harris samos 21 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 ανοιγω αυτο το θεμα μια και με προβληματηζει νερο απο τη θαλασσα η αλατι σε ρεεφ ? τα υπερ και τα κατα και γιατι τα φωτα σας παιδια Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 21 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Χαρη τα πραγματα εδω ειναι απλα σαν τη θαλασσα τιποτα το μονο σοβαρο θεμα εινα να μην παρεις κανα παρασιτο η μικροβιο και το βαλεις μεσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 21 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Παρακάτω θα βρεις διάφορα θέματα που αφορούν την απορία σου, και πιστεύω να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. http://www.aquazone.gr/forums/topic/77378-aeeaayo-iaaniy-adhu-eueaooa-aadhedhothoaaeo?hl=%2B%E1%EB%EB%E1%E3%DD%F2+%2B%ED%E5%F1%EF%FD+%2B%E1%F0%FC+%2B%E8%DC%EB%E1%F3%F3%E1 http://www.aquazone.gr/forums/topic/44936-iaanu-eaeuooco/?hl=+%E1%EB%EB%E1%E3%DD%F2%20+%ED%E5%F1%EF%FD%20+%E1%F0%FC%20+%E8%DC%EB%E1%F3%F3%E1 http://www.aquazone.gr/forums/topic/37943-aeeaaaao-iaaniy-adhi-eueaooa/?hl=%2B%E1%EB%EB%E1%E3%DD%F2+%2B%ED%E5%F1%EF%FD+%2B%E1%F0%FC+%2B%E8%DC%EB%E1%F3%F3%E1 http://www.aquazone.gr/forums/topic/1742-aeeaaaao-adhi-eaeaooa/?hl=%2B%E1%EB%EB%E1%E3%DD%F2+%2B%ED%E5%F1%EF%FD+%2B%E1%F0%FC+%2B%E8%DC%EB%E1%F3%F3%E1#entry10067 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 21 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Θαλασσα και παλι θαλασσα.αν προσεχεις απο που περνεις νερο δεν εχεις κανενα προβλημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #5 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστω πολυ δεν ειναι οτι βαριεμε να ψαχνω αλλα λιγο με δισκολευει το φορουμ σα καινουριος που ειμαι ακομα δε μπορω να βρω πως να παρακολουθω ενα θεμα που δεν ειναι δικο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 αν βαζω θαλασσα γλιτωνο και διαφορα ματζουνια η μπα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 21 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 αλλο η μεσογειως αλλη η καραιβικη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 22 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Θαλασσα και αραιωνεις με καθαρο νερακι, μαντζουνια δεν χρειαζεται Χαρη ρεφρακτομετρο πηρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 22 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 αν βαζω θαλασσα γλιτωνο και διαφορα ματζουνια η μπα ? Το αν θα χρειαστείς βελτιωτικά εξαρτάται κατά πόσο συχνά θα κάνεις αλλαγές και κατά πόσο οι οργανισμοί που θα φιλοξενήσεις απορροφούν ή έχουν απαιτήσεις από ορισμένα στοιχεία. Τα καλά επώνυμα αλάτια είναι είναι αποτέλεσμα από έρευνες χρόνων για τις ισορροπημένες συνθήκες ενός τροπικού κλειστού συστήματος υφάλου. Το θαλασσινό νερό από την άλλη είναι φυσικό από μόνο του (με διαφορές απ αυτές των τροπικών περιοχών), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι ζωντανό, με ότι συνεπάγεται σε αυτό. Έχει φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν, που είναι ότι καλύτερο, αλλά από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να κουβαλήσει και κάτι που δεν το θέλουμε, δηλαδή κάποιο παρασιτογονο οργανισμό η μικρόβιο. Οικονομικά αν το δεις, συμφέρει για μεγάλες αλλαγές τόσο για οικονομία σε αλάτι όσο και σε νερό Α/Ο, αλλά έχει τα ρίσκα του. Όπως θα διαπιστώσεις το καθένα έχει τα δικά του συν και πλην και τους δικούς του οπαδούς. Η τελική απόφαση είναι δικιά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 22 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 τελικα αξιζει το ρισκο να βαζεις νερο απο θαλασσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 22 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Το αν θα χρειαστείς βελτιωτικά εξαρτάται κατά πόσο συχνά θα κάνεις αλλαγές και κατά πόσο οι οργανισμοί που θα φιλοξενήσεις απορροφούν ή έχουν απαιτήσεις από ορισμένα στοιχεία. Τα καλά επώνυμα αλάτια είναι είναι αποτέλεσμα από έρευνες χρόνων για τις ισορροπημένες συνθήκες ενός τροπικού κλειστού συστήματος υφάλου. Το θαλασσινό νερό από την άλλη είναι φυσικό από μόνο του (με διαφορές απ αυτές των τροπικών περιοχών), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι είναι ζωντανό, με ότι συνεπάγεται σε αυτό. Έχει φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν, που είναι ότι καλύτερο, αλλά από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος να κουβαλήσει και κάτι που δεν το θέλουμε, δηλαδή κάποιο παρασιτογονο οργανισμό η μικρόβιο. Οικονομικά αν το δεις, συμφέρει για μεγάλες αλλαγές τόσο για οικονομία σε αλάτι όσο και σε νερό Α/Ο, αλλά έχει τα ρίσκα του. Όπως θα διαπιστώσεις το καθένα έχει τα δικά του συν και πλην και τους δικούς του οπαδούς. Η τελική απόφαση είναι δικιά σου. τελικα αξιζει το ρισκο να βαζεις νερο απο θαλασσα? ........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 22 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Το θαλασσινό νερό είναι πολύ καλύτερο από το τεχνητό αλάτι αλλά : 1) μιλάμε για μεσόγειο που σημαίνει διαφορετική σε αλατότητα, ασβέστιο και μαγνήσιο από αυτά που επιδιώκουμε εμείς. Αυτό ισχύει περισσότερο αν έχεις sps φουλ , που σημαίνει σταθερότητα και λιγότερο αν έχεις fish only. 2) για μικρές αλλαγές της τάξεως των 10% , μπορεί να μην έχεις πρόβλημα με τον όρο ότι πριν κάνεις αλλαγή θα έχεις διορθώσει το μεσογειακό νερό στα βασικά όπως θερμοκρασία , kh, Ca και Mg. Οι μεγάλες αλλαγές έχουν πολύ μεγάλο ρίσκο είτε είναι θαλασσινό νερό είτε είναι τεχνητό. Θέλουν πολύ προσοχή γιατί αν κάνεις μια της τάξεως 50% κάθε μήνα , συστατικά στοιχεία που έχουν καταναλωθεί και το σύστημα πεινάει, με την αλλαγή το μπουκώνεις. Σαν να έχεις να φας 2 ημέρες και να φας με την μία 4 πιάτα μακαρόνια . Μάλλον θα σκάσεις..... Αν έχεις δοσομετρική , που ρίχνει διάφορα ή calcium reactor μειώνεις το ρίσκο για το μπούκωμα. 3) Υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να πάρεις νερό από την θάλασσα . Άλλες τις γνωρίζουμε και άλλες όχι , όπως μετά από βροχή. Επίσης υπάρχουν μέρες που , ρεύματα υποθαλάσσια μεταφέρουν διάφορα πράγματα όπως ανθρώπινα υπολείμματα που φαίνονται ή δεν φαίνονται πχ πετρέλαιο μέχρι σπόρους αναπαραγωγής από φύκια , άλγες ή ψαριών. Έκανα αλλαγές από θάλασσα αλλά γέμιζα μεσογειακές άλγες και φύκια όπως αυτά που βλέπουμε στα βράχια . Αυτά στο δικό μου σύστημα που μπορεί να κάνω και λάθος. Θεωρητικά , νομίζω, ότι αν δεν έχεις ένα σύστημα με ιδιαίτερες απαιτήσεις , θέλεις να κάνεις λίγο οικονομία ( για αρχή όπως όλοι μας ) , φροντίζεις να είναι μικρές οι αλλαγές και διορθωμένες , μεγάλη προσοχή να μετράς αλατότητα αφου έχεις ρυθμίσει την θερμοκρασία της αλλαγής κοντά στους 25ο βαθμούς , τότε μπορείς να προχωρήσεις. Εμένα, πιο πολύ από το ρίσκο, με κούρασε αυτή η διαδικασία και είπα " δεν βαριέσε , ένα έξοδο ακόμα για το χόμπι μου , θα κόψω το τσιγάρο ''. Το είπα και το έκανα , smoke free 7 μήνες με την μία. Παναγιώτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 (edited) παιδια εγω απο εδω που περνω νερο ειναι πελαγος μολις 1,5 χιλιομετρο απο το σπιτι μου παω 4 φορες την εβδομαδα στη θαλασσα ετσι κι αλλιως για ψαρεμα δεν ειναι κοπος διλαδη να παρω και 2 μπετονακια μαζι Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2013 - harris samos Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #14 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Θαλασσα και αραιωνεις με καθαρο νερακι, μαντζουνια δεν χρειαζεται Χαρη ρεφρακτομετρο πηρες; εχω ενος φιλου τωρα και κανω τη δουλια μου αλλα ψαχνω να παρω εχεισ τιποτα κατα νου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 τελικα αξιζει το ρισκο να βαζεις νερο απο θαλασσα? Ηλια η πιο σοφη ερωτηση φιλε μου....! Κατα την ταπεινη μου αποψη και 2μηνη εμπειρια με αλλαγες απο τη θαλασσα δεν αξιζει ουτε το ρισκο,ουτε τα λιγοστα-αμελητεα ωφελη,ουτε τον κοπο(μεγαλο η' μικρο),ουτε πολλα χρηματα γλυτωνεις,ουτε τις αλγες,ουτε τις τιμες που σιγουρα ανα διαστηματα θα διορθωσεις....δεν αξιζει καθολου το ρισκο. Σε διαφορετικη περιπτωση θα κοβαμε millepora απο τον αλιμο...δεν ειναι μονο η διαφορα στις θερμοκρασιες που ειναι παιζουν ρολο. Προσωπικα νερο απο τη θαλασσα,ειδικα για ενα ενυδρειο με υψηλες απαιτησεις,θα επαιρνα μονο αν εμενα δυο απλωτες απο το great barrier reef Παναγιωτη(ΜΑΝΤΑΛ) +1 στο Post σου. Φυσικα παιδια ο καθενας απο εμας εχει το ενυδρειο του και κανει οτι θελει εκεινος! Απλα τις αποψεις μας λεμε,για να κανουμε ευχαριστη κουβεντουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
baggos777777 22 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 ρε παιδια λογο οτι έβρεχε ολη την βδομάδα ειπα να κανω και εγω με αλατι σημερα,το ειχα 20 ωρες με κυκλ. και πριν που εκανα ηταν ακομα θολο το νερο,με τροπιν μαριν προ ριφ.θαλασσα και παλι θαλασσα....αποψη μου βεβαια ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 22 Δεκεμβρίου 2013 #17 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Ηλια η πιο σοφη ερωτηση φιλε μου....! Κατα την ταπεινη μου αποψη και 2μηνη εμπειρια με αλλαγες απο τη θαλασσα δεν αξιζει ουτε το ρισκο,ουτε τα λιγοστα-αμελητεα ωφελη,ουτε τον κοπο(μεγαλο η' μικρο),ουτε πολλα χρηματα γλυτωνεις,ουτε τις αλγες,ουτε τις τιμες που σιγουρα ανα διαστηματα θα διορθωσεις....δεν αξιζει καθολου το ρισκο. Σε διαφορετικη περιπτωση θα κοβαμε millepora απο τον αλιμο...δεν ειναι μονο η διαφορα στις θερμοκρασιες που ειναι παιζουν ρολο. Προσωπικα νερο απο τη θαλασσα,ειδικα για ενα ενυδρειο με υψηλες απαιτησεις,θα επαιρνα μονο αν εμενα δυο απλωτες απο το great barrier reef Παναγιωτη(ΜΑΝΤΑΛ) +1 στο Post σου. Φυσικα παιδια ο καθενας απο εμας εχει το ενυδρειο του και κανει οτι θελει εκεινος! Απλα τις αποψεις μας λεμε,για να κανουμε ευχαριστη κουβεντουλα εχετε ριξει εναν σκασμο χρηματα και για εξοπλισμο και για τα ζωντανα σας, εισαστε συνεχεια στην τσιτα μην σας κατσει καποια στραβη, οταν πατε διακοπες τουλαχιστον το μυαλο σας ειναι εκει (ξερω καποιους που κατα την διαρκεια τους γυρνανε 2 και 3 φορες πισω για να ελεγξουν) και θα βαλετε θαλασσινο νερο για μειωση κοστους? ποσο κοστος εχει τελικα αυτο τα αλατι που δεν μπορουν καποιοι να ανταπεξελθουν, απο χρυσο ειναι το ρημαδι? εχουμε δηλαδη ferrari και της βαζουμε υγραεριο για να μην καιει? υ.γ. υπαρχουν και τα χρυσοψαρα για χαμηλο κοστος. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #18 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 εχετε ριξει εναν σκασμο χρηματα και για εξοπλισμο και για τα ζωντανα σας, εισαστε συνεχεια στην τσιτα μην σας κατσει καποια στραβη, οταν πατε διακοπες τουλαχιστον το μυαλο σας ειναι εκει (ξερω καποιους που κατα την διαρκεια τους γυρνανε 2 και 3 φορες πισω για να ελεγξουν) και θα βαλετε θαλασσινο νερο για μειωση κοστους? ποσο κοστος εχει τελικα αυτο τα αλατι που δεν μπορουν καποιοι να ανταπεξελθουν, απο χρυσο ειναι το ρημαδι? εχουμε δηλαδη ferrari και της βαζουμε υγραεριο για να μην καιει? υ.γ. υπαρχουν και τα χρυσοψαρα για χαμηλο κοστος. θα σου απαντισω εγω σε αυτο μια και εισαι αθηνα απο οτι γραφει το προφιλ σου και μαλλον δε καταλαβαινεις τα παιδια σαν εμενα που ειμαι στην επαρχεια 1εγω αν θελω οτι διποτε να αγορασω ειται ειναι ψαρι η φυτο η υποστρωμα κλπ κλπ καταρχην δε το βλεπω οποτε ευχομαι μπας και ο μαγαζατορας ειναι κανενας καλος ανθρωπος και δε μου φωρτοσει ολη τη σαβουρα 2 πληρωνο μεταφορικα απο 7 ευρο το ποιο λιγο εως και 50 αναλογα παλι που ειναι το μαγαζι αν ειναι κοντα σο καραβι η οχι 3 πρεπει να ειναι η μερα να με βολευει που θα ερχεται το καραβι μια και δεν εχει καθε μερα 4 αμα δε με βολευει η μερα χανω το μεροκαματο μου -40 5 θελω και 10 ευρο να παω στο καραβι η στο πρακτοριο βενζινη εσυ τι λες ειναι χρυσο το αλατι η οχι ? ???????????? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 22 Δεκεμβρίου 2013 #19 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 θα σου απαντισω εγω σε αυτο μια και εισαι αθηνα απο οτι γραφει το προφιλ σου και μαλλον δε καταλαβαινεις τα παιδια σαν εμενα που ειμαι στην επαρχεια 1εγω αν θελω οτι διποτε να αγορασω ειται ειναι ψαρι η φυτο η υποστρωμα κλπ κλπ καταρχην δε το βλεπω οποτε ευχομαι μπας και ο μαγαζατορας ειναι κανενας καλος ανθρωπος και δε μου φωρτοσει ολη τη σαβουρα 2 πληρωνο μεταφορικα απο 7 ευρο το ποιο λιγο εως και 50 αναλογα παλι που ειναι το μαγαζι αν ειναι κοντα σο καραβι η οχι 3 πρεπει να ειναι η μερα να με βολευει που θα ερχεται το καραβι μια και δεν εχει καθε μερα 4 αμα δε με βολευει η μερα χανω το μεροκαματο μου -40 5 θελω και 10 ευρο να παω στο καραβι η στο πρακτοριο βενζινη εσυ τι λες ειναι χρυσο το αλατι η οχι ? ???????????? 1. λογο του οτι ολοι ειπανε την λεξη ρισκο, ειναι περισσοτερο ακριβο απο τα ζωντανα σου? 2. αυτα τα αρνητικα δεδομενα τα ειχες απο την αρχη, δεν τα μελετησες πριν? 3. παρε ικανη ποσοτητα για 6 μηνες ετσι ωστε να μην εχεις τα πηγαινε ελα, το αλατι δεν ειναι ζωντανα για να μην ξερεις σε τι κατασταση θα το παραλαβεις σφραγισμενο κουτι ειναι. 4. δεν σου βαζω χερι, δικα σου ειναι και τα γενια και τα χτενια, εγω χρυσοψαρα εβαλα φετος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστας Τ 22 Δεκεμβρίου 2013 #20 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 εχετε ριξει εναν σκασμο χρηματα και για εξοπλισμο και για τα ζωντανα σας, εισαστε συνεχεια στην τσιτα μην σας κατσει καποια στραβη, οταν πατε διακοπες τουλαχιστον το μυαλο σας ειναι εκει (ξερω καποιους που κατα την διαρκεια τους γυρνανε 2 και 3 φορες πισω για να ελεγξουν) και θα βαλετε θαλασσινο νερο για μειωση κοστους? ποσο κοστος εχει τελικα αυτο τα αλατι που δεν μπορουν καποιοι να ανταπεξελθουν, απο χρυσο ειναι το ρημαδι? εχουμε δηλαδη ferrari και της βαζουμε υγραεριο για να μην καιει? υ.γ. υπαρχουν και τα χρυσοψαρα για χαμηλο κοστος. υπαρχουν χομπιστες με θαλασσινο ενυδρειο που δεν εχουν ριξει ενα σκασμο λεφτα ουτε για ζωντανα ουτε για εξοπλισμο και στην κυριολεξια πασχιζουν να διατηρησουν αυτη τη περιοδο το ενυδρειο τους. ακομα και το ποσο που απαιτει το αλατι μπορει να ειναι θεμα. βεβαιαως υπαρχουν και φραγκατοι χομπιστες που μπορει να εχουν διαθεσει χιλιαδες ευρω για εξοπλισμο και ζωντανα.σιγουρα αυτοι εχουν να διαθεσουν για το αλατι. εκτος ολων αυτων,υπαρχουν και ενυδρεια που τουμπαρανε απο κακη παρτιδα αλατιου. το ρισκο στο θαλασσινο το παντρευεσαι δυστυχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 22 Δεκεμβρίου 2013 #21 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 υπαρχουν χομπιστες με θαλασσινο ενυδρειο που δεν εχουν ριξει ενα σκασμο λεφτα ουτε για ζωντανα ουτε για εξοπλισμο και στην κυριολεξια πασχιζουν να διατηρησουν αυτη τη περιοδο το ενυδρειο τους. ακομα και το ποσο που απαιτει το αλατι μπορει να ειναι θεμα. βεβαιαως υπαρχουν και φραγκατοι χομπιστες που μπορει να εχουν διαθεσει χιλιαδες ευρω για εξοπλισμο και ζωντανα.σιγουρα αυτοι εχουν να διαθεσουν για το αλατι. εκτος ολων αυτων,υπαρχουν και ενυδρεια που τουμπαρανε απο κακη παρτιδα αλατιου. το ρισκο στο θαλασσινο το παντρευεσαι δυστυχως. οταν κανουμε μια αναφορα παντα εχουμε σαν δεδομενο την πλειοψηφια και οχι την μειοψηφια ή καποιους μεμονομενους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harris samos 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 1. λογο του οτι ολοι ειπανε την λεξη ρισκο, ειναι περισσοτερο ακριβο απο τα ζωντανα σου? 2. αυτα τα αρνητικα δεδομενα τα ειχες απο την αρχη, δεν τα μελετησες πριν? 3. παρε ικανη ποσοτητα για 6 μηνες ετσι ωστε να μην εχεις τα πηγαινε ελα, το αλατι δεν ειναι ζωντανα για να μην ξερεις σε τι κατασταση θα το παραλαβεις σφραγισμενο κουτι ειναι. 4. δεν σου βαζω χερι, δικα σου ειναι και τα γενια και τα χτενια, εγω χρυσοψαρα εβαλα φετος. και αλλοι λενε οτι μπορει να παθεις ζημια απο το αλατι φιλε εγω ασχολουμε πολλα χρονια ψαχνομε γενικα σε ολα και αν να γλιτωσο κατι πρωσπαθω να το γλυτωσο μια που μενο διπλα σε καθαρη θαλασσα ουτε εργοστασια εχουμε ουτε τιποτα γιατι να μη παρω εσεις στην αθηνα ψαρευεται ψαρια απο το περαμα που εγω οταν πηγα και τα ειδα οχι να φαω να με πλυρωσεις δε τα τρωω και καπιοι ισως να περνουν και νερο δεν ειμαι απο τους χομπιστες που θα τσιγκουνευτω ειχα δισκαδικο 1000 λιτρα νερο να γυρναει με αντλια 86 βατ και 900 βατ θερμοστατες +150 φωτα με α/ο 7 σταδιον οταν προτοβγηκε λες να κολονω ? και το ενυδρειο τρεχει και οχι με χρυσοψαρα τροπικο παλι και το ρεεφακι θα βγει καμια 300 λιτρα αλλα αυτα τα 30 ευρο αν υπαρχει τροπος και εχει και καποια οφελη γιατι να μι τα γλυτωσω και δε παω για sps ευκολα θελω να τα βλεπω να χαιρωμε να μου φυγει αυτο που τοσα χρονια ηθελα θαλασσινο και δεν ειχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknik 22 Δεκεμβρίου 2013 #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Χαρη μου ξερεις πως μιλαω και απευθυνομαι ο Ηλιας εκανε μια υπεροχη συζητηση σαν να εισαι διπλα του και να πινετε καφε χωρις ουτε μια περιπτωση να ηθελε να σε πικαρει τουλαχιστον ετσι το καταλαβα ,ο Κωστας Τ σου ανεφερε ενα σωστο διπλο παραδειγμα περι συμπεριφορας ενυδρειου και διαφορων τυπων αλατιων και επακολουθα επισεις σαν να πινατε καφε ακομα εσυ παρουσιασες το θεμα της επαρχιας κοστους και οχι μονο σωστα απολυτα σαν να πινατε καφε.Δεν βλεπω καμια προθεση πικαρισματος και ειρωνιας απεναντιας βλεπω ενα σοβαρο διαλογο μεταξη 3 χομπιστων με κοινο σκοπο να μην γινουν ποτε 2 αλλα να γινουν 4.Τωρα θα σου πω ξανα την γνωμη μου σαν τη θαλασσα τιποτα ειδικα εαν εισαι κοντα και μπορεις και οικονομια θα εχεις και χρονο θα κερδισεις και χρημα (γνωμη μου). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΜΑΝΤΑΛ 22 Δεκεμβρίου 2013 #24 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Μπορείς να προχωρήσεις με μεσογειακό ενυδρείο, επειδή έχεις πολλά συν . Αν έμενα στη Σάμο , θα έφτιαχνα μεσογειακό με ένα χταπόδι μόνο και θα το χαζεύαμε όλοι στο φόρουμ και σαν χομπίστες και σαν μελετητές. Διότι αρκετοί στο χόμπι αυτό είναι διαβασμένοι μελετητές στον φωτισμό, στην βιολογία, , στα θαλάσσια είδη κα . Από την άλλη .................... προχώρα στο όνειρό σου. Δοκίμασε να πραγματοποιήσεις αυτό που πριν κοιμηθείς , σκέφτεσαι και σίγουρα πολλοί από εδω μέσα θα είμαστε δίπλα σου. Αν νομίζεις ότι κόβεις κάποιο κόστος με την θάλασσα , κάντο . Δεν θα καταστραφείς , παίρνεις ένα ρίσκο , σιγά το πράγμα. Πολλά στο χόμπι αυτό είναι ρίσκο. Ξεκίνα και όλο και κάποιοι θα σε βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 22 Δεκεμβρίου 2013 #25 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Σωστοτατος!! Στην τελικη το οτι καποιοι δε θελουν-με να παρουν το ρισκο,δεν εκανε για τα ενυδρεια τους η' δεν τους εδωσε αυτα που περιμεναν,δεν πρεπει να σε αποθαρρυνει. Καθε ενυδρειο και χομπυστας ειναι διαφορετικο-ς Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος