Digital Reason 14 Σεπτεμβρίου 2014 #251 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Γιώργος. Είμαι σίγουρος πως σε ενα χρονο απο τωρα θα μιλάμε για ενα ενυδρειο υψηλης αισθητικής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 14 Σεπτεμβρίου 2014 Author #252 Share 14 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι ρε Γιώργο ,,,,, Συγγνώμη :-( Μακάρι φίλε να είναι έτσι όπως τα λες...... πάντως η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να φτιάξω κάτι καλό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 15 Σεπτεμβρίου 2014 #253 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μπραβο ρε στελλαρα,χαιρομαι που τα βρηκες ολα καλα μετα τις διακοπες Αντε με το καλο να κατεβασεις και τις τιμες και να βαλεις και τα κοραλακια που θες Ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που ειπε ο θανασης Μπράβο Στέλιο οι τιμές δείχνουν οτι το ενυδρείο αρχίζει και βαδίζει στον σωστό δρόμο.. Για τα φωσφορικά καλύτερα για ενα 3ημερο να παίξεις με αντοφωσφορο αλουμινίου να μαζέψει τα χοντρα και να τον βγάλεις μετα off και να βάλεις αυτον του σιδήρου... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 15 Σεπτεμβρίου 2014 Author #254 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ Μιχάλη! Ναι έτσι θα προχωρησω και ελπίζω να πάνε όλα καλά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 15 Σεπτεμβρίου 2014 #255 Share 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μπραβο ρε στελλαρα,χαιρομαι που τα βρηκες ολα καλα μετα τις διακοπες Αντε με το καλο να κατεβασεις και τις τιμες και να βαλεις και τα κοραλακια που θες Ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που ειπε ο θανασης +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 22 Σεπτεμβρίου 2014 #256 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 (edited) Εδω ειναι οι φωτογραφιες που τράβηξα εγω απο το ενυδρειο του Στέλιου, διοτι αυτες που εχει βάλει ουδεμία σχεση έχουνε με την πραγματικότητα. Έγινε επεξεργασία 22 Σεπτεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 22 Σεπτεμβρίου 2014 #257 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Πολυ ωραιο ενυδρειο!! Η βαση μου αρεσει πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Σεπτεμβρίου 2014 #258 Share 22 Σεπτεμβρίου 2014 Μπραβο Στελιο αρχιζει και δειχνει καθαρο και ζωντανο ,δεν σε βλεπω στην φωτο ευχαριστημενο)?😉 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 23 Σεπτεμβρίου 2014 #259 Share 23 Σεπτεμβρίου 2014 Οντως τωρα μπορω να δω μεγαλη διαφορα!! Πολυ ομορφο και μεγαααααλο!! Πολλα μπραβο σου για την προσπαθεια!! Θα γινει κουκλι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 24 Σεπτεμβρίου 2014 Author #260 Share 24 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά .... ναι έχει αρχίσει και δείχνει κάπως καλύτερα ...... βοηθάνε και οι φωτογραφίες σε αυτό που είναι καθαρές !! Νίκο, ευχαριστημένος είμαι με το ενυδρείο και με την πορεία του, απλώς εκείνη τη μέρα δούλευα από το μσπίτι και γινότας της π@@#$^^&&!!!!??% Τώρα θέλω να παλέψω τα φωσφορικά, δεν έχω προλάβει να πάρω ριακτοράκι και αντιφώσφορο ακόμα..... αν δεν προλα΄βω το Σάββατο αυτό, μετά πάει για το άλλο Σαββατο. Καθημερινές αδύνατο αφού δεν προλαβαίνω.... ακόμα γραφείο είμαι τώρα να φανταστείς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 26 Σεπτεμβρίου 2014 #261 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 Τώρα θέλω να παλέψω τα φωσφορικά, δεν έχω προλάβει να πάρω ριακτοράκι και αντιφώσφορο ακόμα..... αν δεν προλα΄βω το Σάββατο αυτό, μετά πάει για το άλλο Σαββατο. Καθημερινές αδύνατο αφού δεν προλαβαίνω.... ακόμα γραφείο είμαι τώρα να φανταστείς Ξέρεις οτι οσο το αργείς, τοσο θα αργήσεις να στοκαρεις νεα ζωντανα ετσι; Το Σάββατο κανόνισε να μην εχεις κανει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 26 Σεπτεμβρίου 2014 Author #262 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το γνωρίζω ρε φίλε ....... αλλά δεν προλαβαίνω ....... ελπίζω να τα καταφέρω αύριο ( Σάββατο ) το μεσημεράκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 26 Σεπτεμβρίου 2014 #263 Share 26 Σεπτεμβρίου 2014 εγω νομίζω οτι άδικα τρελαίνεσαι με υπομονή και σωστές ρουτίνες όλα θα ισορροπήσουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 27 Σεπτεμβρίου 2014 Author #264 Share 27 Σεπτεμβρίου 2014 Υπομονή άφθονη Λυκούργο και ρουτίνες ακολουθώ κανονικά.... απλώς έλεγα να βάλω ένα ριακτορακι για αντιφώσφορο και 'ανθρακα εναλλάξ ανά μήνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 28 Σεπτεμβρίου 2014 #265 Share 28 Σεπτεμβρίου 2014 Υπομονή άφθονη Λυκούργο και ρουτίνες ακολουθώ κανονικά.... απλώς έλεγα να βάλω ένα ριακτορακι για αντιφώσφορο και 'ανθρακα εναλλάξ ανά μήνα Μακραν η καλύτερη επιλογη ο reactor εξαλου στο εχω ξαναπεί,θα δεις οτι θα σου λυσει τα χερια φιλε μου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Οκτωβρίου 2014 #266 Share 14 Οκτωβρίου 2014 Στελλαρα μου,πως παει το ενυδρειο φιλε? Με τις τιμες καταφερες κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 15 Οκτωβρίου 2014 #267 Share 15 Οκτωβρίου 2014 Υπομονή άφθονη Λυκούργο και ρουτίνες ακολουθώ κανονικά.... απλώς έλεγα να βάλω ένα ριακτορακι για αντιφώσφορο και 'ανθρακα εναλλάξ ανά μήνα Οντως μακράς η καλυτερη επιλογή, αλλα οχι εναλλάξ. Καλυτερα δηλαδη απο ενα μεγαλο reactor να παρεις δυο μικρούς και να εχεις μόνιμα και τα δυο υλικα. Χάρηκα που πέρασες και μας ειδες στην έκθεση Στέλιο, απλα οπως ειδες χαλαρή κουβεντα εκει οπως στις συναντήσεις ηταν σχεδον αδύνατον, τουλαχιστον οχι με εμάς που είμασταν οι εκθέτες-ομιλητές. Τωρα δωσε μας τα νεα του υπέροχου μικρού και διακριτικού νανο-τεράστιου υφαλου σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 18 Οκτωβρίου 2014 Author #268 Share 18 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα Μάριε, ριάκτορα έχω παραγγείλει ήδη και είναι στο δρόμο ...... ειναι ο L της Aquamedic αυτός : www.aqua-medic.de/manuals/multi-reactor-Flyer-D-ENG-A4_14029298500.pdf Τον περιμένω από εβδομάδα και θα τον ξεκινήσω με αντιφώσφορο αλουμινίου για τέσσερις μέρες. ενώ μετά θα συνχ'ισω με σιδήρου. btw δεν θα μπορούσα να έβαζα και τα δύο υλικά μαζί ?? άνθρακα και αντιφωσφορο ? και να τα αλλάζω κάθε μήνα ? Νέα δεν υπάρχουν, όλα δείχνουν καλά, ψάρια ζωηρά και υγιή .....έβαλα και από 16/10 τέσσερα φραγκάκια από sps .... μακάρι να πάνε καλά αυτά τα νέα μου ........ αν μπορέσω θα βάλω και καμιά φωτό .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 21 Οκτωβρίου 2014 #269 Share 21 Οκτωβρίου 2014 (edited) Κοίτα, σαφώς και μπορεις να το κανεις. Απλα οταν αλλάζεις το ενα θα πρεπει να αλλάζεις και το αλλο, δηλαδη δεν σου δίνει ευελιξία ετσι, αν εισαι σίγουρος για τις ρουτίνες σου προχώρα. Ωραίος φαινετε ο αντιδραστήρας. Τωρα για τα φωσφωρικα σου θα πρεπει να ξεκινήσεις και να δεις πως θα παει. Δες στο θεμα μου με το βραχο που εβαλα ποσά φωσφωρικα εχω και ακομα ξερνάει και μπηκε σε φρέσκο νερο.. Οποτε μην βιαστείς, ακολούθησε τη ροη οπως παει. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
STESS 30 Νοεμβρίου 2014 Author #270 Share 30 Νοεμβρίου 2014 Πάμε για ένα update ? Η αλήθεια είναι ότι άφησα την ενημέρωση "πίσω" το τελευταίο διάστημα εξαιτίας έλειψης χρόνου. Με το ενυδρείο ασχολιόμουν κανονικά πάντως, αν και έγιναν πολλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα !!! Από καλά έως και μ@λ@κίες, λάθη και ατυχίες !!! Επιγραμματικά έχουμε και λέμε : - Ψάρια όλα υγιέστατα - Ζωανθοί, lps, μοντιπόρες και 4 sps φραγκάκια δείχνουν καλά - 4 clams επίσης καλά - μετρήσεις, τώρα είναι σταθερές στα ΚΗ 8.3/CA 390/MG1300/NO3 2-5/PO4 0.03 - PH 7.6-8.0 ( παιδεύτηκα πολύ χωρίς αποτέλεσμα ) - SALINITY 1026 ( από 1031 !! οι μ@λ@κίες που λέγαμε ) - Προχωρώ σε αλλαγή φωτιστικού - Aiptasia στο sump ( οι ατυχίες / λάθη που λέγαμε ) Αναλυτικά τώρα για όποιον έχει χρόνο και δεν το κουράζω - Ψάρια : Όλα πολύ καλά πάνε, τρώνε με όρεξη, τσακωμοί δεν υπάρχουν, πλέον έχουν βρει και τις φωλιές τους, ενώ και με τον λευκόστερνο έχω ησυχάσει, αφού πλέον έχει ηρεμήσει και είναι ολοκάθαρος !! Πρόσθεσα και ένα πολύ μικρό lion, ξέροντας ότι ναι μεν είναι reef-safe αλλά δεν είναι fish-safe. Ξέρω ότι κάποτε θα καταπιεί όλα τα μικρόψαρα αλλά σε αυτή τη φάση μου αρέσει η ιδέα να έχω τα τανγκ μου και αυτόν μαζί. Αυτή τη στιγμή είναι μικρότερος από τα damsel που έχω. Τώρα αν φτάσει σε μέγεθος να απειλεί και τα τανγκ, ε τότε ( πολύ πριν δηλαδή ) φυσικά και θα τον βγάλω. - Κοράλια : Ζωανθοί, ευφύλιες πάνε πολύ καλά και δείχνουν να απλώνουν και να φουντώνουν,όπως και οι μοντιπόρες μεγαλώνουν αισθητά. Τώρα κάποια φραγκάκια που έχω βάλει επίσης δείχνουν ΟΚ με του πολύποδές τους να βγαίνουν και να δίνουν λίγο "άρωμα" reef ενυδρείου. - Clams Έβαλα πριν ένα μήνα περίπου, ένα μικρό ( 8-9εκ ) για να δω πως θα παέι..... μέχρι τώρα είναι ΟΚ, ανοίγει τον μανδύα του και νομίζω ότι ειδικά τώρα που έστρωσαν και τα νερά μου είναι πιο χαρούμενο με πιο ζωηρό το χρώμα του. Πριν από δέκα μέρες, πήρα τα δύο clams που είχε ο Βασίλης στο ενυδρείο του και πραγματικά βρήκαν τη θέση τους στο δικό μου. Είναι πολύ εντυπωσιακά λόγο μεγέθους και δίνουν άλλη μορφή στο ενυδρείο. Επίσης εχθές έβαλα ένα ακόμα μικρό με τρομερό χρώμα. - Μετρήσεις Πλέον είναι σταθερές 'οπως αναφέρω παραπάνω, αν και με τα clams του Βασίλη που είναι τεράστια, χρειάστηκε να ρυθμίσω ξανά τισ ποσότητες σε ΚΗ & Ca. Για να φτάσω σε αυτό το σημείο όμως παιδεύτηκα πάρα πολύ πρώτον από το παιδαριώδες λάθος αρχάριου που έκανα έχοντας ακαλιμπράριστο το ρεφρακτόμετρο και φτάνοντας σε αλατότητα 1031 !!! αλλά και αφού την ρύθμισα ( σταδιακά φυσικά ), μετά έπρεπε να ξαναμετράω ανά δύο μέρες για να ρυθμίσω τη δοσομετρική, αφού με άλλη αλατότητα έχεις άλλες τιμές σε ΚΗ Ca Mg. Τέλος, αφού τα ρύθμισα αυτά, είπα να ρυθμίσω και το ΡΗ με σκόνη Seachem. Αποτέλεσμα να ανέβει πολύ και το ΚΗ και να πρέπει να ξαναρυθμίζω κλπ κλπ. Τελικά αποφάσισα να μην ασχοληθώ καθόλου με το ΡΗ και να το αφήσω στο 7.6-8.0 - Αναβαθμίζω το φωτιστικό μου και μετά από πολύ σκέψη καταλήγω στο Malibu S300 της LedZeal - θα πάρω δύο κομάτια, οπότε και θα είμαι πλέον στα 600w led φωτισμού. Το μελέτησα πολύ ( κουβέντιασα και με πολλούς / Θανάση, Λυκούργο, Ευγένιε, Μάριε ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας έπρηξα ) και κατέληξα σε αυτά, ενώ ήμουν ανάμεσα σε ΑΤΙ Τ5, Aquamedic HQ+T5 και στα led που αναφέρω παραπάνω. Σαν κόστος και οι τρεις λύσεις ήταν πάνω κάτω το ίδιο, αλλά τελικά με κέρδισαν τα led και το φοβερό χρώμα με τους άπειρους συνδυασμούς που μπορούν να σου χαρίσουν. - και πάμε τώρα στο βαρβάτο topic ........ A I P T A S I A !!! Βρήκαμε μία στο sump κολλημένη στο τζάμι, στο διαμέρισμα που έχω με το βράχο και την chaeto Όταν ήρθαν σπίτι ο Βασίλης με τον Λυκούργο να μου φέρουν τα μεγάλα clams τους έδειξα "κάτι" που είχα δει στο sump και που κατά βάθος ήξερα τι ήταν αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω ! Δεν ήταν πάνω από 4-5χλτ και φυσικά τη βγάλαμε αμέσως αφού κλείσαμε την κυκλοφορία και με ένα ξυράφι την αφαίρεσε ο Λυκούργος πολύ προσεκτικά. Η αλήθεια είναι ότι ξενέρωσα λίγο, αλλά τι να κάνουμε θεωρώ ότι όλα είναι στο πρόγραμμα. Προχωρώ και θα έχω το νού μου λίγο περισσότερο, να τσεκάρω στους βράχους μου μήπως εμφανιστεί καμία. ή μήπως να "τρελλαθώ" και να ξηλώσω το sump και να φτιάξω άλλο ή μήπως να ξηλώσω τα πάντα και να κάνω restart τι restart δηλαδή