dpap 21 Ιανουαρίου 2014 #1 Share 21 Ιανουαρίου 2014 Το βιολογικό υλικό, μπήκε σε μια κάλτσα, στην οποία εφαρμόστηκε μια eheim αντλία για να κυκλοφορεί το νερό. Τα βακτήρια είχαν αγοραστεί περίπου πριν από ένα έτος. Τα διατηρούσα στο ψυγείο για 8 μήνες και μετά τα έβγαλα και τα άφησα σε ένα ντουλάπι. Το βιολογικό υλικό, είχε τρέξει σε ένα ενυδρείο 200 λίτρων για ένα μηνα. Στη συνέχεια βγήκε , πλύθηκε με καυτό νερό και αποθηκεύτηκε σε μια σακουλίτσα για 10 περίπου μήνες. Το πείραμα δεν είναι 100% σωστό, γιατί δεν είχαμε στη διάθεσή μας μικροσκόπιο, ώστε να παρακολουθούμε την πορεία και η θερμοκρασία ήταν δωματίου. Παραθέτω τις παρατηρήσεις ως τροφή προς συζήτηση : Ημερομηνία 15 10 2013 200 μλ νερό βρύσης χωρίς αντιχλώριο και flakes από αυτά που δίνω στις αφρικάνες. Ημερομηνία 16.10.2013 Δεν έγινε καμία μέτρηση. Ημερομηνία 17.10.2013 Αμμωνία 2 με 3 ppm. Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Το νερό μπήκε σε κουβά με 5 λίτρα νερό. Ημερομηνία 18.10.2013 Μέτρησα στον κουβά που είχε θερμοκρασία 22 βαθμούς 0.5 ppm αμμωνία. Νιτρώδη 0 ppm. Έριξα την τροφή της φωτογραφίας τριμμένη και 5 ml bio nitrivec. Ημερομηνία 19.10.2013 Αμμωνία 0,5ppm Νιτρώδη 0 ppm Θερμοκρασία 22 βαθμοί. Μπήκαν 5 ml nitricec και τροφή όπως στις 18.10.2013. Ημερομηνία 20.10.2013 Αμμωνία πάνω από 0,5 και κάτω από 1 ppm. Νιτρώδη 0,25 ppm Νιτρικά γύρω στα 5 ppm Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Μπήκαν 5ml nitivec. Ημερομηνία 21.10.2013 Δεν έγιναν μετρήσεις, μπήκαν μόνο 5ml nitrivec Ημερομηνία 22.10.2013 Αμμωνία πάνω από 0,25 κάτω από 0,5 Νιτρώδη πάνω από 1 κάτω από 2 Νιτρικά πάνω από 5 κάτω από 10 Θερμοκρασία 24 βαθμοί Μπήκαν 5ml nitrivec Ημερομηνία 23.10.2013 Δεν έγινε καμία μέτρηση , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 24.10.2013 Αμμωνία ελάχιστα πάνω από 0,25 ppm Νιτρώδη πάνω από 0,25 κάτω από 0,5 ppm Νιτρικά πάνω από 5 , πολύ κοντά στο 10 ppm Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Μπήκαν 5 ml nitrivec. Ημερομηνία 25.10.2013 Δεν έγινε καμία μέτρηση , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 26.10.2013 Δεν έγινε καμία μέτρηση , μπήκαν 5ml βακτήρια. Ημερομηνία 27.10.2013 Αμμωνία 0,25 ppm Νιτρώδη 0,25 ppm Νιτρικά 10 ppm Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 28.10.2013 Αμμωνία 0 με 0,25ppm αλλά θα έλεγα 0 Νιτρώδη 0 ppm Νιτρικά πάνω από 10 ppm Θερμοκρασία 25 βαθμοί. Αφού μηδένισε η αμμωνία και τα νιτρώδη, έτριψα λίγα flakes όπως στην αρχή. Μπήκαν 5ml βακτήρια. Ημερομηνία 29.10.2013 Δεν έγινε καμία μέτρηση , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 30.10.2013 Αμμωνία 0 με 0,25ppm Νιτρώδη 0 ppm Νιτρικά πάνω από 10 ppm Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 31.10.2013 Δεν έγιναν μετρήσεις , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 01.11.2013 Δεν έγιναν μετρήσεις , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 02.11.2013 Δεν έγιναν μετρήσεις , δεν μπήκαν βακτήρια. Ημερομηνία 03.11.2013 Τελευταία μέτρηση Αμμωνία 0 με 0,25ppm Νιτρώδη 0 ppm Νιτρικά 5 ppm Θερμοκρασία 24 βαθμοί. Το βιολογικό υλικό : 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Ιανουαρίου 2014 #2 Share 21 Ιανουαρίου 2014 Μπράβο σου για ολοι την προσπάθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 22 Ιανουαρίου 2014 #3 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Ένα απλό πείραμα που επιβεβαιώνει όλα όσα λέμε τα τελευταία 9 σχεδόν χρόνια στο Aquazone!!! ΜΠΡΑΒΟ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Ιανουαρίου 2014 #4 Share 22 Ιανουαρίου 2014 (edited) Εμεις τα λεγαμε Μητσο και κατα τη διαρκεια του πειραματος που εκανες! Ειναι μια ευκαιρια γι αυτους που σνομπαραν η κατεκριναν τα βακτηρια να καταλαβουν οτι εκαναν λαθος. Μπραβο φιλε για την ιδεα που ειχες για το πειραμα αυτο! Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 22 Ιανουαρίου 2014 #5 Share 22 Ιανουαρίου 2014 κατατοπιστικό το πείραμα, εύγε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 22 Ιανουαρίου 2014 #6 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Πολυ εξυπνη ιδεα...μπραβο για την υπομονη σου!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 22 Ιανουαρίου 2014 #7 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Σ'ευχαριστούμε πάρα πολύ Δημήτρη. Ένα πείραμα άκρως ενδιαφέρων και κατατοπιστικότατο !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SOTIRIS 22 Ιανουαρίου 2014 #8 Share 22 Ιανουαρίου 2014 (edited) Πολύ καλό το πείραμα, που αποδυκνύει πολλά πράγματα, και μόνο να συμπληρώσω πως με θερμοκρασία πειράματος ελαφρώς πιο αυξημένη 28-29 C πιστεύω σε καλύτερα (γρηγορότερα) αποτελέσματα. Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2014 - SOTIRIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 22 Ιανουαρίου 2014 Author #9 Share 22 Ιανουαρίου 2014 Πολύ καλό το πείραμα, που αποδυκνύει πολλά πράγματα, και μόνο να συμπληρώσω πως με θερμοκρασία πειράματος ελαφρώς πιο αυξημένη 28-29 C πιστεύω σε καλύτερα (γρηγορότερα) αποτελέσματα. Συμφωνώ Σωτήρη , θα ήθελα να το επαναλάβω κάποια στιγμή πιο σωστά , ίσως στο ενυδρείο που έχω στο κελάρι ! Υ.Γ. Προς τα υπόλοιπα παιδιά : Την όποια μικρή γνώση κερδίζουμε , πρέπει να την μοιραζόμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 23 Ιανουαρίου 2014 #10 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Συμφωνώ Σωτήρη , θα ήθελα να το επαναλάβω κάποια στιγμή πιο σωστά , ίσως στο ενυδρείο που έχω στο κελάρι ! Υ.Γ. Προς τα υπόλοιπα παιδιά : Την όποια μικρή γνώση κερδίζουμε , πρέπει να την μοιραζόμαστε. +1000 Aυτή είναι η ουσία του forum !! Ωραιότατος Δημήτριε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 6 Μαρτίου 2014 #11 Share 6 Μαρτίου 2014 Τώρα το είδα το πείραμα και αυτό που έχω να πω είναι οτι μπορεί οι μετρήσεις να απέδειξαν οτι δουλεύουν τα σκευάσματα ( που εδώ και χρόνια το λέμε οτι βοηθούν , πόσο μάλλον τώρα που έχουν εξελιχθεί ) ως προς τις συγκεκριμένες μετρήσεις , δεν σημαίνει όμως οτι είναι σωστό να στρώνουμε τα ενυδρεία μας κάνοντας χρήση τροφής . Και ο λόγος είναι διότι ταυτόχρονα με τη χρήση της τροφής αναπτύσσονται και άλλοι οργανισμοί που δεν είναι υγιείς για τα ψάρια μας . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 6 Μαρτίου 2014 #12 Share 6 Μαρτίου 2014 (edited) Σταματη προσωπικα εχω στωσει ολα μου τα ενυδρεια (3 ενυδρεια απο το 11 μεχρι σημερα) με την μεδοθο της τροφης σε καλτσον (ωστε να μην φυγει καποιο κομματι μεσα στο ενδυρειο) και καθε μερα, ξεπλυμα του καλτσον και αλλαγη της τροφης με λιγο περισσοτερη ποσοτητα απο την προηγουμενη. Επελεξα αυτον τον τροπο γιατι δεν ηθελα να το κανω με αμμωνια απο φαρμακειο, ουτε να στρωσω με βακτηρια και ψαρια. Θα ηθελα να μου πεις που δεν ειναι το ασφαλες στην παραπανω διασικασια οπως την αναφερω, γιατι στα ψαρια δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα. Έγινε επεξεργασία 6 Μαρτίου 2014 - stratigos24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 7 Μαρτίου 2014 #13 Share 7 Μαρτίου 2014 Τώρα το είδα το πείραμα και αυτό που έχω να πω είναι οτι μπορεί οι μετρήσεις να απέδειξαν οτι δουλεύουν τα σκευάσματα ( που εδώ και χρόνια το λέμε οτι βοηθούν , πόσο μάλλον τώρα που έχουν εξελιχθεί ) ως προς τις συγκεκριμένες μετρήσεις , δεν σημαίνει όμως οτι είναι σωστό να στρώνουμε τα ενυδρεία μας κάνοντας χρήση τροφής . Και ο λόγος είναι διότι ταυτόχρονα με τη χρήση της τροφής αναπτύσσονται και άλλοι οργανισμοί που δεν είναι υγιείς για τα ψάρια μας . Εδω τα λεει ολα! Τα βακτηρια που αναπτυσονται στην τροφη δεν ειναι βακτηρια απονιτροποιησης αλλα σαπρομυκητες! Βοηθανε στην αποσυνθεση της τροφης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratigos24 7 Μαρτίου 2014 #14 Share 7 Μαρτίου 2014 Ψαχνω αυτο το ''σαπρομυκητες'' στο γοογλε αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalliroi 7 Μαρτίου 2014 #15 Share 7 Μαρτίου 2014 Ψαχνω αυτο το ''σαπρομυκητες'' στο γοογλε αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα... Σαπρόφυτα λέγονται ή σαπρότροφα, είναι μικροοργανισμοί που τρέφονται από την τροφή που σαπίζει και μερικοί είναι παθογόνοι. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος