Jump to content

Αποριες CO2

Recommended Posts

Συμφωνα με τον πινακα μετατροπης θελω 20mg.!H απορια μου ειναι να το βαζω με ανοικτα τα φωτα η χωρις..? :rasp:

Μην δίνης τόσο μεγάλη σημασία στον συγκεκριμένο πίνακά είναι καλός κατά προσέγγιση. Όσο αφορά το CO2 δεν επηρεάζετε από τον φωτισμό. Απλός άμα έχεις την δυνατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας να είναι ανοιχτή η παροχή και το βράδυ να κλίνη διότι το βράδυ ως γνωστό τα φυτά δεν χρειάζονται CO2.

Μην δίνης τόσο μεγάλη σημασία στον συγκεκριμένο πίνακά είναι καλός κατά προσέγγιση. Όσο αφορά το CO2 δεν επηρεάζετε από τον φωτισμό. Απλός άμα έχεις την δυνατότητα κατά την διάρκεια της ημέρας να είναι ανοιχτή η παροχή και το βράδυ να κλίνη διότι το βράδυ ως γνωστό τα φυτά δεν χρειάζονται CO2.

Το ρωταω αυτο γιατι εχω παρατηρησει οτι τα myrriofylum κλεινουν το πανω μερος τους αν το ενεργοποιησω το πρωι.... :rasp:Πινακες κατα προσεγγιση..?Δηλαδη..?

Ο πίνακας αυτός προσπαθεί ( με μια εξίσωση) να μας δώσει την τιμή του CO2 σε συνάρτιση με τις τιμές του pH και του kH!

Κατά προσέγγιση δεν θα έλεγα ότι είναι το αποτέλεσμα τις εξίσωσης αλλά οι τιμές που έισάγεις για να έχεις το αποτέλεσμα!

Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις τόσο ακριβής μέτρηση των τιμών (τουλάχιστον του κΗ) και κατα συνέπεια το αποτέλεσμα είναι όπως οι μετρήσεις (κατα προσέγγιση)!

:rasp:

Το CO2 εννοείς ότι ανοίγεις το πρωί;

Και τα φυτά κλείνουν τα φύλλα τους;

Εγώ έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο μόνο το βράδυ που κλείνουν τα φώτα, όπου τα φυτά μαζεύουν τα φύλλα τους!

Ο πίνακας αυτός προσπαθεί ( με μια εξίσωση) να μας δώσει την τιμή του CO2 σε συνάρτιση με τις τιμές του pH και του kH!

Κατά προσέγγιση δεν θα έλεγα ότι είναι το αποτέλεσμα τις εξίσωσης αλλά οι τιμές που έισάγεις για να έχεις το αποτέλεσμα!

Δηλαδή, δεν μπορείς να έχεις τόσο ακριβής μέτρηση των τιμών (τουλάχιστον του κΗ) και κατα συνέπεια το αποτέλεσμα είναι όπως οι μετρήσεις (κατα προσέγγιση)!

Εγώ έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο μόνο το βράδυ που κλείνουν τα φώτα, όπου τα φυτά μαζεύουν τα φύλλα τους!

Οχι μεσημερι και μετα απο κανα 4ωρο οταν τους παρεχω CO2...Περιεργο!

aquarioum_1.bmp

foto

Τι νιτρικά έχεις μέσα στο ενυδρείο σου,Κάλιο, Σίδηρο βάζεις; Τι λίπανση ακολουθείς έχεις κάποιο υπόστρωμα;Αν γίνεις πιο σαφής θα λάβεις και πιο σαφής απαντήσεις.

Ευχαριστώ.

Τι νιτρικά έχεις μέσα στο ενυδρείο σου,Κάλιο, Σίδηρο βάζεις; Τι λίπανση ακολουθείς έχεις κάποιο υπόστρωμα;Αν γίνεις πιο σαφής θα λάβεις και πιο σαφής απαντήσεις.

Ευχαριστώ.

PH 7

KH 5

NH3 0,5

NO2 0

NH4 0

NO3 0,5

FE 0,7

K ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

P04 0,9

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ TROPICA

ΛΙΠΑΣΜΑ SAHEM ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 60 ΛΙΤΡΑ

ΚΑΛΙΟ ΣΙΔΗΡΟ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ JBL

AYTA...!

Πως και έχεις μόνο 0,5 νιτρικά κάτι δεν πάει καλά.Πόσο ταϊζεις;Κανονικά θα περίμενα κάποια τιμή γύρω στο 15 άντε 20.Μήπως θα πρέπει να βάλεις λίγα νιτρικά;

Πως και έχεις μόνο 0,5 νιτρικά κάτι δεν πάει καλά.Πόσο ταϊζεις;Κανονικά θα περίμενα κάποια τιμή γύρω στο 15 άντε 20.Μήπως θα πρέπει να βάλεις λίγα νιτρικά;

Πολυ λιγο...!

Με πεντε TETRA μονο και με συχνες αλλαγες νερου ξαναναιβενουν σιγα σιγα.

Απλα το παω πολυ προσεκτικα γιατι στο προηγουμενο setup βρωμιζε πολυ...

Χρειαζεται να ανεβασεις τα νιτρικα σου οπως σου ειπε ο Ιορδανης.Παρε το SEACHEM NITRATE και

ριχνε.Καλο ειναι να μην υπερβεις το 20.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...