αφού ούτε start δεν έχω κάνει ακόμα !! Αυτά τα νέα μου ...... νομίζω ήταν αρκετά και αναπληρώνουν την απουσία μου ,,,, ααααά και φωτογραφίες θα ακολουθήσουν Συγγνώμη αν σας κούρασα, αλλά από την άλλη δεν γράφω και κάθε μέρα.... σωστά ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Νοεμβρίου 2014 #271 Share 30 Νοεμβρίου 2014 Δεν κουράζεις κανένα ίσα ίσα χαίρομαι που ειναι ολα σταθερά και τα κοραλια και ψαρια υγιείς καλορίζικο το καινούριο φωτιστικο άντε με το καλο να σου ερθει.... Τωρα για την απταισια και το σαμπ να βγάλεις δεν θα καταφέρεις κατι απλα θα μειωθεί ο αριθμός τους καλο θα ειναι στην αρχη να βαλεις 2-3 γαρίδες και το βλέπεις πως θα παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 30 Νοεμβρίου 2014 #272 Share 30 Νοεμβρίου 2014 (edited) Αυτο Στέλιο ηταν ενα ωραιο και χορταστικό update! Πολυ καλο που έφερες αλατοτητες και βρήκες παλι τις ρουτίνες στην balling μέθοδο, σημαντικο και χρονοβόρο. Τωρα για το 1031, τα εχουμε πει και απο κοντα, αυτο πέρασε, αλλα να προσέχουμε τωρα. Τα clams τωρα περα απο τα κλασικά kh/ca/mg που τραβανε με το καλαμάκι, θα σου τραβήξουνε και νιτρικα/θρεπτικα. Οποτε πρεπει να αρχίζεις να ταΐζεις σιγα σιγα παραπανω. Αυξήσαμε τα ταΐσματα απο ενα την ημερα; Αυτο να προσέξεις. Ο φωτισμος με το καλο να ελθει και να το χαρείς οσο δεν παει! Δωσε μας στοιχεία πως τα παραγγειλες, σε το χρωματα/κανάλια/φακούς κτλ κατέληξες . Τωρα για τις aptasias, αυτο ειναι ενα θεμα περιεργο. Η οπτική σου στο ενυδρειο σου ειναι εξαιρετικη αλλα στο sump σου οχι. Η οπτική σου ειναι πολυ χάλια κατω και θελει πολυ προσοχη για να δεις ολο το sump σου αν εχει αλλες τετοιες ανεμωνες. Τωρα η λυση να βαλεις κατω καποιες γαρίδες ειναι μια καλη ιδεα προς το παρον, δεν χάνεις κατι. Το κακο ειναι οτι εαν περάσουν πανω στο ενυδρειο, δεν θα μπορεις να βαλεις γαρίδες λογο του lion fish. Αλλα ενα ενα τα βήματα, κατω δωσε βαρύτητα να το προλάβεις. Εχεις ιδεα πως έφτασαν στο ενυδρειο σου; Προσοχη σε οτι ειπαμε, και αναμένω τις νεες φωτογραφιες! Έγινε επεξεργασία 30 Νοεμβρίου 2014 - Discos Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanasis76 30 Νοεμβρίου 2014 #273 Share 30 Νοεμβρίου 2014 εχεις ενα πολυ ομορφο ενυδρειο και απο την στιγμη, που ολα τα εχει ρυθμισει σωστα, τα ψαρια και τα κοραλια σου ειναι υγειες... μην τρελενεσαι... τα προβλιματακια παντα θα υπαρχουν , αλλα θα τα αντιμετοπιζουμε!!!!! ισως ενα καλο καθαρισμα του σαμπ στα παντα να ειναι η λυση οσο ειναι νωρις.... :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Νοεμβρίου 2014 #274 Share 30 Νοεμβρίου 2014 Αυτο θα γινει UPDATE Με τα νεα φωτιστικα θα εισαι πολυ καλα Αναμενουμε φωτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 28 Δεκεμβρίου 2014 #275 Share 28 Δεκεμβρίου 2014 Στελλαρα τι κανεις; Πως παει το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος