Netspy 2 Ιανουαρίου 2014 #1 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ήθελα να ρωτήσω όσους γνωρίζουν σχετικά με το είδος αυτό για το οποίο λένε ότι τρώει άλλα σαλιγκάρια. Έχω διαβάσει ότι το προτείνουν σαν λύση ώστε να μειωθεί ο πλυθησμός των λαθρεπιβατών αλλά δεν καταλαβαίνω πώς θα μειωθεί εν τέλει... Π.χ έχω τεράστιο πρόβλημα με τα melanoides tuberculata (είναι χιλιάδες και μου τρώνε τα αυγά των ψαριών) και σκέφτομαι ότι άμα "μολύνω" το ενυδρείο με Helena, θα φάνε μερικά από τα άλλα, και φυσικά θα αυξηθούν και το αποτέλεσμα θα είναι η συνολική ποσότητα σαλιγκαριών να παραμείνει ίδια. Άρα αυτό δεν είναι λύση... κάνω κάπου λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 2 Ιανουαρίου 2014 #2 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Τα Helena τρωνε τους λαθρεπιβατες,αυτα αυξανονται πολυ λιγο γι'αυτο εχουμε μειωση των λαθρεπιβατων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2014 #3 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Bάζοντας στο ενυδρείο σου Ηelena καταρχήν δεν το "μολύνεις"!!Δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό αναπαραγωγής με τους λαθρεπιβάτες και επίσης δεν είναι ερμαφρόδιτα!!Αυτό σημαίνει οτι βάζοντας 2 helena ή μια ομάδα των 5-6 ατόμων δεν είναι βέβαιο οτι θα γεμίσεις από αυτά αν δεν υπάρχουν άτομα και από τα δυο φύλα(αρσενικό-θηλυκό)! Επίσης πιάνονται πολύ πιο ευκολα με μια παγίδα με απλή τροφή!! Βέβαια αν έχεις χιλιάδες λαθρεπιβάτες μην περιμένεις 2 ή 5 helena να σε καθαρίσουν άμμεσα μιας και έχουν πολύ αργο ρυθμό αναπαραγωγής!! Γνώμη μου. . . βάλε άφοβα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 2 Ιανουαρίου 2014 #4 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Bάζοντας στο ενυδρείο σου Ηelena καταρχήν δεν το "μολύνεις"!!Δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό αναπαραγωγής με τους λαθρεπιβάτες και επίσης δεν είναι ερμαφρόδιτα!!Αυτό σημαίνει οτι βάζοντας 2 helena ή μια ομάδα των 5-6 ατόμων δεν είναι βέβαιο οτι θα γεμίσεις από αυτά αν δεν υπάρχουν άτομα και από τα δυο φύλα(αρσενικό-θηλυκό)! Επίσης πιάνονται πολύ πιο ευκολα με μια παγίδα με απλή τροφή!! Βέβαια αν έχεις χιλιάδες λαθρεπιβάτες μην περιμένεις 2 ή 5 helena να σε καθαρίσουν άμμεσα μιας και έχουν πολύ αργο ρυθμό αναπαραγωγής!! Γνώμη μου. . . βάλε άφοβα. . . Θα συμφωνήσω με το Βασίλη! Στην άλλη περίπτωση εάν έχεις υπερπληθυσμό σε αυτά, μπορείς να τα δώσεις κάπου η να τα πουλήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Ιανουαρίου 2014 #5 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Θα συμφωνήσω με το Βασίλη! Στην άλλη περίπτωση εάν έχεις υπερπληθυσμό σε αυτά, μπορείς να τα δώσεις κάπου η να τα πουλήσεις! Ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 2 Ιανουαρίου 2014 #6 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις! Θοδωρή λέω για τα Χελενα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Ιανουαρίου 2014 #7 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις! Γιατί ρε Θοδωρή;;; Τόσοι τα ζητάνε μέσα στις αγγελίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Ιανουαρίου 2014 #8 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Θοδωρή λέω για τα Χελενα! Α οκ νομιζα για τα αλλα! Γιατί ρε Θοδωρή;;; Τόσοι τα ζητάνε μέσα στις αγγελίες! Ποσοι δηλαδη; Θες να σου στειλω μερικα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Ιανουαρίου 2014 #9 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Τα Helena; Οταν είχα το φυτεμένο, δε μου το 'λεγες, τώρα που το λες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 2 Ιανουαρίου 2014 #10 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Παιδειά έχουμε μπερδευτεί λίγο, για τα χελένα μιλάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 2 Ιανουαρίου 2014 #11 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Χχαχαχαχα λοιπον μισο! Να ανακεφαλαιωσουμε λιγο. Τα helena κανουν δουλεια. Αν βαλεις πολλα θα κανεις περισσοτερη και γρηγοροτερη δουλεια αλλα αυξανεις τις πιθανοτητες να απολλαπλασιαστουν και τα ιδια! Μειωσε και τις ποσοτητες του φαγητου σε συνδιασμο με τα helena και ο πληθυσμος των λαθρεπιβατων θα μειωθει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 2 Ιανουαρίου 2014 #12 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Χχαχαχαχα λοιπον μισο! Να ανακεφαλαιωσουμε λιγο. Τα helena κανουν δουλεια. Αν βαλεις πολλα θα κανεις περισσοτερη και γρηγοροτερη δουλεια αλλα αυξανεις τις πιθανοτητες να απολλαπλασιαστουν και τα ιδια! Μειωσε και τις ποσοτητες του φαγητου σε συνδιασμο με τα helena και ο πληθυσμος των λαθρεπιβατων θα μειωθει! Στο πρώτο είπαμε τη κάνεις ( δίνεις - πουλάς ). Στο δεύτερο αυτό θέλουμε! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netspy 2 Ιανουαρίου 2014 Author #13 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Έχω 300 λίτρα ενυδρείο με 8 ψάρια < 10 εκ. Δεν θεωρώ ότι πέφτει πολλή τροφή, όμως τα σαλιγκάρια είναι μυριάδες και δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν και τρώνε ώστε να αυξάνονται τόσο! Την ημέρα μέσα στο χαλίκι το οποίο βλέπω να κινείται ολόκληρο και την νύχτα σκαρφαλώνουν όπου βρουν... Όταν τα αυγά των kribensis πέφτουν στο χαλίκι, γίνονται γεύμα αργά και σταθερά ως το τελευταίο εδώ κι 1 χρόνο δεν πέτυχε ούτε μία γέννα και τα ψάρια μου τσακώνονται μετά από κάθε αποτυχία, το θηλυκό τρώει ξύλο και από το στρες κινδυνεύει να αρρωστήσει... Άμα πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση με τα Χελένα, τότε τα θέλω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 2 Ιανουαρίου 2014 #14 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Έχω 300 λίτρα ενυδρείο με 8 ψάρια < 10 εκ. Δεν θεωρώ ότι πέφτει πολλή τροφή, όμως τα σαλιγκάρια είναι μυριάδες και δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν και τρώνε ώστε να αυξάνονται τόσο! Την ημέρα μέσα στο χαλίκι το οποίο βλέπω να κινείται ολόκληρο και την νύχτα σκαρφαλώνουν όπου βρουν... Όταν τα αυγά των kribensis πέφτουν στο χαλίκι, γίνονται γεύμα αργά και σταθερά ως το τελευταίο εδώ κι 1 χρόνο δεν πέτυχε ούτε μία γέννα και τα ψάρια μου τσακώνονται μετά από κάθε αποτυχία, το θηλυκό τρώει ξύλο και από το στρες κινδυνεύει να αρρωστήσει... Άμα πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση με τα Χελένα, τότε τα θέλω Βάλε Helena! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Ιανουαρίου 2014 #15 Share 2 Ιανουαρίου 2014 (edited) Κανε restart. Αλλαγη το χαλικι,και επανατοποθετηση των φυτων σου αφου τα καθαρισεις οσο πιο σχολαστικα μπορεις.Πριν βαλεις ομως πισω τα φυτα να εχεις βαλει μερικα helena ωστε να ξεκινησουν το εργο τους απο νωρις σε περιπτωση που καποια αυγα λαθρεπιβατων θα εχουν μεινει στα φυτα σου. Έγινε επεξεργασία 2 Ιανουαρίου 2014 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
panik 2 Ιανουαρίου 2014 #16 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Βαλε HELENA και θα εχεις αποτελεσμα. Τον Αυγουστο εβαλα δεκα και ακομη δεν εχουν καταφερει να εξολοθρευσουν τα αλλα σαλιγκαρια. Κανουν καλη δουλεια,. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 2 Ιανουαρίου 2014 #17 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Στο 240 είχα υπερπληθυσμό από λαθρεπιβάτες.Κάθε Κυριακή έβγαζα μισό φλιτζάνι του καφέ με το χέρι από αυτά. Για 2 μήνες παιδευόμουν να τα βγάλω, ακόμα και κλόουν είχα βάλει. Πριν 1 μηνά έβαλα μέσα 20 helena, τώρα έχουν γίνει γύρω στα 100 και κάτι παραπάνω σε μικρά. Τώρα βλέπω αισθητά την απουσία τους. Τώρα έχουν αναλάβει να εξωλοθρεύσουν τα κωνικά του βυθού. Σας τα πρωτίνο ανεπιφύλακτα. Εκ πείρας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 2 Ιανουαρίου 2014 #18 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Έχω 300 λίτρα ενυδρείο με 8 ψάρια < 10 εκ. Δεν θεωρώ ότι πέφτει πολλή τροφή, όμως τα σαλιγκάρια είναι μυριάδες και δεν καταλαβαίνω τι βρίσκουν και τρώνε ώστε να αυξάνονται τόσο! Την ημέρα μέσα στο χαλίκι το οποίο βλέπω να κινείται ολόκληρο και την νύχτα σκαρφαλώνουν όπου βρουν... Όταν τα αυγά των kribensis πέφτουν στο χαλίκι, γίνονται γεύμα αργά και σταθερά ως το τελευταίο εδώ κι 1 χρόνο δεν πέτυχε ούτε μία γέννα και τα ψάρια μου τσακώνονται μετά από κάθε αποτυχία, το θηλυκό τρώει ξύλο και από το στρες κινδυνεύει να αρρωστήσει... Άμα πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση με τα Χελένα, τότε τα θέλω Χαζεύοντας στο forum είδα οτι από τον Μάρτιο είχες πρόβλημα με λαθρεπιβάτες. . . Μήπως είναι καιρός λοιπόν να ξαμολήσεις τους "δολοφόνους" ??? :ph34r: Κανε restart. Αλλαγη το χαλικι,και επανατοποθετηση των φυτων σου αφου τα καθαρισεις οσο πιο σχολαστικα μπορεις.Πριν βαλεις ομως πισω τα φυτα να εχεις βαλει μερικα helena ωστε να ξεκινησουν το εργο τους απο νωρις σε περιπτωση που καποια αυγα λαθρεπιβατων θα εχουν μεινει στα φυτα σου. Πιστεύω οτι και έτσι να πράξει αυτήν την στιγμή το φίλτρο του είναι γεματο από αυτά οπότε παλι θα έχει . . . Σίγουρα λιγότερα !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netspy 3 Ιανουαρίου 2014 Author #19 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες, ήδη αποφάσισα να βάλω τα Helena! Έχω πρόβλημα επί πάνω από 1 χρόνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanaGreco 3 Ιανουαρίου 2014 #20 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Τα Helena όταν τρώνε τους λαθρεπιβάτες τι γίνονται τα ''κουφάρια''? ή τα τρώνε όπως είναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snakepanos 3 Ιανουαρίου 2014 #21 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Καταρχήν η λαθρεπιβατες δεν κανουν κακο στο ενυδρειο,,,,αεριζουν τον βυθο. Πρεπει ομως να κρατας μια ισορροπία να μη σου ξεφύγουν στον πληθυσμο. Τα HELENA κανουν δουλεια ,αλλα σε αργους ρυθμους,και αυτο δεν μας χαλει καθουλου γιατι θα εχουν να τρωνε σαλιγκαρια. Αμα θελουμε να μειώσουμε τον πληθησμο ,,το βραδυ που ανεβαίνουν στο τζαμι τα πιανουμε με μια αποχη. Πριν μηνες εστηλα στην Αθηνα ορισμενα φυτα και λιγα helena σε ενα φιλο γιατι δεν μπορουσε να βρει,,,αρα ορισμενα ατομα ζητανε ακομα helena Εδω ζητανε και λαθρεπιβατες για να καθαριζουν τον βυθο. Εγω παντος εχω ενα αριθμο απο αυτα και τα κραταω για βγαζουν γεννες και να τα δίνω σε φιλους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispopi 3 Ιανουαρίου 2014 #22 Share 3 Ιανουαρίου 2014 φιλε, ανταλλαγη χερι χερι.... σου δινω helena να μου δωσεις λαθρεπιβατες...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 3 Ιανουαρίου 2014 #23 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Τα Helena όταν τρώνε τους λαθρεπιβάτες τι γίνονται τα ''κουφάρια''? ή τα τρώνε όπως είναι? Εμένα πάντως μου άφηναν τα κελύφη τα οποία μαζευα πολύ εύκολα με τη σκούπα βυθού γιατι ειναι και πολύ ελαφριά. Από μακριά τα ρούφαγε η σκούπα....φφφααααπππ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 3 Ιανουαρίου 2014 #24 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Εμένα πάντως μου άφηναν τα κελύφη τα οποία μαζευα πολύ εύκολα με τη σκούπα βυθού γιατι ειναι και πολύ ελαφριά. Από μακριά τα ρούφαγε η σκούπα....φφφααααπππ!!!! Σε όλους αυτό κάνουν όχι μόνο σε εσένα Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Τα Helena όταν τρώνε τους λαθρεπιβάτες τι γίνονται τα ''κουφάρια''? ή τα τρώνε όπως είναι? Σίδερα μασάει ο κουταλιανός . . . Αν έχεις πάρα πολλούς θα βλέπεις μόνο τα κουφάρια τους στον βυθό σου τα οποία τα πιάνεις και με τσιμπίδα αν δεν θες με τον τρόπο του Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 3 Ιανουαρίου 2014 #25 Share 3 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό. Τα Helena όταν τρώνε τους λαθρεπιβάτες τι γίνονται τα ''κουφάρια''? ή τα τρώνε όπως είναι? Τα κουφαρια παραμενουν στο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος