Jump to content

Σκουλίκια Σε Ενυδρείο

Recommended Posts

καλησπερα και παλη παιδια,συγνομη που σας απασχολω και παλη με τα προβληματα μου αλλα εχω προβλημα με σκουλικια εδω και εναμισι χρονο ηταν χαλασμενο το φοτιστικο στο ενυδριο και το εφτιαξα εχτες και βλεπω επανο στο τζαμι κολημενα και οταν ειναι σβηστο το φως κολιμπανε ασπρα σχεδον διαφανι σκουλικια ειναι λεπτα και λιγο μακρια.μιαζουν απο οτι βλεπω με grindal (enchytraeus buchholtzi) πως μπορω να τα ξεφορτοθω?τα ψαρια απο οτι βλεπω δεν τα πειραζουν τα εχω παρατιρισι σχολαστικα δεν εχουν τιποτα πανο τους μεχρι και μεγενθιτικο φακο πηρα. σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας.

Για βαλε μια φωτο αν μπορεις

αλλα μαλλον ειναι πλαναρια

απο το πολυ φαγητο πιθανον

αν ειναι πλαναρια

μειωσε την τροφη

και κανε εβδομαδιαιες αλλαγες

Μπορεί να είναι πλανάρια ή κάποιο άλλο νηματώδες...Μπορείς να βάλεις φωτό?

αν ειναι πλαναρια μειωση τροφης εως κοψιμο τελειως μερικες μερες και αλλαγες νερου!προσοχη αν ειναι παρα πολλα και ψοφησουν τα σιφωναρης αν μπορεις για να μην ανεβασουν κανενα πικ!μια φωτο θα βοηθουσε σιγουρα....

παιδια επιδη δεν μπορω να βαλω φοτοφραφια απο το δικο μου προβλημα βρηκα στο youtube ενα βιντεο που εχει σκουλικια ιδια με τα δικα μου εαν πατισεστε πιστευω οτι θα σας βοηθισει να μου πιτε. ευχαριστω και παλη

Άγνωστα σκουλήκια στο ενυδρείο. Unknown worms in aquarium.

Βαλε εδω το λινκ απο το βιντεο

Το ενυδρειο αν καταλαβα καλα το ειχες χωρις φως για εναμισυ χρονο;

αν ειναι πλαναρια μειωση τροφης εως κοψιμο τελειως μερικες μερες και αλλαγες νερου!προσοχη αν ειναι παρα πολλα και ψοφησουν τα σιφωναρης αν μπορεις για να μην ανεβασουν κανενα πικ!μια φωτο θα βοηθουσε σιγουρα....

Τι είναι το ΠΙΚ; :phone:

Τι είναι το ΠΙΚ; :phone:

peak =κορυφή

Από την αποσύνθεση μπορεί να σηκώσει αμμωνία. ;)

• Like 1

peak =κορυφή

Από την αποσύνθεση μπορεί να σηκώσει αμμωνία. ;)

Σ' ευχαριστώ πολύ φιλαράκι!!! :)

Αν και δεν ξερω τη ενυδρειο εχεις γιατι το εχασα το θεμα απο την αρχη ,,θα σου πρωτινά να βαλεις ενα botia [κλοουν] για λιγο καιρο μεσα στο ενυδρειο σου και θα τα εξαφάνιση ολα σου τα πλαναρια ,,,ειναι και αυτο μια λυση που δεν την ξερουν πολυ.

Αν και δεν ξερω τη ενυδρειο εχεις γιατι το εχασα το θεμα απο την αρχη ,,θα σου πρωτινά να βαλεις ενα botia [κλοουν] για λιγο καιρο μεσα στο ενυδρειο σου και θα τα εξαφάνιση ολα σου τα πλαναρια ,,,ειναι και αυτο μια λυση που δεν την ξερουν πολυ.

Γιατι να βαλει καποιος ενα ψαρι που γινετε τερας στο ενυδρειο του ενω μπορει με φυσικους τροπους να εξελυψει το προβλημα?

