siamese fighting fish 29 Ιανουαρίου 2014 #1 Share 29 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα και πάλι, σήμερα επισκέφτηκα μια καλή μου φίλη και μου ανακοίνωσε πως αγόρασε ένα αρσενικό κουνελάκι. Δυστυχώς μου μπήκε η ιδέα στο κεφάλι να τα ζευγαρώσω (φυσικά,έχω εθελοντές για υιοθέτηση). Έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό: φωλιά,φρέσκο χορτάρι, ευρύχωρο κλουβί κ.λ.π. Βέβαια ρόλο παίζει και η ηλικία, το δικό μου, η Ginger συμπλήρωσε 3,5 μήνες και είναι 400 γραμμάρια. Το αρσενικό είναι 5 μηνών. Πιο πολύ σκέφτηκα να το δοκιμάσω για να έχω την εμπειρία αλλά και για να χαρίσω χαριτωμένα κουνελάκια σε φίλους και συγγενείς με παιδιά ή χωρίς. Έχω ενημερωθεί για το θέμα από τον κτηνίατρο για την φροντίδα και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν κατά τη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη. Φυσικά δημιούργησα το άρθρο για παραπάνω πληροφορίες όχι για βασικές οδηγίες. Η άποψη του καθενός μετράει Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 29 Ιανουαρίου 2014 Author #2 Share 29 Ιανουαρίου 2014 Άντε ντε...Περιμένω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Ιανουαρίου 2014 #3 Share 29 Ιανουαρίου 2014 Μάλλον θα περιμένεις και άλλο όπως το κόβω.... Δεν υπάρχουν ειδικά φόρουμ για κουνέλια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 29 Ιανουαρίου 2014 #4 Share 29 Ιανουαρίου 2014 Θα μεταφερεις το θηλυκο στο κλουβι του αρσενικου,επισεις δεν ταιζουμε χορταρι ειδικα τα νανακια εχουν θεμα με τα εντερικα τους.κουνελινη μονο,με το καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 29 Ιανουαρίου 2014 Author #5 Share 29 Ιανουαρίου 2014 Από όσα ξέρω το (ξερό) χόρτο είναι βασικό για τη διατροφή όλων των κουνελιών. Πάντως ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε. Άλλο forum με κουνέλια δεν νομίζω να υπάρχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 30 Ιανουαρίου 2014 Author #6 Share 30 Ιανουαρίου 2014 (edited) Δηλαδή πότε περίπου είναι έτοιμα για αναπαραγωγή? Ο κτηνίατρος μου είπε πως μπορεί να πιάσει μπορεί και όχι. Έγινε επεξεργασία 30 Ιανουαρίου 2014 - siamese fighting fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 30 Ιανουαρίου 2014 #7 Share 30 Ιανουαρίου 2014 Καλο θα ηταν μετα το εξαμηνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 31 Ιανουαρίου 2014 Author #8 Share 31 Ιανουαρίου 2014 ποπό, τώρα με σκοτώνεις!! Ψοφάω να τα ζευγαρώσω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #9 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Χθες το βραδυ είδα το στοματάκι της κουνελιτσας μου και έχει μια πληγούλα στο αριστερό χείλος, να την πάω σε κτηνίατρο ή δεν χρειάζεται? Πάντως άρχισα να ανυσηχώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 2 Φεβρουαρίου 2014 #10 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Kάνε μιά βόλτα στον κτηνίατρο . Ίσως να δάγκωσε κάτι και της έκανε πληγή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #11 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 (edited) η φίλη μου θέλει να ονομασει το κουνελι της με τρια ονοματα το θεωρειτε σωστό? Ή μηπως δεν θα το μαθει? Έγινε επεξεργασία 2 Φεβρουαρίου 2014 - siamese fighting fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 2 Φεβρουαρίου 2014 #12 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Περί ορέξεως ......