Jump to content

Comeback .

Jin Kazama

Recommended Posts

Ωραίο γίνεται άντε καλή συνέχεια, από υπομονή πάντως πας καλά...

Ωραίο γίνεται άντε καλή συνέχεια, από υπομονή πάντως πας καλά...

Ευχαριστώ φιλαράκι , στο κρύο απέτυχα . Αυτή την φορά είμαι περισσότερο διαβασμένος και ψαγμένος . Η υπομονή είναι αρετή .

Εγώ θα προσθέσω σε αυτά που είπες οργάνωση και άμμεση αντιμετώπιση . Anyway , σε ευχαριστώ .

Καλά το πάς Βαγγέλη, είναι πολύ ωραίο... Έχεις βάψει και τα πλαϊνά μαύρα? Αν όχι μετακόμισε τους δείκτες της αμμωνίας και του ph στο πλάι. Σου χαλάει την πρόσοσψη.

Και το θερμόμετρο επίσης στο πλάι να μην φαίνεται και πολύ... Θα έχεις τα ψαράκια σου σε λίγο για να καμαρώνεις... όχι τους δείκτες...

• Like 1

Καλά το πάς Βαγγέλη, είναι πολύ ωραίο... Έχεις βάψει και τα πλαϊνά μαύρα? Αν όχι μετακόμισε τους δείκτες της αμμωνίας και του ph στο πλάι. Σου χαλάει την πρόσοσψη.

Και το θερμόμετρο επίσης στο πλάι να μην φαίνεται και πολύ... Θα έχεις τα ψαράκια σου σε λίγο για να καμαρώνεις... όχι τους δείκτες...

Mαίρη , Μαίρη , Μαίρη good to see you again . ( Συγχωρέστε με ρε παιδιά αλλά το Αγγλικό μου βγαίνει αυθόρμητα ) . Όχι δεν έχω βάψει τις πλευρές παρότι έκανα ματσολιά και ήμουν με ασετόν στο αριστερό και βαμβάκι στο δεξί , χαχαχαχαχαχα . Αλλά ευτυχώς δεν είχε μεγάλη έκταση η βλάβη , ουάχαχαχαχαχαχα ( για καλή μου τύχη δηλαδή ) .

Τους αισθητήρες της Seachem αρχικά τους είχα πρύμα αριστερά αλλά ανέμιζαν από την ροή του φίλτρου και τους έφερα εκεί που είναι τώρα . Ναί , το παραδέχομαι θα είναι καλύτερα να τους μετακινήσω εκεί που λές .

Μμμμ , έχω δουλίτσα ακόμη να κάνω και θα τους βολέψω καλύτερα .

.ΥΓ . : Κράτησα το μοτέρ του sera fil 120 που έχω ως ανατάραξη επιφανείας .

Καλή νέα αρχή! :)

Βαγγέλη καλή αρχή σου εύχομαι.Ήδη φαίνεται πολύ όμορφο.Και είμαι σίγουρος ότι με τα φυτά θα δείξει πολύ ομορφότερο.

Καλή συνέχεια.

• Like 1

Ε, αυτά συμβαίνουν όταν βάφεις με ακρυλικό σπρέι.... Ενώ το πλαστικό χρώμα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!!! :lolu:

Βρες ένα σημείο στα πλαινά που να μην τα παίρνει το κύμα, θα βάλεις και τα φυτάκια και θα κρυφτούν... Πάντως τον δείκτη της αμμωνίας τον είχα πάρει και εγώ και μου χάλασε (ξεκόλησε από το κέντρο το σημείο που δείχνει την αμμωνία) στο τετράμηνο ενώ θεωρητικά αντέχει ένα χρόνο. Ακόμα τα κλαίω τα λεφτά μου...

Γιατί κράτησες το μοτέρ για ανατάραξη? Το εξωτερικό φίλτρο σου δεν κάνει το νερό να κυκλοφορεί?

Έγινε επεξεργασία - mary74
  • Like 1

Βαγγέλη καλή αρχή σου εύχομαι.Ήδη φαίνεται πολύ όμορφο.Και είμαι σίγουρος ότι με τα φυτά θα δείξει πολύ ομορφότερο.

Καλή συνέχεια.

