mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Σημερα αντιληφθικα στον σινοδοντη μου παραξενες ασπρες πιτσιλιες...και μετα παρατηρησα πως μια δυο πιτσιλιες εχουν και αλλα στα πτερυγια τους... αγγελοψαρα...neon...ροδοστομους... δες τε και στην φωτο παρακατω... και πες τε μου αν οντως ειναι Ich... και τι πρεπει να κανω???? :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 20 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα , κάνε έναν κόπο και συμπλήρωσε :Φόρμα Διάγνωσης Ασθένειας Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Ασπρες πιτσιλιες σε ολο το σωμα του γατοψαρου και στα περισοτερα υπολοιπα ψαρια παλι το ιδιο αλλα 2 μεχρι 5 πιτσιλιες...ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- Λίτρα:400- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά):EHEIM professional 3 2080- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): μετα απο πληρη καθαρισμο για να γινει κοινωνικο μετραει περιπου 1,5 μηνες. και τα τελευταια ζωντανα που μπηκαν ηταν 2 silver Dollars και 2 rhodostomus- Ψάρια(είδη και αριθμός): rhodostomus 2 - neon 9 - cynodontis 1 - Guppy 4 - silver dollars 2 - Αγγελοψαρα 2 - corydoras paleatus 2- Ρουτίνες (Τάϊσμα, προετοιμασία νερού αλλαγής, αλλαγές νερού κλπ): Ταισμα μια φορα την ημερα , αλλαγες νερου καθε μηνα το 50-60% , προετοιμασια μονο θερμοκρασιας νερου.ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ- PH: 7,5- KH: 230- GH: 165- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0- ΝΟ3 (νιτρικά): 25- Θερμοκρασία: 26ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:-Υγρά Τεστ:-Strips: Api 5 in 1 Aquarium Test strips-Ηλεκτρονικά:ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ- Είδος Ψαριού:- Ιστορικό Ψαριού:- Συμπτώματα που παρουσιάζει (Περιττώματα, χρωματισμός ψαριού, όρεξη, αναπνοή, κινητικότητα κλπ): Κινητικοτητα κανονικη χρωματισμος κανονικος- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: καθαρο.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:-Δοσολογία:-Χρόνος Χρήσης:-Αναλυτική περιγραφή:ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:(Το σημαντικότερο-απαραίτητο στοιχείο σε μια διάγνωση είναι οι φωτογραφίες)1. (img) ...photo1... (/img)2. (img) ...photo2... (/img)ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Ειμαι με κινητο αλλα μου φαινεται odinium και οχι ick.μπορεις να βαλεις κιαλλες φωτο? Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris77 20 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Μπορεις να δωσεις μετρησεις με υγρα? Στο τερας 2080 τι υλικα εχεις μεσα? Τα νιτρικα δεν ειναι πολλα?? Ισως πρεπει να αλλαξεις την ρουτινα αλλαγης νερου απο μηνιαια σε εβδομαδιαια. Τα ψαρακια σου κατα την γνωμη μου ειναι αταιριαστα μεταξυ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Μετρησεις με υγρα λιγο δυσκολο... πρεπει να αγορασω για να κανω...Το τερας τα υλικα του δεν ξερω ακριβως ποια ειναι... ο http://www.aquazone.gr/forums/user/1960-maikl/ απο τον οποιο το αγορασε γνωριζει καλυτερα... οσο για τα Νιτρικα τι να σου πω... δεν ειμαι και τοσο εμπειρος . Για ποιο λογο δεν ταιριαζουν τα ζωντανα μεταξυ τους? κοινωνικου δεν ειναι ολα? παρτε και λιγες ακομη φωτος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 20 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Δεν νομιζω οτι μας ενδιαφερουν οι μετρησεις αυτην την στιγμη εκτος και αν κατι ειναι τελειος "στραβο".... Τα ψαρια που εχεις δεν ταιριαζουν μεταξυ τους οπως ηδη σου ειπαν. Μηπως οι βουλες ειναι ασπροκιτρινες? Εκανες καποια αλλαγη τελευταια? Ο Synodontis ποτε μπηκε στο ενυδρειο? Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris77 20 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Με 25 νιτρικα λογικα δεν πρεπει να εχει κανει αλλαγη εκτος κι αν τα νιτρικα πριν την αλλαγη ηταν στο κοκκινο. Ισως αυτος να ειναι ενας λογος εμφανισης ασθενειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Ο Synodontis ειναι στο ενυδρειο και πριν την αλλαγή σε κοινωνικο...τον έχω περίπου 8 μήνες... Η τελευταία αλλαγή ήταν να βάλω τα 2 dollars και τα 2 rhodostomus... Τα dollars απο εκεί που τα πήρα , περιμένουν 1 βδομάδα γιατί μου είχε πει πως είχε ένα θέμα με ασθένεια και ήταν σε περίοδο θεραπείας ... Όταν όμως τα πήρα μου είπε πως ήταν όλα οκ! Μήπως την πατησα απο αυτόν???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #10 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Τα νιτρικα πριν την αλλαγή ήταν όντως στο κόκκινο... Περίπου 180... Μπορει και παραπάνω.... Και εκει ζούσε και ο Synodontis χωρίς κανένα πρόβλημα... Το θέμα ειναι πως τα συμπτώματα τα παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ψάρια... Όχι μόνο ο Synodontis... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris77 20 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 180??????????? Μηπως να κανεις αλλη μια αλλαγη να πεσουν στα φυσιολογικα επιπεδα??? Πρεπει να κανεις την ρουτινα των αλλαγων ανα εβδομαδα και οχι ανα μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 20 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Οπως σου ειπαν τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων νερου,καποια θελουν μαλακο νερο και καποια σκληρο. Τα νιτρικα σου πρεπει να ειναι μεχρι 25,θα πρεπει να αλλαξεις τις ρουτηνες σου και να αλλαζεις νερο καθε εβδομαδα το 30% Για την ασθενεια θα σου πουν οι ειδικοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #13 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 180??????????? Μηπως να κανεις αλλη μια αλλαγη να πεσουν στα φυσιολογικα επιπεδα??? Πρεπει να κανεις την ρουτινα των αλλαγων ανα εβδομαδα και οχι ανα μηνα. Δεν με κατάλαβες....ήταν 180... Πλέον τα έχω ρίξει Οπως σου ειπαν τα ψαρια σου δεν ταιριαζουν μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων νερου,καποια θελουν μαλακο νερο και καποια σκληρο. Τα νιτρικα σου πρεπει να ειναι μεχρι 25,θα πρεπει να αλλαξεις τις ρουτηνες σου και να αλλαζεις νερο καθε εβδομαδα το 30% Για την ασθενεια θα σου πουν οι ειδικοι. Τα νιτρικα πλέον τα κρατάω σταθερά κοντά στο 25... Αν και έχω και ζωντανά φυτά μέσα που λογικά χρειάζονται τα νιτρικα...Όσο για τα ψάρια μου είπαν πως με αυτο το ph που έχω όλα ταιριάζουν ... Μόνο για τον Synodontis έχω αμφιβολία αλλα μου είπαν ακόμη και για αυτόν πως ειναι απο τα ανθεκτικα ψάρια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 20 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Πες μου αν κάνω λάθος απο τις φωτό, αλλά τα στίγματα στα σκαλάρια είναι πιο μεγάλα απ οτον συνοδόντη; Θερμοστάτη έχεις και αν ναι σε τί θερμοκρασία είναι το ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #15 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Πες μου αν κάνω λάθος απο τις φωτό, αλλά τα στίγματα στα σκαλάρια είναι πιο μεγάλα απ οτον συνοδόντη; Θερμοστάτη έχεις και αν ναι σε τί θερμοκρασία είναι το ενυδρείο; Μπορει να μπερδεύει η φωτό... Τα σημάδια ειναι σχεδόν ίδια...απλα το σκαλαρια ειναι το 1/5 του Synodontis και γιαυτο μέρει αν σου φενεται έτσι... Αλλα όπως αναφέρω και ποιο πάνω αυτο συμβαίνει και στα υπόλοιπα ψάρια...σε αλλα λίγο...σε αλλα ποιο πολυ... Αλλα ο Synodontis το έχει παρακάνει...λες και εχει αλάτι πάνω του φενεται... Παρολαυτα έχει όρεξη..κόβει τις βόλτες του...αλλα περνάει πολυ χρόνο στην έξοδο του φιλτρου... Θερμοστατη φυσικά και έχω...θερμοκρασία με θερμόμετρο στο ενυδρειο ειναι 26... Τώρα τον θερμοστατη τον ανέβασα στους 31... Λόγω του ότι έχω μόνο ένα θερμοστατη για τόσο νερο αργεί λιγάκι να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 20 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Kράτα το 31 για 5 μέρες και πες μας εδώ αν θα παρατηρήσεις αλλαγή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #17 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Οκ... Λογικα αν δυσκολευτεί να ανεβεί η θερμοκρασία θα αναγκαστω να βάλω και 2ο θερμοστατη ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris77 21 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Κραταω μια επιφυλαξη για τις μετρησεις.Κατι δεν μου κολλαει.Αν μπορεσει να σου δωσει κανεις υγρα τεστακια θα ηταν οτι καλυτερο. Ειπες οτι εκανες ολικο καθαρισμο,το ξηλωσες και το ξαναεστησες? Το φιλτρο σου υπαρχει περιπτωση να εμεινε καποιο διαστημα εκτος λειτουργιας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2013 #19 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Λαθος σε πληροφορησαν για τα ψαρια σου...θελουν διαφορετικες συνθικες νερου δυστοιχος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #20 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Κραταω μια επιφυλαξη για τις μετρησεις.Κατι δεν μου κολλαει.Αν μπορεσει να σου δωσει κανεις υγρα τεστακια θα ηταν οτι καλυτερο. Ειπες οτι εκανες ολικο καθαρισμο,το ξηλωσες και το ξαναεστησες? Το φιλτρο σου υπαρχει περιπτωση να εμεινε καποιο διαστημα εκτος λειτουργιας? Λαθος σε πληροφορησαν για τα ψαρια σου...θελουν διαφορετικες συνθικες νερου δυστοιχος..Ναι ακριβώς ξηλωθηκαν τα πάντα...καθαρίστηκαν ... Και μετα ξαναστηθηκε ...όλα αυτά έγιναν σε ένα πρωινό...το φίλτρο δεν το πειραξα γιατί δεν ήθελα να χάσω την βιολογία... Ουτοσιαλος πριν δεν είχα κανένα πρόβλημα...αν έγινε κάτι πιστεύω θα έγινε με την είσοδο των νέων ψαριών...το νερο προετοιμαζοταν 2 μέρες όσο αφορά την θερμοκρασία...οπότε το φίλτρο έμεινε ανενεργό το πολυ κανένα 8ωρο....Ας λυθεί το θέμα με το τι παιζει και θα κανόνισω να το ψάξω καλύτερα για τα είδη των ψαριών... Έγινε επεξεργασία 21 Δεκεμβρίου 2013 - mixalis-veroia Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 21 Δεκεμβρίου 2013 #21 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Βρε δεν σου ειπα να τα αλλαξεις τωρα τα ψαρια σου,απλα σου ειπα οτι δεν ταιριαζουν. Λυσε το θεμα και μετα τη φτιαχνεις την ψαροσυνθεση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπον βαζω ακομα μια φωτο σημερινη....οι πιτσιλιες οπως θα δειτε εχουν γινει σαν ασπρο χνουδι... και ο synodontis κολυμπαει μεν μια χαρα αλλα προσπαθει να ξυθει στον βυθο,πετρες,βραχο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitris77 22 Δεκεμβρίου 2013 #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Mια χαρα δεν ξερω αν ειναι με τα πτερυγια κολλημενα στο σωμα του. Στο 8ωρο που εμεινε το φιλτρο εκτος λειτουργιας σιγουρα εχεις χασει μερος της βιολογιας.Μετρησεις με υγρα για μενα ειναι απαραιτητες οπως και αμεση πτωση των νιτρικων(μου φαινεται απιστευτο να ειχες 180νιτρικα πριν την αλλαγη με τοσο λιγη ιχθυοφορτωση οποτε επιμενω οτι κατι τρεχει με τις μετρησεις).Αν εχεις εστω και ελαχιστη αμμωνια με την αυξηση της θερμοκρασιας αυξανεις και την τοξικοτητα της... Εδω ενα αρθρο http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/ichthyophthirius_multifiliis.htm που ισως σε βοηθησει. Δεδομενου οτι οι μετρησεις σου ειναι σωστες μια ρουτινα που μπορεις να ακολουθησεις ειναι η εξης: Βαλε αεραντλια δυνατη και προσθεσε melafix (προληπτικα για τις πληγες απο το παρασιτο).Ανεβασε τη θερμοκρασια σταδιακα (1C καθε 6 ωρες) μεχρι να φτασει τους 30C. (η θερμοκρασια επιταχυνει τον κυκλο ζωης του παρασιτου και τα σκοτωνει)Κανε καθημερινα αλλαγη 30% με προθερμασμενο νερο ιδιας θερμοκρασιας (30C) και με σκουπα βυθου.Απο τη στιγμη που θα εξαφανιστουν απο τα ψαρια τα white spots (συνηθως 4-7 μερες), ασε τη θερμοκρασια στους 30C για 8-10 μερες ακομα (αναλογα τις αντοχες των ζωντανων σε μακροχρονα υψηλη θερμοκρασια).Μετα κατεβασε παλι τη θερμοκρασια σταδιακα στην ιδανικη για τα ψαρια σου.Καθε 3 μερες μουλιαζε την τροφη τους σε υγρη βιταμινη (μονο για την περιοδο της θεραπειας - μετα δεν πρεπει να βαζεις τοσο συχνα αν οι τροφες τους ειναι φρεσκιες - το πολυ πολυ καθε 15 μερες βιταμινες) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mixalis-veroia 23 Δεκεμβρίου 2013 Author #24 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπον.... Θερμοκρασια στους 31... αεραντλια στο τερμα.... melafix ακομα δεν βαζω... λεω να περιμενω λιγο ακομα...ανοιξα φιλτρο , εκανα αλλαγη σφουγαρι... καθαρισμα πεταλουδας κτλ ... και το συνδεσα παλι...τωρα περιμενουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 23 Δεκεμβρίου 2013 #25 Share 23 Δεκεμβρίου 2013 πόσο καιρό τώρα έχεις τηνς θερμοκρασία στους 30; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος