xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα παιδια κ χρονια πολλα!Σκεφτομαι να αγορασω αυτο εδω http://www.ebay.com/itm/DIY-CO2-system-CO2-pressure-guage-check-valve-D201-for-aquarium-moss-plant-/151083532246?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232d47bfd6 και θελω την γνωμη σας αν ειναι οκ και αν ξερετε πως λειτουργει! Κατι αλλο που εχω σκεφτει μπορει να ειναι κ βλακεια εσεις θα μου πειτε..αν παρουμε ενα πυροσβεστηρα με 20ε κ αλλαξουμε τα μανομετρα πανω κ τις βαλβιδες η οτι αλλο χρειαζεται λειτουργει σαν μπουκαλα co2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα και χρόνια πολλά ! Πολλά λεφτά για το τίποτα. Να δώσεις 16 ευρο για καπάκια; Μπορείς να φτιάξεις το ίδιο πάρα πολύ οικονομικά. Ψάξε στο φόρουμ θα βρεις πολλές παρόμοιες κατασκευές. Οι πυροσβεστήρες των 20 ευρο, είναι ξηράς κονεως η μηχανικού αφρού. Δεν κάνει η μπουκάλα τους για διοξείδιο γιατί είναι κατασκευασμένη για μικρές πιέσεις. Αντίθετα η μπουκάλα του co2 πυροσβεστήρα, είναι κατασκευασμένη για πιέσεις άνω των 200 bar Αυτό που μπορείς να κανείς με ένα απλό πυροσβεστήρα είναι να χρησιμοποιήσεις την μπουκάλα του για DIY co2 Αλλά η αγορά του πυροσβεστήρα καθώς και η μετατροπή, θα σου στοιχήσουν κοντά στα 30 ευρο. Αν σκεφτείς πως μια μπουκάλα 2 κιλά co2 κοστίζει 35 ευρο, είναι λίγο κουτό μια τέτοια αγορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Μου κανει αυτη με τα 35 ε?ενα τελειωμενο συστημα με μπουκαλα κομπλε ποσο κανει?γιατι βλεπω στο ινττερνετ κατι τιμες 150ε κ ανω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 26 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Στα 35 ευρώ μπορείς να βρεις την μπουκάλα μονταρισμένη με κλειστρο για την δουλειά που την θέλεις. Από εκεί και πέρα μανόμετρα κτλ τα αγοράζεις εξτρα.Αν πας για καινούριο σύστημα θα σου βγει χοντρικά στα 150 ευρώ.Αν κοιτάζεις τις αγγελίες μπορεί να το βρεις κομπλέ κοντά στα 100 . . . Αν ισχύει οτι είσαι από νησί θα έχεις και αρκετά μεταφορικά μιας και η 2κιλη μπουκάλα μόνο γεμάτη ζυγίζει περίπου στα 11kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Ρώτα αυτούς http://www.telchines.gr/index.php http://www.olympia-pap.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=8&Itemid=1 Ο πρώτος πριν ένα μήνα ανέβασε τις τιμές. Είχε την δυκιλη 36 ευρο με το φπα. Για ρυθμιστή δες κάτι παρόμοιο. http://www.ebay.com/itm/Aquarium-CO2-Regulator-Dual-Gauged-Solenoid-Magnetic-Valve-/281230362967?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item417aa2c957. http://www.ebay.com/itm/Aquarium-CO2-Regulator-Dual-Gauged-Solenoid-Magnetic-Valve-AUQA-LABS-UK-EU-plug-/150991480062?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2327cb24fe Στο σύνολο να υπολογίζεις κάπου κοντά στα 100 ευρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Τώρα είδα πως είσαι σε νησί. Δεν ξέρω αν υπάρχει κατάστημα για αναπλήρωση τις φιάλης του co2. Μια λύση είναι μπουκάλα co2 από κάβα ποτών. Θα υπάρχει στο νησί σίγουρα. Αν πάλι δεν υπάρχει κάβα, ρώτα σε κάνα μπαράκι η καφέ. Για τα αναψυκτικά σε ποτήρι και την βαρελίσια μπύρα, χρειάζεται Co2. Αυτοί θα ξέρουν να σου πουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 26 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχην για ποσα λιτρα ενυδρειο μιλαμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 100 λιτρα κα8αρα θα ειναι το ενυδρειο..το θεμα με τα φωτα το ελεισα κ τωρα εμεινε το co2 που με εχει μπερδεψει πολυ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 26 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Για τα λίτρα σου κάνει δουλειά το DIY. Εμένα πάντως με είχε κουράσει πολυ οσο το έβαζα. Η παροχή υξομειώνονταν και είχα θέματα με άλγες κτλ. Πραγματικά με κούρασε μέχρι που μπήκα στη διαδικασία να ψάξω για ολοκληρωμένο σύστημα αλλα τελικά..... κατέληξα σε αφρικάνικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Εσεις που τις γεμιζεται?Εκει που κανουν αναγωμοσεις τους πυροσβεστιρες γεμιζουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Μολις μηλισα με εναν φιλο ο οποιος δουλευει σε εταιρια με αναψυχτικα..8α μου φερει μια 5λ φιαλη του co2 του ποστ μιχ!απλα αλλαζω μανομετρα κ κανω την δουλεια μου?Μου ειπε κ που τις γεμιζουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Με diy co2 θα σε καλύψει μια χαρά σε αυτά τα λίτρα. Αν βέβαια σε παίρνει οικονομικά, ένα ολοκληρωμένο σύστημα με co2 δεν συγκρίνετε με τίποτα. Από εσένα εξαρτάτε αν θα ασχοληθείς με ζαχαρονερα η κατευθείαν σε ένα πλήρη σύστημα. Πάντως να έχεις υπόψη σου, το diy co2 θα σου στοιχήσει ακριβότερα μακροπρόθεσμα. Οι μπουκάλες γεμίζουν σε καταστήματα πυροσβεστικών, σε καταστήματα με βιομηχανικά αέρια, αργον κτλ. Αν πρόκειται να πάρεις μπουκάλα από κάβα να ξέρεις πως αφήνεις την άδεια και παίρνεις γεμάτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Μολις μηλισα με εναν φιλο ο οποιος δουλευει σε εταιρια με αναψυχτικα..8α μου φερει μια 5λ φιαλη του co2 του ποστ μιχ!απλα αλλαζω μανομετρα κ κανω την δουλεια μου?Μου ειπε κ που τις γεμιζουν! Πάρε και ένα ρυθμιστή από το eBay και θα είσαι άρχοντας!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrys24 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #14 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Σταματη απο καβα θα την παρω αλλα για δικια μου!Κανει για την δουλεια μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 26 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Ναι, όλες οι φιάλες του co2 έχουν τα ίδια στάνταρ άσχετα για τι χρήση προορίζονται. Εσύ θα χρειαστείς και ένα μειωτήρα- ρυθμιστή, σαν και αυτούς που σου έδηξα παραπάνω, μια ανεπίστροφη και ένα διαχυτη. Πρόσεξε την ημερομηνία κατασκευής της μπουκάλας. Ανάλογα την παλαιότητα, περνούν ποιο συχνά έλεγχο. Έγινε επεξεργασία 26 Δεκεμβρίου 2013 - bouboulas 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος