Jump to content

Tassos Light Reef

tasso

Recommended Posts

Τασο οτι αλγη μπορεις να βγαλεις τη βγαζεις, γιατι οταν διαλυθει θα απελευθερωσει στο νερο θρεπτικα συστατικα.

• Like 2

Τάσσο, ανέβασε το μαγνήσιο 700- 800ppm απο την τιμή που ξεκίνησες την θεραπεία. Αν χρειαστεί ανέβασε μαγνήσιο και πάνω απο 2000ppm. μη φοβηθείς. το είχα φτάσει 2100 χωρίς απώλειες..

άφησε το για καμια βδομάδα και μετά ξεκίνα αλλαγές με αλάτι πιο "φτωχό" σε τιμές για να κατεβάσεις ;)

Τάσσο, ανέβασε το μαγνήσιο 700- 800ppm απο την τιμή που ξεκίνησες την θεραπεία. Αν χρειαστεί ανέβασε μαγνήσιο και πάνω απο 2000ppm. μη φοβηθείς. το είχα φτάσει 2100 χωρίς απώλειες..

άφησε το για καμια βδομάδα και μετά ξεκίνα αλλαγές με αλάτι πιο "φτωχό" σε τιμές για να κατεβάσεις ;)[/quote

Καλός αυτήν την στιγμή βρίσκουμε κοντά στα 1800 ....νασαι καλα Πανο!!!!αν σε χρειαστώ για κατι μην χαθείς ε;.....

Έγινε επεξεργασία - tasso

Βαλε χερι τασο οπου μπορεις φιλε.Τωρα που ειναι αποδυναμωμενη ειναι η καλυτερη ευκαιρια να την ξεφορτωθεις :thumbsu:

Το ενυδρειο παρα τις στραβες εξακολουθει να ειναι ομορφο φιλε!

Μην τα παρατας!

Βαλε χερι τασο οπου μπορεις φιλε.Τωρα που ειναι αποδυναμωμενη ειναι η καλυτερη ευκαιρια να την ξεφορτωθεις :thumbsu:

Το ενυδρειο παρα τις στραβες εξακολουθει να ειναι ομορφο φιλε!

Μην τα παρατας!

Νασαι καλα αδερφέ αλλά μερικές φορές λέω τη έκανα καλύτερα να καθόμουν με το μικρό....να τα παρατήσω με τίποτα ήμαστε μια καλή παρέα αν και είμαι στην άλλη άκρη της γης και δεν ξέρω και κανέναν σας απο κοντά εγω νιώθω σαν να είμαι εκεί κοντά ,κοντά στην πατρίδα μου!!!!!

Και εμεις το ιδιο τασαρε..... :jig:  :jig:  :bigemo_harabe_net-162:

Οχι ρε συ,καλα εκανες και το αναβαθμισες.Απλα ολες οι αλλαγες εχουν και το ρισκο τους,δυστυχως.Αλλαζουν παραμετροι,ροες και τοσα μα τοσα αλλα πραγματα,οποτε στην ουσια ξεκινας απο το μηδεν.Εχει και αυτο μια σχετικη ομορφια.Εδω μπορει απλα να αλλαξεις θεση σε ενα κυκλοφορητη και να δεις αρνητικες συνεπειες.

Καθαρισε απο την αλγη με το καλο και οσο περναει ο καιρος και θα γινεται και αυτο πιο ωριμο(οπως το μικρο) θα εχεις τα ιδια και καλυτερα αποτελεσματα(και με τα ψαρακια και με τα κοραλια) :thumbsu:

• Like 1

Μαγνήσιο στα 2.200 επιτέλους τώρα θα το Αφήσω καμία εβδομάδα έτσι και μετά αλλαγή νερού !!ο βράχος έχει σχεδόν καθαρίσει και σιγά σιγά αρχίζει να δείχνει σαν ενα θαλασσινό ενυδρειο.....

Συμπάσχουμε Τάσο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. 

• Like 1

+1,θα βοηθησει πολυ φιλε :thumbsu:

Θα μειωσεις και πολυ,αυτα που σου επιστρεφει στη στρηλη του νερου η αλγη που πεθαινει.

Χαιρομαι που πανε ολα καλα τασαρε! :jig:  :jig:

Στο 2.200 δεν εχεις δει καποια αρνητικη αντιδραση απο τα κοραλια σου?

Σε ρωταω γιατι ο παναγιωτης στα 2.000 ειχε δει καποια να μην ειναι σε καλη κατασταση.

Να εισαι απο κοντα και να τα παρακολουθεις φιλε,ωστε εαν τυχον ξεκινησει καποιο προβλημα,να το προλαβεις.

• Like 1

+1,θα βοηθησει πολυ φιλε :thumbsu:

Θα μειωσεις και πολυ,αυτα που σου επιστρεφει στη στρηλη του νερου η αλγη που πεθαινει.

Χαιρομαι που πανε ολα καλα τασαρε! :jig::jig:

Στο 2.200 δεν εχεις δει καποια αρνητικη αντιδραση απο τα κοραλια σου?

Σε ρωταω γιατι ο παναγιωτης στα 2.000 ειχε δει καποια να μην ειναι σε καλη κατασταση.

Να εισαι απο κοντα και να τα παρακολουθεις φιλε,ωστε εαν τυχον ξεκινησει καποιο προβλημα,να το προλαβεις.

το clam το βλεπω λίγο παράξενο μισό να ειναι ανοιχτό και μισό κλειστό δεν ξέρω αν ευθύνεται το μαγνήσιο η επειδη γύρο γύρο έχουν Φυτρώσει κάποια ζοανθους και νομίζω οτι το ενοχλούν ... Μετά εχω ενα sps to οποίο έχει τα χάλια του αλλά όχι απο το μαγνήσιο αλλά απο πρην απο την άλγη που το είχε "πνίξει " μακάρι να το σώσω ....τα αλλά sps,lps και κατι ζοανθους και μια ανεμονη που εχω ειναι μια χαρά χαηλαντερ δεν καταλαβαίνουν τίποτα .....

Ειναι φαση αδρανιας λογο μαγνησιου προσεχε το!!οτι ειναι εξω απο το κελυφος δεν το επιρεαζει!σηκωσετο τασο απο κατω και δε τη παιζει,μπας και τοποτα το ενοχλει.

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι το μαγνησιο

Tάσσο, όλο και κάποια αντίδραση θα δείς κυρίως σε ασπόνδυλα. εμένα τουλάχιστον επανήλθαν όλα. μέχρι και το χρώμα σε μια κεραία της cleaner είχε αλλάξει απο λευκό σε κόκκινο.

Εμένα μου ανέβηκε πολύ και το  ασβέστιο !!!!!!!

Εμένα μου ανέβηκε πολύ και το ασβέστιο !!!!!!!

Και παλι ειναι καπως αναλογο!με τη μαγνησιο ανεβασες π.χ. το χειλικο αποροφυτε καλυτερα απο οργανισμους ο κεντ εχει και αλλα μεσα οπως θεικο μαγνησιο.

Ολα αυτα σιγουρα επιρεαζουν!παντως παιδια εμενα. Η αποψη μου και συνφωνω με τον μιχαλι οταν πεθαινει αλγη μεσα στο νερο σιγουρα πεταει τη ζωη της αλλης. Για αυτο αλλαγες νερου!!και το οποιοδηποτε χημικο η και αποροφιτηκο π.χ. αντιφοσφορο αποψη μου ειναι πως σου κρατα φωσφωρικα αλλα και κατι ακομα που ισως να μην θες να τα κρατησει αποψη μου παντα.. ισσοροποια στα ψαρακια κ στο φαει τους και αλλαγες η καλυτερη λυση!

Έγινε επεξεργασία - petran halen

Μακαρι να συνεχισουν ετσι τασαρε μου και να εχεις καλο αποτελεσμα και χωρις απωλειες φιλε :thumbsu:

Πανω σε αυτο που ρωτησε ο πετρος,οι αλλες τιμες αλλαξαν?

Αν δεν εχεις κανει μετρησεις κανε

• Like 2

Ειναι φαση αδρανιας λογο μαγνησιου προσεχε το!!οτι ειναι εξω απο το κελυφος δεν το επιρεαζει!σηκωσετο τασο απο κατω και δε τη παιζει,μπας και τοποτα το ενοχλει.

Κατα πασα πιθανοτητα ειναι το μαγνησιο

Και εγω μάλλον για το μαγνήσιο το βλεπω γιατι δεν είχα πρώτα πρόβλημα καθόλου έβαλα και μια φωτο το πως ειναι τώρα θέλω κάποια στιγμή να το βγάλω απο το βράχο για να ξεκανο τα ζοανθους μπας και ανασάνει το Καημένο

128BEDF9-DD8E-40C3-9EB6-AE48B7BF70CB_zps

Τιμές: ΚΗ 8,1 με Χάνα κΑι ασβέστιο 510 με σαλιφερτ....

Για εμενα δεν χρειαζεται να το βγαλεις για τα ζοανθους εφοσον εχει κολησει καλυτερα αστο πιο πολυ στρεςς θα φαει,ειδικα στο τωρα στο mode που ειναι.

Τα clams οταν κολησουν στα βραχια δεν ειναι τοσο καλο να τα ξεκολαμε ισως απο το τραβηγμα τους κανουμε ανεπανορθωτη ζημια!

Εαν δεις στης φαρμες των tridacna δεν τα τραβανε μερικοι κοβουν το (ποδαρακι) που κολανε αλλα θελει τρελη τεχνη αυτο.

Αστο εκει που ειναι τασο νιτρικα πως εισαι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...