Jump to content

Συντήρηση Ενυδρείου

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Ειμαι νεος στο φόρουμ οπως νεος και με ψαρακια. Προφανως θα υπάρχει σαν θεμα αυτο που θελω να ρωτησω. Εχω ενα ενυδρείο 15lt με θερμοστάτη και 3 τροπικά ψαρακια. Τι πρεπει να κανω για την συντήρηση του??

Καλησπέρα φίλε μου και Χρόνια Πολλά !!

Δώσε μας αν θέλεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για το ενυδρείο σου ή καλύτερα

συμπλήρωσε την φόρμα που βρίσκεται εδώ Φόρμα Παρουσίασης

Επίσης αν θες μπορείς να ξεκινήσεις την μελέτη
Η Πρώτη Επαφή Με Το Ενυδρείο

καλως ηρθες καλο διαβασμα φιλε :thumbsu:

Καλησπέρα και πάλι φιλοι μου! Δυστυχώς τα στοιχεία που εχω για την φορμα ειναι πολυ λιγα:

Γενικές Πληροφορίες

Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): 30Χ24Χ24

Συνολικά Λίτρα: 15

Φωτισμό της ημερας + λευκο led

Στον βυθο εχω χρωματιστά πετραδάκια, 2 πλαστικα φυτά, ενα τρύπιο βαρέλι και ενα κίονα. Αντλια Φίλτρου αυτο που ειχε το ενυδρείο (5w νομιζω) απλα του άλλαξα το εσωτερικό, αντι για άνθρακα που ειχε εβαλα κεραμικες πετρες σε δίχτυ που μου εδωσαν. Εβαλα θερμοστάτη στους 26 βαθμούς αντιχλωριο και μετα βακτήρια και την επόμενη μερα πήρα τα ψαρακια. Εναν γληφτη (ετσι μου τον ειπαν) ενα γατοψαρακι και εναν κλόουν γλυκου νερου. Έκλεισα μια βδομαδα και πρεπει να αρχισω την συντήρηση. Θα χρειαστώ σκουπα βυθου και μαγνήτη για αρχη? Τροφη βαζω sera vipagran μαλακοι κόκκοι. Και καθε ποτε είναι καλύτερα για τάισμα? Αυτα για αρχη :-)

Δυστοιχος θα σε απογοητευσω μ αυτα που θα σου πω..

Το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο και δεν κανει για κανενα ψαρι απο αυτα που εχεις.

Δυστοιχος θα πρεπει να τα πας πισω και να αρχισεις εντατικο διαβασμα στα λινκ που σου εδωσαν πιο πανω.

Σε ενα 15αρι ενυδρειο,με το ζορι μπαινει ενας μονομαχος..

Εγω με μονομάχο ξεκινησα γιατι ειχα ηδη ξεκινησει να διαβαζω καποια πραγματα αλλα οταν πηγα να παρω τα ψαρακια μου ειπαν απο το pet shop οτι δεν υπαρχει λογος να χαραμισεις το ενυδρείο σου μονο με εναν μονομαχο που τον βαζουμε σε ενα ποτήρι και μου ειπαν, αφου έχεις θερμοστάτη και εχεις φτιαξει τροπικο κλίμα, σου προτείνω να πάρεις κατι αλλο σε ψαρακι, όπως και εκανα... :-(

Έγινε επεξεργασία - Daliar

Στα ειπαν πολυ λαθος στο πετσοπ που πηγες!Οι μονομαχοι δεν ζουν σε ποτηρια αλλα σε ενυδρεια.

Δυστοιχος τα ψαρακια που εχεις δεν μπορεις να τα κρατησεις σ αυτο το ενυδρειο.

ΜΜάλιστα.οκ σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

Καλησπερα και απο εμενα φιλε μου,καλως ηρθες και χρονια πολλα!!!

Αφου ηθελες μονομαχο....ποτε δεν ειναι αργα....δωσε τα ψαρακια πισω στο πετ σοπ που τα πηρες και παρε εναν μονομαχο!!!

Για να μην ζει και αυτος ο κακομοιρος σε ποτηρι!!!!!!!

Εσυ καλα ξεκινησες παντως εστω και με αυτα τα λιγα λιτρα....οποτε καντο ετσι!

Οσον αφορα το θεμα,διαβασε λιγο τα θεματα για την συντηρηση και την πρωτη επαφη με το ενυδρειο που σου εδωσαν οι φιλοι πιο πανω και εδω ειμαστε!

Σε πρωτη φαση το πιο σημαντικο ειναι οι τακτικες αλλαγες νερου...οι μαγνητες ειναι μονο για να καθαριζεις τα τζαμια απο αλγες και βρωμα γενικα..... :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...