κολοκυθόπιτα . Ας του δώσει και πέντε αντί για τρία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #13 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 τα κουνελια δεν μπορουν να μαθουν το ονομα τους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 2 Φεβρουαρίου 2014 #14 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 Δεν το ξέρω αυτό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 2 Φεβρουαρίου 2014 Author #15 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggelis78 2 Φεβρουαρίου 2014 #16 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 τα κουνελια δεν μπορουν να μαθουν το ονομα τους? Το όνομα μια χαρά το μαθαίνουν, στο επώνυμο έχουν κάποια θεματάκια :lolu: :lolu: :lolu: :lolu: Πλάκα κάνω, έτσι? Καλη επιτυχία στο εγχείρημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crown 2 Φεβρουαρίου 2014 #17 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 πρασινα χορτα λαχανα φρουτα ειδικά σε νεαρά ζωα -οχι- θα έλεγα αν τα κουνελάκια είναι ενήλικα και υγιή και τα αφήσεις 3-4 μερες μαζί θα γίνει η δουλειά. μετα τα χωρίζεις και περιμένεις . τωρα η μια συλλαβή το φωνάζεις ή 10 λεξεις δεν πρόκειται να γυρίσει, οποτε όπως είπε και παραπάνω- περί ορέξεως - Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 2 Φεβρουαρίου 2014 #18 Share 2 Φεβρουαρίου 2014 3 ονόματα; Από Ισπανία είναι το κουνέλι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 3 Φεβρουαρίου 2014 #19 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Δηλαδή πότε περίπου είναι έτοιμα για αναπαραγωγή? Ο κτηνίατρος μου είπε πως μπορεί να πιάσει μπορεί και όχι. Αυτό που εννοεί είναι ότι η θηλύκια είναι σεξουαλικά ώριμη περίπου στους 6 μήνες, ο αρσενικός λίγο ποιό μετά για σιγουριά στην επίβαση (στα παραγωγικά είναι 2 μήνες νωρίτερα).... Γεννάνε 28-32 μέρες μετά την επίβαση, και περίπου στις 22-25 θα παρατηρήσεις την θηλύκια να μαδάει το χνούδι της για να κάνει φωλιά. Από τροφή δίνεις καλή ποιότητα του εμπορίου, άχυρο σε μικρή ποσότητα, και από νωπά λαχανικά με μέτρο, καθόλου λάχανο, ενώ η πιπεριά βοηθάει στο πεπτικό σύστημα .... Τα περισσότερα είναι από την εκτροφή παραγωγικών κονίκλων Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #20 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 (edited) 3 ονόματα; Από Ισπανία είναι το κουνέλι; Αυτο της ειπα κι εγώ! Έγινε επεξεργασία 3 Φεβρουαρίου 2014 - siamese fighting fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #21 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Αυτό που εννοεί είναι ότι η θηλύκια είναι σεξουαλικά ώριμη περίπου στους 6 μήνες, ο αρσενικός λίγο ποιό μετά για σιγουριά στην επίβαση (στα παραγωγικά είναι 2 μήνες νωρίτερα).... Γεννάνε 28-32 μέρες μετά την επίβαση, και περίπου στις 22-25 θα παρατηρήσεις την θηλύκια να μαδάει το χνούδι της για να κάνει φωλιά. Από τροφή δίνεις καλή ποιότητα του εμπορίου, άχυρο σε μικρή ποσότητα, και από νωπά λαχανικά με μέτρο, καθόλου λάχανο, ενώ η πιπεριά βοηθάει στο πεπτικό σύστημα .... Τα περισσότερα είναι από την εκτροφή παραγωγικών κονίκλων δηλαδη η δικια μου δεν ειναι έτοιμη...? Καπου διάβασα : http://www.hva.gr/downloads/Imerides/Kriti_12_2007/Kouneli.pdf οτι τα θυληκα ειναι ετοιμα απο 3,5 μηνων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 3 Φεβρουαρίου 2014 #22 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 Τα παραγωγικά κουνέλια (Ν. Ζηλανδίας, Καλιφόρνιας, Φλάνδρας κ.α) εισέρχενται στην ήβη, όπως λέμε, στην ηλικία των 4 περίπου μηνών, και λίγο αργότερα γίνετε η πρώτη γονιμοποίηση. Αυτό προϋποθέτει ότι έχει διατραφεί επ ακριβώς με τις κατάλληλες ζωοτροφές, που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες ανάπτυξης και έχουν φτάσει στο επιθυμητό βάρος για την κυοφορία (παχύσαρκα και ελλιποβαρή παρουσιάζουν δυστοκίες και αυξημένη εμβρυική θνησιμότητα).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 3 Φεβρουαρίου 2014 Author #23 Share 3 Φεβρουαρίου 2014 δηλαδη με λιγα λογια μπορει να γονημοποιήσει ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 5 Φεβρουαρίου 2014 Author #24 Share 5 Φεβρουαρίου 2014 ειναι 400 γρ. φυσιολογικα για ένα κουνέλι 4 μηνών? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 5 Φεβρουαρίου 2014 #25 Share 5 Φεβρουαρίου 2014 μια χαρα ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος