Jump to content

Ο "γλύφτης"

Recommended Posts

Κι εσυ γιατι λες το ψάρι γιατρό; Έχεις δει κανά ψάρι να κολυμπάει με κανά στηθοσκόπιο στο σβέρκο χαχαχαχαχαχαχαχα!!!

Όπως και να 'χει, μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί το λόγο που άνοιξα το θεμα. Δεν υπερασπίζομαι (Θοδωρή) τη χρηση του όρου "γλείφτης". Θα το πω για πολλοστή φορα πως εκείνο που λέω ειναι ότι δε κάνει τόσο κακό στο χόμπι εκείνος που το αποκαλεί έτσι. Εδώ θα διαφωνήσω, πρώτον επειδή καλό δεν κάνει, και δεύτερον επειδή αυτή η ονομασία μπορεί εύκολα να παρανοηθεί από κάποιον που δε γνωρίζει. Αν δε θέλει να το μάθει σωστά ειναι δικαίωμά του και δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα του το καρφώσουμε με το ζόρι στο μυαλό έστω και αν του επισημάνουμε την ορθή ονομασία που ουσιαστικά ναι, πρέπει να τον διορθώσουμε. Αν εκείνος επιμένει να το λέει γλείφτη τι θα κάνουμε, θα τον διαγράψουμε απο το φόρουμ; Προσπαθήστε να καταλάβετε τι θέλω να πω και ας μη πηγαίνει η κουβέντα αλλου για να μη παίζουμε με τις λέξεις όπως λέει και ο φίλος rastafarian.

Kalliroi ναι, ορισμένοι τα αγοράζουν μονο για να τους καθαρίζουν τα τζάμια καλώς ή κακώς. Αν το ψάρι τους ασθενήσει ή κινδυνεύσει η ζωή του για κάποιο λόγο, λες να πουν " ε, ας ψοφησει, έτσι κι αλλιώς για τα τζάμια το είχα". Θέλω να πιστεύω πως όχι, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι να το πουν. Είδες το λινκ που έβαλα παραπάνω από μία ιστοσελίδα στην οποία έλεγε ο τύπος "καθαρίζει ασταμάτητα το ενυδρείο και μόλις επιτελέσει το έργο μην βρίσκοντας άλλη τροφή, πεθαίνει". Όχι δε θα το πουν γιατι απλα αν το πουν για αυτο το ψάρι σίγουρα θα το πουν και για οποιοδήποτε άλλο είδος έχουν μέσα στο ενυδρειο οπότε εκει υπάρχει θεμα γενικότερα. Ωραία τεκμηρίωση! :PΔεν έχει λιγότερη αξία η ζωή του επειδη το λένε "γλείφτη" ή επειδη το πήρε για να καθαρίζει τζάμια. Δηλαδή καταλάβετε τι προσπαθώ να πω σ' αυτο το θεμα. Είτε γλείφτης είτε πλέκο, εκείνος που το έχει το γουστάρει που το έχει μέσα στη γυάλα του αλλιώς δε θα το είχε. Εδώ πάλι θα διαφωνήσω, πολλοί τα βάζουν μόνο και μόνο για να τους "καθαρίζουν" το ενυδρείο.

Τα zebra snails δε τα παίρνουν κάποιοι για τον ίδιο λόγο; Δε βλέπω να γινεται κουβέντα γι' αυτα τα ζωντανά όμως! Κάποιοι βάζουν Helena για να τρωνε τους λαθρεπιβάτες και όχι επειδη τους αρέσουν σα ζωντανα, δε βλέπω να γινεται κουβέντα γι' αυτα όμως. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, στα helena δεν έχει δοθεί κάποιο υποτιμητικό παρατσούκλι που οδηγεί σε παρανοήσεις. Ωστόσο το βρίσκω ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση. Και κάτι τελευταίο, ο χομπίστας που τα λέει γλείφτες, δε κάνει κανένα έγκλημα και πρέπει με σεμνό ύφος και σεβασμό προς το πρόσωπό του, να μάθει την πραγματική του ονομασία και εμείς θα "τον παίζουμε" στην παρέα μας έστω κι αν εκείνος το ξαναπεί γλείφτη!

Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνη! :thumbsu:

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στα υπόλοιπα με βρίσκεις σύμφωνη! :thumbsu:

Αν το "δολοφόνος" δεν ειναι υποτιμητικός χαρακτηρισμός τότε ποιος ειναι;.......και γιατι δε κοιμάσαι τέτοια ώρα; :)

Helena τα αποκαλούμε αυτά καλέ! Έχουμε διακοπές τώρα και δε μας νοιάζει το πρωινό ξύπνημα! :xmas_laugh:

Helena τα αποκαλούμε αυτά καλέ! Έχουμε διακοπές τώρα και δε μας νοιάζει το πρωινό ξύπνημα! :xmas_laugh:

Εδώ κάνεις λάθος. Θα τα διαβάσεις πολυ και σα σαλιγκάρια δολοφόνους για ψαξ' το να δεις ;)

Ασε τώρα τα πολλα λόγια και μπες στο θεμα που έχω ανοίξει για το αφρικάνικο που έστησα να μου πεις και τη δικη σου γνώμη γιατι κάποιοι που νόμιζα φίλους με πλήγωσαν (οκ, ψέμμα το τελευταίο)

Εδώ κάνεις λάθος. Θα τα διαβάσεις πολυ και σα σαλιγκάρια δολοφόνους για ψαξ' το να δεις ;)

Ασε τώρα τα πολλα λόγια και μπες στο θεμα που έχω ανοίξει για το αφρικάνικο που έστησα να μου πεις και τη δικη σου γνώμη γιατι κάποιοι που νόμιζα φίλους με πλήγωσαν (οκ, ψέμμα το τελευταίο)

Μπορεί και να κάνω λάθος, ωστόσο το βρίσκω ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω το "σαλιγκάρια-δολοφόνοι", όμως δεν συμβαίνει στη συχνότητα που συναντάμε την λέξη "γλείφτη". Αυτά πιο συχνά helena τα αποκαλούμε, εγώ τουλάχιστον έτσι έχω συνηθίσει να τα βλέπω εδώ μέσα.

Το να μην παιρνουμε απ τα μουτρα καποιον πρεπει να γινεται οχι μονο για το συγκεκριμενο θεμα αλλα και για πολλα αλλα! Τετοια θεματα υπαρχουν πολλα και τα εχουμε χιλιοσυζητησει! Το συγκεκριμενο θεμα εχει τιτλο Ο " γλυφτης " με αποτελεσμα να μιλαμε γιαυτο! ναι αλλά συνεχίζουμε και το κάνουμε...

Το οτι το λενε στο εξωτερικο ή σε καποιο αλλο σαιτ εμενα προσωπικα δεν μου λεει κατι! Αν καποιος φιλος θελει να το λεει οπως θελει να το λεει μεγεια του με χαρα του! Οχι οτι συμφωνω με αυτο!

Αυτο που πρεπει να κατανοησουμε ειναι η φυση του του ψαριου ( δεν ειναι καθαριστης ενυδρειου ) και που παραπεμπει το ονομα του τους νεους χομπιστες ( πατημα για κερδοσκοπους πετσοπαδες για να πασαρουν ενα ψαρι που θα σου καθαριζει το ενυδρειο )!! δεν διαφονούμε

Ας το λεμε γλειφτη! Ας μην το περιμενουμε ομως να μας κανει και την δουλεια μας και δεν κανει για ολα τα ενυδρεια! :)

Έγινε επεξεργασία - symvoulos

Άχαχαχαχαχαχαχα ένα τέτοιο θέμα με 5 σελίδες που δέν το έχω ανοίξει εγώ και δέν έχω ποστάρει......ΚΟΡΥΦΗ!!!!!!!!!!! :D

Λόγο δουλειάς δέν έχω διαβάσει τα πόστ (θα τα διαβάσω αργότερα) και άν χρειαστεί θα ξανα απαντήσω....

Ας τα πάρουμε από την αρχή....

Catfish Family: Loricariidae

Family Common Name Catfishes Distribution South America Common Names Suckermouth Catfish, Pleco

Hypostomus Plecostomus

Greek, hypo = under + Greek, stoma = mouth. pleco = sucker, stomus = mouth.

Το "γλύφτης" εν μέρει μπορεί να είναι και σωστό, αν και το "suckermouth" είναι κάτι σάν "βεντουζόψαρο".

Δυστυχώς όμως στην ελλάδα τα προυγούμενα χρόνια το γλύφτης χρησιμοποιείθηκε και χρησιμοποιείτε σαν υποτιμιτικό (μόνο στην ελλάδα συμβαίνει) αφού πολλοί αρχάριοι αλλά και καταστηματάρχες έδιναν και αγόραζαν αντίστοιχα τους πλεκόστομους,

σάν ψάρια που θα τους καθαρίζουν το ενυδρείο από άλγες και ΣΚΑΤΑ και διάφορα άλλα.

Κάποια από τα ονόματα που έχουμε ακούσει από χομπίστες αλλά και πετσόπ:

-Γλύφτης,Γλύφτρα

-Δούλος

-Σκατόψαρο

και άλλα πολλά...

Αξίζει για τον οποιοδήποτε έμβιο οργανισμό να τον αποκαλούμε υποτιμητικά?

ΥΓ.εκτός βέβαια και άν είναι δίσκος,κιχλίδα,τετρα, και γενικά οτιδήποτε άλλο που δέν είναι γατόψαρο..... :P

• Like 2

και για να μην χαλαει το θεμα του johnbaggios συνεχιζω εδω,μετα την προτροπη του συνχομπιστα safarpn:1)τοτε να μην αγοραζουμε σκυλους για φυλαξη,αλλα να βρισκουμε την αιτια που χρειαζομαστε φυλαξη(τι αλλο θα ακουσω)...δεν μπορει δηλαδη να συνδιασουμε και τα δυο?????? 2)μπορει να μην τρωνε ολες τις αλγες ,αλλα να τρωνε καποια συγκεκριμενη που εμεις θελουμε.γιατι να φερουμε τα πανω-κατω ,οταν περισευει τοση τροφη για ενα αλγοφαγο???? 3)καποιοι απο τους ονομαζομενους γλυφτες,δεν τρωνε μονο αλγη,αλλα καθαριζουν και τον βυθο μας απο παραπανισια τροφη,αλλα και ακαθαρσιες(οχι σκατα)αλλων ψαριων κ.α κανουν δηλαδη και αυτα μια δουλεια ,που θα την κανανε και στο φυσικο περιβαλον....και ζουν καλα,και μας βοηθαν.ειναι κακο???????και κατι τελευταιο (και παρακαλω να μην ξανααλλαχτουν τα λογια μου).ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΙ ΝΑ ΖΟΥΝ....ειπα οτι σιγουρα καποιος γλυφτης θα σου χρειαστει και στην περιπτωση του αφρικανικου(αν και δεν ξερω και πολλα)ενας synodontis θα ηταν μαλλον ιδανικος.......διορθωστε με για τον συνοδοντι αν κανω λαθος οι εμπειροτεροι.............

και για να μην χαλαει το θεμα του johnbaggios συνεχιζω εδω,μετα την προτροπη του συνχομπιστα safarpn:1)τοτε να μην αγοραζουμε σκυλους για φυλαξη,αλλα να βρισκουμε την αιτια που χρειαζομαστε φυλαξη(τι αλλο θα ακουσω)...δεν μπορει δηλαδη να συνδιασουμε και τα δυο?????? 2)μπορει να μην τρωνε ολες τις αλγες ,αλλα να τρωνε καποια συγκεκριμενη που εμεις θελουμε.γιατι να φερουμε τα πανω-κατω ,οταν περισευει τοση τροφη για ενα αλγοφαγο???? 3)καποιοι απο τους ονομαζομενους γλυφτες,δεν τρωνε μονο αλγη,αλλα καθαριζουν και τον βυθο μας απο παραπανισια τροφη,αλλα και ακαθαρσιες(οχι σκατα)αλλων ψαριων κ.α κανουν δηλαδη και αυτα μια δουλεια ,που θα την κανανε και στο φυσικο περιβαλον....και ζουν καλα,και μας βοηθαν.ειναι κακο???????και κατι τελευταιο (και παρακαλω να μην ξανααλλαχτουν τα λογια μου).ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΩΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΥΛΙ ΝΑ ΖΟΥΝ....ειπα οτι σιγουρα καποιος γλυφτης θα σου χρειαστει και στην περιπτωση του αφρικανικου(αν και δεν ξερω και πολλα)ενας synodontis θα ηταν μαλλον ιδανικος.......διορθωστε με για τον συνοδοντι αν κανω λαθος οι εμπειροτεροι.............

Φιλε linglong δεν ειναι ολα τα σκυλια φυλακες! Καποια ειναι κυνηγοι, καποια ποιμενικοι, καποια οδηγοι τυφλων και καποια σαλονιων! Δηλαδη αν βαλεις ενα τσιουαουα εξω στην αυλη να φυλαει το σπιτι το πιθανοτερο ειναι να στο φαει κανα γερακι ( και δεν κανω πλακα σε αυτο )! Αν βαλεις ενα ροτβαιλερ να σου φερει το θηραμα το πιο πιθανο ειναι να μην παει ποτε και αν βαλεις ενα χασκι να φυλαξει προβατα το πιο πιθανο ειναι να τα σκοτωσει!

Περα απ παραπανω τα σκυλια τα εξημερωσε ο ανθρωπος οταν ηταν σε προτωγονη μορφη για να τον βοηθησει να ανταπεξελθει στις δυσκολιες που αντιμετωπιζε!

Τωρα οσον αφορα τις αλγες, θα πρεπει να καταλαβετε οτι τα ψαρια αυτα τρωνε αλγες σαν τροφη, οχι σαν χομπι ουτε εργασια!

Το οτι εχουμε αλγες σημαινει οτι κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο μας ( σχετικο ειναι αυτο γιατι στην φυση ο βυθος και τα φυτα δεν ειναι γυαλι ) οποτε ειναι δικια μας δουλεια να το φερουμε στα ισια και οχι των ψαριων, με τα εργαλεια που υπαρχουν.

Ειναι σαν σε βαζουν να φας το φαι ολης της οικογενεια για να πλυνεις τα πιατα! Επισης τα ψαρια αυτα, αρκετα του ειδους γινονται και μεγαλα και δεν χωρανε στα ενυδρεια που τα βαζουμε!

Αλγοφαγα ψαρια ειναι και μερικες αφρικανες αλλα και μερικα γκουραμι! Γιατι δεν παιρνετε και τετοια ψαρια για να σας καθαριζουν τα ενυδρεια;
Και τελος ξαναρωταω, για ποιο λογο καποιοι φιλοι εδω μεσα στηριζετε και υποστηριζετε αυτη τη λαθος νοοτροπια με τοση θερμη; Και για ποιο λογο θελετε να συνεχιζετε αυτο το λαθος;
  • Like 1

αν λοιπον καποιος βοσκος μου πει"αγορασα εναν φυλακα για τα προβατα" εγω αμεσως θα τον διορθοσω λεγοντας του"δεν πειρες φυλακα,πηρες σκυλι και με την συγκεκριμενη ονομασια τσομπανοσκυλο(χμμμ μαλλον και αυτο δεν ειναι σωστο γιατι δεν υπαρχουν τσομποανοσκυλα)ενα αγγλικο ποιμενικο(τι σημαινει ποιμενικο)Η ενα λυκοσκυλο......?????και επεισης θα του αναπτειξω μια ολοκληρη θεωρια ,οτι τα σκυλια δεν ειναι γενημενα για αυτον τον λογο(να φυλανε προβατα)και θα πρεπει να προσεχει το σκυλι του αναλογος και να το ταιζει αναλογος.θα επιμενω να διορθωνω τους παντες,μεχρι να μαθουν ολοι ,οτι τα σκυλια εχουν συγκεκριμενες ονομασιες και δεν τα λεμε οπως μας κατεβει(ακου φυλακα)!!!!!!!και αν χρειαζεται φυλαξη για τα προβατα του να ψαξει να βρει την αιτια,οχι να ριχνει τα προβληματα κατω απο το χαλακι!!!!!!!θα επειμενω μεχρι να πεισω εστω και εναν ,ειναι σκοπος ζωης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!επεισης για να τελειωσω ,στην γυναικα μου,η οποια με λεει γουρουνι(για λογους που μαλλον ολοι φανταζεστε!!!!!!!!!!),θα της πω οτι ειμαι ανθρωπος,ωστε μην μπερδευτει και δεν με προσεχει αναλογως!!!!!!!χρειαζομαι συγκεκριμενη τροφη :bbq: αλλα και ποτο :mp3: ,συγκεκριμενο αερα και ελευθεριες θα της πω(δεν ειμαι γουρουνι)....και μετα ρε συ φιλος rastafarian ,θα βαλω εσενα να εξηγησεις τα υπολοιπα :sword::CarolSingers::zoro:και αν την πεισεις ,εεεε τοτε θα ακολουθησω την θεοτρελη δικια σου ιδεα ,να μην λεω τον γλυφτη,γλυφτη!!!!!!!!

αν λοιπον καποιος βοσκος μου πει"αγορασα εναν φυλακα για τα προβατα" εγω αμεσως θα τον διορθοσω λεγοντας του"δεν πειρες φυλακα,πηρες σκυλι και με την συγκεκριμενη ονομασια τσομπανοσκυλο(χμμμ μαλλον και αυτο δεν ειναι σωστο γιατι δεν υπαρχουν τσομποανοσκυλα)ενα αγγλικο ποιμενικο(τι σημαινει ποιμενικο)Η ενα λυκοσκυλο......?????και επεισης θα του αναπτειξω μια ολοκληρη θεωρια ,οτι τα σκυλια δεν ειναι γενημενα για αυτον τον λογο(να φυλανε προβατα)και θα πρεπει να προσεχει το σκυλι του αναλογος και να το ταιζει αναλογος.θα επιμενω να διορθωνω τους παντες,μεχρι να μαθουν ολοι ,οτι τα σκυλια εχουν συγκεκριμενες ονομασιες και δεν τα λεμε οπως μας κατεβει(ακου φυλακα)!!!!!!!και αν χρειαζεται φυλαξη για τα προβατα του να ψαξει να βρει την αιτια,οχι να ριχνει τα προβληματα κατω απο το χαλακι!!!!!!!θα επειμενω μεχρι να πεισω εστω και εναν ,ειναι σκοπος ζωης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!επεισης για να τελειωσω ,στην γυναικα μου,η οποια με λεει γουρουνι(για λογους που μαλλον ολοι φανταζεστε!!!!!!!!!!),θα της πω οτι ειμαι ανθρωπος,ωστε μην μπερδευτει και δεν με προσεχει αναλογως!!!!!!!χρειαζομαι συγκεκριμενη τροφη :bbq: αλλα και ποτο :mp3: ,συγκεκριμενο αερα και ελευθεριες θα της πω(δεν ειμαι γουρουνι)....και μετα ρε συ φιλος rastafarian ,θα βαλω εσενα να εξηγησεις τα υπολοιπα :sword::CarolSingers::zoro:και αν την πεισεις ,εεεε τοτε θα ακολουθησω την θεοτρελη δικια σου ιδεα ,να μην λεω τον γλυφτη,γλυφτη!!!!!!!!

.....φίλος.....εδώ με ψάρωσες λίγο γιατί το κόμμα (,) είναι στην από κάτω σειρά και δε το πήρα χαμπάρι. :xmas_laugh: :xmas_laugh: :xmas_laugh:

Φιλε linglong δεν ειναι ολα τα σκυλια φυλακες! Καποια ειναι κυνηγοι, καποια ποιμενικοι, καποια οδηγοι τυφλων και καποια σαλονιων! Δηλαδη αν βαλεις ενα τσιουαουα εξω στην αυλη να φυλαει το σπιτι το πιθανοτερο ειναι να στο φαει κανα γερακι ( και δεν κανω πλακα σε αυτο )! Αν βαλεις ενα ροτβαιλερ να σου φερει το θηραμα το πιο πιθανο ειναι να μην παει ποτε και αν βαλεις ενα χασκι να φυλαξει προβατα το πιο πιθανο ειναι να τα σκοτωσει!

Περα απ παραπανω τα σκυλια τα εξημερωσε ο ανθρωπος οταν ηταν σε προτωγονη μορφη για να τον βοηθησει να ανταπεξελθει στις δυσκολιες που αντιμετωπιζε!

Τωρα οσον αφορα τις αλγες, θα πρεπει να καταλαβετε οτι τα ψαρια αυτα τρωνε αλγες σαν τροφη, οχι σαν χομπι ουτε εργασια!

Το οτι εχουμε αλγες σημαινει οτι κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο μας ( σχετικο ειναι αυτο γιατι στην φυση ο βυθος και τα φυτα δεν ειναι γυαλι ) οποτε ειναι δικια μας δουλεια να το φερουμε στα ισια και οχι των ψαριων, με τα εργαλεια που υπαρχουν.

Ειναι σαν σε βαζουν να φας το φαι ολης της οικογενεια για να πλυνεις τα πιατα! Επισης τα ψαρια αυτα, αρκετα του ειδους γινονται και μεγαλα και δεν χωρανε στα ενυδρεια που τα βαζουμε!

Αλγοφαγα ψαρια ειναι και μερικες αφρικανες αλλα και μερικα γκουραμι! Γιατι δεν παιρνετε και τετοια ψαρια για να σας καθαριζουν τα ενυδρεια;
Και τελος ξαναρωταω, για ποιο λογο καποιοι φιλοι εδω μεσα στηριζετε και υποστηριζετε αυτη τη λαθος νοοτροπια με τοση θερμη; Και για ποιο λογο θελετε να συνεχιζετε αυτο το λαθος;

το οτι ο ανθρωπος εξημερωσε τα σκυλια ,σημαινει οτι μπορει να συμβιωνουν ......σχεδων κανουμε το ιδιο με τα ψαρια στη γυαλα.....συμβιωνουμε......τωρα πραγματι εχουμε βρει τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα του καθε ζωου,ωστε χωρις να το καταπιεζουμε ,να μας βοηθαει σε καποιες δουλειες(τις αναφερεις παραπανω)Ετσι λοιπον υπαρχουν σκυλια φυλακες(πολλα ειδη που δεν χρειαζεται τις περισσοτερες φορες ουτε καν να αναφερθουμε στο ονομα),σκυλια κυνηγοι κ.α.Την επιστιμονικη ονομασια τους καλο ειναι να τα ξερουμε ωστε να τα χρησιμοποιησουμε σε καποιες περιπτωσεις,αλλα δεν χρειαζεται να χρησημοποιουμε την επιστιμονικη ονομασια ολων των ζωων στη καθημερινοτιτα......

και κατι ακομα που δεν εχω καταλαβει.....ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΚΥΛΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????ρε θα με τρελανεται ολοι????????????σας πειραζει μετα που λεμε το pleco - γλυφτη.......?????σας παρνει τη χαρη το ψαρακι και ζηλευεται?!!!!!!!!!!!!

οταν πας να παρεις μερεντα απο το super(λαθος παντοπωλειο) ,ζητας πραλινα φουντουκιου?????και αν το κανεις ο παντοπωλης δεν σε κοιταει στραβα?????????αν ζητησεις μερεντα σε διορθωνει για να πουλησει και να κονομησει??????

Εγώ από τη μεριά μου , θα σε παρακαλέσω να ρίξεις λίγο τους τόνους φίλε linglong. ;)

Καλές γιορτές να έχουμε με υγεία. :)

• Like 1

.....φίλος.....εδώ με ψάρωσες λίγο γιατί το κόμμα (,) είναι στην από κάτω σειρά και δε το πήρα χαμπάρι. :xmas_laugh: :xmas_laugh: :xmas_laugh:

χεχεχχεχεχ και εσυ με ψαρωσες ,που ψαρωσες!!!!!!!αλλα αν ηταν να "τελειωσω" θα προτιμουσα να τελειωσω αλου............

Φιλε linglong δεν καταλαβα και πολλα απ τα ατυχη παραδειγματα που εδωσες παραπανω με τα σκυλια και με τις μερεντες και αν σκοπος ζωης ειναι να λες τα ψαρια αυτα γλυφτες μεγεια σου με χαρα σου!

Τελοσπαντων μια ειναι η ουσια: Τα ψαρια pleko δεν προκειται να σου κανουν το ενυδρειο γυαλι οπως ( ελπιζω οχι ) νομιζεις! Αυτο θα το κανεις εσυ! Επισης τα ψαρακια δεν μπαινουν οπου θελουμε, δηλαδη σε αφρικανικο, σε ζωοτοκα κτλ ζουνε στην Αμερικη και αυτο δεν αλλαζει! Δεν μπαινουν σε μικρα ενυδρεια γιατι μεγαλωνουν αρκετα ( οχι ολα αλλα τα περισσοτερα )!

Μπορεις να τα λες οπως θες αλλα δεν μπορεις να τα κανεις οτι θελεις! Οταν αγοραζεις τετοια ψαρια τα αγοραζεις επειδη σου αρεσουν οπως ο Husky και ξερεις τι συνθηκες θελουν και οχι για να σου καθαρισουν το ενδρειο!

Έγινε επεξεργασία - Sturm
  • Like 1

Καταρχην φιλε linglong σταματα να γραφεις με κεφαλαια γραμματα!Επισης να ριξεις και λιγο τους τονους σου!

Εδω μιλαμε για ψαρια,τα παραδειγματα με τους σκυλους ειναι το λιγοτερο ατυχη,αν θες μπορεις να παρεις και μια τιγρη για φυλακα,θα το εκανες ομως?Δεν νομιζω γιατι μαλλον θα σε ετρωγε!

Τα αλγοφαγα ψαρια δεν ειναι απαραιτητα και ουτε πρεπει να υπαρχουν σε ολα τα ενυδρεια και ουτε τα περνουμε για να μας τρωνε τις αλγες οπως πολυ λαθος πιστευετε!Τα αγοραζουμε γιατι μας αρεσουν σαν ψαρια οπως και πολλα αλλα.Το παραδειγμα του σινοδοντι ηταν παλι ατυχες γιατι δεν τρωει αλγη.Οπως σου ειπα και στο προηγουμενο θεμα,αν δεν ειμαστε για κατι σιγουροι απλα δεν απανταμε γιατι μπορει να παρουμε στο λαιμο μας καποιον αλλον ακουγοντας την δικη μας λαθος προταση.

Παμε στην αλγη τωρα,το να παρεις ενα ψαρι για την αλγη ειναι λαθος,ναι μεν μπορει να σε βοηθησει λιγο αλλα το προβλημα θα υπαρχει για παντα και θα γινετε και χειροτερο μαλιστα.Θα πρεπει να βρεις την αιτια και να τη διορθωσεις,μονο αυτη ειναι η λυση,τωρα αυτα τα παραδειγματα για τσοπανους κτλ ειναι τελειως ακυρα δυστοιχος,Αν εσυ θες να πας στην προσορινη,ευκολη λυση αγοραζοντας ψαρι για να σου τρωει την αλγη ειναι μαγκια σου,δεν σημαινει οτι ειναι σωστο ομως ουτε θα πρεπει να την προτεινεις στους αλλους λεγοντας οτι θα του χρειαστει αλγοφαγο,βαζοντας το σε λαθος συνθικες!

• Like 2

Tσακώνεστε για τον γλύφτη ο οποίος είναι pleco και δεν προορίζεται - υπάρχει μόνο για τις άλγες . Παραμονή Χριστουγέννων είναι , δεν χαλαρώνετε λιγάκι ; :xmas_smile:

δεν το πιστευω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Η δεν εχετε διαβασει,Η δεν θελεται να καταλαβεται,Η ειστε ντουβαρια(χεχεχεχεχ)....επεισης ρε rastafarian εβαλα μεγαλα γραμματα γιατι αλαζεις αυτα που λεω με τα γραφομενα σου.......το κανεις και στο τελευταιο post και στο τονιζω με κοκκινο!!!!!!!

Καταρχην φιλε linglong σταματα να γραφεις με κεφαλαια γραμματα!Επισης να ριξεις και λιγο τους τονους σου!

Εδω μιλαμε για ψαρια,τα παραδειγματα με τους σκυλους ειναι το λιγοτερο ατυχη(επειδη δεν εδωσες αναλωγη προσοχη και επειμενεις μονο στο δικοσου),αν θες μπορεις να παρεις και μια τιγρη(δεν συνηθηζουμε να ονομαζουμε τις τιγρης φυλακες,και αυτο γιατι δεν κανουν για αυτη την δουλεια!!) για φυλακα,θα το εκανες ομως?Δεν νομιζω γιατι μαλλον θα σε ετρωγε!(πραγματι)

Τα αλγοφαγα ψαρια δεν ειναι απαραιτητα και ουτε πρεπει να υπαρχουν σε ολα τα ενυδρεια και ουτε τα περνουμε για να μας τρωνε τις αλγες οπως πολυ λαθος πιστευετε!Τα αγοραζουμε γιατι μας αρεσουν σαν ψαρια οπως και πολλα αλλα.(μας αρεσουν ναι,αλλα αν μας βοηθανε κιολας δεν το βρισκω κακο----π.χ μου αρεσουν τα σκυλια,αν παρω ομως ενα θα κοιταξω να ειναι και φυλακας ...ειναι κακο???)Το παραδειγμα του σινοδοντι ηταν παλι ατυχες γιατι δεν τρωει αλγη.Οπως σου ειπα και στο προηγουμενο θεμα,αν δεν ειμαστε για κατι σιγουροι απλα δεν απανταμε γιατι μπορει να παρουμε στο λαιμο μας καποιον αλλον ακουγοντας την δικη μας λαθος προταση.

Παμε στην αλγη τωρα,το να παρεις ενα ψαρι για την αλγη ειναι λαθος,ναι μεν μπορει να σε βοηθησει λιγο αλλα το προβλημα θα υπαρχει για παντα και θα γινετε και χειροτερο μαλιστα.Θα πρεπει να βρεις την αιτια και να τη διορθωσεις,μονο αυτη ειναι η λυση,τωρα αυτα τα παραδειγματα για τσοπανους κτλ ειναι τελειως ακυρα δυστοιχος,Αν εσυ θες να πας στην προσορινη,ευκολη λυση αγοραζοντας ψαρι για να σου τρωει την αλγη ειναι μαγκια σου,δεν σημαινει οτι ειναι σωστο ομως ουτε θα πρεπει να την προτεινεις στους αλλους λεγοντας οτι θα του χρειαστει αλγοφαγο,βαζοντας το σε λαθος συνθικες!

επεισης sturm

Φιλε linglong δεν καταλαβα και πολλα απ τα ατυχη παραδειγματα που εδωσες παραπανω με τα σκυλια και με τις μερεντες και αν σκοπος ζωης ειναι να λες τα ψαρια αυτα γλυφτες μεγεια σου με χαρα σου!

Τελοσπαντων μια ειναι η ουσια: Τα ψαρια pleko δεν προκειται να σου κανουν το ενυδρειο γυαλι οπως ( ελπιζω οχι ) νομιζεις(δεν ειπα ποτε κατι τετοιο,απορω γιατι δεν το προσεξες????)! Αυτο θα το κανεις εσυ!(απαγορευεται η βοηθεια απο καποιο ομορφο ζωακι???και γιατι???? Επισης τα ψαρακια δεν μπαινουν οπου θελουμε, δηλαδη σε αφρικανικο, σε ζωοτοκα κτλ ζουνε στην Αμερικη και αυτο δεν αλλαζει! Δεν μπαινουν σε μικρα ενυδρεια γιατι μεγαλωνουν αρκετα ( οχι ολα αλλα τα περισσοτερα )!(και αυτο το ειπα ,και απορω και παλι γιατι δεν το προσεξες!!!!)

Μπορεις να τα λες οπως θες αλλα δεν μπορεις να τα κανεις οτι θελεις(αυτο λεω τοση ωρα,επιτελουσ μαλλον συμφωνουμε!!!!!!,δεν μπορω να τα κανω οτι θελω,ουτε να τα καταπιεζω ουτε να τα σκοτωνω,ουτε να εχω τρελες απαιτησεις απο αυτα!!!!!μπορω ομως να τα λεω οπως μου αρεσει εφοσον ολοι καταλαβαινουν και ολοι τα λενε ετσι,και να ζηταω την βοηθεια τους οποτε γουσταρω!!!!)! Οταν αγοραζεις τετοια ψαρια τα αγοραζεις επειδη σου αρεσουν οπως ο Husky και ξερεις τι συνθηκες θελουν και οχι για να σου καθαρισουν το ενδρειο!(πραγματι λοιπον θα διαλεξω τον γλυφτη που μου αρεσει και θα κανει για τις συνθηκες του ενυδρειου μου,και υστερα αν χρειαστει θα του ανατεθουν και καποιες δουλειες)

μαλλον δεν διαφωνουμε σε τιποτα εκτος απο το ονομα του γλυφτη.......τωρα αν εσεις θελεται να τον λετε επιστιμονικα ,και εγω με το παρατσουκλι του,δεν νομιζω οτι ειναι τραγικο....ολοι καταλαβαινουμε

Ρε φιλε,τι θα γινει τελικα,θα προσεξεις πως μιλας η οχι?Τι θα πει ντουβαρια δηλαδη και ποιος εισαι εσυ που θα μας κρινεις?

Εγω αλλαζω τα γραφομενα σου?Τι αλλαξα δηλαδη?Οτι ειπες πως στο αλλο θεμα οτι ειναι χρησιμο για το ενυδρειο του?Ειδες τι ψαρια εχει μεσα?Και αν ειδες,πως προτεινεις ενα ψαρι που θελει αλλες συνθικες νερου?Αν δεν σου αρεσει κατι μην γραφεις αλλα αν ξαναδω να προτεινετε οτι ναναι δεν προκειτε να το αφησω και να εισαι σιγουρος γι αυτο!

• Like 3

ντουβαρι θα πει στουρνος,δεν ακουω κανεναν ,και ειμαι πεισματαρης σαν γαιδαρος(χαριτολογω)!!!!!εγω τουλαχιστον το ντουβαρι το ειπα χαμογελοντας και αστειολογοντας ,θελοντας να δειξω ,οτι καταλαβαινει καποιος τι θελεις να του πεις και με αλλες λεξεις!!!!!!!!επεισης να πω οτι σε ολα τα γραφομενα μου ,ειπα οτι παρολο οτι καποια ψαρακια εχουν παρατσουκλι οπως γλυφτης,και αυτο το παρατσουκλι τονιζει καποιες ιδιαιτερα χαρακτηριστικα που εχει οπως σε ολα τα ζωα,πρεπει να το σεβομαστε και να του παρεχουμε ολες τις δυνατες καλυτερες συνθηκες χωρις να το καταπιεζουμε(σε ολα σχεδων τα post με κεφαλαια γραμματα)και εσυ επειμενεις να μου απαντας,οτι επειδη ονομαζω ενα ψαρι γλυφτη τον βαζω συγχρωνως σε λαθος συνθηκες νερου(δεν το ειπα πουθενα),αυτο λεγεται συνηθως αλλα λογια να αγαπιομαστε και εδω πανω εκρινα οτι αλαζεις τα λογια μου.............παντως μιας και μαλλον δεν αλαζεις γνωμη με τιποτα,(αφου δεν ακους ουτε καν τι σου λεω),και μιας και εισαι συντονιστης και ανθρωπος μεσα στα πραγματα,θα κανω οτι ολοι οι υπολοιποι οχι μονο στο φορουμ αλλα και σε ολη την ελλαδα(και μετα παραπονιουνται οτι φταιν οι αλλοι).πολυ ομορφος εισται σημερα κυριε συντονιστα,πεταει ο γαιδαρος,και τον γλυφτη τον λεμε μονο pleco!!!!!!

Κοίτα....στα ενυδρειακά κι εγω είμαι 'ντβάρ!

να σου πω την αληθεια και γω ντουβαρ ειμι,αλλα ως να ξερου να λεου τον γλυφτη-γλυφτη και το μουλαρ-μουλαρ το ξερου και του καταλαβαινου....δεν χρειαζεται να πω το μουλαρ Equus asinus γιατι δεν θα με καταλαβει κανενας.............

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...