Jump to content

Caridina Sp. "cardinal"


Recommended Posts

bcjf.jpg

image by :http://atyidae.wordpress.com

Επιστημονικό Όνομα: Caridina sp. "Cardinal"

Κοινή Ονομασία: cardinals,dennerli

Ελληνικό Όνομα: Γαρίδες καρδινάλιοι

Γενική κατηγορία: Ασπόνδυλα, νανογαρίδες γλυκού νερού / Invertebrates, fresh water dwarf shrimps

Κλάση: Decapoda

Οικογένεια: Atyidae

Μέγεθος: 1,5-2,5 εκατοστά

Βιότοπος: Υπάρχει στην φύση, ανακαλύφθηκαν στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας , στην λίμνη Matano .

Οι παράμετροι της λίμνης :

PH:8,5

GH:7

KH:5

TEMP:28,7

TDS:87,5

Οξυγόνο:6.93(mg/l)

Conductance: (μS) 175

Περιγραφή: Το χρώμα της γαρίδας είναι από ανοιχτό έως έντονο σκούρο κόκκινο.

Στο σώμα της υπάρχουν άσπρες τελείες που πολλές φορές εμφανίζονται και ως μπλε.

Το χαρακτηριστικό τους σημείο είναι τα πανέμορφα λευκά μπροστινά πόδια.

qmjk.jpg

802o.jpg

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH : 7,4 – 8,8 (Ιδανικά: 8,2)

KH: 0 - 6°dKH (Ιδανικά:3°dKH)

GH: 4 - 9°dGH (Ιδανικά: 6°dGH)

TDS: 80-140

Θερμοκρασία: 27 - 30°C (Ιδανικά: 28°C)

Λίτρα: Ελάχιστος όγκος νερού για μία ομάδα 20 - 30 ενήλικων ατόμων είναι τα 30 λίτρα.

Κοινωνική συμπεριφορά: Ειρηνικό και ακίνδυνο είδος προς τις άλλες γαρίδες.

Συνήθως κρύβονται στο ενυδρείο, κατά την διάρκεια της ημέρας, και κυκλοφορούν το βράδυ.

Διαχωρισμός φύλλου: Δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός με γυμνό μάτι, τα θηλυκά και τα αρσενικά

έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και σχήμα.

Διακόσμηση ενυδρείου: Όσο αφορά την διακόσμηση χρειάζονται πέτρες , για να αναπτυχθούν

πάνω σε αυτές άλγες, και μικροοργανισμοί.

Βυθός από ουδέτερο χαλικάκι, μικρής διαμέτρου.

Από θέμα φυτά, moss και cladophora άλγη , λίγα φυτά αντέχουν στα νερά αυτά.
Ξύλα αποφεύγονται, λόγο ότι μας κατεβάζουν το ph(Aν χρησιμοποιηθούν πρέπει δούμε με προσοχή

μην μας επηρεάσουν το ph.)

Ζώνη Κολύμβησης: Είναι δραστήριες σε όλο τον όγκο νερού του ενυδρείο, βρίσκονται κυρίως επάνω

σε πέτρες και στα τζάμια του ενυδρείου ψάχνοντας για τροφή.

Διατροφή: Είναι δύσκολες γαρίδες, πολλές φορές αγνοούν εντελώς την τροφή του εμπορίου

(οι περισσότερες που εισάγονται είναι πιασμένες από την λίμνη) , τρέφονται κυρίως με βιοφιλμ και αλγες.
Παρατηρείται ότι τρέφονται κυρίως το βράδυ , η με κλειστά τα φωτά του ενυδρείου

Αν χρησιμοποιηθεί τροφή, να καταναλώνεται εντός 2-3 ωρών .

Διάρκεια ζωής: Περίπου 12 -24μήνες.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι: Άλλα ασπόνδυλα όπως σαλιγκάρια του είδους Tylomelania από το νησί Sulawesi και

συμβατές στις παραμέτρους νερού γαρίδες από το νησί sulawesi.

Καλό είναι να αποφεύγεται η μείξη γαρίδων , λόγο ότι τελικά στο τέλος ένα από τα ειδή θα κυριαρχήσει.

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Η αναπαραγωγή τους είναι εφικτή , το θηλυκό κρατάει στα πόδια του ,

10-15 αυγά. Διάρκεια επώασης 20-30 ημέρες. Τα μικρά είναι ακριβές αντίγραφα των ενηλίκων.

grn4.jpg

Γενικές πληροφορίες:

Το είδος αυτό είναι δύσκολο , απαιτούν καθαρό νερό, είναι πολύ ευαίσθητες γαρίδες και προτείνεται μόνο σε έμπειρα άτομα.

Πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή κατά την αγορά των γαρίδων αυτών , αφού οι περισσότερες που πωλουνται είναι

¨άγρια-πιασμένες ¨ , με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνουν στο ενυδρείο.

Το νερό μπορεί να φτιαχτεί με μείξη αντίστροφης όσμωσης και minerals , στις παραμέτρους που θέλουμε.

Τα μόνα minerals σήμερα που κυκλοφορούν για τις γαρίδες αυτές είναι το Sulawesi mineral της Salty shrimp.

Φίλτρανση όπως σε όλα τα γαριδάδικα, με σφουγγάρι στη είσοδο του φίλτρου για να μην περνάνε τα μικρά.

Αλλαγές με ίδιες παραμέτρους του ενυδρείου, 5-10 % .

Καλό είναι στο ενυδρείο κατά την διάρκεια του στρωσίματος , να δώσουμε πολύ φως, ώστε να αναπτυχθει άλγη, στις πέτρες και στα τζάμια.

Ακόμη πολύ κάνουν το εξής, σε περίπτωση που οι γαρίδες δεν τρέφονται με τροφή του εμπορίου, έχουν σε ένα κουβαδάκι πέτρες με νερό

τις αφήνουν στο ήλιο ώστε να πιάσουν άλγη, και τις τοποθετούν στο ενυδρείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ένα ενυδρείο για να υποδεχτεί γαρίδες θα πρέπει να είναι σε σωστή λειτουργία για τουλάχιστον δύομε τρείς μήνες ώστε

να μπορέσει στον βυθό του να αναπτυχθεί επαρκή βιολογία (ώριμος βυθός).

Έγινε επεξεργασία - nicpapa
Link to comment
Share on other sites

μπράβο Νίκο πολύ καλή δουλειά .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...