mad23 22 Οκτωβρίου 2014 #351 Share 22 Οκτωβρίου 2014 Πολυ στεναχωρηθηκα ρε τασο μου αλλα δυστυχως και αυτο το εχουμε παθει ολοι! Η προληπτικη καραντινα αυτο το σκοπο εχει αλλα ποιος την κανει(εγω προσωπικα ποτε). Αν μου επιτρεπεις να ειμαι ειλικρινης γιατι ξερεις ποσο σε συμπαθω,πιστευω οτι καπου αρχισες να βαζεις πολλα ψαρακια μεσα στο ενυδρειο. Ετσι οχι μονο αυξανες τις πιθανοτητες καποιο νεο(οπως εγινε) ψαρακι,να σου φερει παρασιτο αλλα και το στρες μεσα στο ενυδρειο το οποιο ειναι μεγαλος παραγοντας για την εμφανιση ick,ειδικα απο τη στιγμη που δεν εχεις κανει(οπως κ εγω ποτε,προληπτικη καραντινα). Τωρα αυτα τα φαρμακα που ειναι reef safe και υποτιθεται αποτελεσματικα να ξερεις θα κανουν καλο μονο σε εσενα και τη ψυχολογια σου παρα στα ψαρακια σου. Απλα θα εχεις να λες οτι το προσπαθησες. Αν τα ψαρακια σου ξεπερασουν τις "σοδειες"/κυματα του Ick θα το κανουν ειτε βαλεις herbtana,αγιασμο η' οτιδηποτε αλλο ζουμακι. Το μονο που θα σου δωσει 100%(αλλα θα πρεπει να στησεις καραντινα) λυση στα ψαρακια που εχεις τωρα ειναι 1.Χαλκος 2.Υποαλατοτητα 3.Μεθοδος μεταφορας Οτιδηποτε αλλο δοκιμασεις σε φαρμακο δεν θα σου κανει(ΔΥΣΤΥΧΩΣ) το θαυμα που περιμενεις. Οποιο ψαρακι ειναι να γλυτωσει επειδη ειναι πιο ανθετικο στο Ick,ειναι σε καλυτερη κατασταση το ανοσσοποιητικο του κτλ κτλ,θα τη γλυτωσει και σιγουρα δεν θα ωφειλεται σε κανενα μαντζουνι. Εκει στοιχιματιζεις σε αυτα που σου ανεφερε παραπανω ο λυκουργος και στην αυξηση της θερμοκρασιας που ειπα ο θανασης(απλα επιταχυνει την διαδικασια με την οποια αναπαραγεται το παρασιτο). Μεσα απο τη καρδια μου μακαρι να τη βγαλεις με τις λιγοτερες δυνατες απωλειες καλε μου φιλε! Περιμενουμε νεα! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 30 Οκτωβρίου 2014 #352 Share 30 Οκτωβρίου 2014 Τασο μου πως παει η κατασταση με τα ψαρακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 30 Οκτωβρίου 2014 Author #353 Share 30 Οκτωβρίου 2014 Τασο μου πως παει η κατασταση με τα ψαρακια?Τα πράγματα έχουν ως εξής περασμένη εβδομάδα είχα ρίξει το φάρμακο για 3 μέρες μόνο και αυτό επειδή είχαν καθαρίσει και χάρηκα λέω εντάξει ,κάνω και μια αλλαγή νερού και μένω ήσυχος να όμως που γύρισε το παράσιτο σαν κλέφτης και αυτήν την φορά χωρίς να με δόση άλλη ευκαιρία με αποτέλεσμα την Τρίτη να βλέπω τα ψαράκια χάλια και να αρχίζω να ρίχνω ξανά φάρμακο και σήμερα που γύρισα από την δουλειά έχασα 2 ψαράκια και το ένα όπως φαίνεται και στην φωτό να ειναι μέζες για το κοράλι , και τα αλλά ειναι ίσως τα επόμενα ...τι σκόρδο έριξα τι διάφορες τροφές μιχ έκανα μόνο παστίτσιο δεν τους έκανα λέω και κανά αστείο και εγώ πάνω στην στεναχώρια μου...τώρα θα συνεχίσω την δοσολογία όπως αναγράφετε και βλέπω ρίχνω και βιταμίνες να δούμε που θα βγή...Μιχάλη νασαι καλά για το ενδιαφέρον σου και ότι έγραψες πιο πάνω συμφωνώ απόλυτος Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 30 Οκτωβρίου 2014 #354 Share 30 Οκτωβρίου 2014 Πωωω κρίμα ρε Τάσσο μακάρι να μην έχεις άλλη απώλεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Digital Reason 30 Οκτωβρίου 2014 #355 Share 30 Οκτωβρίου 2014 Το ικ ειναι κατι το οποιο ετσι και εμφανιστηκε, δυσκολα το αντιμετωπιζεις. Τι κι αν εφυγε για λιγο? Ξανα ερχεται και δυστυχως εχει ασχημα αποτελεσματα. Η μονη λυση ειναι η καλη διαχειρηση των κατοικων που ηδη φιλοξενεις και προσεχτικη προσθηκη των νεων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 30 Οκτωβρίου 2014 #356 Share 30 Οκτωβρίου 2014 πολυ ατιμο το ειναι το ικ και πολυ προσοχη για την συνεχεια δεν πρεπει να κανεις προσθηκη για 2 μηνες τουλαχιστον Link to comment Share on other sites More sharing options...
Discos 31 Οκτωβρίου 2014 #357 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Τα πράγματα έχουν ως εξής περασμένη εβδομάδα είχα ρίξει το φάρμακο για 3 μέρες μόνο και αυτό επειδή είχαν καθαρίσει και χάρηκα λέω εντάξει ,κάνω και μια αλλαγή νερού και μένω ήσυχος να όμως που γύρισε το παράσιτο σαν κλέφτης και αυτήν την φορά χωρίς να με δόση άλλη ευκαιρία με αποτέλεσμα την Τρίτη να βλέπω τα ψαράκια χάλια και να αρχίζω να ρίχνω ξανά φάρμακο και σήμερα που γύρισα από την δουλειά έχασα 2 ψαράκια και το ένα όπως φαίνεται και στην φωτό να ειναι μέζες για το κοράλι , και τα αλλά ειναι ίσως τα επόμενα ...τι σκόρδο έριξα τι διάφορες τροφές μιχ έκανα μόνο παστίτσιο δεν τους έκανα λέω και κανά αστείο και εγώ πάνω στην στεναχώρια μου...τώρα θα συνεχίσω την δοσολογία όπως αναγράφετε και βλέπω ρίχνω και βιταμίνες να δούμε που θα βγή...Μιχάλη νασαι καλά για το ενδιαφέρον σου και ότι έγραψες πιο πάνω συμφωνώ απόλυτοςΚριμα, κριμα, κριμα!! Δυστηχως ολα τα reef safe φάρμακα για τα reef μας δεν... Φτουρανε.. Ιδίως να ειναι μια μικρη βοηθεια αλλα τιποτα ουσιαστικό και κύριος χειροπιαστό. Ο Μιχαλης σου ειπε ακριβώς το σωστο τροπο και ποιες επιλογες υπαρχουν, τα αλλα ειναι για εμας. Τωρα καλο ειναι οπως σου ειπαν και αλλα παιδια, να μην βάλεις αλλο ψάρι για καποιο διάστημα μεχρι να ισιώσει η κατασταση και να κανει πλήρως το κυκλο,του το ich. Να ξερεις κατι, οσο ευκολα ξεφόρτωνεσαι το ich με χαλκό ή υποαλατοτητα, αλλο τοσο δύσκολα μπορεις να κανεις δουλειά σε ενα ενυδρειο με κοραλια και ασπόνδυλα.. Σου ευχομαι να ξεμπερδεψεις γρηγορα και ποτε να μην ξαναεχεις καποιο τετοιο θεμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akridas66 31 Οκτωβρίου 2014 #358 Share 31 Οκτωβρίου 2014 (edited) Κριμα... Κανε οτι σου ειπαν τα παιδια και θα εισαι μια χαρα μετα.. Για τα φραρμακα συμφωνω με τον Μαριο, απλα δεν.... Έγινε επεξεργασία 31 Οκτωβρίου 2014 - Akridas66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 31 Οκτωβρίου 2014 #359 Share 31 Οκτωβρίου 2014 Φιλαρακι με στεναχωρησε το αποτελεσμα αλλα χειροκροτο την προσπαθεια σου ,η αληθεια ειναι οτι για λιγο καιρο θσ πρεπει να μην βαλεις ψαρι οπως ειπαν τα παιδια.Εσυ να εισαι καλα ,προχωραμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 1 Νοεμβρίου 2014 Author #360 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Κριμα, κριμα, κριμα!! Δυστηχως ολα τα reef safe φάρμακα για τα reef μας δεν... Φτουρανε.. Ιδίως να ειναι μια μικρη βοηθεια αλλα τιποτα ουσιαστικό και κύριος χειροπιαστό. Ο Μιχαλης σου ειπε ακριβώς το σωστο τροπο και ποιες επιλογες υπαρχουν, τα αλλα ειναι για εμας. Τωρα καλο ειναι οπως σου ειπαν και αλλα παιδια, να μην βάλεις αλλο ψάρι για καποιο διάστημα μεχρι να ισιώσει η κατασταση και να κανει πλήρως το κυκλο,του το ich. Να ξερεις κατι, οσο ευκολα ξεφόρτωνεσαι το ich με χαλκό ή υποαλατοτητα, αλλο τοσο δύσκολα μπορεις να κανεις δουλειά σε ενα ενυδρειο με κοραλια και ασπόνδυλα.. Σου ευχομαι να ξεμπερδεψεις γρηγορα και ποτε να μην ξαναεχεις καποιο τετοιο θεμα! νασαι καλα Μαριε!!ψαρι μετα απο 2 μηνες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 1 Νοεμβρίου 2014 Author #361 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Φιλαρακι με στεναχωρησε το αποτελεσμα αλλα χειροκροτο την προσπαθεια σου ,η αληθεια ειναι οτι για λιγο καιρο θσ πρεπει να μην βαλεις ψαρι οπως ειπαν τα παιδια.Εσυ να εισαι καλα ,προχωραμε. Προχωραμε Νικο προχωραμε...νασαι καλα παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 1 Νοεμβρίου 2014 Author #362 Share 1 Νοεμβρίου 2014 Πωωω κρίμα ρε Τάσσο μακάρι να μην έχεις άλλη απώλεια μακαρι φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 1 Νοεμβρίου 2014 Author #363 Share 1 Νοεμβρίου 2014 πολυ ατιμο το ειναι το ικ και πολυ προσοχη για την συνεχεια δεν πρεπει να κανεις προσθηκη για 2 μηνες τουλαχιστον οντως παρα πολυ ατιμο...2 μηνες καλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 2 Νοεμβρίου 2014 #364 Share 2 Νοεμβρίου 2014 Όντως,θέλει πολύ υπομονή η συγκεκριμένη αρρώστια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 7 Νοεμβρίου 2014 Author #365 Share 7 Νοεμβρίου 2014 Μετά από 10 μέρες θεραπεία με αυτό το δήθεν φάρμακο και έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά δεν με φτάνανε τα 2 ψαράκια που έχασα σήμερα που γύρισα από δουλειά το ένα κλοονακι το έφαγε η μαρμάγκα και όλα τα υπόλοιπα να έχουν τα μαύρα χάλια τους ειδικά το κλόουν τανγκ ειναι για .... Πιστεύω αύριο να έχω και άλλο θέμα ...δεν ξέρω άλλο τι να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 7 Νοεμβρίου 2014 Author #366 Share 7 Νοεμβρίου 2014 Όπως και έγινε .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 7 Νοεμβρίου 2014 #367 Share 7 Νοεμβρίου 2014 Κρίμα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 8 Νοεμβρίου 2014 #368 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Με φαρμακα τελικα απ οτι φαινεται δυσκολα αντιμετωπιζεται το Ick Η εγκαιρη διαγνωση ειναι το παν, να το προλαβεις στην αρχη, και η σταδιακη ανοδος της θερμοκρασιας μεχρι τους 30 πιστευω ειναι η καλυτερη θεραπεια...... Ελπιζω να καθαρισει συντομα το ενυδρειο σου Καλη συνεχεια Τασσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 8 Νοεμβρίου 2014 #369 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Θα σου πρωτεινα (γνωμη μου) να σταματησεις οτι φαρμακο ριχνεις.Τι υπαρχει μεσα τωρα?σε τι κατασταση βρισκετε?ταιζεις με σκορδο και αλλαγες νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paul.asty 8 Νοεμβρίου 2014 #370 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Πωωω ρε φίλε και άλλο ψάρι. Μακάρι να μην χάσεις άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasso 8 Νοεμβρίου 2014 Author #371 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά ένα ακόμα σήμερα από κλόουν τέλος και τα 2 πάνε ,το φάρμακο το σταμάτησα την Πέμπτη επειδή δεν έκανε δουλειά...από ψάρια έμειναν μια "ντορη"ένα fox face και ένα yellow tank και μια γαρίδα ,από αλλαγές νερού αύριο λόγο πολύς δουλειάς δεν μπόρεσα να κάνω νωρίτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 8 Νοεμβρίου 2014 #372 Share 8 Νοεμβρίου 2014 (edited) Τασσο δεν θελω να γινω μαντης κακων αλλα οπως το βλεπω θα χαθουν ολα δυστηχος (ευχομαι να βγω ψευτης)εαν συμβει αυτο για 60 μερες μετα το τελευταιο δεν βαζεις τιποτα μεσα. Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2014 - niknik Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 8 Νοεμβρίου 2014 #373 Share 8 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά ένα ακόμα σήμερα από κλόουν τέλος και τα 2 πάνε ,το φάρμακο το σταμάτησα την Πέμπτη επειδή δεν έκανε δουλειά...από ψάρια έμειναν μια "ντορη"ένα fox face και ένα yellow tank και μια γαρίδα ,από αλλαγές νερού αύριο λόγο πολύς δουλειάς δεν μπόρεσα να κάνω νωρίτερα το μονο φαρμακο ειναι ο χαλκος σε καραντινα! οτι αλλο ριξεις μεσα δεν θα κανει τιποτα, για να ξεπερασει το παρασιτο το ψαρι χωρις φαρμακο εχει να κανει με το ποσο δυνατο οργανισμο εχει. προσπαθησε να μην τα ταραζεις να ταιζεις με βιταμινες ανα 2 μερες και πλουσια σε ποικιλία σε τροφες και υπομονη επισης για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν κανεις καμια προσθηκη θελει υπομονη το ατιμο! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 9 Νοεμβρίου 2014 #374 Share 9 Νοεμβρίου 2014 το μονο φαρμακο ειναι ο χαλκος σε καραντινα! οτι αλλο ριξεις μεσα δεν θα κανει τιποτα, για να ξεπερασει το παρασιτο το ψαρι χωρις φαρμακο εχει να κανει με το ποσο δυνατο οργανισμο εχει. προσπαθησε να μην τα ταραζεις να ταιζεις με βιταμινες ανα 2 μερες και πλουσια σε ποικιλία σε τροφες και υπομονη επισης για μεγαλο χρονικο διαστημα δεν κανεις καμια προσθηκη θελει υπομονη το ατιμο! +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 9 Νοεμβρίου 2014 #375 Share 9 Νοεμβρίου 2014 Παιδιά ένα ακόμα σήμερα από κλόουν τέλος και τα 2 πάνε ,το φάρμακο το σταμάτησα την Πέμπτη επειδή δεν έκανε δουλειά...από ψάρια έμειναν μια "ντορη"ένα fox face και ένα yellow tank και μια γαρίδα ,από αλλαγές νερού αύριο λόγο πολύς δουλειάς δεν μπόρεσα να κάνω νωρίτερα Καταρχην Τασο μου σε νιωθω απόλυτα φιλε οπως και οι περισσότεροι στο παρελθον εχουμε περάσει απο το σταδιο να μπει το λαθος ψαρι στο ενυδρειο και να χασουμε σχεδον ολα τα ψαρια μας... Τα reefsafe φαρμακα για εμενα ειναι snakeoil δυστυχώς...... Οι επιλογες ειναι οι εξεις 2 που εχεις... Α)Βγαζεις τα ψαρια που εχεις σε ενα μικρο ενυδρείο και ξεκινάς θεραπεια με χαλκο σε αυτο το κομματι θα εχεις οποια βοηθεια θες για την θεραπεία. Β)Συνεχίζεις στο ενυδρειο με θερμοκρασίες 29-30 και ταισμα καλο με βιταμινες και σκορδάκι.Με αυτην την επιλογη μπορει να κρατήσεις καποια ψαρια αλλα το παράσιτο θα μείνει στο ενυδρείο για τα νεότερα ψαρια που θα βαλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος