Jump to content

60Lt Μεσσογειακο

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι μετά απο αρκετό καιρό. Όλα πάνε καλά με τα ψάρια. Ένα μικρό προβληματάκι. ΠΟΛΥ άλγη... Οι εριμήτες δεν αντέχουν μέσα με τίποτα. του τρόνε νομίζω τα σαλιγκάρια που έχω μέσα... Απο ψάρια επικρατεί μια μονοτονία.... 3 πέρκες ένας ροφός που έχει αρχίσει πια εδώ και ένα χρόνο και μεγαλώνει πάρα πολύ και μιά στείρα. Άντε να φτιάξει λίγο ο καιρός να αφίσω κανένα να βγάλω τίποτε άλλο. Και ώρα για την ερώτησή μου. Τί λάμπες να βάλω; 120lt μεσσογειακού. πόσα lux - kelvin; Δεν είμαι ευχαριστημένος με το φωτισμό μου. νομίζω πως γι αυτό έχω πρόβλημα με την Άλγη.

Ευχαριστώ.

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γεια σας και πάλι μετά απο αρκετό καιρό. Όλα πάνε καλά με τα ψάρια. Ένα μικρό προβληματάκι. ΠΟΛΥ άλγη... Οι εριμήτες δεν αντέχουν μέσα με τίποτα. του τρόνε νομίζω τα σαλιγκάρια που έχω μέσα... Απο ψάρια επικρατεί μια μονοτονία.... 3 πέρκες ένας ροφός που έχει αρχίσει πια εδώ και ένα χρόνο και μεγαλώνει πάρα πολύ και μιά στείρα. Άντε να φτιάξει λίγο ο καιρός να αφίσω κανένα να βγάλω τίποτε άλλο. Και ώρα για την ερώτησή μου. Τί λάμπες να βάλω; 120lt μεσσογειακού. πόσα lux - kelvin; Δεν είμαι ευχαριστημένος με το φωτισμό μου. νομίζω πως γι αυτό έχω πρόβλημα με την Άλγη.

Ευχαριστώ.

Καλά θα μας τρελάνεις τελείως!!!!

Τί σου φταίνε τα δύσμοιρα ψαράκια και τα βασανίζεις???????Το ξέρεις ότι ένας ροφός στην φύση μεγαλώνει κατά μέσο όρο 800γρ. με 1200γρ. τον χρόνο, και η στείρα αντίστοιχα????

Τι προσπαθείς να κάνεις σε τόσα λίτρα....?????????

Για ψάξε λίγο στο Google για Epinephelus Marginatus (ροφός) και για Epinephelus Alexandrinus (στείρα) να δείς τί γίνετε....

Τί να πώ...... :D:rasp::rasp:

Ευχαριστώ.

Σίγουρα η επιλογή των ψαριών δεν είναι η ιδανική για ένα σύστημα 120lt.

Οι ερημίτες δεν είναι όλοι αλγοβόροι. Θα πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο είδος.

Το χημικό σου φίλτρο λειτουργεί??? Αλλαγές νερού γίνονται κανονικά??? Σωστή κυκλοφορία νερού υπάρχει???

Δύο λάμπες day light νομίζω ότι είναι αρκετές. Πρόβλημα με άλγες δεν θα έχεις, αρκεί να δουλεύουν τα υπόλοιπα σωστά.

Καλή συνέχεια

• 1 month later...

Νίκο θέλω να σ ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου. όσο για μερικά μέλη του forum που το μόνο που κάνουν αντί να απαντάνε σ αυτά που έχουμε εμείς οι ασχετοι απορίες μας τα χώνουν... τι να πω... Ας με πάρουν τηλ, να με ρωτήσουν κάτι για υπολογιστές και δίκτυα... (Η δικιά μου ειδικότητα.) έχουμε ένα Hobby και προσπαθούμε. Αρκετά με τη γκρίνια μου... Πριν μερικές μέρες μου χάλασε το εξωτερικό φίλτρο μου. Γι αυτό πρέπει να είχα πρόβλημα με άλγη. Δε πρέπει να δούλευε σωστά. Περιμένω να μου στείλουν καινούργιο. Έχει περάσει μια εβδομάδα και ακόμα δεν έχει έρθει. Πρέπει να προσέξω κάτι σ αυτό το διάστημα; Έχω ένα Skimmer πάνω που δουλεύει ακόμα και ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο.

Και ακόμα μια ερώτηση... ¨έχω δει σε αρκετά ενυδρεία να έχουν μια παροχή αέρα μέσα που νομίζω χρησιμοποιούν κάποια ειδική πέτρα για να τον διαχέουν. Βγάζει μια μεγάλη φουσκάλα κάθε ένα δυο δευτερόλεπτα. Έχει δει κανείς σας κάποιο τέτοιο προϊόν;.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και όχι για το κράξιμο... Αν κάνω κάτι λάθος που κάνω δε χεριάζετε να με μειώσετε για ακόμα μια φορά... Συμβουλές και υποδείξεις δεκτές...

Νίκο θέλω να σ ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σου. όσο για μερικά μέλη του forum που το μόνο που κάνουν αντί να απαντάνε σ αυτά που έχουμε εμείς οι ασχετοι απορίες μας τα χώνουν... τι να πω... Ας με πάρουν τηλ, να με ρωτήσουν κάτι για υπολογιστές και δίκτυα... (Η δικιά μου ειδικότητα.) έχουμε ένα Hobby και προσπαθούμε. Αρκετά με τη γκρίνια μου... Πριν μερικές μέρες μου χάλασε το εξωτερικό φίλτρο μου. Γι αυτό πρέπει να είχα πρόβλημα με άλγη. Δε πρέπει να δούλευε σωστά. Περιμένω να μου στείλουν καινούργιο. Έχει περάσει μια εβδομάδα και ακόμα δεν έχει έρθει. Πρέπει να προσέξω κάτι σ αυτό το διάστημα; Έχω ένα Skimmer πάνω που δουλεύει ακόμα και ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο.

Και ακόμα μια ερώτηση... ¨έχω δει σε αρκετά ενυδρεία να έχουν μια παροχή αέρα μέσα που νομίζω χρησιμοποιούν κάποια ειδική πέτρα για να τον διαχέουν. Βγάζει μια μεγάλη φουσκάλα κάθε ένα δυο δευτερόλεπτα. Έχει δει κανείς σας κάποιο τέτοιο προϊόν;.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και όχι για το κράξιμο... Αν κάνω κάτι λάθος που κάνω δε χεριάζετε να με μειώσετε για ακόμα μια φορά... Συμβουλές και υποδείξεις δεκτές...

Πολυ φιλικα θα σου ελεγα να βγαλεις απο το ενυδρειο σου τα ψαρια που εχουν μεγαλο τελικο μεγεθος.Ειναι συμβουλη και οχι κραξιμο.

Μα αυτό έγραφα και πιό πάνω... Αλλά μάλλον μερικοί διαβάζουν ότι θέλουν. Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως... Με το φίλτρο.... πρέπει να κάνω κάτι;

Πρέπει να αντικαταστήσεις το φίλτρο σου το συντομότερο. Έως τότε η καλύτερη λύση είναι συχνές αλλαγές νερού.

Έχεις κάνει κάποια βελτίωση στο σύστημά σου?? Βράχια, κρυψώνες, κυκλοφορία νερού....

Υπάρχει φωτογραφία??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...