Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Το συγκεκριμένο θέμα ανοίγει για να συζητήσουμε τρόπους και να πούμε ιδέες για το πώς θα μπορούσαμε να αποστειρώσουμε το θαλασσινό νερό

που συλλέγουμε από θάλασσα αν αυτό βέβαια μπορεί να γίνει εφικτό.

Έτσι ώστε να αποφύγουμε τυχόν λαθρεπιβάτες ,αρρώστιες ή οτιδήποτε άλλο επιβλαβές θα μπορούσε να μεταφερθεί από θάλασσα στο ενυδρείο μας .

Και να γίνει ασφαλές και ανεπίφοβο για τις αλλαγές μας .

Ίσως κάποιοι να το θεωρούν περιττό γιατί ήδη κάνουν αλλαγές εδώ και χρόνια από θάλασσα χωρίς κανένα πρόβλημα

Αλλά είναι και πολλοί όπως και εγώ που με φοβίζει η αλλαγή από θάλασσα από αυτά που έχω ακούσει

Δεν χρειάζεται να μπούμε σε αντιπαράθεση για το αν πρέπει να κάνουμε αλλαγές από θάλασσα ή με Α/Ο και αλάτι γιατί το θέμα έχει

συζητηθεί πολλές φορές και οι απόψεις είναι γνωστές.

http://www.aquazone.gr/forums/topic/37943-aeeaaaao-iaaniy-adhi-eueaooa/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/1742-aeeaaaao-adhi-eaeaooa/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90949-iaani-adhi-oc-eaeaooa-eae-inaaieoiie-dhio-idhinaae-ia-aeaoeioi-aaia-reef/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/91277-iaani-adhi-oc-eaeaooa-vs-aeaoe/

ΥΓ. στο ενυδρείο μου το πρώτο γέμισμα έγινε από θάλασσα αλλά από εκεί και πέρα κάνω αλλαγές με Α/Ο και αλάτι (μετά από αυτά που διάβασα)

• Like 1

Το μονο και πλεον σωστο κατα την αποψη μου ειναι να περασεις το νερο απο UV για ενα 24ωρο και μετα να κανεις αλλαγη νερου.

Το μονο και πλεον σωστο κατα την αποψη μου ειναι να περασεις το νερο απο UV για ενα 24ωρο και μετα να κανεις αλλαγη νερου.

+1000

μάλλον το πιο εύκολο το οποίο εφάρμοσα στο πρώτο γέμισμα για 72 ώρες

με τον συγκεκριμένο τρόπο χάνεις και το φυτοπλαγκτόν αλλά έτερον εκάτερον

μια ιδέα που μου ήρθε η οποία δεν ξέρω κατά πόσο είναι υλοποιήσιμη είναι η ηλεκτρική εκκένωση

διάβασα κάπου σε ένα θέμα ότι κάποιος από βραχυκύκλωμα κυκλοφοριτή στο ενυδρείο

έχασε όλη την βιολογία του . ίσως είναι και αυτός ένας τρόπος αποστείρωσης και πολύ πιο γρήγορος

Δεν νομιζω να μπορει να εγινε κατι τετοιο αλλα κ να εγινε παλι δε το βρισκω κ πολυ ασφαλες με οποιο τροπο κ αν το κανεις... ρευμα και νερο σκοτώνει.. δεν παιζουμε με αυτα τα πράγματα ουτε για αστειο.

συμφωνώ αλλά μιλάω πιο πολύ θεωρητικά και όχι πρακτικά ( δεν είπα να κάνουμε βραχυκύκλωμα στο βαρέλι αλλαγής ) :death:

αλλά αν το ρεύμα σκοτώνει τότε θα μπορούσε να σκοτώσει και ότι επιβλαβές μεταφέρουμε ( τον ασφαλές τρόπο δεν τον ξέρω)

:gunsmilie: ίσος με τειζερ .... Φαντάσου να πηγαίνεις για να πάρεις νερό από θάλασσα να έχεις μαζί σου ,ρεφρακτομετρο,μερικά υγρά τεστ,τειζερ, 2 μπετονια,

και να σε σταματήσουν για έλεγχο , άντε να εξηγήσεις ότι είναι για το ενυδρείο... :icon_dance::icon_dance::icon_dance:

Νομίζω πως ο πιο ασφαλής και σίγουρος τρόπος,είναι η uv.

24 ώρες αρκούν για να τσακίσει ότι υπάρχει μέσα.....

Απλά το νερό χάνει όλη την τροφή (ζωοπλανγκτόν/φυτοπλανγκτόν) του για τα κοράλλια μας και το μόνο πλέον που μπορεί να θεωρηθεί υπέρ του,είναι η οικονομία στο αλάτι....

Για μικρά ενυδρεία ωστόσο το θεωρώ ανούσιο,μιας και το αλάτι που χρειάζεται για μια μικρή αλλαγή δεν κοστίζει δα και τόσο!

Τώρα αν μιλάμε για ενυδρείο ενός τόνο ή "τύπου Πολυχρονάκη",τότε εννοείτε ότι συμφέρει και με το παραπάνω!

συμφωνώ αλλά μιλάω πιο πολύ θεωρητικά και όχι πρακτικά ( δεν είπα να κάνουμε βραχυκύκλωμα στο βαρέλι αλλαγής ) :death:

αλλά αν το ρεύμα σκοτώνει τότε θα μπορούσε να σκοτώσει και ότι επιβλαβές μεταφέρουμε ( τον ασφαλές τρόπο δεν τον ξέρω)

:gunsmilie: ίσος με τειζερ .... Φαντάσου να πηγαίνεις για να πάρεις νερό από θάλασσα να έχεις μαζί σου ,ρεφρακτομετρο,μερικά υγρά τεστ,τειζερ, 2 μπετονια,

και να σε σταματήσουν για έλεγχο , άντε να εξηγήσεις ότι είναι για το ενυδρείο... :icon_dance::icon_dance::icon_dance:

οχι αν σκοτωνει

οκ .....................

και διορθώνω ...

επειδή το ρεύμα σκοτώνει τότε θα σκοτώσει και ότι επιβλαβές μεταφέρουμε ( τον ασφαλές τρόπο δεν τον ξέρω)

Εγω να ρωτησω γιατι να κανεις αλλαγη απο θαλασσα αν προκειται να αποστειρωσεις το νερο?Περα απ αυτο εχω την εντυπωσει οτι η uv θα σκοτωσει οτι 'ζωντανο' υπαρχει αλλα τα τυχον χημικα θα χρειαστουν φιλτρο ανθρακα και παλι δεν θα ημουν βεβαιος οτι τα τα αφαιρεσει ολα.Αν δεν ημουν βεβαιως οτι το νερο της θαλασσας ειναι καθαρο απλα δεν θα το εβαζα.Αν παλι ημουν βεβαιος θα το εβαζα χωρις καμια επεξεργασια(και αυτο κανω..)

Εγω να ρωτησω γιατι να κανεις αλλαγη απο θαλασσα αν προκειται να αποστειρωσεις το νερο?Περα απ αυτο εχω την εντυπωσει οτι η uv θα σκοτωσει οτι 'ζωντανο' υπαρχει αλλα τα τυχον χημικα θα χρειαστουν φιλτρο ανθρακα και παλι δεν θα ημουν βεβαιος οτι τα τα αφαιρεσει ολα.Αν δεν ημουν βεβαιως οτι το νερο της θαλασσας ειναι καθαρο απλα δεν θα το εβαζα.Αν παλι ημουν βεβαιος θα το εβαζα χωρις καμια επεξεργασια(και αυτο κανω..)

+1000 και εγω αυτο κανω..

καθαρά για οικονομικό λόγο και δεν ρωτάω τόσο για το τωρινό μου ενυδρείο που είναι 300 λίτρα σύνολο.

αλλά γιατί μετά από 2-3-5 χρόνια μπορεί να θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο και όλα αυτά με προβληματιζουν .

όπως το κόστος του αλατιού που τώρα δεν είναι κάτι απαγορευτικό για 30% αλλαγή το μήνα αλλά σε ένα 800 λίτρα

αν κάνεις 40% με 50% θα είναι ένα σημαντικό ποσό που αν μπορείς να το αποφεύγεις δεν είναι άσχημο

το μειονέκτημα ότι πεθαίνει με όλους αυτούς τούς τρόπους και το ζώό/φυτοπλαγκτόν είναι γνωστό και άπλα γλυτώνεις το αλάτι

αλλά το χόμπι μας δεν είναι ένα απλό χόμπι αλλά είναι (επιστήμη) ,, μπορεί να βρούμε τρόπο να γίνει ασφαλές χωρίς να πεθαίνει το ζώό/φυτοπλαγκτόν

Δεν ξερω το κοστος του αλλατιου μια και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αλλα πιστευω οτι μπροστα στη συντηρηση ενος ενυδρειου 800 λιτρων και παλι το αλλατι μαλλον θα ειναι το μικροτερο εξοδο...Παντως να επεξεργαστεις το νερο της θαλασσας χωρις να χασεις οτι ωφελιμο εχει μου φαινεται δυσκολο..

Έγινε επεξεργασία - Synagridas

για 800 λίτρα μηνιαίες αλλαγές της τάξεις του 40% κοστίζουν περίπου 30 με 40 ευρό

το χρόνο 360 με 480 ... :bigemo_harabe_net-165: .. τέλη κυκλοφορίας 1800cc ...το 480 έχει και 6 μήνες ασφάλεια ^_^

απλά αν μπορούμε να τα γλιτώσουμε-γλυτώσουν και κάποιοι άλλοι.... αλλά μπορούμε να αποδείξουμε ότι όντως το νερό πραγματικά αποστειρωνεται ????

για 800 λίτρα μηνιαίες αλλαγές της τάξεις του 40% κοστίζουν περίπου 30 με 40 ευρό

το χρόνο 360 με 480 ... :bigemo_harabe_net-165: .. τέλη κυκλοφορίας 1800cc ...το 480 έχει και 6 μήνες ασφάλεια ^_^

απλά αν μπορούμε να τα γλιτώσουμε-γλυτώσουν και κάποιοι άλλοι.... αλλά μπορούμε να αποδείξουμε ότι όντως το νερό πραγματικά αποστειρωνεται ????

Τωρα μου @#$% την ψυχολογια!!Τι μου τα θυμισες? :cigar: .Παντως να σου πω την αληθεια νερο απο το Περαμα ή την Πειραικη δεν θα εβαζα ακομα και με 'οικιακη' επεξεργασια,αλλιως παμε μακρυα.Βεβαια και η επεξεργασια εχει κοστος και πρεπει να υπολογιστει και αυτο.Και μετα απο την οποια επεξεργασια να κανεις μετρησεις για δεις αν υπαρχουν ακομα οοοοοολα αυτα που μπορει να υπαρχουν στο νερο

Έγινε επεξεργασία - Synagridas

η ταλαιπωρια που θα θας για να μαζεψεις 300 λιτρα νερο και να το μεταφερεις δεν μετραει? απο γλυφαδα που θα πας για να μαζεψεις οσο το δυνατον καθαροτερο νερο?

Πως δεν μετράει!

Γενικά πιστεύω πως δεν συμφέρει και πολύ η χρήση Θαλασσινού νερού,εκτός κι αν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να γίνει εύκολα αυτό (αντλία,power converter για το αυτοκίνητο και καρότσα που θα φιλοξενεί το ντεπόζιτο) και εννοείτε η περισυλλογή να γίνετε σε πολύ πολύ καθαρά νερά!Τότε,κι εγώ μαζί σας! :thumbsu:

Το πρώτο γέμισμα το έκανα από αγία μαρίνα και λόγο του ότι δεν είχα τον παραπανο εξοπλισμό ταλαιπωρήθηκα αρκετά. Αλλά αν πάρω εξοπλισμό που δεν είναι και ακριβός μια 12v αντλία μεγάλου μανομετρικου ίσως μπω στη διαδικασία να κάνω και κάποιες αλλαγές από θάλασσα συνδυάζοντας με βόλτα μπάνιο...γι'αυτό και δεν λέω για ολες τις αλλαγές από θάλασσα. Απλα αν τυχαίνει και έχω την καθαρή θάλασσα δίπλα μου γιατί να μην το εκμεταλλευομαι;;

Sent from my HTC One S using Tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...