Safarpn 27 Ιανουαρίου 2014 Author #26 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Οπως το λέει στις οδηγίες. 10 σταγόνες απο το διάλυμα Α, ανακινώ το φυαλίδιο, μια κοφτή κουταλιά απο τη σκόνη Β, ανακινώ το φυαλίδιο, 4 σταγόνες (αν το θυμάμαι καλά απ' έξω) απο το διάλυμα C, ανακινώ το φυαλίδιο κλείνω το καπάκι και μετά απο 3 λεπτα ελέγχω το χρωμα στο χαρτάκι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2014 #27 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Σωστα το κανεις,ειπα μηπως δεν εβαζες τη σκονη. Εμενα παντως δουλευει κανονικα το τεστ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 27 Ιανουαρίου 2014 Author #28 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Σωστα το κανεις,ειπα μηπως δεν εβαζες τη σκονη. Εμενα παντως δουλευει κανονικα το τεστ.. .....επειδή μου είχε χυθεί η σκόνη κάποτε, πειράζει που βάζω ένα απορρυπαντικό που βρήκα και μοιάζει στην εμφάνιση με εκείνη τη σκόνη που είχε το τεστ!ΣΠΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜ!!!!!! Θα ταίζω λίγο παραπάνω και θα δώ πως θα παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 27 Ιανουαρίου 2014 #29 Share 27 Ιανουαρίου 2014 .....επειδή μου είχε χυθεί η σκόνη κάποτε, πειράζει που βάζω ένα απορρυπαντικό που βρήκα και μοιάζει στην εμφάνιση με εκείνη τη σκόνη που είχε το τεστ! ΣΠΑΑΑΑΑΑΑΜΜΜΜΜ!!!!!! Θα ταίζω λίγο παραπάνω και θα δώ πως θα παει. Οχι δεν πειραζει,αρκει να μη βαλεις απο την αλλη σκονη που μοιαζει και αυτη μ αυτη που ειχε το τεστ...αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pptom 27 Ιανουαρίου 2014 #30 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Mαλλον εγω δεν το λεω καλα! Απ την στιγμη λοιπον που η αμμωνια που δημιουργειται απο ελαχιστους ρυπους η οποια διασπαται σε ακομη πιο λιγα νιτρωδη εχει αποτελεσμα ακομη πιο λιγα νιτρικα! Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, πηγαινόντας τη διαδικασία ανάποδα για να έχουμε πιο πολλά νιτρικά χρειαζόμαστε περισσότερους ρύπους, Άρα Πάνο δες πως θα πάει αυξάνοντας λίγο την τροφή όπως είπες. (και προσοχή στις σκόνες ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 27 Ιανουαρίου 2014 #31 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Οπότε αν καταλαβαίνω καλά, πηγαινόντας τη διαδικασία ανάποδα για να έχουμε πιο πολλά νιτρικά χρειαζόμαστε περισσότερους ρύπους, Άρα Πάνο δες πως θα πάει αυξάνοντας λίγο την τροφή όπως είπες. (και προσοχή στις σκόνες ) Nαι αλλα στο ανεκτο του φιλτρου παντα! Δηλαδη αν πεφτει παραπανω τροφη και το φιλτρο δεν μπορει να διασπασει την αμμωνια που δημιουργειται τοτε ισως να εχουμε προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 27 Ιανουαρίου 2014 #32 Share 27 Ιανουαρίου 2014 Από βρύση, αφρικάνικο ειναι. Το νερό του δικτύου σου το εχεις μετρησει ποτε για νιτρικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 28 Ιανουαρίου 2014 Author #33 Share 28 Ιανουαρίου 2014 Δε το έχω μετρήσει αλλα δε νομίζω να έχει σχέση αυτό. Τα νιτρικά δημιουργούνται απο τους ρύπους οπότε έχει δεν έχει το δίκτυο, αυτα θα πρεπει να κανουν την εμφάνισή τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 28 Ιανουαρίου 2014 #34 Share 28 Ιανουαρίου 2014 (edited) Αν και νομίζω οτι τα είχες δώσει τα λιπάσματα σου,αν έχεις nitrogen κάνε μια δοκιμή σε ένα ποτηρι ρίχνοντας μέσα nitro και μετρώντας πριν και μετά . . . Τουλάχιστον να δεις αν τα λέει καλά το τεστ Έγινε επεξεργασία 28 Ιανουαρίου 2014 - rastafari Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 28 Ιανουαρίου 2014 #35 Share 28 Ιανουαρίου 2014 Βάλε στο μπουκαλάκι του αντιδραστηρίου λίγο νερό από το ενυδρείο, και πήγαινε μέχρι το petshop που σε εξυπηρετεί να σου κάνει μια μέτρηση NO3 για να σου λυθεί η απορία και για να σου φύγει και το άγχος. Πάντως και στο δικό μου ενυδρείο τα NO3 είναι δύσκολα μετρήσιμα (αλλά στην δική μου περίπτωση υπάρχει εξήγηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 28 Ιανουαρίου 2014 #36 Share 28 Ιανουαρίου 2014 Δε το έχω μετρήσει αλλα δε νομίζω να έχει σχέση αυτό. Τα νιτρικά δημιουργούνται απο τους ρύπους οπότε έχει δεν έχει το δίκτυο, αυτα θα πρεπει να κανουν την εμφάνισή τους. Σε ρωτησα γιατι εγω στο δικτυο μετραω 20-25....Αν ειχες τοσο και συ αποκλειεται να μετραγες μηδεν, οπότε εχεις σιγουρα καθαρο νερο και στο δικτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 14 Φεβρουαρίου 2014 #37 Share 14 Φεβρουαρίου 2014 Φίλε μου ξεδιάλυνες το μυστήριο; Έχεις καμιά εξέλιξη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Φεβρουαρίου 2014 Author #38 Share 14 Φεβρουαρίου 2014 Οχι Παρασκευά. Ξεκίνησα απο τότε που άνοιξα το θέμα και τάιζα περισσότερο αλλα τίποτα. Προχθές έκανα μέτρηση και είμαι πάλι στα ίδια επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 14 Φεβρουαρίου 2014 #39 Share 14 Φεβρουαρίου 2014 Σε ρωτάω γιατί και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο....Δλδ μέτρησα χθες με τεστ sera και έδειξε 0...και μιλάμε για φυτεμένο με καθημερνή λίπανση όλων των στοιχείων....τέλος πάντων θα το παρακολουθήσω και θα δω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 14 Φεβρουαρίου 2014 Author #40 Share 14 Φεβρουαρίου 2014 Σε ρωτάω γιατί και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο....Δλδ μέτρησα χθες με τεστ sera και έδειξε 0...και μιλάμε για φυτεμένο με καθημερνή λίπανση όλων των στοιχείων....τέλος πάντων θα το παρακολουθήσω και θα δω....Κι εγω επι φυτεμενου είχα 0 που χρησιμοποιούσα και λιπάσματα και όλα τα σχετικά και στο Αφρικάνικο τωρα τα ίδια έχω. Εσυ δηλαδη μέτραγες νιτρικά στο παρελθόν και τωρα δε μετράς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 14 Φεβρουαρίου 2014 #41 Share 14 Φεβρουαρίου 2014 Κοιταξε οι πιο "επισημες" μετρησεις που ειχα ηταν απο το water inn αρκετο καιρο πριν. Προτου αρχισω την συστηματικη λιπανση και ηταν 0,15...δεν ξερω θα το παρακολουθω. Η μονη ιδεα που ερχετε στο νου μου ειναι η ταχεια αναπτυξη των φυτων με τα λιπασματα, αρα και η τρελλη απορροφηση νιτρικων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2014 #42 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω οτι για ενα Αφρικανικο ενυδρειο το να εχεις νιτρικα 0 δεν ειναι κακο. Για ενα φυτεμενο ομως ειναι γιατι τα νιτρικα ειναι η τρογη των φυτων μας. Παρασκευα,δεν εχεις τεστ για νιτρικα? Πες μου λιγο τι φυτα εχεις μεσα και τις ρουτινες που ακολουθεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15 Φεβρουαρίου 2014 #43 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Αγαπητέ Αφρικάνε ,μην ασχολείσαι με τα νιτρικά απλά κάνε τις ρουτίνες σου και μην το σκέφτεσαι καθόλου ,μπορεί να φάινεται τρελλό αυτό που σου γράφω αλλά μάλλον έτσι είναι ,από την στιγμή που τα ψάρια είναι καλά με φυσιολογικές συμπεροφορές απολαυσε το και μην ασχολείσαι Αντε καλές επιτυχίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2014 #44 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Αγαπητέ Αφρικάνε ,μην ασχολείσαι με τα νιτρικά απλά κάνε τις ρουτίνες σου και μην το σκέφτεσαι καθόλου ,μπορεί να φάινεται τρελλό αυτό που σου γράφω αλλά μάλλον έτσι είναι ,από την στιγμή που τα ψάρια είναι καλά με φυσιολογικές συμπεροφορές απολαυσε το και μην ασχολείσαι Αντε καλές επιτυχίες Κυριε Σωκρατη,εμενα δεν μου φαινεται τρελο αυτο που γραφεις και εγω αυτο εγραψα πιο πανω,οτι σε ενα Αφρικανικο ενυδρειο δεν νομιζω να μας πειραζουν τα μηδενικα νιτρικα σε αντιθεση με ενα φυτεμενο που τα χρειαζομαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 15 Φεβρουαρίου 2014 #45 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Πιστευω οτι για ενα Αφρικανικο ενυδρειο το να εχεις νιτρικα 0 δεν ειναι κακο. Για ενα φυτεμενο ομως ειναι γιατι τα νιτρικα ειναι η τρογη των φυτων μας. Παρασκευα,δεν εχεις τεστ για νιτρικα? Πες μου λιγο τι φυτα εχεις μεσα και τις ρουτινες που ακολουθεις? Καλημέρα Κώστα. Τα φυτά που φιλοξενώ είναι hemianthus calitrichoides (cuba),hemianthus micranthemoides, alternathera reneici lilancia, ludwigia grantulosa,valisneria tiger, valisneria spiralis, Hygrophyla corymbosa compact,hygrophilia pinatifida, cryptocoryne, anubia nana, crinum natans, hydrocotyle verticilata, ludwigia repens rubin, rotalla rotundifolia. Τεστ έχω sera υγρό καινούριο. Οι ρουτίνες: αλλαγή νερου εβδομαδιαίως, περίπου 35-40%, επεξεργασία αντιχλώριο prime. Βακτήρια βδομάδα παρά βδομάδα. Λίπανση η σειρά της seachem με βάση τον πίνακά της για καθημερινή λίπανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2014 #46 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Καλημερα Παρασκευα! Απο τα φυτα που γραφεις δεν βλεπω να εχεις καποιο που να ρουφα πολλα νιτρικα,ολα νορμαλ φυτα ειναι. Το μονο που θα σου ελεγα ειναι να χαλησωσεις λιγο την αλλαγη σου,δηλαδη θα σου ελεγα να την κανεις 30% καθε εβδομαδα. Τωρα για να αυξησεις τα νιτρικα σου,πρεπει η να ταιζεις περισσοτερο η να ξεκινησεις χορηγηση του seachem nitrogen αν δεν το ριχνεις ηδη. Τωρα τα νιτρικα σου σε τι επιπεδο βρησκονται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 15 Φεβρουαρίου 2014 #47 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Το σκέφτηκα και εγώ για μικρότερες αλλαγές νερού και περισσότερο φαί. Ταΐζω μια φορά την ημέρα με μια ημέρα νηστείας την βδομάδα. Θα την διπλασιάσω. Nitrogen ρίχνω ήδη...Σε δευτερη φάση (μετά από το διπλό τάισμα για λίγο καιρό και μέτρηση), θα δώ μήπως αυξήσω ελαφρώς την δόση του nitrogen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 15 Φεβρουαρίου 2014 #48 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Νιτρικά προχθές 0. Θα κάνω και σήμερα και θα ενημερώσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 15 Φεβρουαρίου 2014 Author #49 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Εγώ στο φυτεμενο, ενώ έριχνα και nitrogen πάλι 0 είχα νιτρικά. κ. Σωκράτη, δεν ανησυχώ, απλα το είχα απορία επι φυτεμενου ακόμα και απλα ήθελα να δώ αν ειναι κάτι φυσιολογικό μπήκε κανω κάτι λάθος. Το αφήνω έτσι λοιπόν και όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Φεβρουαρίου 2014 #50 Share 15 Φεβρουαρίου 2014 Παρασκευα κανε τα ταισματα σου 2 την ημερα. Εγω να σου πω την αληθεια,ταιζα 3 φορες την ημερα λιγο λιγοτερη ποσοτητα απο την κανονικη και ποτε δεν ειχα προβλημα ουτε με τα νιτρικα,ουτε με τις αλλες μετρησεις μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος