Constantinos Christopoulos 8 Ιανουαρίου 2014 #1 Share 8 Ιανουαρίου 2014 (edited) Εχω περιπου 4 χρονακια τωρα αυτο το ενυδρειο το οποιο ηταν και το πρωτο μουυ. Η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα δοκιμαστικα και κολλησα..αν και δεν εχω κανει αλλαγες, σκεφτομαι να ανεβω σε λιτρα και να παω σε 180 η 240 μαλλον παλι σε juwel rio μιας και εχω μεινει απιστευτα ικανοποιημενος χωρις το παραμικρο προβλημα. Το εχω εξοπλισει με ψιλο χαλικακι για να καθαριζει λιγο πιο ευκολα και αυτη τη στιγμη εχω μεσα ξιφοφορους και gapi. windows 7 screenshot imgurl Έγινε επεξεργασία 8 Ιανουαρίου 2014 - Constantinos Christopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 8 Ιανουαρίου 2014 #2 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Zωοτόκα και τα δύο είδη που έχεις αλλά οι ξιφοφόροι θέλουν λίγο παραπάνω χώρο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 8 Ιανουαρίου 2014 Author #3 Share 8 Ιανουαρίου 2014 εχεις δικιο, ειναι και ενας απο τους λογους που σκεφτομαι να μεγαλωσω σε λιτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 8 Ιανουαρίου 2014 #4 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Καλο θα κανεις αν μεγαλωσεις τα λιτρα Αλλα τα πλαστικα φυτα και το καραβακι θα σου προτεινα να τα εβγαζες και να εβαζες καποια ριζα και μερικα ευκολα φυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 8 Ιανουαρίου 2014 #5 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Δές και εσύ http://www.aquazone.gr/forums/topic/36731-xiphophorus-hellerii-heckel-1848/?p=323412#entry323412 και http://www.aquazone.gr/forums/topic/36906-poecilia-reticulata-peters-1859/?p=323428#entry323428 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 8 Ιανουαρίου 2014 Author #6 Share 8 Ιανουαρίου 2014 ε ενταξει ηταν το πρωτο μου project σε επιπεδο αρχαριου..οχι οτι τωρα ειμαι expert.. ;o) Παντως στο επομενο μου ενυδρειο θα μπω στα βαθια χεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 8 Ιανουαρίου 2014 #7 Share 8 Ιανουαρίου 2014 ε ενταξει ηταν το πρωτο μου project σε επιπεδο αρχαριου..οχι οτι τωρα ειμαι expert.. ;o) Παντως στο επομενο μου ενυδρειο θα μπω στα βαθια χεχε Αρχάριος είμαι και εγώ , αλλά θα σου πώ ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις ΤΑ λίτρα για να φτιάξεις κάτι ωραίο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 8 Ιανουαρίου 2014 Author #8 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Εννοειται οτι δεν ειναι απαραιτητο, απλα ειπα οταν θα ανεβω σε λιτρα θα το κανω μια και καλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 8 Ιανουαρίου 2014 #9 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Εννοειται οτι δεν ειναι απαραιτητο, απλα ειπα οταν θα ανεβω σε λιτρα θα το κανω μια και καλη Αν ψάξεις και διαβάσεις άρθρα εδώ , θα δείς πολλά ενδιαφέρον θέματα περί γλυκού νερού και ίσως αναθεωρήσεις και προσθέσεις και αληθινά φυτά . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 8 Ιανουαρίου 2014 #10 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Και αυτο μπορεις ευκολα να το φυτεψεις ετσι οπως εισαι....αλλα αν εχεις την δυνατοτητα να πας στο 180αρι ή στο 240αρι που λες τοτε μπορεις να κανεις θαυματα!!!!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 8 Ιανουαρίου 2014 Author #11 Share 8 Ιανουαρίου 2014 εχω κατι στο μυαλο μου στο πως θα ηθελα να το φτιαξω κ σαφως με αληθινα φυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 8 Ιανουαρίου 2014 #12 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 8 Ιανουαρίου 2014 #13 Share 8 Ιανουαρίου 2014 Κανε ενα κοπο σε παρακαλω και συμπληρωσε την φορμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 9 Ιανουαρίου 2014 Author #14 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Γενικές ΠληροφορίεςΔιαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 61 X 31 X 42Συνολικά Λίτρα: 63LTSump (λίτρα): 60LTΟργανισμοίΦυτά: ΠλαστικαΨάρια: Xiphophorus helleri, Poecilia reticulataΆλλα είδη:Διακοσμητικά υλικάΦόντο:Πέτρες: βραχοςΞύλα: κομματι ξυλουΆλλα διακοσμητικά : ναυαγιοΥπόστρωμα: ψιλο χαλικιΒυθός:ΦωτισμόςΠηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): φυσικος φωτισμος juwel 60Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες ημερησιωςΥποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: pump set bioflow 280Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης juwel 50 wattΛίπανση:Παροχή CO2:Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:Διατροφή: μικροι κοκοι η μικρα φυλλαΠαράμετροιpH: Προς το παρον κανω ολες τις μετρησεις με τα στικακια της jblΓενική σκληρότητα (GH):Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3):Νιτρώδη (ΝΟ2):Νιτρικά (ΝΟ3):Φωσφορικά (PΟ4):Μέση Θερμοκρασία (°C): 25cΣυντήρησηΑλλαγές νερού: καθε 25 ημερες 30%Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Άλλες ρουτίνες συντήρησης: προσθετα για ph και αντιβακτηρια σε καθε αλλαγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 9 Ιανουαρίου 2014 #15 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Κώστα από το να σου απαντήσω με ένα κατεβατό και να σε κουράσω , θα προτιμήσω να σου δώσω ένα link το οποίο είναι αρκετά κατατοπιστικό και θα σε βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση που επιθυμείς http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 9 Ιανουαρίου 2014 Author #16 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Wow!!! Εκπληκτικο manual, πραγματικα υπερκαλυπτει ολες μας τις αναγκες!!! Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 9 Ιανουαρίου 2014 #17 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Wow!!! Εκπληκτικο manual, πραγματικα υπερκαλυπτει ολες μας τις αναγκες!!! Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!! Κώστα , δές και αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/86082-oeoou-iaa-auoc-oi-aaeiu-aeooeiessao-odhu-eaoaoeaaoth/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 9 Ιανουαρίου 2014 Author #18 Share 9 Ιανουαρίου 2014 (edited) εχω παθει πλακα με αυτο!!!! Και αν δεν αλλαξει κατι..για εκει με βλεπω... και εναλλακτικα εδω.. Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2014 - Constantinos Christopoulos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constantinos Christopoulos 9 Ιανουαρίου 2014 Author #19 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Κώστα , δές και αυτό http://www.aquazone.gr/forums/topic/86082-oeoou-iaa-auoc-oi-aaeiu-aeooeiessao-odhu-eaoaoeaaoth/ ειναι απειρα!!!!!!!!!!! ;o) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 9 Ιανουαρίου 2014 #20 Share 9 Ιανουαρίου 2014 Αυτά Κώστα δεν είναι και τόσο εύκολο να συντηρηθούν , θές χρήμα . Τα περισσότερα από αυτά είναι σε εκθέσεις . Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 9 Ιανουαρίου 2014 #21 Share 9 Ιανουαρίου 2014 (edited) Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 61 X 31 X 42 Συνολικά Λίτρα: 63LT Sump (λίτρα): 60LT Sump δεν νομιζω να εχεις ειναι μια δευτερη γυαλα που λειτουργει σαν φιλτρο... Οργανισμοί Φυτά: Πλαστικα Ψάρια: Xiphophorus helleri, Poecilia reticulata Άλλα είδη: Διακοσμητικά υλικά Φόντο: Πέτρες: βραχος Ξύλα: κομματι ξυλου Άλλα διακοσμητικά : ναυαγιο Υπόστρωμα: ψιλο χαλικι Βυθός: Φωτισμός Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): φυσικος φωτισμος juwel 60 Διάρκεια φωτισμού: 6 ωρες ημερησιως Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση: pump set bioflow 280 Θέρμανση/ Ψύξη: θερμοστατης juwel 50 watt Λίπανση: Παροχή CO2: Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή: μικροι κοκοι η μικρα φυλλα Παράμετροι pH: Προς το παρον κανω ολες τις μετρησεις με τα στικακια της jbl Ναι....αλλα δεν μας τις λες κι εμας...... Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C): 25c Συντήρηση Αλλαγές νερού: καθε 25 ημερες 30% Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Άλλες ρουτίνες συντήρησης: προσθετα για ph και αντιβακτηρια σε καθε αλλαγη Αντιχλωριο δεν βαζεις?Τι εννοεις προσθετα για ph? Έγινε επεξεργασία 9 Ιανουαρίου 2014 - georgerocks Link to comment Share on other sites More sharing options...
cayman84 11 Ιανουαρίου 2014 #22 Share 11 Ιανουαρίου 2014 (edited) Θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα :-) Μεράκι να το στήσεις από την αρχή όπως πρέπει χρειάζεσαι και μετά μια στοιχειώδη συντήρηση. Το θέμα είναι να βγει το γκαζόν σωστά εκεί είναι το ζόρι. Μετά τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Σήμερα ήμουν σε ένα μαγαζί στα νότια προάστια και τα παιδιά είχαν στήσει 2 ενυδρεία σαν αυτά θέλει ο Κωνσταντίνος. Μαγευτικά ήταν.. τρόπο χρειάζεσαι όχι κόπο!! Έγινε επεξεργασία 11 Ιανουαρίου 2014 - cayman84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιανουαρίου 2014 #23 Share 11 Ιανουαρίου 2014 Οντως για πες μας μετρησεις Αυτα τα ενυδρεια εκτος απο το οτι θελουν χρημα για αρχη θα πρεπει μετα να ασχολεισαι ωστε να διατηρησεις αυτη την μορφη Αλλα βεβαια χρειαζεται και μερακι ΥΓ Νομιζω πως καταλαβα πιο μαγαζι λες και ειναι οντως φανταστικα τα ενυδρεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 11 Ιανουαρίου 2014 #24 Share 11 Ιανουαρίου 2014 Θα διαφωνήσω με τον προλαλήσαντα :-) Μεράκι να το στήσεις από την αρχή όπως πρέπει χρειάζεσαι και μετά μια στοιχειώδη συντήρηση. Το θέμα είναι να βγει το γκαζόν σωστά εκεί είναι το ζόρι. Μετά τα υπόλοιπα θα πάρουν τον δρόμο τους. Σήμερα ήμουν σε ένα μαγαζί στα νότια προάστια και τα παιδιά είχαν στήσει 2 ενυδρεία σαν αυτά θέλει ο Κωνσταντίνος. Μαγευτικά ήταν.. τρόπο χρειάζεσαι όχι κόπο!! Δυστοιχος εισαι λιγο λαθος σ αυτα που γραφεις..αυτα τα ενυδρεια θελουν πολυ συντηρηση και εξοπλησμο,δηλαδη λεφτα,συν διαβασμα.Τα γρασιδια ειναι απαιτητικα φυτα και δεν εινα ευκολα,θελει εμπειρια να στησεις ενα τετοιο ενυδρειο,απο το που ακριβως θα βαλεις τα φυτα,πως θα τα συντηρησεις μεχρι και το πως θα τα κουρεψεις για να εχεις μια καλη εικονα.Θελουν ενταντικη λιπανση,πολυ καλο φωτισμο και φυσικα co2,αν δεν τα εχεις αυτα δυστοιχος δεν το πετυχενεις ευκολα..Το οτι ενα μαγαζι τα εχει στησει δεν μας λεει κατι,ενα μαγαζι με ολο τον εξοπλησμο που χρειαζεται ενα τετοιο ενυδρειο ειναι ευκολο να στησει οτι ενυδρειο θελει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 11 Ιανουαρίου 2014 #25 Share 11 Ιανουαρίου 2014 Επισης θα πρεπει να υπολογισεις που θα το βαλεις ετσι ωστε οταν μεγαλωσει να σου δωσει το αποτελεσμα που θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος