Jump to content

Tassos Light Reef

tasso

Recommended Posts

Πανεμορφο ψαρι προσεχε τα κοραλια μηπως.....οσο για το λευκοστερνο οσο ωραιος ειναι τοσο διαολος,προσεχε το ικ του απο εδω και περα.

Νασαι καλα Νίκο!! Το flame απο την περασμένη Πέμπτη που το πήρα δεν τα άγγιξε καθόλου το μόνο που με προβληματίζει δεν τρώει καθόλου το σκασμενο και τη δεν εχω δοκιμάσει το μόνο που τρώει ειναι απο τους βράχους να τσιμπάει ....ο λευκοστερνος αυτός την δεύτερη μέρα μετά που των πείρα είχε βγάλει άσπρα σημάδια στο σωμα του την Τρίτη ήταν καθαρός μέχρι και σημερα!! και αυτός με κάνει λίγο κολπάκια όσο αφορά το φαΐ το μόνο που τρώει ειναι seaweed και κατεψυγμένα brine shrimp.καπου κάπου ρίχνει και καμία φάπα με το foxface αν και ειναι μικρός ακόμη ορμάει δεν καταλαβαίνει τίποτα ....

Πανεμορφα :thumbsu: :thumbsu:

Βαλε αραγωνιτη, θα με θυμηθεις..........

Έχεις δίκαιο είχα παλιότερα ειναι πολυ πιο όμορφα αλλά ....Ίσως να βάλω αργότερα απλά έτσι ελέγχω τα νιτρικά και φωσφορικά πολυ πιο εύκολα !!

• 2 weeks later...

Τασαρεεεεεε μου....λεγε τα νεα σου!

Τι εγινε με τα ψαρακια?

Μιχάλη αδερφέ καλα! άστα λέμε καλα δηλαδή πρην λίγο καιρό είχα χάση το Νάσο το idol πρην λίγες μερες το λευκοστερνο αυτός δεν έτρωγε και καλα μετά έπεφτε και ξύλο με το fox και πιστεύω έφυγε απο στρες... Μετά εχω και το flame δεν τρώει με καμία περίπτωση μόνο τσιμπάει απο τους βράχους να δω που θα πάει και αυτο ... Απο την άλλη εχω μερικούς μήνες ασχολούμαι με bryopsis εχω κουραστεί και το μόνο που με έμενε να παίξω πια με το μαγνήσιο και να ηρεμήσω,εδω μια φωτο απο bryopsis...

32A01309-7ADD-48B3-B0DE-5F56E1D46625_zps

Τα fox δεν τα γουσταρα ποτε.Εργατες κτλ αλλα πολυ ασχημο ψαρι και με πολυ χαζη συμπεριφορα,ακομα και το blue ειναι αγγελος μπροστα του.

Αποψη μου φυσικα,δεν ειναι κανονας.Αλλα παιδια μπορει να το θεωρουν τον brad pitt των ψαριων :usd:

Κριμα για τις απωλειες σου ρε τασο.Και εγω εχω χασει 2 φορες naso που δεν εφαγε ποτε καθως και λευκοστερνους απο ick.Αυτα τα ψαρακια ειναι των ακρων.

Η' θα πανε βολιδα χωρις δυκολια/κοπο/κτλ η' θα τα χασεις με τον ιδιο τροπο.Τουλαχιστον εγω που δεν εχω ιδεα γιατι ενας γκουρου κραταει ζωντανo ακομα και....και.....τον megalodon :death:  :death:

Αν ημουν στη θεση σου θα ξαναδοκιμαζα αλλα θα προσπαθουσα να παρω υγειη ψαρακια.Να ειναι χοντρα,να τρωνε και αν ειναι δυνατον να εχουν μεινει στο καταστημα πανω απο δυο εβδομαδες.Αφου τα ξερεις.

Το fox εχεις σκεφτει να το βγαλεις?Με την bryopsis δεν θα σε βοηθησει καθολου παντως.

Οσον αφορα αυτη την αλγη δεν ξερω τι εχεις δοκιμασει καλε μου φιλε,αλλα η μονη λυση για να μην ταλαιπωρησαι τσαμπα ειναι να αυξησεις το μαγνησιο.

Οχι με οποιοδηποτε προιον αλλα με αυτο της ΚΕΝΤ.

Οτιδηποτε αλλο θα κανεις μια τρυπα στο νερο και απλα θα κουραζεσαι φιλε.

Τάσο, οπως τα λεει ο Μιχάλης κανε με τη bryopsis, μονο Kent και τιποτ αλλο.. τα υπόλοιπα ειναι χαμένο χρήμα και χρόνος

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τα fox δεν τα γουσταρα ποτε.Εργατες κτλ αλλα πολυ ασχημο ψαρι και με πολυ χαζη συμπεριφορα,ακομα και το blue ειναι αγγελος μπροστα του.

Αποψη μου φυσικα,δεν ειναι κανονας.Αλλα παιδια μπορει να το θεωρουν τον brad pitt των ψαριων :usd:

Κριμα για τις απωλειες σου ρε τασο.Και εγω εχω χασει 2 φορες naso που δεν εφαγε ποτε καθως και λευκοστερνους απο ick.Αυτα τα ψαρακια ειναι των ακρων.

Η' θα πανε βολιδα χωρις δυκολια/κοπο/κτλ η' θα τα χασεις με τον ιδιο τροπο.Τουλαχιστον εγω που δεν εχω ιδεα γιατι ενας γκουρου κραταει ζωντανo ακομα και....και.....τον megalodon :death::death:

Αν ημουν στη θεση σου θα ξαναδοκιμαζα αλλα θα προσπαθουσα να παρω υγειη ψαρακια.Να ειναι χοντρα,να τρωνε και αν ειναι δυνατον να εχουν μεινει στο καταστημα πανω απο δυο εβδομαδες.Αφου τα ξερεις.

Το fox εχεις σκεφτει να το βγαλεις?Με την bryopsis δεν θα σε βοηθησει καθολου παντως.

Οσον αφορα αυτη την αλγη δεν ξερω τι εχεις δοκιμασει καλε μου φιλε,αλλα η μονη λυση για να μην ταλαιπωρησαι τσαμπα ειναι να αυξησεις το μαγνησιο.

Οχι με οποιοδηποτε προιον αλλα με αυτο της ΚΕΝΤ.

Οτιδηποτε αλλο θα κανεις μια τρυπα στο νερο και απλα θα κουραζεσαι φιλε.

Άσε Μιχάλη τσάμπα τα λεφτά που έδωσα εχω ξενερώσει πολυ ο λευκοστερνος ήταν 2 εβδομαδες στο κατάστημα ήταν ζωηρός μια χαρά και τελικά δεν την πάλεψε σημερα που γύρισα σπίτι μετά απο δουλειά είδα και το flame στα χάλια του την βγάζει δεν την βγάζει εχω ειδικές τροφές για αγγελοψαρα και το σκασμενο δεν τρώει ε τι να κάνω πια τίποτα το αφήνω έτσι και οτι βγει.. Οσω αφορά το μΑγνησιο καλα που με είπες γιατι έβαζα της seachem θα πάω για Kent! Νασαι καλα Μιχάλη αλήθεια ποιος ειναι αυτός ο γκουρου??το φοξ σκέφτηκα να το βγάλω αλά και το λυπάμαι ....

Τάσο, οπως τα λεει ο Μιχάλης κανε με τη bryopsis, μονο Kent και τιποτ αλλο.. τα υπόλοιπα ειναι χαμένο χρήμα και χρόνος

Sent from my iPhone using Tapatalk

Οκ Παναγιώτη εχω φύγει για Kent !νασαι καλα!! Έγινε επεξεργασία - tasso

Τάσο επιβεβαιώνω αυτό που σου λέει και ο Μιχάλης. Είχα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα με την bryopsis και την καταπολέμησα με ΚΕΝΤ αλλά να είσαι έτοιμος να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη με τα λίτρα που έχεις. Αν κρίνω από το δικό μου για να φθάσω το μαγνήσιο στα 1800 χρειάστηκα σχεδόν 2 λίτρα μαγνήσιο. Δεν θα το βρεις εύκολα αλλά πάρε μπόλικο.

Άσε Μιχάλη τσάμπα τα λεφτά που έδωσα εχω ξενερώσει πολυ ο λευκοστερνος ήταν 2 εβδομαδες στο κατάστημα ήταν ζωηρός μια χαρά και τελικά δεν την πάλεψε σημερα που γύρισα σπίτι μετά απο δουλειά είδα και το flame στα χάλια του την βγάζει δεν την βγάζει εχω ειδικές τροφές για αγγελοψαρα και το σκασμενο δεν τρώει ε τι να κάνω πια τίποτα το αφήνω έτσι και οτι βγει.. Οσω αφορά το μΑγνησιο καλα που με είπες γιατι έβαζα της seachem θα πάω για Kent! Νασαι καλα Μιχάλη αλήθεια ποιος ειναι αυτός ο γκουρου??το φοξ σκέφτηκα να το βγάλω αλά και το λυπάμαι ....

Ασε μας βρε τασο που το λυπασε,εδω δεν το λυπηθηκε ο Θεος και το εκανε ετσι :usd:  :usd:  :usd:

Πλακα κανω ε,απλα εμενα δεν μου αρεσει καθολου και σαν εμφανιση και σαν συμπεριφορα.Αν σου αρεσει εσενα εννοειται που δεν μου δινεις καμια σημασια! :dj:

Μακαρι ρε συ να την παλεψει το αγγελοψαρο,ωραιο τυπακι.

Ναι σταματα το seachem.Αυτο που στην ουσια σκοτωνει την bryopsis χρησιμοποιωντας kent,δεν ειναι η αυξηση του μαγνησιου καθεαυτου αλλα η χορηγηση στη στηλη του νερου ενος συγκεκριμενου συστατικου που περιεχει αυτης της εταιριας το μαγνησιο.

Πολυ στεναχωριεμαι απο τις απωλειες σου ρε φιλε.Μηπως εχει καποιο θεμα το πετσοπ απο το οποιο προμηθευεσαι τα ψαρακια?

Ξερεις πολλες φορες με τοσο μεγαλες και μαζικες εισαγωγες ποτε δεν ξερεις τι φερνει η καθε "φουρνια" και περναει στα συστηματα του.

Οταν ηρεμησει η κατασταση στο ενυδρειο,δεν δοκιμαζεις και κανενα αλλο μαγαζι?

Για το γκουρου τι να πρωτοπω....πανω κατω ολα τα παιδια ξερουν ποιος ειναι πλεον :jig:

Μπορει να τον εχεις δει και στο πλαι του ζακ του κουστω σε κανενα ντοκυμαντερ.....ο τυπος ανακαλεψε την ιδια τη θαλασσα λεμε!

Ο πρωτος που σκεφτηκε να βαλει σιλικονη και να ενωσει 5 τζαμια και να γινει το πρωτο ενυδρειο!

Βεβαια παρ'ολο που ανακαλυψε το χομπυ δεν καταφερε ποτε μα ποτε να εχει ενυδρειο της προκοπης και γι'αυτο βγαζει τα απωθημενα του κραζωντας ολα τα ενυδρεια του πλανητη :angel:

Φυσικα απο γνωσεις σκιζει αλλα δυστυχως γνωριζει τα λαθος πραγματα και οι αποψεις του εκφραζονται παντα στο παρασκηνιο και το σκοταδι γιατι φοβαται πως θα συνεχισει να πεταει αρλουμπες δημοσιως οποτε να γινεται και ρομπα δημοσιως.

Οτα ν δεν θα του δινουν ομως τα καταστηματα ουτε aptaisia ομως πιστευω να τραβηξει πριζα και να αφησει ησυχο το χομπυ και τους υπολοιπους χομπυστες.

Εχει βαλει και αγγελια για να πουλησει τιποτα μπας και μαζεψει κανενα φραγκο μηπως και αντικατασησει τα κοραλια που εχει χασει ωστε να μπορει να κοροιδεψει κανενα κακομοιρη οτι εχει καταφερει να μεγαλωσει κοραλι-α και να το παιζει γκουρου.

Πως γινεται ενας τετοιος τιτανας να μην εχει μεγαλωσει ουτε μοντιπορα δεν ξερω πως γινεται αλλα μαλλον ξερει εκεινος πως δεν γινεται.

Και το χειροτερο ειναι πως κοιταει πως να ξεστραβωθει αλλα ασχολειται με τους αλλους και τα ενυδρεια τους....ετσι παντα μενει με το "νεκροταφειο" του.

Τεσπα θα ερθει και η ωρα που θα ξεβρακωθει!Μην ασχολεισαι με αυτα τασο μου,το στηνω το γλεντι του!

Αντε ολα να πανε καλα και να μας εχεις κανενα ευχαριστο νεο ρε φιλε :bigemo_harabe_net-162:

Τάσο επιβεβαιώνω αυτό που σου λέει και ο Μιχάλης. Είχα πρόσφατα το ίδιο πρόβλημα με την bryopsis και την καταπολέμησα με ΚΕΝΤ αλλά να είσαι έτοιμος να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη με τα λίτρα που έχεις. Αν κρίνω από το δικό μου για να φθάσω το μαγνήσιο στα 1800 χρειάστηκα σχεδόν 2 λίτρα μαγνήσιο. Δεν θα το βρεις εύκολα αλλά πάρε μπόλικο.

Είδα το θέμα σου έκανες πολυ καλή δουλειά με το μαγνήσιο καθάρισε το ενυδρειο μπράβο σου!!ωχ πολυ πραμα θα χρειαστώ ε;πω,πω πάλη έξοδα αλλά δεν εχω άλλη επιλογή....

Ασε μας βρε τασο που το λυπασε,εδω δεν το λυπηθηκε ο Θεος και το εκανε ετσι :usd::usd::usd:

Πλακα κανω ε,απλα εμενα δεν μου αρεσει καθολου και σαν εμφανιση και σαν συμπεριφορα.Αν σου αρεσει εσενα εννοειται που δεν μου δινεις καμια σημασια! :dj:

Μακαρι ρε συ να την παλεψει το αγγελοψαρο,ωραιο τυπακι.

Ναι σταματα το seachem.Αυτο που στην ουσια σκοτωνει την bryopsis χρησιμοποιωντας kent,δεν ειναι η αυξηση του μαγνησιου καθεαυτου αλλα η χορηγηση στη στηλη του νερου ενος συγκεκριμενου συστατικου που περιεχει αυτης της εταιριας το μαγνησιο.

Πολυ στεναχωριεμαι απο τις απωλειες σου ρε φιλε.Μηπως εχει καποιο θεμα το πετσοπ απο το οποιο προμηθευεσαι τα ψαρακια?

Ξερεις πολλες φορες με τοσο μεγαλες και μαζικες εισαγωγες ποτε δεν ξερεις τι φερνει η καθε "φουρνια" και περναει στα συστηματα του.

Οταν ηρεμησει η κατασταση στο ενυδρειο,δεν δοκιμαζεις και κανενα αλλο μαγαζι?

Για το γκουρου τι να πρωτοπω....πανω κατω ολα τα παιδια ξερουν ποιος ειναι πλεον :jig:

Μπορει να τον εχεις δει και στο πλαι του ζακ του κουστω σε κανενα ντοκυμαντερ.....ο τυπος ανακαλεψε την ιδια τη θαλασσα λεμε!

Ο πρωτος που σκεφτηκε να βαλει σιλικονη και να ενωσει 5 τζαμια και να γινει το πρωτο ενυδρειο!

Βεβαια παρ'ολο που ανακαλυψε το χομπυ δεν καταφερε ποτε μα ποτε να εχει ενυδρειο της προκοπης και γι'αυτο βγαζει τα απωθημενα του κραζωντας ολα τα ενυδρεια του πλανητη :angel:

Φυσικα απο γνωσεις σκιζει αλλα δυστυχως γνωριζει τα λαθος πραγματα και οι αποψεις του εκφραζονται παντα στο παρασκηνιο και το σκοταδι γιατι φοβαται πως θα συνεχισει να πεταει αρλουμπες δημοσιως οποτε να γινεται και ρομπα δημοσιως.

Οτα ν δεν θα του δινουν ομως τα καταστηματα ουτε aptaisia ομως πιστευω να τραβηξει πριζα και να αφησει ησυχο το χομπυ και τους υπολοιπους χομπυστες.

Εχει βαλει και αγγελια για να πουλησει τιποτα μπας και μαζεψει κανενα φραγκο μηπως και αντικατασησει τα κοραλια που εχει χασει ωστε να μπορει να κοροιδεψει κανενα κακομοιρη οτι εχει καταφερει να μεγαλωσει κοραλι-α και να το παιζει γκουρου.

Πως γινεται ενας τετοιος τιτανας να μην εχει μεγαλωσει ουτε μοντιπορα δεν ξερω πως γινεται αλλα μαλλον ξερει εκεινος πως δεν γινεται.

Και το χειροτερο ειναι πως κοιταει πως να ξεστραβωθει αλλα ασχολειται με τους αλλους και τα ενυδρεια τους....ετσι παντα μενει με το "νεκροταφειο" του.

Τεσπα θα ερθει και η ωρα που θα ξεβρακωθει!Μην ασχολεισαι με αυτα τασο μου,το στηνω το γλεντι του!

Αντε ολα να πανε καλα και να μας εχεις κανενα ευχαριστο νεο ρε φιλε :bigemo_harabe_net-162:

Μιχάλη εχω δοκιμάσει απο 3 διαφορετικά αλά τίποτα μόνο χάνω ψαρια χάνω και τα μαλια μου μου ταυτόχρονα ,τώρα δεν πρόκειται να πάρω γιατι με τέτοια γκαντεμια που εχω δεν λέει.εχεις δίκαιο απο ομορφιά το φοξ σκίζει σαν θρίλερ πεσμενω ανάποδα ειναι χαχαχα ....

Νασαι καλα φίλε μου θα ενημερώσω ξανά !!

χαχα,καπως ετσι ειναι ο μπαγασας!

Χαιρομαι που δεν χανεις τη διαθεση σου ρε τασο και την αγαπη σου για το χομπυ,απο αυτες τις παλιοστραβες που σου εχουν κατσει.

Και στο τελος αυτος που επιμενει παντα κερδιζει φιλε :thumbsu:

Δεν δοκιμαζεις να στησεις και μια μικρη καραντινα για τις μελλοντικες προσθηκες?

Τα ψαρακια που εχω τωρα τα περασα ολα απο καραντινα των 10 λιτρων μολις τασο μου.Το ρευμα που καταναλωνει ειναι πραγματικα πολυ πολυ λιγο.

Αεραντλια 3w ενα φιλτρακι στα 5w και ο θερμοστατης που σε αυτα τα λιτρα θα δουλευει ελαχιστα.

χαχα,καπως ετσι ειναι ο μπαγασας!

Χαιρομαι που δεν χανεις τη διαθεση σου ρε τασο και την αγαπη σου για το χομπυ,απο αυτες τις παλιοστραβες που σου εχουν κατσει.

Και στο τελος αυτος που επιμενει παντα κερδιζει φιλε :thumbsu:

Δεν δοκιμαζεις να στησεις και μια μικρη καραντινα για τις μελλοντικες προσθηκες?

Τα ψαρακια που εχω τωρα τα περασα ολα απο καραντινα των 10 λιτρων μολις τασο μου.Το ρευμα που καταναλωνει ειναι πραγματικα πολυ πολυ λιγο.

Αεραντλια 3w ενα φιλτρακι στα 5w και ο θερμοστατης που σε αυτα τα λιτρα θα δουλευει ελαχιστα.

Θα δοκιμάσω Μιχάλη εχω ενα ενυδρειο 30 λίτρα και ενα με 120 λίτρα πιστεύω το 30αρη να είμαι καλημενος !φίλτρα

εχω 3 της fluval και κάθονται επίσης και υπάρχει και θερμοστάτης καιρός ειναι να μπουν σε λειτουργία !

Ναι τασαρε μου,αξιζει φιλε :thumbsu:

Στησε το 30αρι και προσπαθησε να τα παρεις μικρα τα ψαρακια η' γεμιζεις το120αρι μεχρι τη μεση!

Αντε να ησυχασεις ρε αδερφε!

Τελικά το flame την έκανε σημερα λουις μιας και δεν έτρωγε καθόλου ήταν αναμενόμενο ...άρχισα και κάνω την θεραπεία με το μαγνήσιο για να ξεκανο την bryopsis μερικά απο τα sps που εχω αρχίζουν να νεκρώνουν απο την άλγη η κατάσταση ειναι ανυπόφορη κάθε 2 με 3 μερες να βγάζω άλγη με το χέρι και μετά να Ξαναβγαίνει , απο 1320 που ήμουν εχω φτάσει 1450 εχω αδειάσει Ίδη ενα μπουκαλάκι τον 473μλ και σημερα Πήγα πήρα αλλά 2 και βλεπω....

1AB4AD5A-A0FE-4922-BC01-12B3244C0C39_zps

Κριμα ρε συ Τασο ειναι πανεμορφο το ρημαδι εσυ να εισαι καλα να το ξαναβαλεις.Ευχομαι το ενχειρημα με το.μαγνησιο να παει καλα και να ξεμπερδευεις με την ρουφιανα.

Κριμα ρε συ Τασο ειναι πανεμορφο το ρημαδι εσυ να εισαι καλα να το ξαναβαλεις.Ευχομαι το ενχειρημα με το.μαγνησιο να παει καλα και να ξεμπερδευεις με την ρουφιανα.

Έτσι Νίκο μου εμείς να ήμαστε καλα και τα αλλά φτιάχνονται!!με το μαγνήσιο κατι γίνετε !!

Παιδιά ερώτηση είμαι στα 1750 με το μαγνήσιο η άλγη έχει ασπρίσει και είμαι ακριβώς 8 ημέρες με την θεραπεία τη κάνω σταματάω την δόση του μαγνησίου η συνεχίζω ? η άλγη που ειναι στον βράχο να την βγάλω όσο μπορέσω με το χέρι η θα φύγει απο μόνη της?

Για βάλε φωτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...