγουρα. Τα βιντεακια που βγαζω με το κιν, ναι μεν ειναι καλα ποιοτικα, αλλα εχουν και μια πρασινη αποχρωση σε μερικα σημεια που στην ουσια δεν υπαρχει. Μονο καφε και μαυρο βλεπω σε αυτο που βγαινει στην αμμο. Θα προσπαθησω να βγαλω ενα βιντεακι με το ταμπλετ (που ναι μεν εχει πολυ χειροτερη καμερα, αλλα ισως δεν προσθετει πρασινο) και αμα βλεπετε, το ανεβαζω. Έγινε επεξεργασία 22 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 22 Απριλίου 2014 Author #182 Share 22 Απριλίου 2014 Εδω και το βιντεο απο το ταμπλετ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 28 Απριλίου 2014 Author #183 Share 28 Απριλίου 2014 Oριστε παιδια! Blackwater... χαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Απριλίου 2014 #184 Share 28 Απριλίου 2014 Γιατι τα εχεις στο σκοταδι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 28 Απριλίου 2014 Author #185 Share 28 Απριλίου 2014 (edited) Δεν τα εχω στο σκοταδι. Χθες λογω του καιρου δεν ειχε πολυ φως στο δωματιο και τους αναψα ενα φως διπλα τους μεχρι να αναψει του ενυδρειου. Στην αρχη ομως, του εβαλα ενα χαρτι (να το κοβει) και εβγαλα το βιντεακι για χαβαλε. Έγινε επεξεργασία 28 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 28 Απριλίου 2014 #186 Share 28 Απριλίου 2014 Το κυανο πως παει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 28 Απριλίου 2014 Author #187 Share 28 Απριλίου 2014 (edited) Δεν εχει βγει κατι πρασινο στο βυθο. Πιο πολυ σε καφε παιζω αλλα δεν εχει αυξηθει απο τοτε που μειωσα τον φωτισμο. Εχω βαλει και ενα βιντεο πιο πανω πριν απο λιγες μερες (αν δεν το ειδες): http://www.aquazone.gr/forums/topic/92506-naai-aoeaoeei-aaioaenaaei/?p=933984 Στην ιδια φαση ειμαι. Έγινε επεξεργασία 28 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαίου 2014 Author #188 Share 3 Μαίου 2014 (edited) Τρια βιντεακια σημερινα (720-1080p για καλυτερη ποιοτητα): 1) 2) 3) Ενα βιντεο προς το τελος του ταισματος (sera bloodworm): Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαίου 2014 #189 Share 3 Μαίου 2014 Μου αρεσει το ενυδρειο σου αλλα δεν μου θυμιζει Ασια αλλα Αμαζονιο! Βαλε βρε συ κανα φυτακι! Μη τα φοβασαι! Και βαλε και λιγα ψαρακια ακομη. Λιγα μου φαινονται! Ποσα ειναι καμια 10αρια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαίου 2014 Author #190 Share 3 Μαίου 2014 Ναι, τα ψαρακια ειναι 11. Οσον αφορα τα φυτα, η αληθεια ειναι οτι επηρεαστηκα απο το ενυδρειο που εφτιαξε καποια στιγμη ο George Farmer (και βιντεο) και το εκανα ετσι ξερο. Στα προηγουμενα μου ενυδρεια (2 στον αριθμο, αυτο ειναι το 3ο μου) ειχα φυτα και η αληθεια ειναι οτι μου αρεσαν πολυ. Το πρωτο ηταν ασιας με zebra danio και φουλ φυτα και το δευτερο αμαζωνιου με cardinal, σκουρο νερο και μερικα φυτα. Ισως καποια στιγμη βαλω και σε αυτο καμια java fern mini, καμια moss καμια κρυπτοκορινα κλπ. Την προηγουμενη java fern mini που ειχα παρει πριν λιγο καιρο και τελικα δεν την εβαλα στο ενυδρειο, την εδωσα σε φιλο που εστησε ενα ενυδρειο με boraras brigittae και η αληθεια ειναι οτι την ζηλευω. Του παει τελεια και ειναι καταπρασινη. Πολυ ομορφο φυτο. Τωρα που εχω μειωσει τον φωτισμο για τις αλγες με το dimmer (ειναι στην ενταση 3 απο το 9 που ειναι το φουλ ...δεν εχει βγει τιποτα εξτρα ο βυθος απο τοτε που τον μειωσα..) και το νερο αρκετα σκουρο, θα ειναι οκ για να μπει κανα φυτο απο αυτα που ειπα πιο πανω με λιγο γενικο λιπασμα και κανα καλιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαίου 2014 #191 Share 3 Μαίου 2014 Απο την στιγμη που θα μπουν φυτα τα οποια καταναλωνουν νιτρικα θα συναγωνιζονται τις αλγες! Πολλα φυτα οπως η ανουμπια δεν θελουν και πολυ φως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαίου 2014 Author #192 Share 3 Μαίου 2014 (edited) Οκ, το βλεπουμε λοιπον και το ενδεχομενο να βαλω κανα φυτακι. Στα 2 προηγουμενα ενυδρεια με μισο watt ανα λιτρο φωτισμο στα 6.500k ειχα κρατησει μια χαρα (με seachem υποστρωμα και χωρις λιπασματα το πρωτο ενυδρειο) καφε κρυπτοκορινα, μπαλα μαριμο, υδροφυλλα, ανουμπια νανα και καμπομπα καρολιανα (και στο δευτερο ενυδρειο με αμμο και παλι χωρις λιπασμα) βαλισνερια, τζαβα μοςς και ριτσια. Σε αυτο τωρα να δουμε πως θα παει που δεν ξερω τι παιζει με τα led πως θα παει για τζαβα φερν και κρυπτοκορινα που σκεφτομαι πιο πολυ. Έγινε επεξεργασία 3 Μαίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαίου 2014 Author #193 Share 3 Μαίου 2014 Αρχισανε να πεφτουν και οι σκληροτητες στο ενυδρειο απο gh 10 και kh 5 που εχω στη βρυση στο ενυδρειο εχουν παει gh 5 και kh 3. Aντε να πεφτει και το ph σιγα σιγα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 5 Μαίου 2014 Author #194 Share 5 Μαίου 2014 Μπηκαν και 2 ασιατικα φυτα λοιπον. Μια cryptocoryne wendtii brown (η αγαπημενη μου..ηταν και τερστια, τωρα εχει μπει δεξια σε 4 κομματια, αλλα μαλλον θα μπει καποιο απο τα μπροστα της σε αλλο σημειο..) και μια java fern mini. Eδω και βιντεακι με χαρες απο τα ψαρια... (720ή1080 για καλυτερη ποιοτητα) Εριξα μια δοση seachem flurish. Για την κρυπτοκορινα θα χρειαστω και ταμπλετες βυθου? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Μαίου 2014 #195 Share 6 Μαίου 2014 Kαλα δεν το συζηταμε πολυ καλυτερο! Πολυ πιο ομορφο! Το fern που το εχεις δεμενο; Θα την κανω την παρατηρηση αν και εχω γινει γραφικος, παρατηρεις οτι τα ψαρακια τα πεταει το ρευμα περα ετσι οπως εχεις βαλει την εξοδο να βαραει στο τζαμι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Μαίου 2014 #196 Share 6 Μαίου 2014 (edited) Ομορφο εχει γινει. Για την κρυπτοκορινα ια χρειαστεις ταμπλετες και για το microsorum θα χρειαστεις καλιο σιγουρα! Καλο θα ειναι να βαλεις και κανενα φυτο επιφανειας. Οσο για την ροη που ρωταει ο Θοδωρας πιο ποανω,τα ψαρια που εχεις θελουν αρκετη ροη και τους αρεσει να πηγαινουν κοντρα στο ρευμα. Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 6 Μαίου 2014 Author #197 Share 6 Μαίου 2014 (edited) Χαιρομαι που σας αρεσει. Και εμενα μου αρεσει πιο καλα με τα φυτα τελικα και σκεφτομαι και κανενα ακομα φυτο ψηλο πισω. Βλεπω και τα ψαρια τωρα να κοπαδιαζουν και στο μπροστα τζαμι (πριν χωρις τα φυτα κατα 95% κοπαδιαζαν πισω). Για επιφανειας rasta δεν ξερω, ουτε αν θα την παλεψει με τα led και σε κλειστο ενυδρειο και ακομα με την αναταραξη στην επιφανεια φανταζομαι οτι βαλω ή θα παει να κολλησει σε ενα σημειο ή θα κοβει βολτες ασταματητα. Για ταμπλετες το σκεφτηκα και σιγουρα θα βαλω για την κρυπτοκορινα. Μαλλον tetra crypto tabs αν βρω κοντα μου, αλλιως καμια seachem. Ναι, και καλιο σιγουρα θα χρειαστει η java fern (δεμενη σε πετρα ειναι sturm με πετονια). Σιδηρο αν χρειαστει πως θα το καταλαβω? Aπο εκει και περα, οσον αφορα τη ροη, ναι τους αρεσει οπως λες να πηγαινουν κοντρα στο ρευμα. Οχι sturm δεν τα πεταει, εχθες εβαλα τα φυτα και εκανα μια αλλαγη νερου και αμεσως ολα μπροστα και καναν οπως φαινεται στο βιντεο σαν να επαιζαν. Τους αρεσει 1000%. Και οταν κανω αλλαγη, το νερο τους το πεταω πανω τους (κανουν μπανακι) και ερχονται αναποδα προς το νερο και πανε κοντρα. Μπορουν ανετα να κοπαδιασουν κανονικα χωρις να κανουν αυτα τα παιχνιδισματα στο μπροστα τζαμι. Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 6 Μαίου 2014 #198 Share 6 Μαίου 2014 Σιδηρο δεν νομιζω οτι θα χρειαστεις,καλιο και ταμπλετες θα σου χρειαστουν. Να ξερεις ομως οτι με σκουρο νερο σου δεν μπορεις να βαλεις και πολλα φυτα γιατι σου κοβει φωτισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 6 Μαίου 2014 Author #199 Share 6 Μαίου 2014 (edited) Αμα δω οτι δεν πανε και πολυ καλα δυναμωνω και τον φωτισμο απο το 3/9 που τον εχω τωρα σε 5/9 (και ανεβαινω αν χρειαστει κιαλλο) και βλεπω. Γιαυτο επιλεγω φυτα που μπορουν και σε χαμηλο φωτισμο (καμια μοςς σκεφτομαι ακομα, καμια πολυσπερμα και ισως βαλλισνερια). Αν βαλω βεβαια τον φωτισμο του ενυδρειου στο φουλ οπως ηταν πριν τοποθετησω το dimmer, πιστευω οτι ο φωτισμος ειναι αρκετα δυνατος. Καλιο seachem ή προτινεις κατι αλλο? Έγινε επεξεργασία 6 Μαίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 6 Μαίου 2014 Author #200 Share 6 Μαίου 2014 Ακομα, αυτες λενε τιποτα? http://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/2345/jbl-the-7-balls Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος