Jump to content

Νερο Απο Τη Θαλασσα Vs Αλατι

Recommended Posts

Εγω αν κατοικουσα κοντα σε καθαρη θαλασσα θα εκανα ενα μεσογειακο

Χαρηηη ξανασκεψου το........

μιας και ο καθενας καταθετει την προσωπικη του αποψη

απο την δικη του εμπειρια,με βαση την δικη μου σε προτρεπω

να κανεις αλλαγες απο τη θαλασσα.

εγω και στο προηγουμενο αλλα και σε αυτο αλλαζω νερο μονο απο θαλασσα.(2+χρονια).

ειδικα στο προηγουμενο ενυδρειο,στην κυριολεξια χωρις την παραμικρη

προσθηκη <<μαγικων ζουμιων>>(μονο τα βασικα ca.mg,kh) και στηριζομενος

στις μεγαλες αλλαγες θαλασσινου νερου ειδα τα sps μου να γινοντε δεντρα.

για του λογου το αληθες...

2003db.jpg
099zom.jpg

• Like 1

Χαρη μου ξερεις πως μιλαω και απευθυνομαι ο Ηλιας εκανε μια υπεροχη συζητηση σαν να εισαι διπλα του και να πινετε καφε χωρις ουτε μια περιπτωση να ηθελε να σε πικαρει τουλαχιστον ετσι το καταλαβα ,ο Κωστας Τ σου ανεφερε ενα σωστο διπλο παραδειγμα περι συμπεριφορας ενυδρειου και διαφορων τυπων αλατιων και επακολουθα επισεις σαν να πινατε καφε ακομα εσυ παρουσιασες το θεμα της επαρχιας κοστους και οχι μονο σωστα απολυτα σαν να πινατε καφε.Δεν βλεπω καμια προθεση πικαρισματος και ειρωνιας απεναντιας βλεπω ενα σοβαρο διαλογο μεταξη 3 χομπιστων με κοινο σκοπο να μην γινουν ποτε 2 αλλα να γινουν 4.Τωρα θα σου πω ξανα την γνωμη μου σαν τη θαλασσα τιποτα ειδικα εαν εισαι κοντα και μπορεις και οικονομια θα εχεις και χρονο θα κερδισεις και χρημα (γνωμη μου).

νικο ουτε εγω το ειπα κακοπροαιρετα αλλα μια και κανουριος στο φορουμ ισως μερικοι να νομιζουν οτι ξεκινησα τωρα και δε ξερω τιποτα εχω κανει πολλες θυσιες για αυτο το χομπι και εχω δοσει πολυ χρημα και πηστεψτεμε δε μου περισευουν εργατης ειμαι και διατηρω μεχρι στηγμης πολυ σπανια ψαρακια και γενικα στο γλυκο μπορεις να με πεις και καλο χομπιστα τωρα στη θαλασσα ενταξει 1 δημοτικου αλλα με λιγο διαβασμα θα στρωσο

Εγω αν κατοικουσα κοντα σε καθαρη θαλασσα θα εκανα ενα μεσογειακο

Χαρηηη ξανασκεψου το........

ταχυδρομε με τιποτα μετα θα κοψω και το ψαρεμα και δε θελω !!!!!!

νικο ουτε εγω το ειπα κακοπροαιρετα αλλα μια και κανουριος στο φορουμ ισως μερικοι να νομιζουν οτι ξεκινησα τωρα και δε ξερω τιποτα εχω κανει πολλες θυσιες για αυτο το χομπι και εχω δοσει πολυ χρημα και πηστεψτεμε δε μου περισευουν εργατης ειμαι και διατηρω μεχρι στηγμης πολυ σπανια ψαρακια και γενικα στο γλυκο μπορεις να με πεις και καλο χομπιστα τωρα στη θαλασσα ενταξει 1 δημοτικου αλλα με λιγο διαβασμα θα στρωσο

Χαρη πιστεψεμε δεν ειναι κακο καποιος να ειναι αρχαριος κακο ειναι καποιος να νομιζει οτι ειναι παλιος και εμπειρος χωρις εργα ,γιατι στο χομπι κρινεσε απο το αποτελεσμα και μονο συμπεριλαμβανοντας στην κριση καποιου ενα πραγμα οτι το καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.Οτι θες μου λες,περιμενουμε φωτο.

παλληκαρι μου δεν εχει σχεση αν εισαι παλιος ή νεος, εγω απο αλατια ειμαι ασχετος απλα θελω να εχω τον πισινο μου καλυμενο οσο γινεται, θελω να σου κανω μια ερωτηση για να καταλαβεις το σκεπτικο μου σε σχεση με το νερο απο τη θαλασσα, ας πουμε (δεν το ευχομαι για κανεναν αυτο) οτι καποια στιγμη το ενυδρειο σου τουμπαρει εχει γινει αρκετες φορες στα θαλασσινα αυτο αποτι διαβαζω εδω και εσυ βαζεις θαλασσινο νερο, πες μου σε παρακαλω πως θα αισθανεσε μετα και τις τυψεις που θα εχεις, αυτο μπορει να γινει για πολλους λογους ακομα και με τυποποιημενο αλατι απο προβληματικη παρτιδα, μαζι σου σε αυτο αλλα εκει εχεις την συνειδηση σου ησυχη, στην αλλη περιπτωση θα την εχεις?

Παιδιά το θέμα της ηθικής στο χόμπυ μας είναι πολύ μεγάλη ιστορία και "βρομάει" από όπου και να το πιάσει κανείς....

Παιδιά το θέμα της ηθικής στο χόμπυ μας είναι πολύ μεγάλη ιστορία και "βρομάει" από όπου και να το πιάσει κανείς....

παρεξηγησες αιολε, δεν λεω για ηθικη γενικα αλλα ως προς τον εαυτο μας και μονο, "εκανα οτι μπορουσα και περναγε απο το χερι μου αλλα μου εκατσε η στραβη" αυτο εννοω

Εγώ διαβάζω εδω αλλά και σε ξένα φορά για ενυδρεια που τουμπαρουν από διάφορες αιτίες και όχι από θαλασσινό νερό... αλλά τις περισσότερες φοβιες τις διαβάζω για τη θάλασσα...βλέποντας το προηγούμενο ενυδρειο του Κώστα ,αποφάσισαν να αύξησω τα λίτρα των αλλαγών μου από θάλασσα: -)

παλληκαρι μου δεν εχει σχεση αν εισαι παλιος ή νεος, εγω απο αλατια ειμαι ασχετος απλα θελω να εχω τον πισινο μου καλυμενο οσο γινεται, θελω να σου κανω μια ερωτηση για να καταλαβεις το σκεπτικο μου σε σχεση με το νερο απο τη θαλασσα, ας πουμε (δεν το ευχομαι για κανεναν αυτο) οτι καποια στιγμη το ενυδρειο σου τουμπαρει εχει γινει αρκετες φορες στα θαλασσινα αυτο αποτι διαβαζω εδω και εσυ βαζεις θαλασσινο νερο, πες μου σε παρακαλω πως θα αισθανεσε μετα και τις τυψεις που θα εχεις, αυτο μπορει να γινει για πολλους λογους ακομα και με τυποποιημενο αλατι απο προβληματικη παρτιδα, μαζι σου σε αυτο αλλα εκει εχεις την συνειδηση σου ησυχη, στην αλλη περιπτωση θα την εχεις?

θα σου απαντισω κανεις μας δεν ειναι θεος οκ και αμα τουμπαρει ενα ενυδρειο δε πιστευω οτι παιζει τοσο μεγαλο ρολο το νερο ολο και κατι αλλο καναμε σα χομπιστες που φυσικα δε το λεμε και φυσικα το ριχνουμε καπου αλλου ιδικα οταν το γραψουμε σε φορουμ

παλια που ειχα δισκους κατεβαζα το ph ειχα φτασει τιμη 3,8 στο ενυδρειο αυτο δεν ηταν ρισκο ? δε το κανα ις γνωσην μου ? και ομως δουλευε και τα ψαρια ηταν αστερια αν γινοταν μια σταρβη και ερχονταν ολα τουμπα τι θα ελεγα ? ξερεις τι μου ειπαν καποιοι οτι τα ψαρια μου ηταν με ημερομηνια λυξεις σε νεκρο νερο και αυτοι ταιζανε τους δισκους τους καθε τοσο φαρμακα

http://www.youtube.com/watch?v=dUGxjJoOkiA

πως τους βλεπεις ???? ποτε λυγουν?

αν τουμπαρει λιπων το ενυδρειο που θα βαζω καθαρη θαλασσα αραιομενη με α/ο τοτε θα πω οτι εγω φταιω

αν τουμπαρει ενω βαζω αλατι παλι εγω θα φταιω γιατι διαλεξα το α-β-γ αλατι η γιατι δεν εβαλα απο θαλασσα

και σιγουρα θα φταιω ακομα περισοτερο αν δινω και 100 ευρο το μηνα σε αλατια κλπ

σε ολες τις περιπτωσεις το μονο σιγουρο ειναι οτι θα φταιω εγω

η θαλλασσα δοκιμαζετε λεει μια παρημια δεν εχω να χασω κατι αν δω οτι κατι παει να στραβοσει θα χω και 10 κιλα αλατι και θα το αλλαξω το παραμυθι

Χαρη ξεκινησες η ακομα?

ειμαι ετοιμος νικο το ενυδρειο εμεινε ο βραχος στρωνετε προς το παρων σε ενα 90 λιτρο :thumbsu:

νικο σιγα σιγα εχουμε κριση :cigar:

αυτο ξαναπεστο 8 στους 10 χομπιστες προσπαθουν να κρατησουν το ενυδρειο με νυχια και με δοντια.

Έγινε επεξεργασία - niknik

οταν κανουμε μια αναφορα παντα εχουμε σαν δεδομενο την πλειοψηφια και οχι την μειοψηφια ή καποιους μεμονομενους.

δυστυχως αυτοι που πασχιζουν να κρατησουν τα ενυδρεια τους

ειναι η πλειοψηφια και οχι μεμονομενες περιπτωσεις εναντι αυτων

που τα κρατουν χαλαρα.

δυστυχως αυτοι που πασχιζουν να κρατησουν τα ενυδρεια τους

ειναι η πλειοψηφια και οχι μεμονομενες περιπτωσεις εναντι αυτων

που τα κρατουν χαλαρα.

+1

παιδια εχω το 700 ρι και τρεχει το γλυκο και φτιαχνω και το ριφ και σε λιγο θα φαμε ξυλο χαχα τη να κανουμε χομπι ειναι αυτο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...