KLMT 25 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχάς να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά πριν λίγο καιρό διάβασα ένα άρθρο σχετικά με τα diy λιπάσματα και επειδή με ενδιέφερε άρχισα να το ψάχνω αφού λοιπόν είδα ποια τα χημικά για την κατασκευή λιπάσματος σωρευτικά ότι πολλά από αυτά είναι παρόμοια με αυτΑ που χρησιμοποιούμε στον κήπο.κάνει να χρησιμοποιήσω αυτά τα λιπάσματα και αν.ναι πως?παραθέτουμε και μερικές φοτο Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 25 Δεκεμβρίου 2013 Author #2 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Δυστυχωσ δεν μπορω να ανεβασω τισ φοτο γιαυτο παραθετω τι γραφει πανω το καθε σακουλακι(ολα ειναι σε σκονη) Το πρωτο γραφει Θ.Σιδιρος FeSo4.7 HO Το δευτερο λεει Extra συν8εση NPK 19-6-6,αζωτο 19%,Φωσφοροσ 6%,Καλιο 6%,Αναλυση Αζωτου:6,67% αμμωνιακο,12,39% νιτρικο Και το τροτο ειναι και αυτο θειικος σιδιρος Έγινε επεξεργασία 25 Δεκεμβρίου 2013 - KLMT Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Προσωπικά δεν θα έβαζα τέτοιου είδους λιπάσματα.Επίσης τα diy λιπάσματα θέλουν πολύ προσοχή και πολύ διάβασμα,δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα,θέλει πολύ εμπειρία.Θα πρέπει να ψάξεις να βρεις καθαρές σκόνες χωρίς πρόσθετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 25 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Δηλαδή είναι μεγάλο ρίσκο ε? αν έφτιαχναν διαλύματα με μικρή περιεκτικοτητα?εννοείτε πάντα πως η ποσότητα που θα έμπαινε στο ενυδρείο στην αρχή θα ήταν ελάχιστη και ανάλογα με τις παρατηρήσεις βλέπουμε για μετά Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 H περιεκτικότητα δεν παίζει ρόλο, αν υπάρχει κάποια επιβλαβής ουσία τη ζημιά θα την κάνει. Τι λιπάσματα χρησιμοποιείς συνήθως και ποια η δοσολογία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Πρέπει να βρεις σκόνες και όχι τέτοια λιπάσματα απ ότι ξέρω.Εγώ δεν θα το ρισκάρα πάντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 25 Δεκεμβρίου 2013 Author #7 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Παλιότερα που είχα πιο πολλά φυτά χρησιμοποιουσα το v30 ths dennerle τώρα έχω μόνο μια hygrophilia polysperma στο ενυδρείο και έχω μόνο το diy co2 άλλα σκευτομαι να αρχίσω σιγα σιγα να προσθέτω περισσότερα φυτά και έτσι προέκυψε αυτό με τα diy λιπάσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Αν δεν το εχεις διαβασει ηδη,διαβασε εδω μερικες πληροφοριες γι αυτο που ψαχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 25 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Είχα κάνει κάποιες δοκιμές βασισμένη κυρίως στα βιβλία της σχολής μου και στο θέμα που πόσταρε ο Κώστας παραπάνω. Οι παράμετροι είναι πάρα πολλοί και θέλει καλό διάβασμα. Επίσης μην χρησιμοποιήσεις λίπασμα απο κήπο, περιέχει πολλά πράγματα και δεν μπορείς να ελεγξεις τις δοσολογίες των διαφόρων ουσιών που περιέχει. Ό,τι βάλεις μέσα πρέπει να είναι καθαρή σκόνη από πιστοποιημένο κατάστημα με χημικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLMT 25 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Αυτό ήταν από τα πρώτα άρθρα που είχα διάβασει και με παρακίνησε στο να ασχοληθώ περετερο με το θέμα απλά στην περιοχή μου είναι πολύ δύσκολο να βρω όλα αυτά τα χημικά και έτσι αναρωτιόμουν για τα κοινά λιπάσματα σε σκόνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 25 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Δεν κανουν αυτα που εχεις βρει,οπως σου ειπε η Αννα θα πρεπει να βρεις μαγαζια με χημικα και να παρεις σκονες σε καθαροτητα κοντα στο 100%. Θελει πολυ διαβασμα και στο τι θα κανεις αλλα και στο ποιες θα ειναι οι δοσολογιες που θα πρεπει να ριχνεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 25 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 25 Δεκεμβρίου 2013 Μην ξεχνάμε οτι οτιδήποτε ρίχνουμε στο ενυδρείο μας και δεν απορροφάται παραμένει ως ίζημα με τις όποιες συνέπειες συνεπάγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος