Jump to content

120 Lt Με Χρυσόψαρα.

manoswoolf

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Κρύου νερού

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):Το ενυδρείο είναι 100 X 30 X 40.

Συνολικά Λίτρα:Γύρω στα 100 Lt καθαρά.

Sump (λίτρα): ----

Οργανισμοί

Φυτά: 1 anubia nana δεμένη σε ξύλο (δεν αφήνουν τίποτα άλλο).

Ψάρια: 1 blackmoor περίπου 12 εκ. (χωρίς την ουρά) 1 blackmoor (5 εκ.) και 2 πορτοκαλί oranda (5 εκ.).

Άλλα είδη: ---

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: αφίσα με πέτρες.

Πέτρες: Χαλαζιακές.

Ξύλα: Mopani και 1 ρίζα Redmoor wood.

Άλλα διακοσμητικά : ---

Υπόστρωμα: ----

Βυθός: Λεπτόκοκκη χαλαζιακή άμμος μπεζ χρώματος και από πάνω μικρή ποσότητα μαύρο χαλαζιακό χαλικάκι 2-4 μμ.

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 1 λάμπα φθορίου 30 watt (4500 Kelvin)

Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες.

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: Εξωτερικό φίλτρο JBL CristalProfi e900 (900 Lt/h).Τρία καλάθια με βιολογικό υλικό (siporax) και το τέταρτο με μπλε σφουγγάρι.

Θέρμανση/ Ψύξη: Θερμοστάτης 150 watt ρυθμισμένος στους 22 βαθμούς.

Λίπανση: ---

Παροχή CO2: ---

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: ---

Διατροφή: Ποικιλία αποξηραμένων τροφών (πάντα μουλιασμένες σε νερό ενυδρείου).Κάθε Κυριακή νηστεία και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα βρασμένα λαχανικά

και μία φορά την βδομάδα κατεψυγμένη αρτέμια.

Παράμετροι

pH: 8,1

Γενική σκληρότητα (GH): 11

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7

Αμμωνία (ΝΗ3): 0

Νιτρώδη (ΝΟ2): 0

Νιτρικά (ΝΟ3): 10 με 15

Φωσφορικά (PΟ4): ---

Μέση Θερμοκρασία (°C): 22 με 23 βαθμούς κελσίου.

Όλα τα τέστ γίνονται με τα υγρά τεστ της API εκτός τα NO3 που τα μετράω με την Salifert και το PH που γίνεται με Η/Ν πεχάμετρο.

Συντήρηση

Αλλαγές νερού: Αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 40% .

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Πάντα προετοιμασμένο και με την χρήση αντιχλώριου (Seachem Prime).

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Κάθε 3 με 4 μήνες καθαρισμός φίλτρου και χρήση sera bio nitrivec (βακτήρια) μέσα στο φίλτρο.

Το ενυδρείο τρέχει περίπου τριάμισι χρόνια.

Φωτογραφίες:

DSC01826.jpg

DSC01827.jpg

Ο μικρός και ο μεγάλος

DSC01828.jpg

DSC01823.jpg

DSC01822.jpg

Τα ασπραδάκια που φαίνονται στο μικρό blackmoor είναι από την άμμο.

DSC01816.jpg

DSC01815.jpg

DSC01813.jpg

DSC01812.jpg

DSC01806.jpg

DSC01804.jpg

DSC01799.jpg

Και μία για το πως το είχα κατά καιρούς (με τα προηγούμενα ψαράκια) και το άφηναν βιοτοπικό λίμνης Malawi.

DSC01580.jpg

Βίντεο:

Συγνώμη για την όχι και τόσο καλή ποιότητα του βίντεο.

Κάθε σχόλιο και παρατηρήσεις φυσικά είναι ευπρόσδεκτα.

• Like 1

Εγώ Βαγγέλη όταν έβλεπα πως μου το έκαναν δεν γέλαγα αλλά έκλαιγα.Δεν πειράζει όμως.Χαλάλι τους.

Μάνο χρυσόψαρα έχεις ή δεινόσαυρους ; Τα είχαν ρημάξει όλα . Φυτική τροφή δεν βοήθησε καθόλου ;

Μάλλον βοήθησε στο να τα τρώνε με μεγαλύτερη όρεξη.Γιατί η άλλη ήταν αποξηραμένη χαχαχα.

Μήπως τα χρυσόψαρά σου έχουν καταγωγή από την Αφρική και στο αφήνουν μόνο με πέτρες και ανούμπιες; :D

Είναι πολύ όμορφα τα ψαράκια σου και το ενυδρείο, μακάρι να μπορέσεις να βρεις φυτά που δεν τρώνε, θα γίνει ομορφότερο αν πρασινίσει! :)

• Like 1

Σίγουρα φαινόταν ομορφότερο όταν το είχα ψιλοφυτεμένο (όπως φαίνεται και σε μία φωτό πιο πάνω) αλλά δεν έμενε αρκετό καιρό για να το χαρώ.

Σίγουρα κρατάνε τα χρυσοψαρά μου από Αφρική.

Πάντως θα το ξαναπροσπαθήσω πάλι τώρα με τα καινούργια ψαράκια αν και φοβάμαι πολύ ότι ο μεγάλος θα δώσει το σύνθημα.

Σιγουρα το προηγουμενο στησιμο

ηταν πολυ καλητερο

Αλλα αφου τα χρυσοψαρα σου

ειναι κερβεροι :D

και ετσι μια χαρα

αλλα αφου δεν σου εχουν φαει την anubias

προσθεσε και αλλες

• Like 1

Μια χαρά ειναι οι ψαρούκλες σου. Θα συμφωνήσω κι εγω για περισσότερες ανούμπιες. Το πράσινο δίνει άλλη χάρη στο ενυδρειο. Θα σταθώ όμως κάπου αλλού......η πλάτη, διάβασα καλά; Ειναι αφίσα; Να την ξηλώσεις πάραυτα και να μου τη στείλεις δώρο. Που την τσίμπισες ρε φιλαράκι;

• Like 1

Μανο κουκλια και πολυ φατσες τα ψαρια σου! Εμενα να σου πω την αληθεια δεν με χαλαει ετσι οπως ειναι τωρα! Μια χαρα μου φιανεται! Αν ηταν να βαλεις κατι αλλο θα σου λεγα βαλε καμια ριζα και καμια πετρα ακομη!

Κατα τα αλλα μια χαρα!

• Like 1

Ομορφο ενυδρειο,κι εμενα μου αρεσει και ας μην εχει φυτα....δεν πειραζει!

Βαλε καμια ανουμπια ακομα αν θες....

'Η βαλε καμια ριζα και καμια πετρουλα ακομα οπως λεει ο sturm!

Οντως ωραια αφισα!!!

• Like 1

Πολύ όμορφο ενυδρείο Μάνο , να το χαίρεσαι και να ευχαριστηθείς τα ψαράκια σου ! :)

• Like 1

Πολύ όμορφο φίλε και το ενυδρείο και τα ψαράκια σου, το μεγάλο black moor πόσα χρόνια το έχεις;

• Like 1

Παρα πολυ ομορφο ετσι οπως το χεις τωρα!

Γνωμη μου αφου τα ψαρια δε θελουν πρασιναδες κατι παραπανω θα ξερουν. Ακουσε τα!

• Like 1

ομορφα στημενο ενυδρειο με ωραια ψαρακια εμενα μου αρεσει πολυ εστω και με λιγα φυτα,να το χαιρεσε φιλε :thumbsu:

• Like 1

Σιγουρα το προηγουμενο στησιμο

ηταν πολυ καλητερο

Αλλα αφου τα χρυσοψαρα σου

ειναι κερβεροι :D

και ετσι μια χαρα

αλλα αφου δεν σου εχουν φαει την anubias

προσθεσε και αλλες

Ευχαριστώ πολύ.Σίγουρα μου άρεσε και εμένα το προηγούμενο στήσιμο μιας και είμαι του φυτεμένου αλλά θέλω να το ξαναπροσπαθήσω

μιας και από τους κέρβερους έχει μείνει μόνο ο ένας και δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν οι καινούργιοι.

Για τις ανούμπιες θα το κοιτάξω.

Και μια φωτό για του λόγου το αληθές αν και το έχω ξεστήσει καιρό τώρα.

13-04-20134.jpg

Μια χαρά ειναι οι ψαρούκλες σου. Θα συμφωνήσω κι εγω για περισσότερες ανούμπιες. Το πράσινο δίνει άλλη χάρη στο ενυδρειο. Θα σταθώ όμως κάπου αλλού......η πλάτη, διάβασα καλά; Ειναι αφίσα; Να την ξηλώσεις πάραυτα και να μου τη στείλεις δώρο. Που την τσίμπισες ρε φιλαράκι;

Ευχαριστώ πολύ Πάνο.Ναι η πλάτη είναι αφίσα μου την έχω βρει μόνο σε ένα μαγαζί.Το κακό είναι ότι αλλάζει συνέχεια τοποθεσίες (ξέρει ο Θοδωρής για ποιόν λέω).

Αν τον βρω θα σου στείλω πμ για να μου πεις (και τα έξοδα δικά μου) γιατί όντως είναι πολύ όμορφη.

Μανο κουκλια και πολυ φατσες τα ψαρια σου! Εμενα να σου πω την αληθεια δεν με χαλαει ετσι οπως ειναι τωρα! Μια χαρα μου φιανεται! Αν ηταν να βαλεις κατι αλλο θα σου λεγα βαλε καμια ριζα και καμια πετρα ακομη!

Κατα τα αλλα μια χαρα!

Σε'ευχαριστώ πολύ Θοδωρή.Και εμένα θα μου άρεσε να μπούνε και άλλα πράγματα (έχω και άλλη ρίζα να κάθεται) μέσα αλλά μιας και μιλάμε για χρυσόψαρα προτιμώ να τους

δώσω χώρο να κολυμπάνε.Το θέμα είναι η καλύτερη δική τους διαβίωση παρά το δικό μου οπτικό θέλω.

Υ.Γ αν σου περισσέψει καμιά βαλισνέρια το απόγευμα θα ήθελα και εγώ.

Ομορφο ενυδρειο,κι εμενα μου αρεσει και ας μην εχει φυτα....δεν πειραζει!

Βαλε καμια ανουμπια ακομα αν θες....

'Η βαλε καμια ριζα και καμια πετρουλα ακομα οπως λεει ο sturm!

Οντως ωραια αφισα!!!

Ευχαριστώ πολύ.Θα συμφωνήσω για τις ανούμπιες αλλά για παραπάνω πράγματα δεν θα βάλω μιας και το μεγάλο blackmoor δεν βλέπει(από παλιό τραυματισμό του)

και δεν θα ήθελα να του δυσκολέψω το κολύμπι του.

Πολύ όμορφο ενυδρείο Μάνο , να το χαίρεσαι και να ευχαριστηθείς τα ψαράκια σου ! :)

Ευχαριστώ πολύ φίλε Δημήτρη.

Πολύ όμορφο φίλε και το ενυδρείο και τα ψαράκια σου, το μεγάλο black moor πόσα χρόνια το έχεις;

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Το blackmoor το έχω γύρω στα 3,5 χρόνια.

Παρα πολυ ομορφο ετσι οπως το χεις τωρα!

Γνωμη μου αφου τα ψαρια δε θελουν πρασιναδες κατι παραπανω θα ξερουν. Ακουσε τα!

Ευχαριστώ φίλε Χρήστο.Σίγουρα ξέρουν κάτι παραπάνω αλλά θέλω να ξαναπροσπαθήσω με λίγη πρασινάδα μιας και έφυγαν οι δύο προηγούμενοι φαταούλες.

ομορφα στημενο ενυδρειο με ωραια ψαρακια εμενα μου αρεσει πολυ εστω και με λιγα φυτα,να το χαιρεσε φιλε :thumbsu:

Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

Πωωωωω παρα πολυ ωραιο

ηταν φυτεμενο

και πολυ ωραια φυτα

Μακαρι τα καινουργια

να σου επιτρεψουν

αν οχι να το κανεις ετσι οπως ηταν

αλλα τουλαχιστον να προσθεσεις

περισσοτερα φυτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...