Jump to content

Ενυδρειο Malawi 120Lt

vlaxos80

Recommended Posts

Γενική κατηγορία ενυδρείου

Αφρική Λίμνη Malawi

Γενικές Πληροφορίες
Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ):100x30x40
Συνολικά Λίτρα:120
Sump (λίτρα):

Οργανισμοί
Φυτά:Βαλισνερια-Ανουμπια
Ψάρια:13 Labidochromis Sp. Yellow--7 Pseudotropheus Demasoni
Άλλα είδη:

Διακοσμητικά υλικά
Φόντο:Ματρο χαρτονι
Πέτρες:Βασαλτη
Ξύλα:
Άλλα διακοσμητικά :
Υπόστρωμα:Ψιλοκοκκη αμμος βασαλτικη
Βυθός:

Φωτισμός
Πηγές φωτισμού (πλήθος και τύπος):
Διάρκεια φωτισμού:

Υποστήριξη οργανισμών
Φίλτρανση: Εξωτερικο φιλτρο sunsun hw302
Θέρμανση/ Ψύξη: 150W θερμοστατης
Λίπανση:
Παροχή CO2:
Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις:
Διατροφή:2 φορες την μερα flakes malawi chcilids-chcilids flakes-1 φορα την εβδομαδα spirulina super forte 36%..

Παράμετροι
pH:8,2
Γενική σκληρότητα (GH):15
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):9
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):20
Φωσφορικά (PΟ4):
Μέση Θερμοκρασία (°C):25

Συντήρηση
Αλλαγές νερού:25% ανα 2 εβδομαδες
Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:
Άλλες ρουτίνες συντήρησης:

Φωτογραφίες:

rbve.jpg

4wyn.jpg

Έγινε επεξεργασία - dpap

να προσθεσω οτι απο τα ψαρακια θα μεινουν απο ενα χαρεμακι και απο τα δυο ειδη μολις μεγαλωσουν και μπορεσω να ξεχωρισω το φυλλο τους..

Καλησπέρα. Έχεις πράγματι πολλα ψάρια για τα λίτρα και για το μήκος του ενυδρειου σου. Τα denasoni ειναι ζόρικα ψάρια και γίνονται επιθετικά απέναντι στα αλλα είδη. Εγω να καταλάβεις έχω 1,2*47*60 ενυδρειο (340 λίτρα) και δε με παίρνει να τα βάλω μαζι με τα λαμπιντο. Στη θεση σου αν είχα το ενυδρειο σου θα έβαζα μονο denasoni κι αυτα με το ζόρι. Να καταλάβεις, έχω διαβάσει απο έμπειρους στην Αφρική ότι και μονο αυτα να βάλει κάποιος πρέπει να τα βάλει σε μεγάλο αριθμο για αν μειώνεται και μεταξυ τους η επιθετικότητα.

.....γενικα θα έλεγα ότι οι διαστάσεις σου δε κάνουν τόσο πολυ για τα ψάρια αυτα.

Έγινε επεξεργασία - Safarpn

τα ψαρακια φυσικα και δεν θα μεινουν ολα μεσα στο ενυδρειο...τα περισσοτερα θα φυγουν μολις μπορεσω να αναγνωρισω το φυλλο τους..πιστευω οτι λογο μηκους 1m και οτι εχει 2 στοιβες πετρες και αρκετες κρυψωνες το καθε χαρεμι θα παρει τον χωρο του και δεν θα εχουμε πολλα κυνηγητα..

Ομορφο φαινεται αλλα βρε τεμπελακο αφου το βγαλες να μας το δειξεις καθαρισε λιγο και την αλγη! :P

Περα απ την πλακα νομιζω πως ειναι λιγα τα λιτρα που διαθετεις στα ψαρια σου! Οχι οσον αφορα το πληθος των ψαριων αλλα οσον αφορα το μεγεθος των ψαριων και ειδικα αν θα βαλεις 2 χαρεμια! Για τα λαμπιντο κοιτα εδω!

Επισης να ρωτησω μιας και δεν το αναφερεις, τι φωτισμο εχεις και ποσες ωρες αναβει;

Πολυ ωραιο το στησιμο με τις πετρες

αλλα οπως ειπαν τα παιδια απο πανω

ειναι πολλα τα ψαρια

κατα την γνωμη μου θα ηταν καλητερο να πηγαινες σε Tanganyika μερια

γιατι και απο ενα χαρεμι να αφησεις

γινονται πολυ επιθετικα και ειναι μικρο το ενυδρειο για Malawi

ΥΓ1 Θα συμφωνησω με τον Sturm , καθαρισε λιγο την αλγη απο τα τζαμια :P

ΥΓ2 Ο Safarpn εχει δικιο για τα demasoni , μιας και πρεπει να μπαινουν σε ομαδα 12 και πανω (αποτι εχω διαβασει)

Γεια σου φίλε μου.

Οι άλγες προσωπικά μ αρέσουν πολύ στα αφρικάνικα και γενικά το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο. :)

Δυστυχώς η ψαροσύνθεση σου δεν είναι και η καλύτερη. Όπως είπαν και τα παιδιά έχεις αρκετά ψάρια για το μήκος σου και επίσης τα demasoni δεν μπαίνουν σε χαρέμια αλλά σε ομάδα. Πρόκειται για αρκετά επιθετικά ψάρια και ο λόγος που μπαίνουν πολλά, είναι για να μοιράζεται η επιθετικότητα τους.

Αν θες να ακούσεις την γνώμη μου, το καλύτερο θα ήταν να μείνει ένα χαρέμι και καλύτερα τα labido.

Φυσικά δικό σου είναι το ενυδρείο και εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο. Εμείς απλά σου λέμε την γνώμη μας με βάση την εμπειρία και την βιβλιογραφία. :)
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και να γεμίσεις γέννες!

Καλή συνέχεια

http://www.aquazone.gr/forums/topic/33371-pseudotropheus-demasoni/

http://www.aquazone.gr/forums/topic/39006-labidochromis-caeruleus-gfryer-1956/#entry348352

Εδώ είναι τα προφίλ των 2 ψαριών για να ρίξεις μια ματιά

;)

Μπορει να εχεις ενα μετρο μηκος,αλλα οι αλλες δυο διαστασεις δεν βοηθουν για Malawi.

Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να κοιταξεις απο Tanganyika.

Ριξε μια ματια στο παρακατω link

http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987

:)

ευχαριστω πολυ παιδια για τις αποψεις σας...ελπιζω να μπορεσω να αλλαξω το ενυδρειο σε μεγαλυτερο..μιας και το εχω ηδη στο μυαλο μου και με τρωει συνεχεια αυτο..χαχαχα..την αλγη την καθαριζω συνεχεια..απλα ετυχε τωρα να την αφησω..φυσικα και τα τζαμια δεν θα μεινουν ετσι..

Ναι ξεχασα να το γραψω..απο φωτισμο εχω 2 λαμπες Τ8..μια ροζ και μια ασπρη..στα 30W η καθε μια..10000Κ και 6000Κ..διαρκεια φωτισμου 8 ωρες..

Έγινε επεξεργασία - vlaxos80

Noμιζω εχεις υπερβολικα πολλα κελβιν για ενυδρειο με τοσο λιγα και ευκολα φυτα! Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

ωραια τα ψαρακια σου και θα συμφωνισω μα τους υπολοιπους για τα ψαρακια σου . ειναι πολυ λιγα τα λιτρα για τοσα ψαρακια malawi και ειδικα τα demasoni που ειναι πολυ πιο τσαμπουκαληδικα . για μενα κρατησε μονο ενα χαρεμι labido ή αλλιως πηγενε για ταγκανικα μερια.

Noμιζω εχεις υπερβολικα πολλα κελβιν για ενυδρειο με τοσο λιγα και ευκολα φυτα! Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;

το ενυδρειο το ειχα φυτεμενο πριν με τον ιδιο φωτισμο..βεβαια στηθηκε ολο ξανα απο την αρχη..τωρα τρεχει 2 μηνες περιπου..να σβησω την ροζ λαμπα και να αφησω μονο την ασπρη???

το ενυδρειο το ειχα φυτεμενο πριν με τον ιδιο φωτισμο..βεβαια στηθηκε ολο ξανα απο την αρχη..τωρα τρεχει 2 μηνες περιπου..να σβησω την ροζ λαμπα και να αφησω μονο την ασπρη???

Μπορεις να βαλεις πιο χαμηλες λαμπες!

Βασικά αν δεν έχεις κάποιο σοβαρό θέμα με τις άλγες ή τα ψάρια(κυρίως στρες) και σου αρέσει αυτό που βλέπεις, δεν χρειάζεται να αλλάξεις καμία λάμπα. ;)

Μπορει να εχεις ενα μετρο μηκος,αλλα οι αλλες δυο διαστασεις δεν βοηθουν για Malawi.

Το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις θα ηταν να κοιταξεις απο Tanganyika.

Ριξε μια ματια στο παρακατω link

http://www.aquazone.gr/forums/topic/61115-ieenu-aaioaenaassa-aea-eeessaeaao-oco-essiico-tanganyika/#entry550987

:)

Και εγω ειμαι αυτης της αποψης,σε 120 λιτρα μονο ταγκανικα :thumbsu:

Δεν εχω να προσθέσω κατι τα ειπαν οι ποιο εμπιρει απο πανω Δίας κιχλιδατος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...