dpap 2 Μαρτίου 2014 #151 Share 2 Μαρτίου 2014 Δεν το διατύπωσα σωστά. Το ενυδρείο είναι eheim και δεν έχει πρόβλημα με τα λάστιχα της fluval. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 2 Μαρτίου 2014 Author #152 Share 2 Μαρτίου 2014 A, νομιζα οτι ελεγες για παρομοιο συστημα της Eheim.. Οπως και να χει, δεν βλεπω αλλον τροπο για να τα βαλω αυτα, χωρις να πειραξω και την πανω πλευρα απο το καπακι (κατι που δεν θελω). Τωρα ειναι οκ το ενυδρειο, με βεντουζες μεσα και στεκονται μια χαρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 2 Μαρτίου 2014 #153 Share 2 Μαρτίου 2014 Ότι δουλεύει δεν το πειράζουμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαρτίου 2014 #154 Share 3 Μαρτίου 2014 Το κοψες τερμα ισα ισα! Δεν αφησες ενα μικρο μποσικο; Ο σωληνας της εισαγωγης του φιλρου πρεπει να ειναι οσο πιο κοντα στο βυθο γινεται! Γιατι τον εκοψες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαρτίου 2014 Author #155 Share 3 Μαρτίου 2014 Ωπα! Μιλας για τον σωληνα απο το ενυδρειο προς το φιλτρο? Αν ναι, τοτε ειναι οκ οπως λες γιατι το φιλτρο ειναι δεξια κατω και αυτος ο σωληνας μπαινει αριστερα πανω στο ενυδρειο και κανει μια μικρη κουρμπα κλπ... Αλλα δεν μπορω να καταλαβω ακριβως πως το εννοεις. Για να καταλαβεις πως ειναι (ειναι σαν να βλεπουμε το ενυδρειο απο πισω και ο σωληνας που παει δεξια, ειναι αυτος που βγαζει απο το ενυδρειο προς το φιλτρο): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαρτίου 2014 #156 Share 3 Μαρτίου 2014 Εκοψα τους σωληνες σημερα και ηρθαν ακριβως. Καλα, για να κατσουν και να μην πεταγονται (φευγουν απο τις βεντουζες) οταν εβαζα το καπακι (και εν συνεχεια αφου μπηκε εγευγαν οταν το ανοιγοκλεινα) μου βγηκε κυριολεολεκτικα η πιστη... Τι πραμα ειναι αυτο ρε παιδια? Αφου για να κατσουν καπως, τους εβαλα αυτα τα πλαστικα τα μεγαλα (που ειναι αν εχεις το φιλτρο σε ανοιχτο ενυδρειο να δινει σχημα στους σωληνες) για 5 λεπτα στο καθενα, να παρουν λιγο το σχημα...ΕΛΕΟΣ!!! (διαφορα στην αποδοση σε σχεση με το πως ηταν πριν οι σωληνες, δεν ειδα νομιζω) Κοντινα (το εκοψα με κοπιδι) και λιγο αυτο, ωστε να ειναι λιγο πιο ψηλα. Γιαυτο λεω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 3 Μαρτίου 2014 Author #157 Share 3 Μαρτίου 2014 Μολις καταλαβα για τι μιλαγες και ημουν ετοιμος να κανω edit στο παραπανω ποστ μου. Ναι, το εκοψα (μη φανταστεις, 2 εκατοστα) αλλα και παλι παει χαμηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Μαρτίου 2014 #158 Share 3 Μαρτίου 2014 Οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 5 Μαρτίου 2014 Author #159 Share 5 Μαρτίου 2014 Εχει κανεις σας υποψην του καμια καλη τροφη για τα ψαρια μου? Μεχρι στιγμης τα ταιζω 2 τροφες σε μορφη flakes της ocean nutrition. H μια ειναι η community formula και η αλλη ειναι η spirulina. Θα ηθελα αλλη μια να εχω να τους δινω. Τι προτινετε? Κανα αποξηραμενο σκουλικι? Καποια αλλη?Aκομα, για τις DR.BASLEER BIOFISH FOOD τι γνωμη εχετε? Αλλες καλες εταιριες σε τροφες? jbl, sera κλπ εχουν τιποτα καλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Μαρτίου 2014 #160 Share 5 Μαρτίου 2014 Τοσες εταιρειες υπαρχουν! Vipagran sera, Nutrafin. Δωσε και κανα bloodworm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 5 Μαρτίου 2014 Author #161 Share 5 Μαρτίου 2014 (edited) Οκ, θα ψαξω να δω. Τις ξερω τις εταιρειες απλα επειδη δεν εχω εμπειρια παρα μονο απο τις ocean nutrition, μιας tetra, μιας nuitrafin και μιας κατεψυγμενης που εδινα στα προηγουμενα ψαρακια που ειχα (στους καρδιναλιους εδινα ocean nutrition αυτες που δινω και τωρα + ocean nutrition discus flakes και grindals και στα zebra danio μια κατεψυγμενη που και που, μια της tetra και μια nutrafin) ρωτησα να δω τι αλλο θα ηταν οκ για τα trigonostigma espei που εχω. Δεν ξερω αλλα την sera δεν την εχω σε πολυ υποληψη.. δεν ξερω τον λογο βεβαια, ειναι πως σου καθεται και κατι μερικες φορες (τα bloodwarms της ξερω οτι εχουν μεγαλη επιτυχια στους μονομαχους, αν επαιρνα, να επαιρνα εκεινα τα bloodwarms ή καποια αλλη εταιρεια εχει καλυτερα σκουλικια?) Εdit: Δεν θελω να μου προταθουν κατεψυγμενες και ζωντανες τυπου grindal.. Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 5 Μαρτίου 2014 #162 Share 5 Μαρτίου 2014 Απο bloodworms εγω εδινα nutrafin και σε πληροφορω την @@@@@@! Απο sera δεν εχω παραπονο κανενα! Δεν τρελαινονται αλλα δεν τους κακοπεφτει κιολας! Μια χαρα την τρωνε! Ocean nutrition ενταξει κορυφη! Γενικα δεν ειναι ψαρακια που εχουν προβλημα στο φαι τους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 5 Μαρτίου 2014 Author #163 Share 5 Μαρτίου 2014 (edited) Mεχρι στιγμης για αυτες τις ocean που τους δινω κανουν στην κυριολεξια σαν τρελα. Θα δω και τις nutrafin τα blood λοιπον... Ηikari tropical micro pellets? Έγινε επεξεργασία 5 Μαρτίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 8 Μαρτίου 2014 Author #164 Share 8 Μαρτίου 2014 Για την JBL NOVOFIL τι λετε για τα espei μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 8 Μαρτίου 2014 Author #165 Share 8 Μαρτίου 2014 Tελικα πηρα να δοκιμασω αυτη τη novofil και ολα οκ. Την εφαγαν μια χαρα με ορεξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 9 Μαρτίου 2014 #166 Share 9 Μαρτίου 2014 Δεν την ξερω αλλα για να την τρωνε τοτε εισαι οκ! Ρωτα και απ το μαγαζι που τα πηρες τι τους εδινε και παρε το ιδιο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Απριλίου 2014 Author #167 Share 17 Απριλίου 2014 (edited) Μιας και αντιμετωπιζω ενα προβληματακι με αλγη στον βυθο (δεν ξερω αν ειναι bga ή καποια αλλη, παντως εχω αλλαξει 2 φορες αμμο στο μπροστα μερος που πιανει και παλι εμφανιζεται), θα ηθελα να με βοηθησετε στο πως μπορω να μειωσω καπως τον φωτισμο που φτανει στο ενυδρειο απο τα led που εχει στο καπακι. Και με τον μισο φωτισμο κανω δουλεια. Βαζω μια εικονα και ενα βιντεο για να καταλαβετε τι εχω στο νου μου και τι θελω να κανω, αλλα αμα εχετε και καποια αλλη ιδεα, ευχαριστως να την πειτε, μηπως και βγαλω ακρη. (@Sturm: Μη σχολιασεις που αλλαξα παλι την εισοδο του φιλτρου να βαραει στο μπροστα τζαμι ....το εκανα για να εχει ροη στο μπροστα μερος ο βυθος που εμφανιζεται αυτη η αλγη) Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχουμε. Βιντεο: Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 17 Απριλίου 2014 #168 Share 17 Απριλίου 2014 Εχω την υποψια οτι αυτο ποπυ λες ειναι κυανοβακτηριο. Βαλε μια φωτο του προβληματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Απριλίου 2014 Author #169 Share 17 Απριλίου 2014 (edited) Μαλλον κυανοβακτηριο ειναι αλλα μαζι με καφε αλγη και αλλα... Μιξ πραμα. Νιτρικα συνεχιζω να μετραω 0 στο ενυδρειο και ταιζω κανονικα 3-4-5 φορες τη μερα. Εχω τεσταρει τα νιτρικα μου με 2 τεστ sera υγρα που εχω (το ενα ληγει το 15 το αλλο το 16), με aquili no3 υγρο τεστ που πηρα, με api που εληγε το 13 και με jbl φιλου. Βαζω 2 βιντεο. Το πρωτο (προσοχη στην ενταση, μπαινει δυνατα η μουσικη) ειναι απο 27 Μαρτιου που αλλαξα για 2η φορα αμμο μπροστα (στο βιντεο φαινεται καθως εχω καθαρισει τη μια μερια, για να δειτε πως ειναι καθαρη και πως ειναι αυτο). Και το δευτερο βιντεο ειναι πως ειναι τωρα που κατι παλι παει να κανει την εμφανιση του (αν και δειχνει να εχει και πρασινο χρωμα σε μερικα σημεια, δεν ειναι, ξεγελαει η καμερα του κινητου. Αυτα που εχουν βγει εχουν χρωμα καφε, γκρι, μαυρο, αναλογα το σημειο που ειναι). Οταν αλλαξα την αμμο για 2η φορα, αφησα το ενυδρειο για καποιες μερες μονο με φως χωρου και δεν εμφανιζοταν τιποτα. Μετα αρχισα με 4 ωρες φωτισμο και σταδιακα ανεβαινα και προχθες εφτασα τις 6 ωρες. Εδω και λιγες μερες λοιπον, εχουν εμφανιστει αυτα στην αμμο. Επιλεξτε 720p ή 1080, για καλυτερη ποιοτητα-λεπτομερεια. Βιντεο 1: (προσοχη χαμηλωστε ηχεια): (απο 27 Μαρτιου)Βιντεο 2: (χθεσινο) Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 17 Απριλίου 2014 Author #170 Share 17 Απριλίου 2014 (edited) Μιας και αντιμετωπιζω ενα προβληματακι με αλγη στον βυθο (δεν ξερω αν ειναι bga ή καποια αλλη, παντως εχω αλλαξει 2 φορες αμμο στο μπροστα μερος που πιανει και παλι εμφανιζεται), θα ηθελα να με βοηθησετε στο πως μπορω να μειωσω καπως τον φωτισμο που φτανει στο ενυδρειο απο τα led που εχει στο καπακι. Και με τον μισο φωτισμο κανω δουλεια. Βαζω μια εικονα και ενα βιντεο για να καταλαβετε τι εχω στο νου μου και τι θελω να κανω, αλλα αμα εχετε και καποια αλλη ιδεα, ευχαριστως να την πειτε, μηπως και βγαλω ακρη. (@Sturm: Μη σχολιασεις που αλλαξα παλι την εισοδο του φιλτρου να βαραει στο μπροστα τζαμι ....το εκανα για να εχει ροη στο μπροστα μερος ο βυθος που εμφανιζεται αυτη η αλγη) Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση να εχουμε. Βιντεο: Ξεχασα να βαλω τη φωτο του τι σκεφτομαι να κανω για να μειωσω τον φωτισμο: Έγινε επεξεργασία 17 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 18 Απριλίου 2014 #171 Share 18 Απριλίου 2014 καλησπερα και ευχομαι καλο πασχα!Γιατι δεν το τιγκαρεις σε φυτα επιφανειας,πιστια π.χ,που κολλαει και τρελλα με το ενυδρειο.Αν θυμαμαι καλα το συζητουσαμε κιολας στο στησιμο.Το αλλο που σκεφτομαι βλεποντας τις φωτο ειναι μηπως σου κανει τη δουλεια το παραθυρο πλαι-διπλα στο ενυδρειο.Το φως που μπαινει ειναι αρκετα εντονο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Απριλίου 2014 Author #172 Share 18 Απριλίου 2014 (edited) Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση! Δεν ειναι παραθυρο, ενα λαμπατερ ειχα αναψει χθες... Φυτα επιφανειας δεν μπορουν να μπουν (ή μπορουν, αλλα δεν θα κανουν καλη δουλεια, μιας και θα καθονται σε ενα σημειο λογω ροης). Εκανα μια πατεντα και μειωσα την ενταση του φωτισμου μου. http://www.aquazone.gr/forums/topic/94481-dimmer-oaa-led-oeuoeoii/ Έγινε επεξεργασία 18 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafael 18 Απριλίου 2014 #173 Share 18 Απριλίου 2014 Το ειδα.Ωραιος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 18 Απριλίου 2014 #174 Share 18 Απριλίου 2014 Αν ειναι κυανο πρεπει να κλεισεις τα φωτα και το κρατησεις στο απολυτο σκοταδι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 18 Απριλίου 2014 Author #175 Share 18 Απριλίου 2014 (edited) Ναι, εχω διαβασει για την πληρη συσκωτιση (αρκετοι με αυτο τον τροπο την ξεφορτωθηκαν, ομως οχι ολοι) καθως και για την ερυθρομυκινη αλλα λεω να μην φτασω σε αυτες τις μεθοδους. Με μονο φωτισμο χωρου που το ειχα αφησει καποιες μερες μετα την αλλαγη της αμμου δεν ειχε βγαλει κατι. Αρχισα μετα να αναβω το φως για 4 ωρες ημερισιως και σιγα σιγα ανεβηκα και εφτασα το 6ωρο και αρχισε παλι να βγαινει κατι, που δεν ειμαι σιγουρος ομως αν ειναι bga. Το αφηνω με πιο χαμηλο φως (μετα απο την πατεντα με το dimmerακι που εκανα) να δουμε και πραττω αναλογως. Μπορει να μην ειναι και bga γιαυτο λεω...ή και αν ειναι, ας δουμε μηπως κανει τελικα τον κυκλο της και αυτη, μιας και νεοστημενο θεωρειται ακομα το ενυδρειο. Η καφε αλγη που εχει πιασει το ενυδρειο στο πισω τζαμι (μακαρι να το καλυψει και ολο, να γινει ενα φυσικο backround) καθως και σε μερικα αλλα σημεια στα πλαινα, δεν με ενοχλει καθολου. Και λιγη πρασινη πανω στα ξυλα και καποια spot πρασινα στο πισω τζαμι (που ειναι και η καφε αλγη) μαρεσει που υπαρχουν. Έγινε επεξεργασία 19 Απριλίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος