Jump to content

Δημιουργια Sump Σε Ενυδρειο Που Τρεχει...

isildur_13

Recommended Posts

Καλησπερα κυριοι...σε ενυδρειο 85*50*60 θελω να κατασκευασω κατω στο επιπλο του, sump 70*30*40! Ενυδρειο κ επιπλο ειναι δικια μου ιδιοκατασκευη...τρυπες δε θελω να κανω! Περισσοτερο θελω να εξοικειωθω με την ιδεα του σαμπ κ να το δω εν λειτουργια διοτι ηδη ετοιμαζω το καινουργιο μου συστημα 600+ λιτρων στο νεο σπιτι...

1.πως επιτυγχανω τη ροη κατεβασιας-αντλιας?? Υπαρχει κανονας η' ειναι εμπειρικο αυτο??

2.το επιπλακι ειναι απο κοιλοδοκο ντυμενο με μελαμινες κ στον πατο συμηδα...θα την "ακουσει" απο την υγρασια του σαμπ?

3.η υπερχειληση θα καθορισει τη ροη της φιλτρανσης? η' η αντλια...

Εχω και αλλα...ελπιζω να μην κουραζω απλα το ζητημα θελει μελετη...κ ας ειναι κ για "δοκιμαστικο" σκοπο...ευχαριστω

Η καλυτερη υπερχειλιση σαφως ειναι μια τρυπα φ40

Αν δεν θες να τρυπησεις οπως λες θα σου προτεινα μια εξωτερικη tunze1074

Οσο νερο στελνει η αντλια σου τοσο κατεβαζει

Αντλια μια eheim cmpact 2000 ειναι καλη για τα λιτρα σου

Το θεμα της υγρασιας το λυνεις σκεπαζοντας το σαμπ με λεπτο τζαμακι η πολυγκαρμπον

Και πλατη ανοιχτη οσο μπορεις να παιρνει αερα

Να ακουσεις κι αλλες γνωμες

Με λιγα λογια η αντλια καθοριζει κ τη ροη του ενυδρειου...Η πλατη θαναι ανοιχτη ναι...! Το ενυδρειο δε το τρυπαω γτ θα πουληθει τους επομενους μηνες...Τι διαφορα εχει λοιπον αυτη η εξωτερικη...με μια φ40? Περαν του αισθητικου?

Περισσοτερη ασφαλεια και μαλιστα πολλοι σε μεγαλυτερα ενυδρεια κανουν και 2 τρυπες

Το αισθητικο ειναι κι αυτο ενα θεμα οπως και το οικονομικο.....

Επειδη κι εγω ηθελα να πειραματιστω με το sump εψαξα στο νετ και βρηκα diy υπρχειληση με pvc. Πολυ ευκολη κατασκευη και πολυ αξιοπηστη. Της εκανα 40 φορες σταματα ξεκινα και δουλεψε αψoγα. Εχει και πινακακι στο τελος και σου λεει αναλογα τη διατομη ποσα λιτρα κατεβαζει. Εγω εβαλα 4 cm και κατεβαζει 1800 λιτρα

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

δες το βιντεάκι απο youtube έχει και δεύτερο μέρος. γκουγκλαρε ''diy overflow'' και έχει και άλλες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη υπερχείληση.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να δεις σε ποια στάθμη πρέπει να έχεις το νερό στο sump και γενικά το τμήμα της αντλίας να παίρνει αρκετό νερό έτσι ώστε όταν έχει διακοπή ρεύματος και η στάθμη κατέβει στο επίπεδο της υπερχείλισης στο ενυδρείο να μην πλημμυρίζει το sump.

Όταν τρέχει η αντλία το επίπεδο του νερού στο ενυδρείο είναι λίγο πιο ψηλά από την υπερχείλιση (5mm έως 7mm) το πόσο εξαρτάται από την παροχή της αντλίας αν η αντλία είναι πολύ μεγάλη μερικές φορές δεν φτάνει μία υπερχείλιση και θέλει δεύτερη ή στραγγαλίζεις την αντλία για μικρότερη ροή.

Τώρα όταν έχει διακοπή ρεύματος ο επιπλέον όγκος του νερού κατεβαίνει στο sump οπότε θα πρέπει η στάθμη σου στο sump να είναι λίγο χαμηλότερη για το έξτρα νερό από το ενυδρείο αλλιώς το βλέπω φουσκωμένο το έπιπλο

Εχω δουλεψει την υπερχειληση με τον σωληνα PVC (DIY) και για 3 χρονια ετρεχε χωρις κανενα απολυτως προβλημα.. στην συστεινω ανεπιφυλακτα :thumbsu:

Την εχω δει την κατασκευη...οπως κ πολλες αλλες..! Μπορω να τη δουλεψω! Εστω λοιπον οτι κολλαω το σαμπακι...εχω κ την αντλια...εχω κ την υπερχειληση...πως ξεκιναω το συστημα? Γεμιζω κ σαμπ κ κυριως? Τοσο ωστε να επιτευχθει η σωστη σταθμη στο σαμπ?? Σορρυ αν οι ερωτησειςειναι χαζες..απλα αλλο να τα διαβαζεις κ αλλο στη πραξη...:)

Έγινε επεξεργασία - isildur_13

Την εχω δει την κατασκευη...οπως κ πολλες αλλες..! Μπορω να τη δουλεψω! Εστω λοιπον οτι κολλαω το σαμπακι...εχω κ την αντλια...εχω κ την υπερχειληση...πως ξεκιναω το συστημα? Γεμιζω κ σαμπ κ κυριως? Τοσο ωστε να επιτευχθει η σωστη σταθμη στο σαμπ?? Σορρυ αν οι ερωτησειςειναι χαζες..απλα αλλο να τα διαβαζεις κ αλλο στη πραξη... :)

Ακριβως φιλε μου, γεμιζεις main tank και sump στην σταθμη που θες να ειναι το νερο.. και το αρχιζεις να τρεχει. Εγω οταν ειχα φτιαξει την υπερχειληση μου νομιζω πως ειχα χρησιμοποιησει σωληνα φ28 και με μια αντλια EHEIM 1000 l/h , ειχα φουλ ανοιχτα και την υπερχειληση και την αντλια και η σταθμη ηταν σταθερη

Ευχαριστω ολους σας...η αληθεια ειναι οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο...κ αυτα πρεπει να τα δω στη πραξη....! Θελει μελετη παντως..κ ειδικα για τους θορυβους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...