Jump to content

Hailea F60

akis1982

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Kρύου νερού

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): mm: 590 x 335 x 490

Συνολικά Λίτρα: 60

Sump (λίτρα): -

Οργανισμοί

Φυτά:-

Ψάρια: 2 Goldfish Pompom

Άλλα είδη: -

Διακοσμητικά υλικά

Φόντο: -

Πέτρες: -

Ξύλα: -

Άλλα διακοσμητικά: 1 Γέφυρα πέτρινη, 1 Πειρατή και 1 Αμφορέα

Υπόστρωμα: -

Βυθός:Ψιλό Χαλίκι(2 ή 3mm αν θυμάμαι) πολύχρωμα

Φωτισμός

Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος): 24wt

Διάρκεια φωτισμού: 6 ώρες (18:00-00:00)

Υποστήριξη οργανισμών

Φίλτρανση: HL-BT400

Θέρμανση/ Ψύξη:

Λίπανση:

Παροχή CO2:

Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:

Διατροφή: Flakes απο 2-3 φυλλαράκια το καθένα και 1 φορά την εβδομάδα αποφλοιομένο αρακά (μετά απο 1 ημέρα νηστεία φυσικά)

Παράμετροι

pH: 7

Γενική σκληρότητα (GH):7

Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6

Αμμωνία (ΝΗ3):0

Νιτρώδη (ΝΟ2):0

Νιτρικά (ΝΟ3): 0

Φωσφορικά (PΟ4):

Μέση Θερμοκρασία (°C): 18

Συντήρηση

Αλλαγές νερού:Κάθε εβδομάδα το 30%

Προετοιμασία νερού/πρόσθετα: Αντιχλώριο

Άλλες ρουτίνες συντήρησης: Σκούπα βυθού σε κάθε 2η αλλαγή νερού

post-57740-0-68374700-1389112268_thumb.jpg

post-57740-0-27577800-1389112287_thumb.jpg

post-57740-0-49143800-1389112460_thumb.jpg

Φιλε μου καλησπερα!

Με τι τεστ μετρας αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

Και μια ερωτηση φιλε μου και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις: Σου αρεσει το ενυδρειο σου ετσι ή θα προτιμουσες κατι τετοιο;

Φιλε μου καλησπερα!

Με τι τεστ μετρας αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα και ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

Και μια ερωτηση φιλε μου και ελπιζω να μην παρεξηγηθεις: Σου αρεσει το ενυδρειο σου ετσι ή θα προτιμουσες κατι τετοιο;

Kαλησπέρα!Δέν υπάρχει λόγος να παρεξηγησης.Σαφέστατα το ενυδρείο που παραθέτεις είναι πολύ καλύτερο και ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει ισάξιο του και το δικό μου.Τις μετρήσεις τις κάνω με τα υγρά τέστ τις jbl και το ενυδρείο τρέχει απο τις 19/11/13 και οποιαδήποτε βοήθεια ή ιδέα απο τους πιο έμπειρούς είναι καλοδεχούμενη :)

Ωραια!

Ξεκιναμε λοιπον βγαζωντας ολα τα πλαστικα και ψευτικα διακοσμητικα και το πολυχρωμο χαλικι και προσθετωντας φυσικο χαλικι ή αμμο ( δεν γνωριζω αν αρμοζει στα χρυσοψαρα ), πραγματικα φυτα ( εδω παιζει να ρισκαρεις λιγο γιατι υπαρχει περιπτωση να σου φανε μερικα αλλα υπαρχουν φυτα που δεν τα τρωνε ), κανενα ξυλο αληθινο και καμια πετρα!

Τωρα για τις μετρησεις σου, μου φιανεται περιεργο που μετρας νιτρικα 0 απο την στιγμη που δεν υπαρχουν φυτα για να τα αποροφανε! Αρα ή κατι εχεις γραψει λαθος ή οι μετρησεις σου δεν ειναι σωστες!

Το φιλτρο σου τι υλικα εχει μεσα;

Εχει προοπτικες να γινει στολιδι αν εχεις την ορεξη! Κι εμεις εδω ειμαστε να βοηθησουμε σε οτιδηποτε χρειαστεις!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα ειπώθηκαν παραπάνω.Εάν βάλεις ψιλό χαλικάκι ή άμμο θα είναι μια χαρά γιατί τους αρέσει να ψάχνουν

συνέχεια στον βυθό.Και σίγουρα το χοντρό χαλίκι δεν βοηθάει σε αυτό.

Για τα φυτά όλα είναι σχετικά.Εμένα τα δικά μου δεν άφηναν πράσινο φύλλο.Πρέπει όμως να το δοκιμάσεις γιατί πολλοί τα κρατάνε με επιτυχία.

Πες μας όμως για το φίλτρο σου γιατί τα χρυσόψαρα χρειάζονται καλή φίλτρανση.

Καλημέρα σας!!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλέ σας και για το χρόνο σας.Είμαι έτοιμος να κάνω ότι είναι καλύτερο για τα ψαράκια μου.Ορεξη υπάρχει αρκετή!Απο αύριο(σήμερα δεν θα προλάβω) θα πάω να αγοράσω φυσικό χαλίκι ή άμμο.Sturm εγώ έκανα λάθος στα νιτρικά έχεις δίκιο, :bigemo_harabe_net-117: είναι στο 10 mg/l μου διέφυγε να πληκτρολογίσω το 1 δεν το είχα δει :D Το φίλτρο μέσα έχει σφουγγαράκι και άνθρακα το οποίο μου είπαν απο το petshop να το αλλάζω κάθε 40 μέρες (το αργότερο).Και μια ερώτηση αρχάρια:(Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός)Tο χαλίκι και τα υπόλοιπα πώς θα το βγάλω αφού είναι μέσα τα ψαράκια;Ευχαριστώ εκ των προτέρον

Φίλε μου δεν γίνεσαι ενοχλητικός.Εδώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο όσο μπορούμε.

Καταρχάς χρειάζεται αρκετό διάβασμα και μπορείς να ξεκινήσεις πρώτα από εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/?p=717028

και για τα χρυσόψαρα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/77238-noouoeana/?p=683544.

Στο φίλτρο το σφουγγάρι δεν χρειάζεται να το αλλάζουμε.Απλά το καθαρίζουμε (όταν διαπιστώσουμε χαμήλωμα της ροής του φίλτρου) στύβοντας το δύο τρεις φορές μέσα σε νερό από το

ενυδρείο.Εάν το ξεπλύνεις με νερό της βρύσης σκοτώνεις όποια βιολογία υπάρχει στο φίλτρο.Βέβαια την βιολογία στο φίλτρο δεν την αναλαμβάνει το σφουγγάρι αλλά το βιολογικό υλικό

που πρέπει να έχει μέσα το φίλτρο σου.Κάτι σαν αυτό http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ylika-filtroy-2980/product/serasiporax-mini-professional.html μιας και μιλάμε

για εσωτερικό φίλτρο που δεν έχει και πολύ χώρο.Απλά αφήνεις δυο κομμάτια σφουγγάρι πάνω και κάτω στο φίλτρο και το ενδιάμεσο το γεμίζεις με βιολογικό υλικό.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν κάποια στιγμή να προγραμματίσεις να πας σε ένα εξωτερικό φίλτρο όπως και σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.

Τον άνθρακα δεν τον χρειάζεσαι μέσα στο φίλτρο συνέχεια.Τον βάζουμε στην αρχή λειτουργίας ενός καινούργιου ενυδρείου για να τραβήξει τις όποιες βλαβερές ουσίες ή μετά από κάποια

θεραπεία από φάρμακα.

Για την αλλαγή στο χαλίκι μπορείς να βάλεις τα ψαράκια σου για λίγη ώρα μέσα σε έναν κουβά (ο οποίος θα είναι μόνο για χρήση του ενυδρείου σου) με νερό από το ενυδρείο για όση ώρα θα χρειαστείς

να κάνεις τις δουλειές σου.

Φίλε μου δεν γίνεσαι ενοχλητικός.Εδώ προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο όσο μπορούμε.

Καταρχάς χρειάζεται αρκετό διάβασμα και μπορείς να ξεκινήσεις πρώτα από εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/79915-c-dhnthoc-aadhaoeth-iaa-oi-aaioaenaassi/?p=717028

και για τα χρυσόψαρα εδώ http://www.aquazone.gr/forums/topic/77238-noouoeana/?p=683544.

Στο φίλτρο το σφουγγάρι δεν χρειάζεται να το αλλάζουμε.Απλά το καθαρίζουμε (όταν διαπιστώσουμε χαμήλωμα της ροής του φίλτρου) στύβοντας το δύο τρεις φορές μέσα σε νερό από το

ενυδρείο.Εάν το ξεπλύνεις με νερό της βρύσης σκοτώνεις όποια βιολογία υπάρχει στο φίλτρο.Βέβαια την βιολογία στο φίλτρο δεν την αναλαμβάνει το σφουγγάρι αλλά το βιολογικό υλικό

που πρέπει να έχει μέσα το φίλτρο σου.Κάτι σαν αυτό http://www.sera.de/gr/sera-produktwelt/in_category/ylika-filtroy-2980/product/serasiporax-mini-professional.html μιας και μιλάμε

για εσωτερικό φίλτρο που δεν έχει και πολύ χώρο.Απλά αφήνεις δυο κομμάτια σφουγγάρι πάνω και κάτω στο φίλτρο και το ενδιάμεσο το γεμίζεις με βιολογικό υλικό.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν κάποια στιγμή να προγραμματίσεις να πας σε ένα εξωτερικό φίλτρο όπως και σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο.

Τον άνθρακα δεν τον χρειάζεσαι μέσα στο φίλτρο συνέχεια.Τον βάζουμε στην αρχή λειτουργίας ενός καινούργιου ενυδρείου για να τραβήξει τις όποιες βλαβερές ουσίες ή μετά από κάποια

θεραπεία από φάρμακα.

Για την αλλαγή στο χαλίκι μπορείς να βάλεις τα ψαράκια σου για λίγη ώρα μέσα σε έναν κουβά (ο οποίος θα είναι μόνο για χρήση του ενυδρείου σου) με νερό από το ενυδρείο για όση ώρα θα χρειαστείς

να κάνεις τις δουλειές σου.

Ευχαριστώ πολύ!Τους έχω ρίξει μια ματιά θα τα διαβάσω εκτενέστερα.Μάλλον δεν έθεσα σωστά πρίν, τον άνθρακα μου είπαν να αλλάζω κάθε 40 μέρες.Έχω σκοπό να πάρω βιολογικό υλικό,όσο για το εξωτερικό φίλτρο λίγο αργότερα,και όσον αφορά για το μεγαλύτερο ενυδρείο δέν είναι στα άμεσα σχεδιά μου λόγο ελλείψεως εμπειρίας :) Άμεσως στόχος είναι να βελτιώσω το ήδη υπάρχον με την βοηθειά σας και την εμπειρία σας!

Εάν το ενυδρείο τρέχει πάνω από μια βδομάδα (δεν είδα να γράφεις κάπου πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο) τον άνθρακα βγάλτον και μην τον ξαναβάλεις.

Τώρα είδα στο προφίλ σου ότι έχεις ένα 20 Lt (σαν καραντίνα) οπότε αυτά που σου έλεγα πιο πάνω για τον κουβά μπορείς να το κάνεις με το ενυδρείο.

Εάν το ενυδρείο τρέχει πάνω από μια βδομάδα (δεν είδα να γράφεις κάπου πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο) τον άνθρακα βγάλτον και μην τον ξαναβάλεις.

Το ενυδρείο τρέχει απο τις 19/11/13.Αυριο θα πάρω βιολογικό υλικό και φυσικό χαλίκι ή άμμο (για άμμο έχω στο νού μου) για να γίνει μια καλή ανανέωση στο ενυδρείο μου!

Τώρα είδα στο προφίλ σου ότι έχεις ένα 20 Lt (σαν καραντίνα) οπότε αυτά που σου έλεγα πιο πάνω για τον κουβά μπορείς να το κάνεις με το ενυδρείο.

:bigemo_harabe_net-117:

Το ενυδρείο τρέχει απο τις 19/11/13.Αυριο θα πάρω βιολογικό υλικό και φυσικό χαλίκι ή άμμο (για άμμο έχω στο νού μου) για να γίνει μια καλή ανανέωση στο ενυδρείο μου!

Συμφωνώ και επαυξάνω.Με το καλό να δούμε ένα άλλο ενυδρείο που και εσύ θα το χαρείς περισσότερο.

Φρόντισε το χαλίκι ή άμμος που θα πάρεις να μην είναι ασβεστολιθικά για να μην σου ανεβάζουν το ph. . .

Συμφωνώ και επαυξάνω.Με το καλό να δούμε ένα άλλο ενυδρείο που και εσύ θα το χαρείς περισσότερο.

Εννοείτε!Οταν το τελειώσω θα ανεβάσω νέες φώτο για να μου πείτε γνώμες για τυχών λάθη!

Φρόντισε το χαλίκι ή άμμος που θα πάρεις να μην είναι ασβεστολιθικά για να μην σου ανεβάζουν το ph. . .

Πώς θα το καταλάβω αν είναι ασβεστολιθικά;Ευχαριστώ εκ των προτέρον

Θα το ζητήσεις και θα επιμένεις κιολας !!Αν ο πωλητής σου πει οτι δεν ξέρει απλά πας αλλού ;)

Αν θες να το τσεκάρεις και ο ίδιος πριν το βάλεις στο ενυδρείο πλύνε μια χούφτα από αυτο και ρίξε άκουαφορτε.

Αν αφρίσει είναι ασβεστολιθικό. . .

Θα το ζητήσεις και θα επιμένεις κιολας !!Αν ο πωλητής σου πει οτι δεν ξέρει απλά πας αλλού ;)

Αν θες να το τσεκάρεις και ο ίδιος πριν το βάλεις στο ενυδρείο πλύνε μια χούφτα από αυτο και ρίξε άκουαφορτε.

Αν αφρίσει είναι ασβεστολιθικό. . .

Ευχαριστώ πολύ!Αυτό θα κάνω.Ελπίζω να μου δώσει το σωστό :)

Για χρυσοψαρα μιλαμε Βασιλη! Δεν ειναι αναγκη να ειναι οξινο το νερο!

Φιλε Ακη, οχι βιαστικες κινησεις! Παρε πρωτα την αμμο και το βιολογικο και παμε σιγα σιγα!

Δεν ειναι αναγκη να ειναι λευκη η αμμος. Εχει και μαυρες και καφε!

Έγινε επεξεργασία - Sturm

Φιλε μου ακολουθα τις οδηγιες των παιδιων και θα κανεις ενα πολυ super ενυδρειο... αν δεις και το δικο μου αντιστοιχο θεμα καπως ετσι ξεκινησα και ειμαι σε τελειως διαφορετικη κατασταση! Οτι σου ερχεται να το ρωτας!

Καλη συνεχεια :)

Για χρυσοψαρα μιλαμε Βασιλη! Δεν ειναι αναγκη να ειναι οξινο το νερο!

Φιλε Ακη, οχι βιαστικες κινησεις! Παρε πρωτα την αμμο και το βιολογικο και παμε σιγα σιγα!

Δεν ειναι αναγκη να ειναι λευκη η αμμος. Εχει και μαυρες και καφε!

Eν αγνοία μου κυρίως στο πρώτο στήσιμο που έκανα το χαλίκι ήταν ασβεστολιθικό.

Σε λιγότερο από 15μέρες το ph είχε φτάσει στα επίπεδα της Αφρικής 8.5+ παρόλο που πήγενα

για ζωότοκα. . .

Αν το άφηνα κι άλλο που μπορεί να έφτανε??

Καμία αντίρρηση λοιπόν για τα ασβεστολιθικά αλλά όχι σε χαλίκι πλεον!!Πετρούλες που είναι

ελεγχόμενη η κατάσταση. . . ;)

Καλησπέρα σας!!Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και για το ενδιαφέρων σας!! :bow: Όπως σας είπα εχθές θα πήγαινα να αγοράσω κάποια πραγματάκια για το ενυδρείο και θα χρειαστώ τα φώτα σας και πάλι (σας έχω γίνει πονοκέφαλος :D ) για το χαλίκι και το βιολογικό αν είναι τα σωστά για να προχωρήσω.Το βιολογικό ειναι αυτό και το χαλίκι αυτό http://www.petsupermarket.gr/3734/προϊόντα/φυσικό-χαλίκι.html Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :bigemo_harabe_net-117:

link για το βιολογικό δεν έβαλες και το 2ο δεν μου ανοίγει. :)

Καλησπέρα σας!!Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και για το ενδιαφέρων σας!! :bow: Όπως σας είπα εχθές θα πήγαινα να αγοράσω κάποια πραγματάκια για το ενυδρείο και θα χρειαστώ τα φώτα σας και πάλι (σας έχω γίνει πονοκέφαλος :D ) για το χαλίκι και το βιολογικό αν είναι τα σωστά για να προχωρήσω.Το βιολογικό ειναι αυτό και το χαλίκι αυτό http://www.petsupermarket.gr/3734/προϊόντα/φυσικό-χαλίκι.html Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :bigemo_harabe_net-117:

το βιολογικό http://www.petsupermarket.gr/2454/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sera-siporax-1000ml.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...