Jump to content

Tassos Light Reef

tasso

Recommended Posts

Τάσσο οι φώτος εκπληκτικές όπως πάντα φίλε! αλλα αυτο το ζωάκι εμένα δε μ αρέσει.. για κακό Nudibranch μου κάνει.. ας το δεί και καποιος ειδικός..

• Like 1

Α ρε τασαρε....χιλια μπραβο σου ρε φιλε!!!!!!!

Πανεμορφο το ενυδρειο πραγματικα και θα στο λεω συνεχεια γιατι πραγματικα με ενθουσιαζει το πως εξελιχθηκε/προοδευσε το ενυδρειο ολο αυτο το καιρο!

Η πλαινη φωτο διαστημικη και η γενικη σου δινει μια αισθηση πραγματικου υφαλου!

Εχει τοποθετησει τα κοραλια πολυ ομορφα και εκαναν το δικο τους υπεροχο aquascape!

Αυτο το "τερας" που εχεις βρει,προσωπικα δεν το εχω ξαναδει  :bigemo_harabe_net-135:

Καποιο ειδος ισοποδου ισως ειναι!

Δυστυχως δεν μπορω να σου πω κατι σιγουρο γι'αυτο! :(

Μπορεις να το βαλεις σε μια λευκη επιφανεια(χαρτι κτλ) και να το τραβηξεις και μια φωτο απο πανω?

Αληθινός ύφαλος!! Πολύ ωραίες φωτό Τάσσο. :bow:

για googlαρε αυτό Zoanthid eating Nudibranchs

μοιάζει?

Πανο είσαι άρχοντας χιλιΑ ευχαριστώ !!!ναι αυτό είναι και ειδου η φωτο κατο στην μέση φαίνεται ένα....και απορούσα γιατί τα ζοας μου είναι κλειστά ...

4B252442-173E-425F-9D72-2ADBB3EA466D_zps

Πολυ ωραίο να το χαιρεσαι!

Νασαι καλά φίλε μου !!!και εσει να χαίρεσαι το διαμάντι σου!!

Α ρε τασαρε....χιλια μπραβο σου ρε φιλε!!!!!!!

Πανεμορφο το ενυδρειο πραγματικα και θα στο λεω συνεχεια γιατι πραγματικα με ενθουσιαζει το πως εξελιχθηκε/προοδευσε το ενυδρειο ολο αυτο το καιρο!

Η πλαινη φωτο διαστημικη και η γενικη σου δινει μια αισθηση πραγματικου υφαλου!

Εχει τοποθετησει τα κοραλια πολυ ομορφα και εκαναν το δικο τους υπεροχο aquascape!

Αυτο το "τερας" που εχεις βρει,προσωπικα δεν το εχω ξαναδει :bigemo_harabe_net-135:

Καποιο ειδος ισοποδου ισως ειναι!

Δυστυχως δεν μπορω να σου πω κατι σιγουρο γι'αυτο! :(

Μπορεις να το βαλεις σε μια λευκη επιφανεια(χαρτι κτλ) και να το τραβηξεις και μια φωτο απο

πανω?

Νασαι καλά Μιχάλη !!και εσει να χαίρεσαι το διαμάντι σου!!!τελικα ο Πάνος να είναι καλά βρήκε τον φταίχτη και τώρα παο για deep...

Αληθινός ύφαλος!! Πολύ ωραίες φωτό Τάσσο. :bow:

Νασαι καλά φίλε μου!!να χαίρεσαι και εσει το δικό σου!!!

Τασο μου πολυ καλα έκανες με το dip οπως και πολυ σωστα ειπε ο Πανος τα nudis δυστυχώς ειναι τα zoanthus eating φιλε....

Το  dip θα σκοτώσει μόνο αυτά που έχουν εκκολαφτεί και τα ενήλικα...

θα πρέπει καταρχήν οτι zoa εχεις στον βράχο να τα αφαιρέσεις μαζί με τα βραχάκια τους και να τα dipαρεις ανα λίγες ήμερες οπως και μετα το dip θα πιάσεις την καθε αποικία ξεχωριστά και κατω απο έντονο φως θα ψάξεις να βρεις τα αυγά που οπως ανέφερα ποιο πανω δεν τα σκοτώνει το dip.

Τα αυγά είναι σε σχήμα σπιραλ και ειναι οπως την φωτογραφία που σου παραθέτω...

f7745aa6_9836nudi_eggs.jpeg

προσεχτικά θα πρέπει να τα αφαιρέσεις απο τον κορμό των zoas...

Αυτή η διαδικασία θα πρεπει να επαναληφθεί για ενα αρκετά μεγάλο διάστημα μεχρι να ξεμπερδέψεις...

Εναλαχτηκα εαν δεν εχεις πολλά zoa και σου ειναι ευκολο να στήσεις μια καραντίνα μπορείς να τα μεταφέρεις εκει να μηνει για 1-1.5 μηνα το ενυδρείο χωρις zoa για να πεθάνουν τα nudis  και φυσικά στην καραντίνα να εφαρμόσεις την διαδικασία που σου ειπα ποιο πάνω...

Τάσσο, υπομονή φίλε.. ακολούθα τις οδηγίες του Θανάση όπως λέει αρκετές φορές για να τα ξεφορτωθείς. δεν ξέρω μήπως βοηθήσει και κανένα wrasse

• Like 1

Μπραβο ρε πανο που βρηκες τη λυση :bow:  :bow:

Αψογος!

Ευχαριστουμε για τις φωτο απο τη διαδικασια τασαρε! :thumbsu:

• Like 1

Τασο μου πολυ καλα έκανες με το dip οπως και πολυ σωστα ειπε ο Πανος τα nudis δυστυχώς ειναι τα zoanthus eating φιλε....

Το dip θα σκοτώσει μόνο αυτά που έχουν εκκολαφτεί και τα ενήλικα...

θα πρέπει καταρχήν οτι zoa εχεις στον βράχο να τα αφαιρέσεις μαζί με τα βραχάκια τους και να τα dipαρεις ανα λίγες ήμερες οπως και μετα το dip θα πιάσεις την καθε αποικία ξεχωριστά και κατω απο έντονο φως θα ψάξεις να βρεις τα αυγά που οπως ανέφερα ποιο πανω δεν τα σκοτώνει το dip.

Τα αυγά είναι σε σχήμα σπιραλ και ειναι οπως την φωτογραφία που σου παραθέτω...

f7745aa6_9836nudi_eggs.jpeg

προσεχτικά θα πρέπει να τα αφαιρέσεις απο τον κορμό των zoas...

Αυτή η διαδικασία θα πρεπει να επαναληφθεί για ενα αρκετά μεγάλο διάστημα μεχρι να ξεμπερδέψεις...

Εναλαχτηκα εαν δεν εχεις πολλά zoa και σου ειναι ευκολο να στήσεις μια καραντίνα μπορείς να τα μεταφέρεις εκει να μηνει για 1-1.5 μηνα το ενυδρείο χωρις zoa για να πεθάνουν τα nudis και φυσικά στην καραντίνα να εφαρμόσεις την διαδικασία που σου ειπα ποιο πάνω...

Νασαι καλά Θανάση!! Σε ευχαριστώ πολύ θα ακουλουθησω πιστα της οδηγίες σου!!!

Μπραβο Πανο ξεκινα το το ντιπ Τασο επισεις ενας melanourous και ενας crysous θα ολοκληρωνε το εργο σου.

• Like 1

Τάσο φοβερό το ενυδρείο και πάει τρένο μην το ματιάσω!!!

Ελπίζω να ξεμπερδέψεις γρήγορα και ανόδυνα με το θέμα των ζοανθους!

Πολυ ομορφος ο υφαλος σου!!!

Υπομονη τωρα και θα ξεμπερδεψεις με τα πεστ...

Ποιο ειδος ειναι και ποσο καιρο τους εχεις?

τα amphiprion ocellaris και τα εχω απο αρχες φεβρουαριου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...