Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Με αφορμή κάτι που διαβάζω συχνά θα ήθελα να γίνει μια κουβέντα γύρω από το θεμα του ψαριού "πλέκο" ...... "γλύφτη", "καθαριστή" κτλ. Μεταφέρω την άποψή μου όπως την εξέφρασα στο θεμα ενός φίλου απο το οποίο πήρα το έναυσμα : Πολλές φορές βλέπω εναν χομπίστα να μας παρουσιάζει το ενυδρειο του το οποίο με κόπο, θυσίες, ξοδεύοντας πολλά χρήματα και πολυ χρόνο έχει φτιάξει και ενω περιμένει τα θετικά σχόλιά μας ή τις διορθώσεις μας γι' αυτο που βλέπουμε (και όχι αρνητικά σχόλια....δε του λέμε "τι βλακεία έχει φτιάξει" αλλά του λέμε ποια ειναι τα λάθη του), ξεκινάμε και του λέμε "το ψάρι σου δεν λέγεται γλύφτης αλλα πλέκο", ή "έχεις δει ψάρι να καθαρίζει τζάμια στον Αμαζόνιο;" και αλλα τέτοια και έτσι τον αρπάζουμε απο τα μούτρα χωρίς να υπάρχει ενδεχομένως τόσο σημαντικός λόγος (κι εγω έχω διορθώσει ενα φίλο στο παρελθόν βέβαια). Παλιότερα κι εγώ οταν στο φυτεμενο μου είχα ενα Gyrinocheilus Aymonieri και το αποκάλεσα κανά δυο φορές "γλύφτη", το ψάρι δε παρεξηγήθηκε, για την ακρίβεια δε νομίζω να κατάλαβε καν τι είπα. Θέλω να πω, μήπως ορισμένες φορές είμαστε υπερβολικοί με το θεμα αυτό; Εντάξει, έχει άλλη ονομασία και πολλές φορές δύσκολη και δύσκολα τη θυμάται κάποιος αλλα ας σκεφτούμε ότι και πολλούς απο εμάς, μας έχουν κολλήσει και μας αποκαλούν με παρατσουκλια σε σημείο που, ειδικά στα χωριά, δεν υπάρχει ο Γιάννης, ο Κώστας ή ο Βασίλης αλλα ο "Γκαζάκιας" (επειδη τρέχει πολυ με το αυτοκίνητο), ο "Τσατίλας" (επειδή νευριαζει εύκολα) ή ο "George the Greek" (επειδη ειναι καλός παίχτης στα χαρτιά), ο "Μεταλάς" επειδη ακουει Heavy metal ο "Μαλλιάς" επειδη έχει μακρύ μαλλί κοκ. Έτσι και ο "γλύφτης" επειδή οταν πιάνει το ενυδρειο μας αλγη, εκείνος θα φάει μια ποσότητα και θα καθαρίσει κάπως το ενυδρειο και καλώς ή κακώς έτσι έχει μείνει να λέγεται απο παλιά ενα τέτοιου είδους ψάρι (λάθος; Ίσως ναι). Σίγουρα δε το κάνει για να καθαρίσει και ούτε το βάζουμε να εργαστεί για μας αλλα το κάνει για να τραφεί, το αποτέλεσμα για μας ειναι ενα πιο καθαρο ενυδρειο όμως, έστω και σε πολυ μικρή έκταση. Τα βάζουμε πολλές φορές με εναν χομπίστα και του τη λέμε, λες και το ψάρι παρεξηγειται και στεναχωριέται που το αποκαλεί με το παρατσούκλι του. Το προαναφερθέν ψάρι εν τω μεταξύ, ενω το είχα, ποτε δε θυμόμουν την ονομασία του, ακόμη και τώρα που γράφω αυτο το ποστ, copy paste το έκανα απο το θεμα του φίλου. Ο κάθε ένας γνωρίζει ότι η ονομασία του ψαριου δεν ειναι αυτή και πιστεύω το κάνει επειδη έτσι έχει καθιερωθεί λόγω του αποτελέσματος που επιφέρει απο αυτη του τη συνήθεια (καλώς ή κακώς) ή το λέει έτσι χάρη συντομίας. Βλέπω όμως φίλοι μου ότι ενω δε στεναχωριέται το ψάρι που θα το αποκαλεσουμε "γλύφτη", στεναχωρούμε τον χομπίστα που ενω μας παρουσιάζει ενα ενυδρειο άριστο, όμορφο, άσχημο, με λάθος φυτά, με λάθος φωτισμό, με λάθος διακόσμηση, με λάθος ψάρια, ενα τεράστιο ενυδρειο που πολλοι θα ζηλεύαμε κτλ......εμείς δε τα βλέπουμε ολα αυτά αλλά μένουμε στον "γλύφτη". Μπορούμε να του επισημάνουμε την ορθή ονομασία του την οποία ενδεχομένως να μη γνωρίζει κι όλας αλλα διαβάζω κάτι σχόλια ειρωνικά, επιθετικά που δε νομίζω να υπάρχει λόγος να πρέπει να γραφτούν γιατί στεναχωρούν ανθρώπους και όχι ψάρια. Δεν αναφέρομαι στο θεμα του φίλου απο το οποίο πήρα την αφορμή, αναφέρομαι σε τόσα αλλα που έχω διαβάσει. Φιλικά Πάνος ....... ή "Μάο" 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton 22 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Ίσως η παρεξήγηση να έγκειται στον όρο "γλύφτης" που είναι μειωτικός, όπως ο όρος "σπασίκλας" ή ο όρος "καρφί", και παραπέμπει σε απωθημένα από τα μαθητικά χρόνια. Προτείνω να καθιερωθεί το παρατσούκλι "τζαμοκαθαριστής" ή "σκούπας". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Δεν έχεις καταλάβει το νόημα του θέματος. Δε λέω ότι πρέπει να δεχθούμε ενα παρατσούκλι ή να βγάλουμε ενα καινούριο για το είδος του ψαριου για το οποίο μιλάμε. Απλα δε νομίζω ότι αξίζει να "τη λέμε" σε εναν χομπίστα ο οποίος χρησιμοποιήσε την ονομασία αυτη. Για το ψάρι δεν ειναι προσβλητικό αλλα αυτα που ακούει ο χομπίστας μερικές φορές, ειναι. .....θα εκτιμούσα ιδιαίτερα δε να μη με ειρωνευεσαι. Αν δε σου αρέσει το θεμα που άνοιξα, μη γράφεις σε αυτο. Αυτή η απάντησή σου δε βοηθάει. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 22 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 O κάθε ένας Παναγιώτη έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης - γραφής - αντιμετώπισης - ιδεολογίας καθώς και διαφορετικό χαρακτήρα . Υπάρχουν όμως και κάποιες συνήθειες οι οποίες δεν αλλάζουν ή δύσκολα θα αλλάξουν . Έχει διαφορά όμως η στάση αντιμετώπισης η οποία είναι μονίμου φύσεως με μια αντιμετώπιση η οποία έγινε πάνω σε εκνευρισμό . Μέχρι πρότινος και εγώ γλύφτη το ήξερα , γλύφτη το άκουγα από πολλούς εκτός φόρουμ . Εδώ έμαθα ότι λέγεται πλέκο . Έχεις δίκιο σε αυτό που λές , καλά τα λές , αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι . Δεν μπορείς και κανείς δεν μπορεί να περάσει σε κάποιον άλλο μια διαφορετική στάση από αυτή που έχει μάθει να έχει όλα αυτά τα χρόνια . Γνωρίζοντας λοιπόν αυτό , δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ ή να το επισημάνω . Άλλωστε λίγο πολύ όλοι εδώ , αλλά καλύτερα ας μιλήσω για μένα , έχω καταλάβει ο κάθε ένας από εσάς όπως και εσείς εμένα νομίζω , τι άνθρωπος είναι . Ο Husky μάλιστα το αναφέρει - τονίζει στην υπογραφή του ότι λέγεται πλέκο . Δίνω ένα 10 τοις εκατό του συνόλου που φέρεται με τον ανωτέρω τρόπο που ανάφερες . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriton 22 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Δεν έχεις καταλάβει το νόημα του θέματος. Δε λέω ότι πρέπει να δεχθούμε ενα παρατσούκλι ή να βγάλουμε ενα καινούριο για το είδος του ψαριου για το οποίο μιλάμε. Απλα δε νομίζω ότι αξίζει να "τη λέμε" σε εναν χομπίστα ο οποίος χρησιμοποιήσε την ονομασία αυτη. Για το ψάρι δεν ειναι προσβλητικό αλλα αυτα που ακούει ο χομπίστας μερικές φορές, ειναι. .....θα εκτιμούσα ιδιαίτερα δε να μη με ειρωνευεσαι. Αν δε σου αρέσει το θεμα που άνοιξα, μη γράφεις σε αυτο. Αυτή η απάντησή σου δε βοηθάει. Μάλλον με παρεξήγησες...Κατάλαβα πολύ καλά. επιπλέον δεν ειρωνέυτηκα. Μην αρπάζεσαι. Απλά αστειεύτηκα. Λυπάμαι πολύ για την παρεξήγηση και ζητώ συγγνώμη. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - Kriton Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησεως του ψαριου Υπαρχει θεμα παραπληροφορησης Καθε ψαρι ζει σε συγκεκριμενο βιοτοπο με τις αναλογες συνθηκες νερου 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Παναγιωτη,θα σου απαντησω και εγω φιλε,μιας και εγω το εγραψα αυτο στο θεμα της παρουσιασης και το γραφω επισης οπου το δω,οπως και θα συνεχισω να το κανω. Το ψαρι εχει ονομα και καθε ψαρι εχει ονομα και καποια στιγη θα πρεπει να μαθουμε τα ονοματα τους.Ψαρι γλυφτης δεν υπαρχει,ειναι ενα ονομα που το εχουν βγαλει τα πετσοπ και εχει κυριαρχισει και λενε ετσι ολα τα αλγοφαγα ψαρια,πλεκο,σαε,οτοκυκλους κ.α.Δηλαδη οταν εχεις εσυ ενα τετοιο ψαρι εχεις γλυφτη.Οχι ειναι λαθος και θα πρεπει να σταματησει να συμβαινει αυτο επιτελους.Αλλοι λενε τα γκαπυ γυφτισες,αλλοι λενε καποιες Αφρικανες σαμουραι,δηλαδη οτι ναναι.Και αντε ψαξε βρες εσυ μετα τι ψαρι εχει ο αλλος! Οσον αφορα τους ΄γλυφτες΄ειδα σχολιο στην παρουσιαση του τυπου ε σιγα και στη φυση αυτο κανει ετσι και αλλιως...λαθος!Στην φυση δεν κανει το ιδιο ακριβως,στην φυση ειναι ενα ψαρι οπως τα αλλα απλα τρωει αλγες.Αυτο δεν σημαινει οτι τον παιρνουμε για να τρωει αλγες οπως λενε τα πετσοπ,ενυδρειο χωρις γλυφτη λεει δεν γινετε!Και ομως γινετε,εχουμε τα ωραια τα χερακια μας για να καθαριζουμε και δεν χρειαζομαστε κανενα ψαρι!Γι αυτο μετα βλεπουμε πλεκο σε πολυ μικρα ενυδρεια να δυναπαθουν εκει μεσα! Οσο για παρουσιασεις,οταν κανεις μια παρουσιαση θα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τα καλα αλλα και τα αρνητικα.Αν ειναι να λεμε μονο μπραβο,ωραιο ενυδρειο και να κανουμε τεμεναδες δεν εχει ουσια! Τα αρνητικα μετρανε,αυτα επισημενεις και γινεσε καλυτερος!Και δεν θα πρεπει να σε παιρνει απο κατω,τα λαθη ειναι για να μαθαινεις,οχι για να στραβωνεις οταν σου τα επισημενουν οι αλλοι! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Σύμφωνοι. Η ονομασία γλύφτης προέκυψε απο κάποιους οταν το χόμπι δεν ήταν διαδεδομένο και οι χομπίστες δεν ήταν τόσο πληροφορημενοι οσο σήμερα. Υπάρχουν τόσα σοβαρά θέματα για να μας διορθώσετε οταν σας γράφουμε για τα προβλήματα του ενυδρειου μας ή οταν σας παρουσιάζουμε τα ενυδρεια μας απο το να κολλάτε στη συγκεκριμένη ονομασία και να καταναλώνουμε δυο σελίδες για το ότι το είπαμε γλύφτη και όχι όπως πραγματικά λέγεται. Ναι, διορθώστε τον χομπίστα αλλα μη γινόμαστε υπερβολικοί λες κι εμείς δεν τον είπαμε ποτε γλύφτη ή το ξέραμε απο το σχολείο ή σπουδάσαμε ιχθυολογία. Δηλαδή ας χαλαρώσουμε λίγο κι ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα. Οταν επισημάνουμε σοβαρά λάθη που έχει κάνει ένας χομπίστας με κίνδυνο να χάνει τα ψάρια του ενα ενα ή να αρρωσταίνουν αυτά, εκείνος θα μας ακούσει (τις περισσότερες φορές) και αν ακολουθήσει κατα γράμμα αυτα που θα του πει ο πιο έμπειρος, θα γλιτώσει την κατάσταση. Πιστέψτε με όμως, το ψάρι του θα συνεχίσει να ειναι "γλύφτης" και όχι κάποια επιστημονική ονομασία που του είπατε σε κάποιο ποστ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 22 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Κώστα βλέπω ότι πάς by the book , συμφωνώ με αυτό και είμαι σίγουρος ότι το σύνολο του φόρουμ δεν έχει πλέκο σε μικρά ενυδρεία . Προσωπικά ποτέ δεν είχα και ούτε πρόκειται να βάλω . Συμφωνώ και με τις παρατηρήσεις αλλά υπάρχει η παρατήρηση με καλό τρόπο και η παρατήρηση με άσχημο . Μήπως λοιπόν οι παρατηρήσεις θα έπρεπε να είναι ήπιες και με πιο ωραίο τρόπο ; Δεν μιλώ για σένα προσωπικά , γενικά μιλώ αλλά απαντώ σε σένα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Παναγιωτη,θα σου απαντησω και εγω φιλε,μιας και εγω το εγραψα αυτο στο θεμα της παρουσιασης και το γραφω επισης οπου το δω,οπως και θα συνεχισω να το κανω. Το ψαρι εχει ονομα και καθε ψαρι εχει ονομα και καποια στιγη θα πρεπει να μαθουμε τα ονοματα τους.Ψαρι γλυφτης δεν υπαρχει,ειναι ενα ονομα που το εχουν βγαλει τα πετσοπ και εχει κυριαρχισει και λενε ετσι ολα τα αλγοφαγα ψαρια,πλεκο,σαε,οτοκυκλους κ.α.Δηλαδη οταν εχεις εσυ ενα τετοιο ψαρι εχεις γλυφτη.Οχι ειναι λαθος και θα πρεπει να σταματησει να συμβαινει αυτο επιτελους.Αλλοι λενε τα γκαπυ γυφτισες,αλλοι λενε καποιες Αφρικανες σαμουραι,δηλαδη οτι ναναι.Και αντε ψαξε βρες εσυ μετα τι ψαρι εχει ο αλλος! Οσον αφορα τους ΄γλυφτες΄ειδα σχολιο στην παρουσιαση του τυπου ε σιγα και στη φυση αυτο κανει ετσι και αλλιως...λαθος!Στην φυση δεν κανει το ιδιο ακριβως,στην φυση ειναι ενα ψαρι οπως τα αλλα απλα τρωει αλγες.Αυτο δεν σημαινει οτι τον παιρνουμε για να τρωει αλγες οπως λενε τα πετσοπ,ενυδρειο χωρις γλυφτη λεει δεν γινετε!Και ομως γινετε,εχουμε τα ωραια τα χερακια μας για να καθαριζουμε και δεν χρειαζομαστε κανενα ψαρι!Γι αυτο μετα βλεπουμε πλεκο σε πολυ μικρα ενυδρεια να δυναπαθουν εκει μεσα! Οσο για παρουσιασεις,οταν κανεις μια παρουσιαση θα πρεπει να εισαι ετοιμος να δεχτεις και τα καλα αλλα και τα αρνητικα.Αν ειναι να λεμε μονο μπραβο,ωραιο ενυδρειο και να κανουμε τεμεναδες δεν εχει ουσια! Τα αρνητικα μετρανε,αυτα επισημενεις και γινεσε καλυτερος!Και δεν θα πρεπει να σε παιρνει απο κατω,τα λαθη ειναι για να μαθαινεις,οχι για να στραβωνεις οταν σου τα επισημενουν οι αλλοι! Φιλαράκι μου δεν το είπα για σένα, απλα με αφορμή αυτο που έγραψες το είπα. Ήθελα καιρο να το γράψω. Άλλωστε βλέπω ότι οταν ένας διαχειριστής διορθώνει την ονομασία ειναι σεμνός και κατηγορηματικός σ' αυτο που γράφει. Το θεμα ειναι με άλλους αρχάριους σαν εμένα που λες και γεννήθηκαν επιστήμονες, διορθώνουν με ειρωνία και ύφος μη βλέποντας τι θέλει να μας πει στο θεμα του ο χομπίστας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Παιδια,εδω στο φορουμ και σε καθε φορουμ πιστευω,θελουμε να περναμε σωστα πραγματα στον χομπιστα και η ονομασια γλυφτης δεν ειναι σωστη και γι αυτον τον λογο την επισημενουμε.Συμφωνω οτι δεν ξερουν ολοι την πραγματικη σου ονομασια και την ξερουν σαν γλυφτη,γιατι λοιπον εγω η ο καθε εγω να μη του πει την σωστη ονομασια?Δεν την ειπα ποτε σε κανενα απλα επισημανα οτι γλυφτης δεν υπαρχει. Δεν θελω να αλλαξω τον κοσμο,αλλα αν καταφερω να αλλαξω το γλυφτη σε 2 ατομα θα ειμαι ευχαριστημνος,γιατι μετα αυτοι οι 2 θα αλλαξουν αλλους 2 και παει λεγοντας! Αν καποιος εχει ενα θεμα ασθενειας και γραψει γλυφτης,εσεις τι θα καταλαβαιτε δηλαδη?Για ποιο ψαρι μιλαμε? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Παναγιωτη,δεν παρεξηγουμε φιλε.Την αλλη φορα παλι το ειπα σε καποιον και μου ειπε οτι το γραφει και το προφιλ του ψαριου εδω και τρελαθικα,δεν το ειχα προσεξει.Αμεσως ετρεξα και το ειπα στον συντονιστη που ειναι εκει υπευθηνος και τον αλλαξε.Το οτι ειμαι συντονιστης δεν μου λεει κατι,απο τοτε που ειμουν μελος το ιδιο ελεγα και δεν θα σταματησω να το κανω.Δεν ειπα οτι οποιος μπαινει εδω ειναι υποχρεωμενος να το ξερει αλλα οταν καποιος του λεει οτι το ψαρι αυτο δεν λεγετε ετσι και οτι ειναι λαθος,δεν χρειαζεται να στραβωνει,ο αλλος του το λεει για να το μαθει,ειναι μια διορθωση οπως ολες οι αλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Κώστα, αυτο λέω. Ας διορθώσουμε αλλα ας αφήσουμε το ύφος χιλίων καρδιναλίων (όχι των ψαριών) που ορισμένοι χρησιμοποιούν, για να δείξουν ότι ειναι και γω δε ξέρω τι. Φίλε ξέρεις ότι το ψάρι που είχα τόσο καιρο ακόμα δε μπορω να θυμηθώ ποιο ήταν; Ακομα γκουγκλάρω για να το θυμηθω. Φυσικά και οσο πιο πολλα και σωστά μάθουμε τόσο το χόμπι θα παει πιο μπροστά. Αν δεν είχαμε κι εσάς εδω μέσα γυάλες των 5 λίτρων θα είχαμε ακόμα. Εδω πας σε μαγαζί και του λες "έχεις κανά πλεκόστομο να μου δώσεις;" και σου λέει ο άλλος "να σου δώσω καλύτερα κανά γλύφτη που έχω μπόλικους;" ......και επαναλαμβάνω, το θεμα δεν ανοίχτηκε γιατι θεώρησα ότι εσυ έκανες κάποιο λάθος, αφορμή ήταν απλα. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Γι αυτο σου λεω φιλε,οτι οταν εγω θα καταφερω να το αλλαξω αυτο σε 2 ατομα θα ειμαι ευχαριστημενος.Σιγα σιγα αυτο θα σταματησει και θα ξερουμε για ποιο ψαρι μιλαμε επιτελους. Τα λαθη μας κανουν καλυτερους,οχι τα μπραβο.Στην παρουσιαση του φιλου,ειδα 10 μπραβο αλλα κανεις δεν ειπε οτι το ενυδρειο θελει πιο πολυ πετρα,οτι καποια ψαρια που εχει μεσα θελουν αλλες συνθικες απο τις Αφρικανες.Αν ηξερα και απο Αφρικη,ισως να εβρισκα και λαθη στις Αφρικανες (αν εχει).Δηλαδη αν εγω επισημανω τα λαθη του θα ειμαι ο κακος και ολοι οι αλλοι που ειπαν μπραβο ειναι οι καλοι?Δηλαδη αν θελει καποιος να επισημανει τα λαθη του αλλου θα πρεπει να φοβαται μη τυχων ο αλλος παρεξηγηθει?Σορρυ αλλα αυτο δεν ειναι σωστο... Και δεν μιλαω μονο για μενα,αλλα γενικα.Και απαντησα εγω στο θεμα αυτο,γιατι εγω κανω τις περισσοτερες διορθωσεις στο θεμα γλυφτη.Ξερω οτι ηταν η αφορμη αλλα δεν γινοταν να μη γραψω. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 22 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω με όλα όσα γράφτηκαν παραπάνω αλλά θα έλεγα ότι είναι και σωστό να λέγεται και να επισημένεται σε κάποιον που αποκαλεί το ψάρι του γλύφτη πια είναι η κανονική του ονομασία γιατί σχεδόν όλοι ξέρουμε το πόσα είδη pleco υπάρχουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #16 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Μάλλον με παρεξήγησες...Κατάλαβα πολύ καλά. επιπλέον δεν ειρωνέυτηκα. Μην αρπάζεσαι. Απλά αστειεύτηκα. Λυπάμαι πολύ για την παρεξήγηση και ζητώ συγγνώμη. Ίσως να κατάλαβα λάθος. Ζητώ κι από την πλευρά μου συγνώμη γι΄αυτό, καμία παρεξήγηση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #17 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Βλέπω παρουσίαση ενυδρείου με ψαροσύνθεση που δε θα έκανε ούτε ο υιός μου (μόνο θαλλασινά ψάρια δεν είχε μέσα) και ένας χομπίστας έγραψε "Ρε φίλε, πλέκο λέγεται, τίποτα δεν έμαθες τόσο καιρό εδώ μέσα;"...ούτε λόγος για την ψαροσύνθεση που έβγαζε μάτια. Δηλαδή τον άλλο αυτό τον πείραξε; κι αν μόνο αυτό ήταν που τον πείραξε, δεν είχε τρόπο να το πει; κανα δυο τέτοια έχουν μείνει στη μνήμη μου και κρατήθηκα τότε να μην αρχίσω κι εγώ από κάτω τα γαλλικά μου. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - Safarpn Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Ενταξει ρε Παναγιωτη,δεν ειπαμε και ετσι.Αλλα μερικες φορες οπως και να το γραψει καποιος αν ο αλλος θελει να το παρει στραβα,θα το παρει και εχουμε δει πολλες περιπτωσεις.Σιγουρα ολοι θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στο πως γραφουμε γιατι ο γραπτος λογος παρεξηγητε πολυ ευκολα αλλα ολοι θα πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι και στην κριτικη και να ακουμε τι εχει να πει ο αλλος και γιατι μας το λεει.Δηλαδη αν εγω κανω αυριο μεθαυριο μια παρουσιαση και εχω κατι λαθος,εσυ θα φοβηθεις να μου το πεις επειδη εγω ειμαι συντονιστης?Μπορει εγω να εχω κανει κατι και εσυ να εχει μια καλυτερη ιδεα στο πως να το κανω,γιατι να μη μου το πεις?Ολα τα λαθη πρεπει να τα επισημενουμε οποιος και να ειναι ο αλλος,θεος δεν ειναι κανεις,ουτε τα ξερουμε ολα.Ολοι πρεπει να δεχομαστε την κριτικη και ειδικα στις παρουσιασεις μας,ετσι μονο γινομαστε καλυτεροι,τα μπραβο μας αφηνουν στασιμους.Δεν λεω να γραφουμε μονο τα αρνητικα,αλλα δεν θα πρεπει να φοβομαστε να τα γραψουμε ομως. Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - rastafarian Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #19 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Ενταξει ρε Παναγιωτη,δεν ειπαμε και ετσι.Αλλα μερικες φορες οπως και να το γραψει καποιος αν ο αλλος θελει να το παρει στραβα,θα το παρει και εχουμε δει πολλες περιπτωσεις.Σιγουρα ολοι θα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι στο πως γραφουμε γιατι ο γραπτος λογος παρεξηγητε πολυ ευκολα αλλα ολοι θα πρεπει να ειμαστε ανοιχτοι και στην κριτικη και να ακουμε τι εχει να πει ο αλλος και γιατι μας το λεει.Δηλαδη αν εγω κανω αυριο μεθαυριο μια παρουσιαση και εχω κατι λαθος,εσυ θα φοβηθεις να μου το πεις επειδη εγω ειμαι συντονιστης?Μπορει εγω να εχω κανει κατι και εσυ να εχει μια καλυτερη ιδεα στο πως να το κανω,γιατι να μη μου το πεις?Ολα τα λαθη πρεπει να τα επισημενουμε οποιος και να ειναι ο αλλος,θεος δεν ειναι κανεις,ουτε τα ξερουμε ολα.Ολοι πρεπει να δεχομαστε την κριτικη και ειδικα στις παρουσιασεις μας,ετσι μονο γινομαστε καλυτεροι,τα μπραβο μας αφηνουν στασιμους.Δεν λεω να γραφουμε μονο τα αρνητικα,αλλα δεν θα πρεπει να φοβομαστε να τα γραψουμε ομως. .....οχι, δε θα σου πω τίποτα γιατί σίγουρα θα με φέρεις τούμπα και στο τέλος θα σου πω και συγνώμη; :lolu: :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 22 Δεκεμβρίου 2013 #20 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 αχαχαχχαχααχχαχαχαχα γιατι να σε φερω τουμπα ρε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2013 #21 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Ας δούμε το θέμα και από την "τοπικιστική του" πλευρά... Εδώ στη βόρεια Ελλάδα κάποιο είδος θαλασσινού ψαριού το ονόμασαν "παοκτσή" για ευνόητους λόγους, αλλά αμφιβάλω αν το ζητήσεις στην Αθηνά με αυτό το όνομα θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται !!! Από την άλλη πάλι ο "γλύφτης" είναι γνωστός έτσι και και εκτός Ελλάδας? Η δικιά μου άποψη πάντως είναι να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, άλλωστε όλα έχουν και την "λαϊκή" τους ονομασία εκτός από την επιστημονική που στραμπουλίζει γλώσσες..... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Ας δούμε το θέμα και από την "τοπικιστική του" πλευρά... Εδώ στη βόρεια Ελλάδα κάποιο είδος θαλασσινού ψαριού το ονόμασαν "παοκτσή" για ευνόητους λόγους, αλλά αμφιβάλω αν το ζητήσεις στην Αθηνά με αυτό το όνομα θα καταλάβουν περί τίνος πρόκειται !!! Από την άλλη πάλι ο "γλύφτης" είναι γνωστός έτσι και και εκτός Ελλάδας? Η δικιά μου άποψη πάντως είναι να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, άλλωστε όλα έχουν και την "λαϊκή" τους ονομασία εκτός από την επιστημονική που στραμπουλίζει γλώσσες..... Αίολε, δε λέω να μη μαθαίνουμε τα ψάρια με την πραγματική τους ονομασία, λέω να διορθώνουμε με τρόπο τον χομπίστα που το λέει έτσι και πολύ περισσότερο να μη μένουμε σ' αυτό λες και ήταν ΤΟ τραγικό λάθος με τις τρομακτικές συνέπειες στο χόμπι. Αναφέρομαι σε συγκεκριμένα ποστ (που διάβασα πριν καιρό) που σχεδόν προσέβαλλαν τον χομπίστα που τόλμησε να κάνει αυτό το λάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2013 #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Κατάλαβα το σκεπτικό σου.... απλά το προσεγγίζω και από άλλη οπτική γωνία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Δεκεμβρίου 2013 #24 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Εδω δεν ειναι απλα πιστευω οτι εχουμε απλα προσδωσει ενα προσωνυμιο σε καποιο ζωντανο απλα,αλλα ταυτοχρονα του εχουμε προσδωσει και τον αναλογο ρολο,αλλαζοντας φυσικα αυτον που εχει απο τη φυση του. Ουτε τζαμοκαθαριστης ειναι,ουτε σκατοφαγος 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Safarpn 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #25 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Εδω δεν ειναι απλα πιστευω οτι εχουμε απλα προσδωσει ενα προσωνυμιο σε καποιο ζωντανο απλα,αλλα ταυτοχρονα του εχουμε προσδωσει και τον αναλογο ρολο,αλλαζοντας φυσικα αυτον που εχει απο τη φυση του. Ουτε τζαμοκαθαριστης ειναι,ουτε σκατοφαγος Φυσικά, αν σκεφτείς οτι υπάρχει και αυτός που μπαίνει στο μαγαζί και ζητάει ζωντανό για να του καθαρίζει τα τζάμια. Αυτό βέβαι πάλι δε σημαίνει οτι επειδή το παίρνει γι' αυτό το λόγο δε θα το ταίζει, θα το φροντίζει ή δε θα το περιποιηθεί με την καταλληλη φαρμακευτική αγωγή όταν αυτό αρρωστήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts