karatasis 21 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα στο φορουμ και καλο Σ/Κ να εχουμε! Σημερα ταιζοντας τα μικρα μου το πρωι παρατηρησα οτι το ενα το τιγρακι (albino) εχει φαγωμενη ουρα! Προφανως δεν ειναι φιν ροτ γτ ειναι προχωρημενη η ζημια και δεν ειχα δει κατι πιο πριν και υποπτευομαι οτι πρεπει να την εκανε ενα αλλο albino που εχω το οποιο ειναι πολυ ζουζουνιαρικο! Να σημειωσω οτι πριν 2 εβδομαδες βρηκα κομματια ενα αλλο μικρο σχετικα σε ηλικια οπου το βραδυ το ειδα μια χαρα και την αλλη μερα ειδα μονο ενα μερος του το αλλο το ειχαν φαει αλλα δεν εδωσα πολυ σημασια αφου οι μετρησεις ηταν μια χαρα και δεν ειδα καποιο αλλο ψαρακι να εχει καποιο υποπτο συμπτωμα! Τωρα αυτο το ζουζουνιαρικο δεν το αφηνει καθολου το αλλο με την φαγωμενη ουρα το κυνηγαει και το τσιμπαει συνεχως! Τι να κανω?? να το βγαλω να το βαλω καπου? η να αφησω τη φυση να κανει τη δουλεια της?? Να σημειωσω οτι μαζι με τα τιγρακια συμβιωνουν και 8 chery barbs τα οποια ομως ειναι πολυ ησυχα....και οτι δεν εχω καποιο ενυδρειο καραντινα......! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια! Συμπληρωσε τη φορμα με ολες τις πληροφοριες και βαλε φωτογραφια του ψαριου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Φθαρμενη ουρα σε τιγρακι σε προχωρημενο σταδιο!ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:120- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): Εξωτερικο φιλτρο eheim 2213 με σιποραξ- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ):8 μηνες- Ψάρια (είδη και αριθμός):12 τιγρακια διαφορων χρωματων και 8 chery barbs- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Ταισμα 2 φορες την ημερα, αλλαγη νερου 30% καθε εβδομαδα νερο βρυσης με αντιχλωριοΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH:7,5- KH:12- GH:14- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0- ΝΟ2 (νιτρώδη):0- ΝΟ3 (νιτρικά):10-15- Θερμοκρασία:23ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:Ph και αμμωνια-Strips: Τα υπολοιπαΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:Albino tiger barb- Ιστορικό Ψαριού:Κανενα ολα μια χαρα ζωηροτατο!- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): ολα φυσιολογικα πλυν της κινητηκοτητας που κρυβεται συνεχως γτ το κυνηγαει το αλλο!- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: Μια φορα odinium πριν κανα δυο μηνες!ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 21 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Μια ανώδυνη θεραπεία ειναι τροφές με βιταμίνες και μελαφιξ. Ξεκινά σιγά σιγά και ενημέρωνε για την εξέλιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 21 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Σε μια φωτό βλέπω ένα τέτρα, κάνω λαθος; Το έχεις παρατηρήσει να το κυνηγάνε και να το τσιμπάνε το ψάρι πριν κοπεί η ουρά του; Προμηθεύσου melafix και αν έχεις χρησιμοποίησε και αντιχλώεριο με αλόη. Ενυδρειακό αλάτι επίσης αν σου βρίσκεται πες μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Μια ανώδυνη θεραπεία ειναι τροφές με βιταμίνες και μελαφιξ. Ξεκινά σιγά σιγά και ενημέρωνε για την εξέλιξη. βιταμινες ριχνω ετσι και αλλιως 1-2 φορες την εβδομαδα! τεσπα θα ριχνω καθε μερα αν ειναι και μελαφιξ και ενημερωνω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jin Kazama 21 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Aντιχλώριο με aloe vera είναι το stress coat . Δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλο σκεύασμα στην αγορά . Περαστικά του Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Σε μια φωτό βλέπω ένα τέτρα, κάνω λαθος; Το έχεις παρατηρήσει να το κυνηγάνε και να το τσιμπάνε το ψάρι πριν κοπεί η ουρά του; Προμηθεύσου melafix και αν έχεις χρησιμοποίησε και αντιχλώεριο με αλόη. Ενυδρειακό αλάτι επίσης αν σου βρίσκεται πες μου. melafix εχω θα του ξεκινησω θεραπεια! τετρα δεν εχω ! chery barbs ειναι και τιγρακια! πιο πριν δεν ξερω αν το κυνηγουσαν... ειναι ενα τιγρακι που ειναι πολυ τσαμπουκας ολα τα κυνηγαει αλλα ακινδυνα μεχρι χθες προφανως! τεσπα! αντιχλωριο με αλοη λιγο δυσκολο! θα δω με το μελαφιξ και θα σας ενημερωσω! παντως ακομα και τωρα το κυνηγουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manoswoolf 21 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Άλλο ένα αντιχλώριο με aloe vera είναι και το Biotopol της JBL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 21 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Ποσα ειναι μεσα και τι ειδος; Εννοω απ τα τιγρακια! Ειναι ολα αλμπινο; Έγινε επεξεργασία 21 Δεκεμβρίου 2013 - Sturm Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Ποσα ειναι μεσα και τι ειδος; Εννοω απ τα τιγρακια! Ειναι ολα αλμπινο; ειναι 3 αλμπινο, 3 πρασινα, 2 τιγρε, και 4 black ruby! kai 8 chery barb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 26 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Με το melafix είδες καμία διαφορά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 26 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 Με το melafix είδες καμία διαφορά; ακομα οχι! ειναι σταθερη η κατασταση του! απλα σταματησαν να το κυνηγουν τα αλλα! και εχει ηρεμησει καπως! του ριχνω καθε μερα μελαφιξ σημερα ειναι 4 ημερα ταιζω και με βιταμινες! και ο θεος βοηθος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 26 Δεκεμβρίου 2013 ειναι 3 αλμπινο, 3 πρασινα, 2 τιγρε, και 4 black ruby! kai 8 chery barb Κατι μου λεει, χωρις να ειμαι σιγουρος, πως επειδη δεν εχεις ενα ειδος και εχεις 2 - 3 ατομα απο καθε ειδος υπαρχει επιθετικοτητα! Δηλαδη δεν ειναι ενα μεγαλο κοπαδι αλλα στην ουσια 4 μικρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karatasis 27 Δεκεμβρίου 2013 Author #15 Share 27 Δεκεμβρίου 2013 Κατι μου λεει, χωρις να ειμαι σιγουρος, πως επειδη δεν εχεις ενα ειδος και εχεις 2 - 3 ατομα απο καθε ειδος υπαρχει επιθετικοτητα! Δηλαδη δεν ειναι ενα μεγαλο κοπαδι αλλα στην ουσια 4 μικρα! Τι να σου πω φιλε sturm καθολου απιθανο... αλλα συμβιωνουν κοντα ενα χρονο τωρα δεν ειχα θεμα ποτε..... παντα υπηρχε ενα κυνηγητο αλλα ειναι στο προγραμμα απο αυτα τα ψαρακια! τι να πω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος