mimaras125 23 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδια!είμαι νέος στο χομπι και θα ήθελα από την εμπειρία σας μια γνωμη!έχω 2 τέτρα ασημι με κόκκινη ουρα.Το ένα λοιπον από τα 2 εδω και 2 εβδομάδες κολυμπάει περίεργα,όλο στριφογυρίζει γυρω από το κεφάλι του και γενικώς κάνει σαν τρελό.τα άλλα ψάρια βεβαια δεν τα ενοχλέι αλλά δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω.επιπλέον έχω μέσα και ένα γκουράμι,είχα 2 αλλα το ενα πέθανε πριν 1 μηνα.εκανα μετρησεις και ήταν εντάξει όλα.τελοσπάντων, αυτο που έμεινε ζωντανό είναι συνέχεια μεσα σε μια σπηλιά και δεν βγαίνει καθόλου.θέλει παρεα λέτε? ευχαριστώ εκ των προτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 23 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 Φιλε μου καλως ηρθες! Κανε ενα κοπο και συμπληρωσε την φορμα εμπλουτιζωντας την με φωτογραφιες απ το ενυδρειο σου για να δουμε τι τρεχει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimaras125 23 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Λίγα λόγια για το πρόβλημα που παρατηρείτε.ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:120- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):2 fluval U3 για 150lt το καθένα εσωτερικα με σφουγγαρια και βιολογικα υλικα- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):4μηνες λειτουργιας- Ψάρια (είδη και αριθμός):16 1γλυφτη 2tetra 2neon τα μεγάλα τα πορτοκαλι 2 αγγελοψαρα 1γκουραμι 2 τιγρακια 2κλοουν 2γατοψαρα 2 μικρα αλλα δεν θυμαμαι ονομα - Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ):καθε εβδομαδες αλλαγη 1/3 του νερου ταισμα καθε μέρα φυλλαράκια και καψουλες για τα πατοψαραΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7.5- KH:φυσιολογικα- GH:φυσιολογικα- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):φυσιολογικα- ΝΟ2 (νιτρώδη):φυσιολογικα- ΝΟ3 (νιτρικά):φυσιολογικα- Θερμοκρασία:26ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ: ναι-Strips:-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:τετρα ασημι με κοκκινη ουρα- Ιστορικό Ψαριού:1,5 μηνα το εχω στο ενυδρειο- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ):2 εβδομαδες στριφογυριζει αναποδα γυρω απο το κεφάλι του- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:δεν ειχε αλλη ασθενεια κανενα απο τα ψαριαΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ανέβασα το παρακατω βιντεο στο youtube για να έχετε καλυτερη εικόνα http://www.youtube.com/watch?v=C0nr2h4_klk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 23 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 Οι μετρήσεις σου όταν λες ότι ειναι φυσιολογικές τι εννοείς; Οι τιμές ποιες ειναι; Μετράς με υγρα τεστ; Η ψαροσύνθεσή σου δε θα έλεγα ότι ειναι και η καλύτερη. Έχεις βάλει ψάρια που δε τα βρίσκουν μεταξύ τους αλλα και δε κάνουν για τα λίτρα σου. Τα νέον τα μεγάλα τα πορτοκαλί ποια ειναι; Πρώτη φορα τα ακούω. Δυο εβδομάδες το ψάρι κάνει αυτο που βλέπουμε στο βίντεο ασταμάτητα ή ηρεμεί και καθόλου; Τρωει κανονικά; Βάλε μετρήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 23 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 δεν μας ειπες καθαρα καθε ποτε κανεις αλλαγες. το ψαρι δεξιοστροφα η αριστεροστροφα γυρναει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimaras125 24 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 24 Δεκεμβρίου 2013 δεν μας ειπες καθαρα καθε ποτε κανεις αλλαγες. το ψαρι δεξιοστροφα η αριστεροστροφα γυρναει? Κάθε 2 εβδομάδες κανει γυρω γυρω απο το κεφάλι του σαν κατι να το ενοχλει και να θελει να ξυστει.δες και το βιντεο πιο πανω να καταλαβεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 24 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 24 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Πριν αρχίσει αυτό είχες προσέξει αν είχε κάποιο πρόβλημα στο κολύμπι; έτσι ξαφνικά άρχισε; Βλέπεις το σώμα του να έχει υποστεί καμία παραμόρφωση; Κάνει έτσι όλη την ώρα ή κατά διαστήματα; Έγινε επεξεργασία 24 Δεκεμβρίου 2013 - Astra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 24 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 24 Δεκεμβρίου 2013 Μου φαινεται αλλα δυο ψαρακια κανουν ετσι! Σαν black widow tetra μου φανηκαν! Ισχυει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος