Jump to content

Nέο Ασιατικο Ενυδρειο...

stratigos24

Recommended Posts

Aυτες που ειναι συγκεκριμενα για κρυπτοκορινες (αν κρινω απο τον τιτλο), να λενε τιποτα?

http://www.amazon.de/Dennerle-7004020-CryptocoryneTabs-10-St%C3%BCck/dp/B0015Q78DK

ολες καλες ειναι.αρκει να μπουνεμε μετρο αλλιως θα γεμισεις με αλγες.δεν χρειαζονται δηλ υπερβολες.

• Like 1

Sturm!

Γιατι να μην κολλανε τα φυτα; Τοσα φυτα εχει η Ασια!

Στο στησιμο που εχω κανει εννοουσα, δεν ξερω αν θα μου αρεσει με φυτα, οχι οτι δεν κολλανε τα φυτα στην Ασια... :P

Γυρισα την εξοδο του φιλτρου οπως μου ειπατε.

Βαζω και ενα σημερινο βιντεο με λευκο φοντο που μαλλον μου καθεται καλυτερα απο το καφε.

Εγω λεω να σηκωσεις και την εξαγωγη λιγο πιο πανω ωστε το χειλος της να ειναι στην επιφανεια!

Θα το δω και αυτο...(με τιποτα δεν εισαι ευχαριστημενος)... πλακα κανω...

Πηρα πριν λιγο μια java fern mini. Σκεφτομαι να την βαλω με το γλαστρακι στο ενυδρειο μιας και δεν εχω ουτε μπορεσα να βρω τωρα πετονια ωστε να την δεσω σε πετρα που σκεφτομαι. Πρωτα ομως ελεγα να της κανω μια απολυμανση με την μεθοδο της χλωρινης. Θα την αντεξει το συγκεκριμενο φυτο? Να βουτηξω και τις ριζες?

Δεν ξερω να σου πω αν θα αντεξει αλλα σιγουρα πρεπει να βγαλεις τις πετρες και τον υαλοβαμβακα απ τις ριζες!

Sturm για δες λιγο τα λαστιχα..

Βιντεο.

Έγινε επεξεργασία - stratigos24

Oκ, στην πρωτη αλλαγη νερου θα κοπουν, ωστε να φτανουν κατευθειαν στο ενυδρειο χωρις κουρμπες, γιατι δεν μπορω να σκεφτω αλλο τροπο ωστε να ειναι οκ με βαση αυτα που μου λες.

Γενικα τι προβλημα υπαρχει, με το να ειναι λασκα/κανουν κουρμπα κλπ?

Ναι κοψιμο θελουν! Θα το δεις και στις οδηγιες που το λλει οτι για να λειτουργει καλα το φιλτρο πρεπει να ειναι ισια! Δεν ρουφαει και δεν βγαζει καλα!

• Like 1

Πολυ λασκα τα εχεις! Τεντωσε τα!

Ναι κοψιμο θελουν! Θα το δεις και στις οδηγιες που το λλει οτι για να λειτουργει καλα το φιλτρο πρεπει να ειναι ισια! Δεν ρουφαει και δεν βγαζει καλα!

+ 1 και + 1 :)

Στρατηγέ δεν τα έχεις κόψει καθόλου ;

Δεν πιστευω να του βγαινει κανενα περαιτερω λειτουργικο προβλημα περαν του οτι δεν δουλευει με τις καλυτερες επιδοσεις του? Δηλαδη, αμα ειναι να παθαινει τιποτα ετσι, ας το κοψω οσο πιο γρηγορα γινεται...

Στρατηγέ δεν τα έχεις κόψει καθόλου ;

Οχι καθολου. Τα εκοψα μονο για να χωρισω το λαστιχο στα 2 ωστε να γινει εξαγωγης/εισαγωγης. Το εκοψα απλα σε σημειο που να ειναι το εισαγωγης (αυτο που βαζει στο ενυδρειο) κοντιτερο απο το εξαγωγης (απο το ενυδρειο προς το φιλτρο) ωστε να κανει εκεινο (το εισαγωγης νερου στο ενυδρειο δηλαδη) μικροτερη διαδρομη.

Συν περισσοτερη μπιχλα που συσσωρευεται στους σωληνες!

• Like 1

Οσο μικροτερο ειναι το λαστιχο τοσο το καλυτερο,ειδικα στην εξοδο αν εχεις μακρυ λαστιχο σου κοβει πολυ απο τη ροη του φιλτρου.

Εξοδο οταν λες? Φιλτρου προς ενυδρειο ή το αναποδο?

Οπως και να χει, μεσα στις επομενες 4-5 μερες θα θα κοπουν τα λαστιχα ωστε να ειναι (οσο το δυνατον γινεται) οσο ακριβως χρειαζονται για να μπουν στο ενυδρειο.

Οταν λεμε εξοδο εννοουμε το λαστιχο που στελνει νερο απο το φιλτρο στο ενυδρειο. ;)

Ναι, οκ. Αυτο κοιταξα να ειναι το λιγοτερο μακρυ. Αλλα οπως ειπα θα κοπουν κανονικα να ειμαστε ωραιοι..

Απο εκει και περα, ενα ωραιο βιντεακι με συμπεριφορες αναπαραγωγης απο espei.

Εκοψα τους σωληνες σημερα και ηρθαν ακριβως. Καλα, για να κατσουν και να μην πεταγονται (φευγουν απο τις βεντουζες) οταν εβαζα το καπακι (και εν συνεχεια αφου μπηκε εγευγαν οταν το ανοιγοκλεινα) μου βγηκε κυριολεολεκτικα η πιστη... Τι πραμα ειναι αυτο ρε παιδια? Αφου για να κατσουν καπως, τους εβαλα αυτα τα πλαστικα τα μεγαλα (που ειναι αν εχεις το φιλτρο σε ανοιχτο ενυδρειο να δινει σχημα στους σωληνες) για 5 λεπτα στο καθενα, να παρουν λιγο το σχημα...ΕΛΕΟΣ!!! :cigar: (διαφορα στην αποδοση σε σχεση με το πως ηταν πριν οι σωληνες, δεν ειδα νομιζω)

Κοντινα (το εκοψα με κοπιδι) και λιγο αυτο, ωστε να ειναι λιγο πιο ψηλα.

Εκοψα τους σωληνες σημερα και ηρθαν ακριβως. Καλα, για να κατσουν και να μην πεταγονται (φευγουν απο τις βεντουζες) οταν εβαζα το καπακι (και εν συνεχεια αφου μπηκε εγευγαν οταν το ανοιγοκλεινα) μου βγηκε κυριολεολεκτικα η πιστη... Τι πραμα ειναι αυτο ρε παιδια? Αφου για να κατσουν καπως, τους εβαλα αυτα τα πλαστικα τα μεγαλα (που ειναι αν εχεις το φιλτρο σε ανοιχτο ενυδρειο να δινει σχημα στους σωληνες) για 5 λεπτα στο καθενα, να παρουν λιγο το σχημα...ΕΛΕΟΣ!!! :cigar: (διαφορα στην αποδοση σε σχεση με το πως ηταν πριν οι σωληνες, δεν ειδα νομιζω)

Κοντινα (το εκοψα με κοπιδι) και λιγο αυτο, ωστε να ειναι λιγο πιο ψηλα.

Εγώ και στα 2 ενυδρεία που είναι κλειστά , έτσι τα έχω. :ninja:

Στο μεγάλο που είναι eheim καθόλου. Εχω από τη μια πλευρά ένα fluval 306 και από την άλλη ένα 206. Στο μικρό που το πήρα μεταχειρισμένο , από ότι είδα μόλις , είναι αρκετά κομμένο. :)

Nαι ρε συ (δεν εχω δει τις eheim, για αυτα τις fluval λεω), δεν γινεται με την καμια αυτα να μπουνε σε καπακι που δεν εχουν ανοιχτει μεγαλες τρυπες. Θελει για να μπει αυτο και πισω στο καπακι ανοιγμα μεγαλο αλλα και πανω στο καπακι:

http://img405.imageshack.us/img405/9823/img0431y.jpg

http://i23.photobucket.com/albums/b357/tomfgd/DSC00619.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v446/uneqstylez/Fluval106.jpg

http://www.fishlore.com/fishforum/attachments/filters-filtration/115311d1368715747t-seeking-help-fluval-206-imag0744.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...