Jump to content

Flourish Seachem Στο Ψυγείο;

bbetta

Recommended Posts

Διάβασα ότι το Seachem Flourish πρεπει να διατηρείται σε ψυγείο μετά το άνοιγμα.Όντως το κάνετε αυτό όσοι το χρησιμοποιείται;Επίσης λεει ότι βαζουμε ποσότητα ανάλογη με τα λίτρα μας 1-2 φορές την εβδομάδα.Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα μέσα στο φόρουμ είναι ότι προτιμάται μια σταθερη και καθημερινη προσφορα ιχνοστοιχειων στα φυτα, μηπως θα ηταν καλυτερα αν διναμε μικροτερη ποσοτητα καθε μερα;

Ευχαριστώ Πολύ

Βασίλης

Διάβασα ότι το Seachem Flourish πρεπει να διατηρείται σε ψυγείο μετά το άνοιγμα.Όντως το κάνετε αυτό όσοι το χρησιμοποιείται;Επίσης λεει ότι βαζουμε ποσότητα ανάλογη με τα λίτρα μας 1-2 φορές την εβδομάδα.Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα μέσα στο φόρουμ είναι ότι προτιμάται μια σταθερη και καθημερινη προσφορα ιχνοστοιχειων στα φυτα, μηπως θα ηταν καλυτερα αν διναμε μικροτερη ποσοτητα καθε μερα;

Ευχαριστώ Πολύ

Βασίλης

εννοειται...

Χαίρομαι!

Ας απαντήσει κάποιος που το χρησιμοποιεί αν το βάζει στο ψυγείο του!

Έτσι και άλλιως από τις δοσολογίες που αναφέρουν αυτά τα σκευάσματα ρίχνουμε μικρότερες ποσότητες

μιας και οι αναγραφόμενες απευθύνονται σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο.

Βασίλη , εγώ το έβαζα πάντως , όταν το χρησιμοποιούσα.

Στο σεμινάριο που έγινε από το ΑΖ στη Θεσσαλονίκη, ρωτήσαμε τον αντιπρόσωπο της εταιρείας αν τα προϊόντα τους χρειάζονται ψυγείο και απάντησε πως δεν χρειάζονται. Αρκεί να τα διατηρούμε σε θερμοκρασίες δωματίου. Το μόνο θέμα είναι πως μπορεί να δημιουργήθει (δε θυμάμαι αν είπε σε κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα) κάτι σαν μεμβράνη που αιωρείται μέσα στο υγρό, το οποίο όπως είπε είναι απλά και μόνο αντιαισθητικό.

Και εγω τα ειχα στο ψυγειο, δεν ειδα καμια τρελη διαφορα παντως με τωρα που δεν τα βαζω.....

Καλη χρονια Βασιλη και χρονια πολλα για τη γιορτη σου.

Κανενα λιπασμα δεν ειχα στο ψυγειο και ποτε δεν ειχα προβλημα.

Τα λιπασματα καλο ειναι να τα ριχνουμε καθημερινα στο ενυδρειο μας και να σπαμε την δοσολογια δια 6,την 7η μερα κανουμε αλλαγη νερου και δεν ριχνουμε λιπασμα.Εννοειτε οτι ξεκινας με την μιση δοση απο αυτη που γραφει το μπουκαλακι και σιγα σιγα αυξανεις αναλογα τα φυτα και τη φυτομαζα που εχεις,οπως και το φως και το co2.

Καλη χρονια Βασιλη και χρονια πολλα για τη γιορτη σου.

Κανενα λιπασμα δεν ειχα στο ψυγειο και ποτε δεν ειχα προβλημα.

Τα λιπασματα καλο ειναι να τα ριχνουμε καθημερινα στο ενυδρειο μας και να σπαμε την δοσολογια δια 6,την 7η μερα κανουμε αλλαγη νερου και δεν ριχνουμε λιπασμα.Εννοειτε οτι ξεκινας με την μιση δοση απο αυτη που γραφει το μπουκαλακι και σιγα σιγα αυξανεις αναλογα τα φυτα και τη φυτομαζα που εχεις,οπως και το φως και το co2.

Αυτό πως το εξηγείς;

Οταν κανουμε αλλαγη νερου καποια ιχνοστοιχεια που χρειαζονται τα φυτα μας υπαρχουν στο φρεσκο νερακι που βαζουμε.

Επισης κανοντας αλλαγη νερου χωρις να ριξουμε λιπασμα κανουμε και ενα restart στο συστημα μας σε περιπτωση που εχει πεσει λιγο παραπανω λιπασμα τις προηγουμενες μερες η αν εχουν μεινει πολλα θρεπτικα στο νερο που δεν εχουν καταναλωθει απο τα φυτα μας.

Καλή μας χρονιά και ευχαριστώ για τις ευχές!Κώστα εγώ λέω να το χωρίσω δια 7, επειδή χρησιμοποιώ 85% όσμωση ;)

Βασιλη,δεν θα το χωρισεις δια 7,παρε το trace,νομιζω αυτο ειναι ιχνοστοιχεια που ριχνεις αν βαζεις πολυ οσμωση.Δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι ειναι αυτο γιατι ποτε δεν ειχα οσμωση.:P

Αυτό που λες πρέπει να είναι το Equilibrium .... αλλά θα ανεβάζει το γκεχα μου και δεν το παίρνω .Θα αγοράσω σίγουρα το flourish και το excel και αν επιτρέπει το budget ,ένα από τα trace και potassium.Το ενυδρειο γενικώς παει μια χαρά αν και κάποια παλιά φύλλα τείνουν να κίτρινιζουν και να τρυπανε.Εχω αρκετή ανάπτυξη αλλά θα ήθελα ακόμα περισσότερη και πάρκινγκ αν και έχω ακούσει ότι γίνεται μόνο με παροχή μπουκάλας Co2.Ακουω προτάσεις λοιπόν .

Αυτό που λες πρέπει να είναι το Equilibrium .... αλλά θα ανεβάζει το γκεχα μου και δεν το παίρνω .Θα αγοράσω σίγουρα το flourish και το excel και αν επιτρέπει το budget ,ένα από τα trace και potassium.Το ενυδρειο γενικώς παει μια χαρά αν και κάποια παλιά φύλλα τείνουν να κίτρινιζουν και να τρυπανε.Εχω αρκετή ανάπτυξη αλλά θα ήθελα ακόμα περισσότερη και πάρκινγκ αν και έχω ακούσει ότι γίνεται μόνο με παροχή μπουκάλας Co2.Ακουω προτάσεις λοιπόν .

What is this ??

Χρησιμοποιώ Flourish, Trace, Potassium και Iron σε καθημερινές μικρές δοσολογίες. Σφαίρα τα φυτά! Κανένα δεν έχω στο ψυγείο. Νομίζω στη σελίδα της εταιρίας γράφει ότι το ψυγείο προτείνεται αλλά εν είναι απαραίτητο...

Ευχαριστώ Πολύ

Βασίλης

Στο σεμινάριο που έγινε από το ΑΖ στη Θεσσαλονίκη, ρωτήσαμε τον αντιπρόσωπο της εταιρείας αν τα προϊόντα τους χρειάζονται ψυγείο και απάντησε πως δεν χρειάζονται. Αρκεί να τα διατηρούμε σε θερμοκρασίες δωματίου. Το μόνο θέμα είναι πως μπορεί να δημιουργήθει (δε θυμάμαι αν είπε σε κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα) κάτι σαν μεμβράνη που αιωρείται μέσα στο υγρό, το οποίο όπως είπε είναι απλά και μόνο αντιαισθητικό.

Η απάντηση σε αυτό που ρωτάται βρίσκετε στο παρακάτω βίντεο. Από το σημείο 6.20 έως 7.50

http://www.youtube.com/watch?v=1ZEzEchsN1Q#t=391

Εγώ το έχω στο ψυγείο. Στο σπίτι βέβαια το καλοκαίρι έχει φοβερή ζέστη. Αν έμενα κάπου πιο δροσερά δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά προτιμώ να εφαρμόζω τις οδηγίες του κατασκευαστή. Για να το λέει αυτός, κάτι θα ξέρει... Σίγουρα οι προσωπικές εμπειρίες του κάθε χρήστη είναι σεβαστές αλλά ίσως να μην ξέρουμε κάτι που έχει διαπιστώσει ο κατασκευαστής. Η εταιρία λαμβάνει καθημερινά mails και τηλεφώνα για διάφορα προβλήματα - παρατηρήσεις. Οπότε μπορεί να σχηματίσει καλύτερη άποψη για τα προϊόντα της από εμάς εδώ μέσα.

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!!!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...