georgerocks 28 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 28 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα και χρονια πολλα στους θαλασσινους του φορουμ!!!! Υπαρχει μια περιπτωση να μπω στα αλατια και εγω για πρωτη φορα με ενα 60λιτρο...αλλα αυτο θα το δουμε αναλυτικα οταν θα ερθει εκεινη η ωρα!!! Προς το παρον ομως διαβαζοντας μου δημιουργηθηκε μια απορια για το σκιμερ,οτι χωρις σκιμερ πρεπει να κανεις αυστηρα εβδομαδιαιες αλλαγες νερου,και ρωταω: -Με σκιμερ καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου? -Εγω για 54 λιτρα καθαρα το χρειαζομαι ή οχι? -Ποιο θα μου προτεινατε,ετσι για να εχω μια ιδεα? Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Καλώς να μας έρθεις... σε περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες, (έτσι να το βλέπουν και μερικοί μερικοί που λένε ότι δεν θέλουν) 'Όντως στα 60 λίτρα δεν είναι απαραίτητο το skimmer αν γίνονται συχνές αλλαγές νερού, αλλά και να το βάλεις πάλι θα πρέπει να κάνεις αλλαγές, αν όχι κάθε εβδομάδα τουλάχιστον κάθε 10-15 και αυτό για να έχεις καλή ισορροπία όλων των στοιχείων στο νερό. Αν τελικά αποφασίσεις να βάλεις δεν θες κάτι ιδιαίτερο για αυτά τα λίτρα.... υπάρχουν πολλά μικρά και ένα που νομίζω ότι ξεχωρίζει είναι το Nano της Reef Octopus (NS-80), κάτι λιγότερο από 50 ευρώ. Το δοκίμασα σε 70 λίτρα και έκανε καλή δουλεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω! Αυτο το σκιμερ ειναι εσωτερικο?Μπαινει δηλαδη μεσα στο ενυδρειο με βεντουζες ή κρεμαστο?Πως ειναι? Επισης,τα σκιμερ εχουν μεσα καποια υλικα φιλτραρισματος που χρειαζονται αντικατασταση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 29 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 θα συμφωνήσω και εγω με των Βαγγελη και να πω οτι εγω θα έβαζα μόνο αν ήμουν αποφασισμένος να κάνω 20% αλλαγη κάθε εβδομάδα και με το πολυ δυο μικρά ψαρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #5 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 θα συμφωνήσω και εγω με των Βαγγελη και να πω οτι εγω θα έβαζα μόνο αν ήμουν αποφασισμένος να κάνω 20% αλλαγη κάθε εβδομάδα και με το πολυ δυο μικρά ψαρια! Λεω κι εγω να βαλω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.... αλλα,επειδη μπερδευτηκα,μηπως εννοεις οτι δεν θα εβαζες για να κανεις 20% αλλαγη καθε βδομαδα και με δυο μικρα ψαρακια??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω! Αυτο το σκιμερ ειναι εσωτερικο?Μπαινει δηλαδη μεσα στο ενυδρειο με βεντουζες ή κρεμαστο?Πως ειναι? Επισης,τα σκιμερ εχουν μεσα καποια υλικα φιλτραρισματος που χρειαζονται αντικατασταση? Το συγκεκριμένο είναι κρεμαστό εσωτερικά και δεν έχει τη δυνατότητα να βάλεις υλικά φίλτρανσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #7 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Το συγκεκριμένο είναι κρεμαστό εσωτερικά και δεν έχει τη δυνατότητα να βάλεις υλικά φίλτρανσης Κρεμαστο γωνιακο? Ρωταω γιατι το ενυδρειο μου εχει κολλημενη την πλατη την μαυρη της juwel οποτε δεν μπορω να βαλω κατι σε γωνια εκτος κι αν κοψω ενα κομματι στην γωνια ή κατα μηκος πανω πανω ή βγαλω την πλατη τελειως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 29 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Αυτό είναι, και το τοποθετείς εσωτερικά σε όποιο σημείο βολεύει Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Ωραια!Και πανω πανω ειναι το ποτηρακι που ειναι εξω απο το νερο μαζι με το σωληνακι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Tρελλό αγόρι που θέλεις να τα κάνεις όλα μαζί . . . Μήπως η πλάτη της juwel δεν πάει σε ύφαλο και πρέπει να την βγάλεις ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 χαχαχαχαχαχα!!!!!! Με ειδες εεεεε????? Κοιτα,το ψαχνω....ψηνομουν ουτως ή αλλως!!!!! Αν δω οτι δεν με παιρνει δεν θα το κανω συντομα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 29 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Eμ σε βλέπω από χτες το βράδυ. . . Να το κάνεις αγορίνα να το κάνεις. . . Έχει άλλη μαγεία η θάλασσα. . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 29 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Λεω κι εγω να βαλω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.... αλλα,επειδη μπερδευτηκα,μηπως εννοεις οτι δεν θα εβαζες για να κανεις 20% αλλαγη καθε βδομαδα και με δυο μικρα ψαρακια??? εννοώ οτι αν έκανα τις αλλαγες με θρησκευτική ευλάβεια και χωρις πολλα ψαρια δεν θα έβαζα σκιμερ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doperman 29 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 χωραει αυτο της aquamedic η της red sea και εισαι μια χαρα,ασε που ειναι και φθηνά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 29 Δεκεμβρίου 2013 Author #15 Share 29 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 1 Ιανουαρίου 2014 Author #16 Share 1 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα και παλι και καλη χρονια!!!!!! Τι λετε για εξωτερικο κρεμαστο σκιμερ? Να μην πιανει και χωρο μεσα? Ειναι πιο ακριβο? Ξερετε καποιο αξιοπιστο? Ευχαριστω!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 2 Ιανουαρίου 2014 #17 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ρε φίλε αμάν με αυτά τα σκίμερ!!!!! Καλά εσυ με του γλυκού νερού δεν ασχολείσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Zoo 2 Ιανουαρίου 2014 #18 Share 2 Ιανουαρίου 2014 για 60 λίτρα, σε κρεμαστό σκίμμερ, μία πολύ καλή λύση είναι το tmc v2 skim 80 micro Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 2 Ιανουαρίου 2014 Author #19 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Οκ! Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 2 Ιανουαρίου 2014 Author #20 Share 2 Ιανουαρίου 2014 Ρε φίλε αμάν με αυτά τα σκίμερ!!!!! Καλά εσυ με του γλυκού νερού δεν ασχολείσαι; Εσυ τι δουλεια εχεις εδω και διαβαζεις????? Εσυ φυτεμενος δεν εισαι???? χαχαχαχα!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος