vales_red 16 Μαρτίου 2014 #476 Share 16 Μαρτίου 2014 Γεια σου ρε Ακριδα με τα ωραια σου! Βαλε και μια γενικη να δουμε πως εγινε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Μαρτίου 2014 Author #477 Share 16 Μαρτίου 2014 Εφτασεεεε!!! Απο βδομαδα με το σαμπ σε λειτουργεια και τα σχετικα Sent from the crossroad of starway to heaven and highway to hell.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 16 Μαρτίου 2014 #478 Share 16 Μαρτίου 2014 (edited) Μακάρι να θεριέψουν και να μην χωράει χέρι Άγγελε! Έχει αρχίσει και γίνετε πολύ όμορφο το μικρό! Μια συμβουλή, προσπάθησε κανένα κοράλλι να μην ακουμπά τα τζάμια και προσπάθησε επίσης να τα έχεις γυαλί όλα πλην της πλάτης! Περιμένω update με το sump εν λειτουργία! Φτου φτου!! Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2014 - kostaskappa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Μαρτίου 2014 Author #479 Share 16 Μαρτίου 2014 Κωστα κανενα δεν ακουμπαει τζαμι και καθαρισμα με τις δουλειες τις υπολοιπες.... Αυριο λογικα ξεκιναω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 16 Μαρτίου 2014 #480 Share 16 Μαρτίου 2014 καλως τα δεχτηκες την catalafylia τραβατη λιγο,επισεις το βαμβακι βγαλτο απο εχτες μαζευει νιτρικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 16 Μαρτίου 2014 Author #481 Share 16 Μαρτίου 2014 (edited) Δεν εχω χωρο ακομα για να την τραβηξω, μις την αλλαξα θεση ανοιξε κι αλλο!! Μολις καθαρισω λιγο θα την φτιαξω!! Νιτρηκα εχω 2 μεχρι στιγμης κολημενα, το ξερω οτι μπορει να γινει εστια νιτρηκων, αλλα μου περιορηζει τις φυσαλιδες απ το σκιμμερ, μολις παει κατω τερμα το μαλλι.... Ευχαριστω Νικολα!!!! Έγινε επεξεργασία 16 Μαρτίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 17 Μαρτίου 2014 #482 Share 17 Μαρτίου 2014 ρε θηριο heteractis ειναι αυτη μπροστα στην γωνια που καθεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 17 Μαρτίου 2014 #483 Share 17 Μαρτίου 2014 πολυ ωραία ολα σιγα σιγα περνει το δρόμο του!! θα ειναι σημαντική προσθήκη και το σαμπ που θα σου λύσει τα χέρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #484 Share 17 Μαρτίου 2014 (edited) Σε πια γωνια απ τις δυο;; Μια jardinei ειναι αριστερα και ενα φραγκ seriatopora δεξια.... Δεν το εχω με τα ονοματα, ακομα μαθαινω Ευχαριστω Λυκουργο Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #485 Share 17 Μαρτίου 2014 Οι εργασιες ξεκινησαν, περιμενω να στεγνωση η κολλα καλα και προχωραω σε αφαιρεση του φιλτροκουτιου και εγκατασταση της υπερχειλησης.... Η ανλτια και η σωληνα επιστροφης τοποθετηθηκαν ηδη.... Ελπιζω να μην χρειαστη η σφουγκαριστρα και το εξτρα νερο εαν παει κατι στραβα.... Μια φωτο για το "καλο"! Sent from the crossroad of starway to heaven and highway to hell.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Μαρτίου 2014 #486 Share 17 Μαρτίου 2014 αυτη ειναι η υπερχειληση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #487 Share 17 Μαρτίου 2014 Ναι Νικολα.... Γιατι;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Μαρτίου 2014 #488 Share 17 Μαρτίου 2014 θα εχεις θεμα ,οταν την βαλεις σταματησε το νερο της επιστροφης 5 6 φορες και οταν τελειωσει το κατεβασμα σε 5 λεπτα ξαναβαλε μπρος . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #489 Share 17 Μαρτίου 2014 Θα το εκανα αυτο για τσεκαρω μην ξεχειληση το σαμπ... Λες να μην ξαναπαρει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 17 Μαρτίου 2014 #490 Share 17 Μαρτίου 2014 Αυτο φοβαμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
montiliani 17 Μαρτίου 2014 #491 Share 17 Μαρτίου 2014 ελπιζω να πανε ολα καλα και απο σημερα να εισαι σαμπατος αδερφε Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 17 Μαρτίου 2014 #492 Share 17 Μαρτίου 2014 Άγγελε την έχω δουλέψει πιο παλιά αυτήν την υπερ/ση και δουλεύει άψογα! Καλή αρχή και κάνε πολλά on off στην επιστροφή μέχρι να σιγουρευτείς πως λειτουργεί άψογα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 17 Μαρτίου 2014 #493 Share 17 Μαρτίου 2014 την τρίτη ένωση, αυτή που πάει έξω, έτσι όπως το βλέπω στη φωτό, δεν έπρεπε να την κάνεις πιο ψηλά από την εσωτερική; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #494 Share 17 Μαρτίου 2014 (edited) Τεο εαν λες αυτη που παει η ταπα ειναι πιο ψηλα, σκεψου οτι με περνει να την κατεβασω λιγο ακομα.... Παιδες ζοριστηκα αλλα τα καταφερα, το κακο ειναι οτι δεν μου αρεσει οπτικα και οτι μου τελειωσε το νερο και πρεπει να φτιαξω κι αλλο.... Δουλευει αψογα μεχρι στιγμης, αλλα ακομα κανω δοκιμες, αναβω σβηνο περιμενω και παμε παλι.....μακαρι να πετυχει αλλιως θα φαω μεγαλη απογοητευση.... Και εννοητε οτι δεν θα το ξανα επιχειρησω τωρα...! Συν της αλλης δεν χωραει το σκιμμερ στο σαμπ για να αδειαζω το κυπελο και πιανει τρελο χωρο, δωρο αδωρο με λιγα λογια, μια λυση ειναι να παω στο tunze 9002-9004 που χωρανε και περισευουν..... Για να δουμε! Φωτος για γνωμες!! Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 17 Μαρτίου 2014 #495 Share 17 Μαρτίου 2014 ναι αυτή με την τάπα εννοουσα, αλλα φαίνεται ότι δουλευει και πιο κάτω. Οποτε όλα καλα. Εμφανισιακά, στο ειχα πει ότι φαίνεται αρκετά..αλλά αφού κάνει δουλειά και είναι φτηνη δεν πειράζει. θα τη συνηθισει το μάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #496 Share 17 Μαρτίου 2014 Θα την συνηθησω, εδω δεν βλεπω πια τα tire up εκει θα κολλησω, σιγα... Σαν αποδοση δεν μου γεμιζει το ματι, κατεβαζε πιο λιγο νερο απ οτι ανεβαζε, μετα θυμηθηκα οτι η αντλια επιστοφη εχει ρυθμισει και το φτιαξα, αυριο με νερακι τελευταια τεστ και βλεπουμε!! Πρεπει να δω τι θα κανω με σκιμμερ τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 17 Μαρτίου 2014 #497 Share 17 Μαρτίου 2014 ότι κι αν κανεις με το sump, προσπάθησε να βάλεις και χωρο για refugium. Κανει τρομερή δουλειά, τουλάχιστον σε μικρά ενυδρεία, κανει τη διαφορά. Όταν ειχα εγω στο 30λιτρο, ειχα σταθερές τιμες συνέχεια, 0 φωσφορικά, 0 νιτρικά, κωπήποδα άπειρα και χωρις καν skimmer.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #498 Share 17 Μαρτίου 2014 Ats εννοεις;; Με μπερδεψες, κατσε γιατι εχω χαζεψει τοσες ωρες μονος μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 17 Μαρτίου 2014 Author #499 Share 17 Μαρτίου 2014 Ριχτε και μια ματια τι υπηρχε πισω απ το φιλτροκουτι, σαν σαλιγκαρια μοιαζουν! Sent from the crossroad of starway to heaven and highway to hell.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teoxan 17 Μαρτίου 2014 #500 Share 17 Μαρτίου 2014 εχω κι εγω τέτοια, στην πλάτη του ενυδρείου. Άκακα είναι, είναι καλο δείγμα ότι παει καλα το ενυδρείο. Το refugium είναι ένα μικρο "ενυδρείο" που εχει μεσα μια μια μακροάλγη ( chaeto, caulerpa..) και συνήθως ένα-δυο κομματακια ζωντανού βράχου. Εχει δικό του φωτισμό, μια λάμπα οικονομίας αρκει. Ο σκοπός είναι να καλλιεργείται η μακροάλγη ώστε να απορροφάει νιτρικά από το κυρίως ενυδρείο. Παράλληλα, μεσα στη μακροάλγη αναπτύσονται διάφοροι μικρο-οργανισμοί ( κωπήποδα, αμφίποδα κλπ ) που χρησιμεύουν σαν τροφή για τα ψάρια. Επίσης, εφόσον λειτουργεί με φως 24ωρο, ανταγωνίζεται οποιαδήποτε άλγη τυχον φυτρώνει στο ενυδρείο σου. Επίσης, εκει μεσα μπορεις να βάζεις και κάποιο ζωντανό που δεν θέλεις να το εχεις στο κυρίως ενυδρείο Πολλοί που έχουν sump φτιάχνουν κι ένα χωρο για refugium. Εγω ειχα μονο refugium, με μια μικρή αντλία έστελνα νερο από το κυριως ενυδρείο στο refugium και αυτό επέστρεφε από το refugium με υπερχείλιση ( σημαντικό, για να εχω χαμηλή ροή επιστροφής ώστε να μην πεθαίνουν τα κωπήποδα). Στο 80λιτρο που εχω τωρα δεν εχω ακομα refugium αλλά την chaeto μου την εχω προσωρινά μεσα στο ενυδρείο σε μια γεννήστρα. Εχω διαβάσει σε διαφορα ξενα forum ότι το κανουν κι ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος