dimitrissg 19 Ιανουαρίου 2014 #1 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Γενική κατηγορία ενυδρείουΚοινωνικόΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):81x36x50Συνολικά Λίτρα:125Sump (λίτρα):?ΟργανισμοίΦυτά: Κρυπτοκορίνες, εχινόδορους, βαλισνέριες, ανούμπια, ντοματιά, Nomaphila strictaΨάρια: 2x Koi Angel 8x Cardinal Tetra 10x X-Ray Tetra 10x Harlequin rasbora 4X Sterbai Cory 1x Ancistrus dolichopterus albinoΆλλα είδη: Σαλιγγάρια λαθρεπιβάτες...Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Μαύρη τσόχα εξωτερικάΠέτρες: NopeΞύλα: 1 ΡίζαΆλλα διακοσμητικά : NopeΥπόστρωμα: NopeΒυθός: ΨΙΛό χαλίκιΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x High-Lite Day 28 Watt, 590 mmΔιάρκεια φωτισμού: 6 ½ ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Filter Bioflow 3.0/ Pump Juwel ECCOFLOW 500 l/h IntΘέρμανση/ Ψύξη: 100WΛίπανση: 10ml/weekΠαροχή CO2: NopeΆλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: NopeΔιατροφή: FlakesΠαράμετροιpH: 7Γενική σκληρότητα (GH): ?Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): ?Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):25Φωσφορικά (PΟ4): ?Μέση Θερμοκρασία (°C): 26ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: ΕβδομαδιαίεςΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: Βαρελάκι/Αντιχλώριο/ΒακτήριαΆλλες ρουτίνες συντήρησης: Σκούπα βυθού (λίγο)Φωτογραφίες: Πριν ενα μήνα Τώρα Επειδή θα ήθελα να κρατήσω όλα μου τα Ψαράκια...εαν τοποθετούσα ακόμα ενα εξωτερικό φίλτρο δεν θα ηταν καλύτερα...; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2014 #2 Share 19 Ιανουαρίου 2014 (edited) Ομορφο αλλα με λαθη..Παρα πολλα ψαρια και οτι και αν κανεις παλι πολλα θα ειναι.Κρατα ενα ειδος κοπαδοψαρου και τα υπολοιπα κοπαδοψαρα βγαλτα,οπως επεισης και τα αγγελοψαρα που θελουν πιο πολλα λιτρα. Επισης την ανουμπια που εχεις φυτεψει,βγαλτη και δεστη πανω στο ξυλο γιατι ετσι θα σαπισει. Έγινε επεξεργασία 19 Ιανουαρίου 2014 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Ιανουαρίου 2014 #3 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Ομορφο αλλα με λαθη..Παρα πολλα ψαρια και οτι και αν κανεις παλι πολλα θα ειναι.Κρατα ενα ειδος κοπαδοψαρου και τα υπολοιπα κοπαδοψαρα βγαλτα,οπως επεισης και τα αγγελοψαρα που θελουν πιο πολλα λιτρα. Επισης την ανουμπια που εχεις φυτεψει,βγαλτη και δεστη πανω στο ξυλο γιατι ετσι θα σαπισει. Συμφωνω και επαυξανω! Κι εμενα μ αρεσει οπτικα αλλα εχεις αυτα τα θεματακια που νομιζω τα ξερεις κι εσυ ο ιδιος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 19 Ιανουαρίου 2014 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Θα συμφωνησω και εγω επισης αλλαγες κανεις εβδομαιδιαιες , αλλα ποσο? και αν αυξησε την φωτοπεριοδο σε 8 ωρες σταδιακα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 19 Ιανουαρίου 2014 Author #5 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, Αχ αυτός ο ενθουσιασμός με έφαγε...και τώρα δεν μπορώ να τα αποχωριστώ... Αφού σκέφτομαι σοβαρά να παω σε μεγαλύτερο...(βέβαια αν το ακούσει η γυναίκα μου με βλέπω να μετακομίζω κ εγώ μαζί με τα ψαράκια...) αλλά μόνο 4 μήνες το έχω. Απο την άλλη σκεφτόμουν μέχρι να πάρω μεγαλύτερο να πάρω ένα καλο εξωτερικό (πχ EIHEM 2036) για να ζήσουν αξιοπρεπώς μέχρι το καλοκαίρι. Πόσα λίτρα θα ήταν αρκετά? Αλλαγές 30ltr / εβδομάδα Την φωτοπερίοδο την είχα 8 ώρες αλλά έβγαλε λίγη καφέ άλγη και με τρόμαξε γι'αυτό την έχω κατεβάσει. Επίσης για την ανούμπια καπου είχα διαβάσει οτι αν έχεις μόνο το 50% απο τις ρίζες θαμένο θα είναι ΟΚ, ισχύει η μπα; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2014 #6 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Η ανουμπια αν δεν εχει φυτευθει ο κεντρικος κορμος ειναι οκ αλλα καλυτερα να δενεται. Οσον αφορα τα ψαρια και 5 φιλτρα να βαλεις ακομα παλι πολλα ψαρια θα εχεις.Δεν ειναι θεμα φιλτρανσης αλλα χωρου.Εχεις πολλα ψαρια που κινουνται στην ιδια ζωνη και εχεις και τα αγγελοψαρα που θελουν πολυ περισσοτερα λιτρα.Οπως καταλαβαινεις πρεπει να αποχωριστεις καποια ψαρια και να φτιαξεις κατι σωστο για να το χαιρεσε και εσυ αλλα και τα ψαρια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 19 Ιανουαρίου 2014 #7 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστώ για τις επισημάνσεις, Αχ αυτός ο ενθουσιασμός με έφαγε...και τώρα δεν μπορώ να τα αποχωριστώ... Ετσι την πατησαμε ολοι! Αφού σκέφτομαι σοβαρά να παω σε μεγαλύτερο...(βέβαια αν το ακούσει η γυναίκα μου με βλέπω να μετακομίζω κ εγώ μαζί με τα ψαράκια...) αλλά μόνο 4 μήνες το έχω. Και ετσι! Απο την άλλη σκεφτόμουν μέχρι να πάρω μεγαλύτερο να πάρω ένα καλο εξωτερικό (πχ EIHEM 2036) για να ζήσουν αξιοπρεπώς μέχρι το καλοκαίρι. Δεν ειναι μονο θεμα φιλτρανσης! Τα σκαλαρια γινονται μεγαλα και τα τετρα που εχεις ειναι η τροφη τους! Επισης τα τετρα θελουν χωρο για κολυμπι! Πόσα λίτρα θα ήταν αρκετά? Για τα σκαλαρια θα ελεγα για ενα κοπαδι των 6, 450 λιτρα! Για τα κοπαδοψαρα θα ελεγα πως θεμα εχει το μηκος και καλο ειναι ειναι πανω απο μετρο! Αλλαγές 30ltr / εβδομάδα Την φωτοπερίοδο την είχα 8 ώρες αλλά έβγαλε λίγη καφέ άλγη και με τρόμαξε γι'αυτό την έχω κατεβάσει. Μην ανεβοκατεβαζεις την φωτοπεριοδο γιατι τοτε θα εχει σοβαρα προβληματα με αλγη! 8 ωρες καλα ειναι και την καφε μην την φοβασαι. Κανει τον κυκλο της και φευγει! Μπορεις βεβαια να την καθαριζεις εσυ! Επίσης για την ανούμπια καπου είχα διαβάσει οτι αν έχεις μόνο το 50% απο τις ρίζες θαμένο θα είναι ΟΚ, ισχύει η μπα; Αρκετοι το κανουν αλλα η επιτυχια και η ευημερια του φυτου δεν εγγυαται! Γενικα φιλαρακι θα ελεγα να κρατησεις μονο τους καρδιναλιους και τα στερμπαι σε κοπαδι των 15 και 10 αντιστοιχα και θα εχεις ενα στολιδι! Πρεπει να ξερεις ομως πως αυτα τα ψαρακια θελουν και μαλακο νερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 19 Ιανουαρίου 2014 Author #8 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Νόμιζα ότι είχε να κάνει μόνο με την αδυναμία φίλτρανσης. Πόσα λίτρα ενυδρειο είναι αρκετά για αυτά τα ψαρια; Ευχαριστώ για την βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 19 Ιανουαρίου 2014 #9 Share 19 Ιανουαρίου 2014 Για να κρατησεις αυτα τα ψαρια θελεις αρκετα μεγαλο ενυδρειο γιατι οπως σου ειπα εχεις 3 διαφορετικα ειδη που κινουνται στην ιδια ζωνη,την μεσαια.Συνηθος δεν βαζουμε πανω απο 1 κοπαδοψαρο που κινητε στην μεση,βαζουμε ενα μεγαλο κοπαδι για να κοπαδιαζει και πιο ωραια.Τωρα τα αγγελοψαρα θελουν κοπαδι και εκει μιλαμε για πολυ περισσοτερα λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 23 Ιανουαρίου 2014 Author #10 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Τόσες μέρες προσπαθώ να χωνέψω το οτι πρέπει να αποχωριστώ τα αγγελόψαρα... Μου είναι λίγο δύσκολο γιατι είναι τα μόνα ψάρια που δείχνουν να χαίρονται με την παρουσία μου...τα άλλα όταν με βλέπουν τρέχουν να κρυφτούν... Εχθές το βράδυ τα παρατηρούσα για αρκετή ώρα απο πολύ μακρια, η αλήθεια είναι οτι οταν δεν γνωρίζουν την παρουσία μου γίνονται λίγο επιθετικά στα άλλα ψαράκια. ps. πού μπορώ να "δώσω" τα αγγελόψαρα...? Ελπίζω να βρώ κάπου κοντά μου για να μπορώ να τα βλέπω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2014 #11 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Κατααβαινω οτι σου ειναι δυσκολο αλλα δυστοιχος για το καλο των ψαριων πρεπει να να τα δωσεις. Μπορεις να βαλεις μια αγγελια εδω στο φορουμ και να τα παρει καποιος συνχομπιστας που εχει το καταλληλο ενυδρειο γι αυτα. Ομως τα αγγελοψαρα δεν ειναι τα μοναδικα ψαρια που πρεπει να αποχωριστεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 23 Ιανουαρίου 2014 Author #12 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Yep, I know Θα φύγουν αγγελόψαρα και X-Ray Tetra Τα Harlequin πάνε προς τα ανώτερα στρώματα, οπότε πιστεύω οτι θα είναι εντάξει με τα cardinal και τα υπολοιπα...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Ιανουαρίου 2014 #13 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Βασικα διαλεξε ενα ειδος βυθου και ενα ειδος επιφανειας! Εγω θα ελεγα 10-15 καρδιναλιους και καμια 10αρια στερμπαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 23 Ιανουαρίου 2014 #14 Share 23 Ιανουαρίου 2014 Αυτη η λυση που προτεινει ο Θοδωρας ειναι η πιο σωστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 11 Φεβρουαρίου 2014 Author #15 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Τα αγγελόψαρα δυσκολεύονται να βρούν κατάλληλο σπίτι... Μου φαίνεται θα τα βάλω σε ενα "καλάθι" και θα τα αφήσω Κυριακή απογευματάκι εξω απο την πόρτα του Flocafe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 11 Φεβρουαρίου 2014 #16 Share 11 Φεβρουαρίου 2014 Τα αγγελόψαρα δυσκολεύονται να βρούν κατάλληλο σπίτι... Μου φαίνεται θα τα βάλω σε ενα "καλάθι" και θα τα αφήσω Κυριακή απογευματάκι εξω απο την πόρτα του Flocafe... Πως ειπατε; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 12 Φεβρουαρίου 2014 Author #17 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 Ε...τόσοι φίλοι χομπίστες που θα είναι μαζεμένοι για την πίτα θα τα υιοθετήσουν με ευκολία... (Ελπίζω να κατάλαβες οτι το είπα για πλάκα...) Απλά πίστευα οτι θα ήταν λίγο πιό εύκολο να τα έχω δώσει μέχρι τώρα σε καταλληλότερο ενυδρείο απο το δικό μου. (http://www.aquazone.gr/forums/topic/92257-anssciioae-2-koi-angel-vail-tail/#entry897189) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 12 Φεβρουαρίου 2014 #18 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 E κανε καμια ανανεωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 12 Φεβρουαρίου 2014 #19 Share 12 Φεβρουαρίου 2014 και προς Θεού μην φέρεις τα ζωντανά στην συνάντηση και μείνουν με τις ώρες μέσα σε σακούλα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 5 Ιουνίου 2014 Author #20 Share 5 Ιουνίου 2014 Γενικό Update... Γενική κατηγορία ενυδρείουΚοινωνικόΓενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):81x36x50Συνολικά Λίτρα:125Sump (λίτρα):-ΟργανισμοίΦυτά: Κρυπτοκορίνες, εχινόδορους, βαλισνέριες, ανούμπια, ντοματιά, Nomaphila stricta, Alternanthera rosaefolia, Cabomba caroliana, Willow moss, Pogostemon helferi, Lysimachia aureaΨάρια: 7x Cardinal Tetra 9x Harlequin rasbora 4X Sterbai Cory 1x Ancistrus dolichopterus albinoΆλλα είδη: Σαλιγγάρια λαθρεπιβάτες...Διακοσμητικά υλικάΦόντο: Μαύρη τσόχα εξωτερικάΠέτρες: NopeΞύλα: 1 ΡίζαΆλλα διακοσμητικά : NopeΥπόστρωμα: NopeΒυθός: Χαλαζιακή Άμμος (Hagen 25kg)ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 2 x High-Lite Day 28 Watt, 590 mm με ανακλαστήρες JuwelΔιάρκεια φωτισμού: 8 ώρεςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: Filter Bioflow 3.0/ Pump Juwel ECCOFLOW 500 l/h Int + Eheim ecco pro 2036 (εγκατεστημένο και θα μπει μπροστά απο μέρα σε μέρα)Θέρμανση/ Ψύξη: 100W Juwel / 4 ανεμηστήρες (3 in 1 out) συνδεδεμένα στον STC-1000Λίπανση: 10ml/week / 3-4 ταμπλέτες κάθε 2-3 μήνεςΠαροχή CO2: Nope (αλλά το σκέφτομαι για αυτο... http://fish.aquaristic.net/en/Technical-Equipment/CO2-fertilization/CO2-system-complete/CO2-complete-pant-2000-with-magnetic-valve-reusable-system-2000-with-magnetic-valve.html)Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: NopeΔιατροφή: Flakes (omega one), Mini granules (Sera), Mini tabs (Sera), Frozen bloodwormsΠαράμετροιpH: 6,5Γενική σκληρότητα (GH): 6 ( Μάλλον...σπαστικά τεστ της API)Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 4Αμμωνία (ΝΗ3):0Νιτρώδη (ΝΟ2):0Νιτρικά (ΝΟ3):35Φωσφορικά (PΟ4): ?Μέση Θερμοκρασία (°C): 27ΣυντήρησηΑλλαγές νερού: 7-10 μέρες / 30ltrΠροετοιμασία νερού/πρόσθετα: A/O 70%, Βρύση 30%, Βαρελάκι/Αντιχλώριο, αναπλήρωση εξάτμισης με Α/ΟΆλλες ρουτίνες συντήρησης: -Φωτογραφίες: πρίν 10 μέρες: Τώρα: Σας ευχαριστώ όλους που με τις συμβουλές που έχω βρεί στο forum κατάφερα και διόρθωσα αρκετά απο τα λάθη που έκανα στην αρχή, όπως επίσης και να φτιάξω την ψύξη και συνδέσεις με τον STC-1000. Τώρα όσο αναφορά την ψαροσύνθεση θα ήθελα κάποιες συμβουλές.. Μέχρι τώρα έφυγαν πρώτα τα angelfish και μετά τα x-ray tetra και όντως είδα διαφορές μεγάλες που δεν περίμενα (και τα x-ray ήταν τσαμπουκάδες), όπως επίσης “έφυγαν” και 1 cardinal και 1 Harlequin από αλλαγή νερού (έβαλα καινούριο λάστιχο απ’ευθείας στην αποχέτευση και κάνοντας μια βόλτα να το τσεκάρω 6-7μ. απόσταση πρέπει να τα πήρε το ρεύμα L...μετά απο αυτό έβαλα τούλι.) Στα χαμηλά στρώματα θα προσθέσω άλλα 2 Cory σίγουρα, ο Ancistrus θα είχε φύγει αλλα απ’οτι φαίνεται είναι αρσενικός και έχει αρχίσει να κάνει ωραία μουσούδα...αλλά είναι και πολύ ντροπαλός και δεν τον ευχαριστιέμαι. Στα μεσαία στρώματα μετά απο την αλλαγή σε λευκή άμμο “έχασαν“ το χρώμα τους τα cardinal γιατί δεν κάνουν μεγάλη αντίθεση με τα πιο φωτεινά χρώματα πλέον του ενυδρείου. Οπότε είμαι σε δίλλημα για το πια απο τα 2 να κρατήσω και να μεγαλώσω σε αριθμο... Απο την μέση και πάνω το ενυδρείο δείχνει άδειο...ειδικά απο τότε που έδιωξα τα αγγελόψαρα...και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο ζευγάρι που θα μπορούσα να βάλω που να μην έχει θέμα ντροπής, να γίνεται σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απο τα Cory και να έχει λίγο fancy χρώματα...(ελπίζω να μην ζητάω πολλά...) Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 6 Ιουνίου 2014 #21 Share 6 Ιουνίου 2014 Πολυ ωραιο γινεται και θα γινει κι αλλο αμα φουντωσουν κι αλλο τα φυτα!!! Εγω βεβαια σαν ''φυτεμενος'' θα ηθελα κι αλλα ειδικα στην πλατη και δεξια αλλα κι ετσι μια χαρα ειναι! Μπορεις να κρατησεις το ενα απο τα δυο κοπαδια και να βαλεις και ενα χαρεμι γκουραμι.... Εγω θα κραταγα αρλεκινους με dwarf gurami http://www.aquazone.gr/forums/topic/86055-colisa-lalia-hamilton-1822/ .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 6 Ιουνίου 2014 #22 Share 6 Ιουνίου 2014 Κι εγω αυτο που λεει ο Γιωργος θα κραταγα. Ή τους καρδιναλιους με τα στερμπαε! Οι καρδιναλιοι και οι αρλεκινοι ειναι ψαρια μεσης και πανω! Αν βγαλεις το ενα απο τα δυο κοπαδια θα δεις διαφορα στη συμπεριφορα! Οποιο κοπαδι και να κρατησεις καντο καμια 15αρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 6 Ιουνίου 2014 #23 Share 6 Ιουνίου 2014 Πολύ ωραίο έγινε Και προτιμούσακαι εγώ περισσότερα φυτά Επίσης αν θες κίνηση αρλεκινους ΑλλΑ όχι και τους καρδιναλιους μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrissg 7 Ιουνίου 2014 Author #24 Share 7 Ιουνίου 2014 Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές, κι εγω μετά την αλλαγή μάλλον τους αρλεκινους προτιμώ... Και για τα φυτά σκεφτομαι για CO2, αλλά δεν βιάζομαι, θα το κάνω αργά, γιατι σαν αρχάριος συναντώ φαινομενικά απλά προβλήματα...αλλα πολύ σπαστικά (πχ την moss την ειχα δέσει πάνω απο 7-8 φορές και πάντα έφευγε...) Είχα μια πρώτη γέννα απο τα Cory και έχω τρελαθεί όχι οτι θα καταφέρουν να βγούν αλλα είναι καλό σημάδι για το μέλλον. Και τα γκουράμι ωραία φάινονται, είδα πριν λίγες μέρες αυτα με τις 2 βούλες και ήταν πολύ ωραια...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος