Jump to content

Co2-Ph-Kh

mixalhs+stella

Recommended Posts

Καλησπέρα σε Όλους- όλες. Έχω φυτεμένο κοινωνικό περίπου 170λ καθαρά νέος με μπουκαλαCO2 το οποίο δουλεύει μαζί με τα φώτα.τα φώτα μου σύνολο είναι 160 w κ τα έχω αναμέναμε 6 ωρες. Το kh μου είναι στο 5 αλλά το πρόβλημα μου είναι το ph που το πρωί με κλειστό το CO2 είναι 7,5 κ με ανοιχτό μισή ώρα πριν κλείσει 6,5. Πως να το σταθεροποίηση?πρέπει να πάω σε phκοντέινερ η κάτι δεν κάνω σωστά....?

Αν εχεις τοσο μεγαλες διαφορες ασε το co2 ολο το 24ωρο ανοιχτο η αλλιως πρεπει να βαλεις ph controler.

Τα φωτα τα εχεις λιγες ωρες αναμενα,ανεβα στο 8ωρο σιγα σιγα.

Μη το μειωσεις,μπορεις το βραδυ να ανοιγεις αεραντλια για να οξυγονονετε καλα το νερο.

Τσεκαρε μηπως υπαρχει καμια ασβεστοληθικη πετρα (ή και το χαλικι μπορει να ειναι ακομα), με αποτελεσμα να ανεβαινει το ph.
Ετσι την ειχα πατησει στο παρελθον και εγω. Αδειαζε η 2κιλη στον μηνα προσπαθωνταςνα κρατησω το 7,2 (ηλεκ/τικη και ph controler) και υστερα απο πολυ ψαξημο ανακαλυψα οτι το υποστρωμα που ειχε σηκωθει αποτα πολλα φυτεψε ξεφυτεψε ηταν ασβεστοληθικο.

Με την έξοδο του φίλτρου σου μήπως μπορείς να πετύχεις ανατάραξη στην επιφάνεια για να γλιτώσεις

την αεραντλία??

Πόσες φυσαλλίδες ανα λεπτό το έχεις??

Καλημέρα, να κοιτάξεις τις φυσαλίδες ανα λεπτό. Αν είναι τουρμπισμένο :gunsmilie: φουλ στο διοξείδιο, ίσως να χρειαστεί να μειώσεις ελάχιστα των αριθμό των φυσαλίδων αν είναι για 24ωρο...

Εγώ το έχω 24ωρο με 1& κάτι φυσαλίδα το δευτ. κανένα πρόβλημα πρωί/βράδυ!

Καλημέρα, να κοιτάξεις τις φυσαλίδες ανα λεπτό. Αν είναι τουρμπισμένο :gunsmilie: φουλ στο διοξείδιο, ίσως να χρειαστεί να μειώσεις ελάχιστα των αριθμό των φυσαλίδων αν είναι για 24ωρο...

Εγώ το έχω 24ωρο με 1& κάτι φυσαλίδα το δευτ. κανένα πρόβλημα πρωί/βράδυ!

:bigemo_harabe_net-117: :bigemo_harabe_net-117:

Κάτι δεν μου πάει καλά με βάση το πινακάκι πάντως!!

Από φυτά τι έχεις ??

Ξεκίνα με την ανατάραξη βέβαια και μήν αυξήσεις φυσαλλίδες γιατί ίσως και να είναι ήδη πολλές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...