• Like 2

Και γιατι να βαλει ενα ψαρι που δεν το θελει ή δεν θα το θελει μετα; Και μετα τι θα το κανει;

• Like 2

Εγραψα παραπανω οτι δεν ξερω τι ενυδρειο εχει,,,,,τωρα αν θα βαλει ειναι δικο του θεμα ,,,,πλεκοστομους γιατι εχετε στα ενυδρεια σας τοτε???αφου θεωρείτε τερας τον botia ,,,για μενα ειναι ενα ψαρι εργαλιο μεσα στο ενυδρειο οπως ειναι και η πλεκο ,αγκιστρους ,,,σαλιγκαρια κλπ ,,μεχρι και helena Κανουν δουλεια ,,αυτα γιατι τα βαζετε τοτε,,,ενας κλουουν πειράζει??και δεν γίνεται τερας .

Εγραψα παραπανω οτι δεν ξερω τι ενυδρειο εχει,,,,,τωρα αν θα βαλει ειναι δικο του θεμα ,,,,πλεκοστομους γιατι εχετε στα ενυδρεια σας τοτε???αφου θεωρείτε τερας τον botia ,,,για μενα ειναι ενα ψαρι εργαλιο μεσα στο ενυδρειο οπως ειναι και η πλεκο ,αγκιστρους ,,,σαλιγκαρια κλπ ,,μεχρι και helena Κανουν δουλεια ,,αυτα γιατι τα βαζετε τοτε,,,ενας κλουουν πειράζει??και δεν γίνεται τερας .

Αυτο που προσπαθουμε να πουμε εδω και καιρο ειναι αυτο ακριβως το πραγμα που αναφερεις. Οτι τα ψαρια ειναι ζωντανα και οχι εργαλεια. Τα ψαρια δεν τα βαζουμε για να κανουν δουλειες αλλα επειδη μας αρεσουν! Επισης αλλο το helena και αλλο το μποτια που αναφερεις!

Εχουν γινει επικοι καυγαδες εδω μεσα γιαυτο το θεμα παιδια. Δεν ειναι ουτε σωστο ουτε ωραιο να προτεινουμε σε καποιον να βαλει κατι με την εννοια του καθαριστη ή του παρασιτοκτονου!

Δικο του θεμα ειναι τι θα το κανει το ενυδρειο του αλλα εμεις εχουμε υποχρεωση να του πουμε κατι σωστο οχι να τον παροτρυνουμε να κανει κατι τοσο λαθος, οπως να βαλει ενα ψαρι που μετα δεν θα το θελει, παρα μονο για να του κανει μια δουλεια!

Και αν νομιζεις οτι δεν γινονται τερατα κοιτα εδω και εδω!

• Like 2

Αυτα τα εργαλεια μας εχουν φαει...Αν εσυ θες να βαζεις ψαρια για εργαλεια,καλα κανεις,μη το προτεινεις ομως γιατι ειναι λαθος..Εργαλεια ειναι τα κατσαβιδια,τα τριπανια,τα κλειδια αλλα οχι τα ψαρια,τα ψαρια ειναι ζωντανα..

Οσο για το αν ο κλοουν γινετε τερας διαβασε εδω φιλος...

Προσεχουμε λιγο τι προτεινουμε ;)

Νομιζω οτι με πηρατε παλι λιγο στραβα ,,το ιδιο εγινε και το 2009 ,,παλι οταν εγραψα κατι πεσατε να με [φατε.]

Η γνωμη και η εμπειρια του καθενα μας νομιζω οτι μετραει πιο πολυ.

Εγω δεν ειπα κατι κακο ,,μαλλον εσεις το ειδατε στραβα,,ειπα την γνωμη μου και δεν ηταν λαθος.

Επειδη χαλασαμε το ποστ του φιλου αμ θελετε να το αναλυσουμε το θεμα σε πμ.

Και κατι ακομα ,,αν λετε οτι γινεται τερας το ψαρι και τρομαζεται τον κοσμο και δεν θελει αυτο το συγκεκριμένο ψαρι ουτε να το βλεπει γιατι το λετε τερας εσείς ,,γραψτε τουλάχιστον οτι μεγαλώνει αναλογα με τα λιτρα στο ενυδρειο που το εχετε .

Συγνώμη στο φιλο που του χαλασα το ποστ.

• Like 1

Νομιζω οτι με πηρατε παλι λιγο στραβα ,,το ιδιο εγινε και το 2009 ,,παλι οταν εγραψα κατι πεσατε να με [φατε.]

Η γνωμη και η εμπειρια του καθενα μας νομιζω οτι μετραει πιο πολυ.

Εγω δεν ειπα κατι κακο ,,μαλλον εσεις το ειδατε στραβα,,ειπα την γνωμη μου και δεν ηταν λαθος.

Επειδη χαλασαμε το ποστ του φιλου αμ θελετε να το αναλυσουμε το θεμα σε πμ.

Και κατι ακομα ,,αν λετε οτι γινεται τερας το ψαρι και τρομαζεται τον κοσμο και δεν θελει αυτο το συγκεκριμένο ψαρι ουτε να το βλεπει γιατι το λετε τερας εσείς ,,γραψτε τουλάχιστον οτι μεγαλώνει αναλογα με τα λιτρα στο ενυδρειο που το εχετε .

Συγνώμη στο φιλο που του χαλασα το ποστ.

Επειδη τα εβγαλε οτι ναναι τα παραπανω,τα ξαναγραφω.

Εχεις ακουστα για τον νανισμο?Αν οχι μπορουμε να στο εξηγησουμε..

Θεωρεις το προφιλ του ψαριου λαθος που λεει οτι θελει 400 λιτρα και πανω?

Δεν ειδαμε τιποτα στραβα εμεις φιλε μου,απλα ηταν λαθος αυτο προτεινες..

πραγματι το συγγεκριμενο ψαρι γινεται μεγαλο και δεν κανει για ολα τα ενυδρεια.Οσο για τα ζωα ,τα οποια εκτος απο την συντροφια που μας κρατανε ,κανουν και δουλειες ας μην το αναλυσουμε ,γιατι μονο στο συγγεκριμενο φορουμ εχω συναντησει κατι τετοιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδη παλαιοτερα ειχα γεμισει με πλαναρια σου γραφω τι εκανα και εξαφανιστηκαν:

1)Ταιζε λιγο και ανα δυο-τρεις ημερες(οχι τροφη με πρωτεινη).

2)Μικρες αλλαγες νερου καθημερινα.

3)Σκουπα βυθου μερα παραμερα.

Ειναι χρονοβορα και κοπιαστικη αλλα ειναι αποτελεσματικη.

• 6 months later...

Παιδια σημερα ανακαλυψα οτι υπαρχουν και σκουληκακια στο ενυδρειο. Φανταστειται τους κοινους γεωσκοληκες που υπαρχουν στο χωμα αλλα στο πολυ λεπτο. η διαμετρος τους ειναι δεκατα του χιλιοστου και οταν τεντωνονται θα φθανουν και τον ποντο. δειχνουν να βγαινουν απο τον πυθμενα (χαλικι) και σε καποιο σημειο κανουν μια μπαλιτσα. ανεβαινουν στο τζαμι αλλα οταν βγουν απο το νερο ξεραινονται.Τα ψαρια οταν τα βρισκουν στο νερο τα βαζουν στο στομα και τα φτυνουν. Τωρα τελευταια με τα μικρα ψαρακια (γκαπυ) που γενηθηκαν το παρακανα λιγο με το ταισμα, ναναι αυτη η αιτια? Να ανακατωσω τον βυθο με την σκουπα λιγο πιο βαθεια απο οτι συνηθως η θαχω καποιο προβλημα? Θα την βγαλουν καθαρη τα μικρα με λιγωτερο φαγητο? μια φορα την ημερα? Να ριξω αλατι? Θα κανει κατι? Καθε ιδεα ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω Δημητρης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...