Eυχαριστώ Μάνο , να ' σαι καλά :) . Θα δίνω στίγμα της προόδου μου ώστε να βλέπετε και εσείς τί έχω κάνει και τί έχω προσθέσει ώστε να εκφράζετε την άποψη σας και να διορθώσω και εγώ τυχόν λάθη μου .

Όταν ολοκληρωθεί θα το παρουσιάσω και επίσημα με τον τίτλο : ' My little garden with guppies - amano - red fire ' :)

• Like 1

Ε, αυτά συμβαίνουν όταν βάφεις με ακρυλικό σπρέι.... Ενώ το πλαστικό χρώμα ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!!! :lolu:

Βρες ένα σημείο στα πλαινά που να μην τα παίρνει το κύμα, θα βάλεις και τα φυτάκια και θα κρυφτούν... Πάντως τον δείκτη της αμμωνίας τον είχα πάρει και εγώ και μου χάλασε (ξεκόλησε από το κέντρο το σημείο που δείχνει την αμμωνία) στο τετράμηνο ενώ θεωρητικά αντέχει ένα χρόνο. Ακόμα τα κλαίω τα λεφτά μου...

Γιατί κράτησες το μοτέρ για ανατάραξη? Το εξωτερικό φίλτρο σου δεν κάνει το νερό να κυκλοφορεί?

Kαλημέρα Μαίρη . Η ματσολιά που έκανα ήταν ότι ενώ σκέφτικα να καλύψω τις πλευρές με χαρτί ΔΕΝ το έκανα . Το έβγαλα στο μπαλκόνι λοιπόν μεσημεριάτικα και ξεκίνησα το βάψιμο . Έλα ντέ που είχε αεράκι και μου λερώθηκαν οι πλευρές με πιτσιλιές ! Με το που το είδα γούρλωσα τα μάτια και έφυγα τρεχάλα - σφαίρα σου λέω να πάρω το ασετόν της αδερφής μου και βαμβάκι . Ουάχαχαχαχαχαχα . Είχε και πλάκα όμως .

Πρός το παρόν είναι οκ οι αισθητήρες . Αν ξεκολλήσουν , ξεκόλησαν , ας πάνε στο καλό . Δώδεκα κάτι ευρώ έχει ο ένας , οπότε έπαιρνες ένα - δύο φυτάκια με τα χρήματα αυτά .

Η εξαγωγή του Fluval είναι σχετικά χαμηλά και στην αρχή πρίν βάλω και το μοτέρ σαν κυκλοφορητή , η ανατάραξη που μου έκανε ήταν ανεπαίσθητη . Οπότε έβαλα και αυτό :)

Σήμερα θα βάλω και τα πρώτα δύο φυλλαράκια τροφής σε απόχη και την Κυριακή θα ρίξω τα πρώτα βακτήρια ( microbe lift - special blend ) . Θα σηκώσω αμμωνία για να δώσω τροφή στα βακτήρια . Όπως το έχω στο μυαλό μου δηλαδή κάθε Πέμπτη τροφή με την απόχη και κάθε Κυριακή βακτήρια για ένα μήνα γεμάτο μέχρι να ολοκληρώσω τον κύκλο .

Επίσης χθές στην έναρξη χορήγησα και μία δόση ektozon . Ξέρω ότι είναι περριτό και αχρείαστο αλλά το έκανα ως πρόληψη . Τα ξύλα έχουν εμφανίσει εκείνο τον μύκητα ( σαν μύξα είναι , μπλιάχ ) αλλά ξέρω επίσης ότι είναι του ξύλου και θα φύγει .

Πόσο ωραία φυτά και ανθεκτικά είναι τελικά οι ανούμπιες ; Μετά από δύο μήνες που πέρασαν σε κουβά με νερό ( αποχλωριωμένο βέβαια ) με το που μπήκαν μέσα και τις πήρε το φώς αμμέσως πήραν τα πάνω τους . Σηκώθηκαν τα κλωνάρια και τα φύλλα πρός τα πάνω . Επίσης μου βγάζουν και νέα φυλλαράκια . Φαντάζομαι και με την χρήση λιπάσματος ( Seachem Flourish ) πόσο ακόμα θα γίνουν .

Γνωρίζω ότι στο στρώσιμο ΔΕΝ ρίχνουμε τίποτα αλλά και ότι ΔΕΝ χρειάζονται λίπασμα τα φυτά που επέλεξα ( εύκολα ) . Ότι κάνω το κάνω εγώ προαιρετικά . Οπότε Κώστα μην βιαστείς και μου κάνεις παρατήρηση πάλι , χαχαχαχαχα .

Το σαλιγκαράκι με το κίτρινο κέλυφος ; Πώς λέγεται ;

Βαγγέλη, στο σεμινάριο της sera μας είπε ο βιολόγος κάτι που μου φάνηκε λογικό... Το μειονέκτημα στό στρώσιμο με τα βακτήρια και την τροφή είναι πως ναι μεν θα σηκωθεί αμμωνία αλλά τα βακτήρια που διασπούν την αμμωνία δεν είναι τα μόνα που απαιτούνται. Τα ψάρια βγάζουν και άλλες ουσίες που δημιουργούν αλλου τύπου βακτήρια και συνεπώς και άλλους κύκλους στο ενυδρείο πράγμα που δεν γίνεται με την τροφή ούτε με την χημική αμμωνία. Επίσης δεν πρέπει να αφήνεις την τροφή να μουχλιάζει (λάθος που το έκανα) γιατί τότε μπορεί να αναπτυχθούν μήκυτες ή παθογόνοι οργανισμοί που μπορεί να βλάψουν τα ψάρια.. (Αν κάνω κάπου λάθος δεκτή η διόρθωση).

Είναι προσωπική μου άποψη και στο λέω ως τροφή για σκέψη. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ από κανέναν.

Τα είχα και εγώ αυτά τα βακτήρια που έχεις και δεν αναφέρεται πουθενά πότε εισάγεις τα ψάρια ούτε βέβαια και η προσθήκη τροφής ή αλλης μορφής φαγητό για τα βακτήρια. Αυτό ήταν που με οδήγησε στο να μην τα ξαναπάρω.

Έκτοζον μην ρίξεις άλλο. Δεν ξέρω αν αντέχουν τα γκάπυς την αλλατότητα. Με την αλλαγή νερού πριν μπουν τα ψάρια θα είσαι εντάξει. Χρησιμοποίησε το για απολύμανση των φυτων και όταν δεις στα ψάρια προβλήματα. Όλα καλά θα πάνε μην ανησυχείες.....

Εννοείται λιπάσματα όχι στο στρώσιμο ούτε όταν πρωτοβάλλεις τα ψάρια...

Το σαλιγκαράκι είναι το apple snail (μυλοσαλίγκαρο)?

Ξέρεις πολύ καλά ότι ο λόγος σου ουδέποτε παρεξηγήθηκε από εμένα προσωπικά τουλάχιστον . Δεν γνωρίζω για το σύνολο και δεν με αφορά το σύνολο . Αυτό που λές το διάβασα κάπου εδώ αλλά δεν θυμάμαι πού να σου πώ ακριβώς και μάλιστα πρόσφατα πάνω σε αυτό μου είπε και ο Δημήτρης ( Giorgosmarios ) ότι στο σεμινάριο σας είπαν μετά την χρήση βακτηρίων την επόμενη μέρα εισαγωγή του 1/3 των ψαριών από το συνολικό όγκο που προορίζουμε στο εκάστοτε ενυδρείο .

Δεκτά αυτά που μου λές και σε ευχαριστώ προσωπικά , δεν αμφιβάλλω για τα λεγόμενα σου μα ούτε και για τα λεγόμενα της εταιρείας αυτής . Στην δική μου περίπτωση επειδή θα εισάγω ( άλλαξα γνώμη και σε αυτό ) ένα ζευγαράκι από guppies , δηλαδή ένα αρσενικό με τρία θηλυκά , θα πρέπει την Δευτέρα να βάλω το 1/3 . Δηλαδή ένα αρσενικό μέσα .

Πράγματι η Microbe lift δεν αναφέρει τίποτα πέρα των οδηγιών που λένε χορήγηση τέσσερις φορές το μήνα σε άστρωτα και σε στρωμένα κάθε δεκαπέντε μέρες για συντήρηση . Αλλά και αυτό είναι υποκειμενικό αφού αν μια δεξαμενή τρέχει πάνω από τρείς μήνες ΔΕΝ χρειάζεται βακτήρια και όπως μου έχουν πεί αρκετοί εδώ είναι άχρηστα και περριτά ζουμιά .

Ποιά είναι όμως η αλήθεια και ποιά είναι η σωστή κίνηση ; Η κάθε εταιρεία έχει την δική της γραμμή , τις δικές της οδηγίες .

Ξέχασα λοιπόν να πώ ότι η μοναδική αντένδειξη του ektozon είναι στις γαρίδες , στα ασπόνδυλα και σε κάποια φυτά . Συγκεκριμένα λέει ότι η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν υφίσταται σε απόσταση από τα ψάρια . Είναι φαρμακευτικό αλάτι , δεν λέω όχι σε αυτό .

Να ρίξω λοιπόν ένα ψαράκι μέσα στην αμμωνία και να το ταλαιπωρήσω με νηστικομάρα ; Αλλαγές ΔΕΝ μπορώ να κάνω αφού είμαι στο στρώσιμο από χθές . Ή να χρησιμοποιήσω - ακολουθήσω μιά ποιό ασφαλή μέθοδο - οδό ;

Λάβε και υπόψιν σου Μαίρη ότι μεσοβδόμαδα θα φύγω για πέντε μέρες και δεν θα είμαι εδώ ώστε να παρακολουθώ το ψαράκι . Αυτοί που μένουν πίσω πάντα επωμίζονται τα καθήκοντα μου με αναλυτικές οδηγίες που αφήνω πάντα εγώ .

Στην προκειμένη περίπτωση αν κάτι πάει στραβά δεν θα είναι σε θέση να αντιδράσουν .

Ενα ενυδρειο που τρεχει 3 μηνες δεν ειναι βιολογικα δυνατο ακομα για να σταματησεις χορηγηση βακτηριων,ενα ενυδρειο που τρεχει απο 6 μηνες και πανω ειναι,τοτε σταματας να ριχνεις βακτηρια.

Εκτοζον μη ριχνεις,καποια φυτα και ψαρια δεν ανεχονται το αλατι.

Το βραδάκι ίσως ακολουθήσουν φωτό , αναλόγως αποτελεσμάτων αναζήτησης . Αν βρώ δηλαδή σήμερα ένα - δύο τύπους microsorum που με ενδιαφέρουν , θα τις δέσω στα ξύλα μου και θα τραβήξω φωτό .

Ευκαιρία να σκουπίσω και λίγο το τζάμι μου εσωτερικά .

Καλη αρχη και καλη συνεχεια και απο μενα! :)

Μπολι δεν μπορεις να βρεις και να βαλεις να ξεμπερδευεις?

• Like 1

Προτεινω την τροφη για λιγο μεσα και πριν διαλυθει βγαλτειν. οσον αφορα την εισαγωγη των ψαριων ειναι το 1/3 της σωστης ιχθυοφορτισης που αντεχει το ενυδρειο σου. Εσυ θα βαλεις χαρεμι γιατι αυτα θα γεννησουν και θα γινει χαμος!!! Πιστευω οτι μπορεις με μια σχετικη ασφαλεια να βαλεις το χαρεμι απο την αρχη... Αυτο που με απασχολει ειναι αν γεννανε αμεσως...

Οπως και να εχει εσυ ξερεις συμφωνα με το προγραμμα σου πως θα το χειριστεις...

Αντε περιμενουμε εξελιξεις...

Καλη αρχη και καλη συνεχεια και απο μενα! :)

Μπολι δεν μπορεις να βρεις και να βαλεις να ξεμπερδευεις?

Mπορώ αλλά θέλω να το καθυστερήσω ώστε να φουντώσουν τα φυτά αλλά και να στρώσει ο βυθός για amano και red fire .

Προτεινω την τροφη για λιγο μεσα και πριν διαλυθει βγαλτειν. οσον αφορα την εισαγωγη των ψαριων ειναι το 1/3 της σωστης ιχθυοφορτισης που αντεχει το ενυδρειο σου. Εσυ θα βαλεις χαρεμι γιατι αυτα θα γεννησουν και θα γινει χαμος!!! Πιστευω οτι μπορεις με μια σχετικη ασφαλεια να βαλεις το χαρεμι απο την αρχη... Αυτο που με απασχολει ειναι αν γεννανε αμεσως...

Οπως και να εχει εσυ ξερεις συμφωνα με το προγραμμα σου πως θα το χειριστεις...

Αντε περιμενουμε εξελιξεις...

Γεννάνε αμέσως Μαίρη , είναι ζουζουνιάρηδες οι αρσενικοί και .......γκούχου , γκούχ , πνίγηκα . Χαχαχαχαχαχα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...