siamese fighting fish 18 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 18 Δεκεμβρίου 2013 Πριν απο 2 χρονια είχα ενα θαλασσινο με 2 clownfish και εκανα αλλαγες νερού απο το νερό του θαλσσινου ενυδρείου απο το πετ σόπ μια φορά το μηνα και μετά καθάριζα και το σφουγκαράκι αλλα μέσα στο ενυδρείο ειχε fireworms και νομιζα οτι δεν πήραζαν σε κάτι. Μια μέρα και εμένα μου ήρθε η φαινή ιδέα να πάω να κάνω τα μπάνια μου, τους έβαλα αυτόματο τάισμα και οταν γύρισα μετα απο 3 εβδομάδες βρήκα το ενυδρείο καταπράσινο και τα ψάρια τουμπαρισμένα με φουσκομένες κοιλιές! Δεν εχω ιδέα τι έφταιγε, πάντως θα ξαναπροσπαθήσω. Θα βάλω άμμο και κοράλλια. Για ψάρια σίγουρα ένα clown fish τι αλλο μπαινει στα λιτρα μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 18 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 18 Δεκεμβρίου 2013 Το να στηνεται ενα καινουργιο θαλασσινο ενυδρειο ειναι παντα ενα ευχαριστο νεο...το να γινεται σαν επιστροφη μετα απο ατυχια ειναι διπλα ευχαριστο γιατι δειχνεις οτι το αγαπας και δεν το βαζεις κατω! Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 18 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 18 Δεκεμβρίου 2013 ειναι 30-40 λιτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 19 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 τι λετε να εφτεγε που πεθαναν? Και τι ψαρι εκτοσ απο το κλοουν μπορει να μπει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christos07 19 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Λίγο πολύ όλα έφταιγαν με την ελάχιστη εμπειρία που έχω!!! Εδώ όλοι μιλάνε για αλαγές 3-4 φορές το μήνα και όχι μία φορά!!! 30 ή 40? Μιλάς για nano reef? Τι φίλτρο και άλλα εξαρτήματα έχεις?Θερμοστάτη? Μετρήσεις έκανες ποτέ? 3 βδομάδες μόνο του??? Δυστηχώς ενα ενυδρείο σε θέλει καθημερίνα από πάνο του...ειδικά στην αρχή! Έγινε επεξεργασία 19 Δεκεμβρίου 2013 - Christos07 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 19 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 Αυτά που λέει ο χρήστος από πάνω είναι πολύ σωστά και συμφωνώ μαζί του 100%! Ένα θαλασσινό ενυδρείο θέλει πολύ φροντίδα και αν θα πρέπει να το αφήσεις μόνο του να δουλεύει θα πρέπει να έχεις φροντίσει πως όλα θα δουλεύουν ρολόι.... Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι η αναπλήρωση!Είχε το ενυδρείο; Μετά είναι το φαγητό....πόσο τροφή έπεφτε μέσα;Κάτι μου λέει πως έπεφτε παααρα πολύ για ένα ψαράκι.... Ένα μικρό pico,με τρεις εβδομάδες υπερτροφοδότησης μπορείς να το τινάξεις στον αέρα...πράγμα που εντέλει έγινε! Επίσης,άλλες ανάγκες έχει ένα 30 λίτρα και άλλες ένα 40 λίτρα ενυδρείο....μπορεί να είναι κοντά,αλλά είναι άλλες! Με τι λάμπες το φώτιζες το μικρό; Πόσο βράχο είχες μέσα; Το φιλτράκι του διάβασα πως είχε σφουγγάρι...πράγμα απαγορευτικό στα pico,γιατί γεμίζουν γρήγορα detritus και στα λίγα λίτρα γίνονται πηγές νιτρικών που στο τέλος κάνουν πολύ κακό! Αν λοιπόν θες να στήσεις και πάλι το μικράκι σου,φρόντισε να έχεις ότι χρειαστεί για να το ευχαριστηθείς κι εσύ αλλά και το ψαράκι που θα βάλεις μέσα! Θα χρειαστείς λοιπόν ένα ρεφρακτόμετρο για να μετράς την αλατότητά σου. Έναν pico κυκλοφορητή. Ένα φίλτρο κατά προτίμηση κρεμαστό (χωρίς σφουγγάρια) για τον άνθρακά σου και τον αντιφώσφορο, Κατάλληλο φωτισμό (led ίσως) που να σε καλύπτει και να μην έχει χαμηλά kelvin (14000 κ΄ πάνω). Skimmer αν θες. Α/Ο. Τεστάκια θαλασσινού (salifert κατά προτίμηση). Έναν θερμοστάτη. Αυτόματη αναπλήρωση. Ρουτίνα στις αλλαγές νερού που καλό θα είναι να γίνονται εβδομαδιαία. ΑΛΛΑ το κυριότερο όλων πολύ πολύ υπομονή και όρεξη για διάβασμα! Καλή αρχή φίλε μου και πάλι και ελπίζω αυτή την φορά να στευθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα! Όσο μπορεί το φόρουμ να βοηθήσει σε αυτό θα το κάνει και με το παραπάνω! Καλώς μας ήρθες στην παρέα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaskappa 19 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 Έρχομαι να με διορθώσω γιατί μόλις είδα ότι είχες δύο ψαράκια και ότι είσαι γυναίκα...!Σόρι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lykourgos 20 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 επισης πιστεύω και ένα λαθος¨ σου ειναι οτι έκανες αλλαγες νερού απο νερό που επαιρνες απο Πέτ σου εφτιαχνες εκει νερό φρεσκο η επαιρνες απο τα ενυδρεία του οταν έκανε εκείνο αλλαγη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #9 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Δεν ειχα ιδεα για όλα αυτά ποπο σοκαριστηκα! lykourgos οταν έκανα αλλαγή μου έβαζε απο το ενυδρείο που μόλις άλλαξε. Όσο για τις υπόλοιπες ερωτήσεις δεν θυμάμαι να σας πω γιατί πέρασαν δύο χρόνια και επειδή ήταν το πρώτο μου ενυδρείο δεν είχα ιδέα και το πήρα στημένο. Ήταν nano reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Και έβαζες στο ενυδρείο σου ότι κουβάλαγε το νερό του! Τουλάχιστον τώρα γνωρίζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Δηλαδή πώς κάνω αλλαγή νερού; Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 20 Δεκεμβρίου 2013 Author #12 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Αυτά που λέει ο χρήστος από πάνω είναι πολύ σωστά και συμφωνώ μαζί του 100%! Ένα θαλασσινό ενυδρείο θέλει πολύ φροντίδα και αν θα πρέπει να το αφήσεις μόνο του να δουλεύει θα πρέπει να έχεις φροντίσει πως όλα θα δουλεύουν ρολόι.... Πρώτος και κυριότερος λόγος είναι η αναπλήρωση!Είχε το ενυδρείο; Μετά είναι το φαγητό....πόσο τροφή έπεφτε μέσα;Κάτι μου λέει πως έπεφτε παααρα πολύ για ένα ψαράκι.... Ένα μικρό pico,με τρεις εβδομάδες υπερτροφοδότησης μπορείς να το τινάξεις στον αέρα...πράγμα που εντέλει έγινε! Επίσης,άλλες ανάγκες έχει ένα 30 λίτρα και άλλες ένα 40 λίτρα ενυδρείο....μπορεί να είναι κοντά,αλλά είναι άλλες! Με τι λάμπες το φώτιζες το μικρό; Πόσο βράχο είχες μέσα; Το φιλτράκι του διάβασα πως είχε σφουγγάρι...πράγμα απαγορευτικό στα pico,γιατί γεμίζουν γρήγορα detritus και στα λίγα λίτρα γίνονται πηγές νιτρικών που στο τέλος κάνουν πολύ κακό! Αν λοιπόν θες να στήσεις και πάλι το μικράκι σου,φρόντισε να έχεις ότι χρειαστεί για να το ευχαριστηθείς κι εσύ αλλά και το ψαράκι που θα βάλεις μέσα! Θα χρειαστείς λοιπόν ένα ρεφρακτόμετρο για να μετράς την αλατότητά σου. Έναν pico κυκλοφορητή. Ένα φίλτρο κατά προτίμηση κρεμαστό (χωρίς σφουγγάρια) για τον άνθρακά σου και τον αντιφώσφορο, Κατάλληλο φωτισμό (led ίσως) που να σε καλύπτει και να μην έχει χαμηλά kelvin (14000 κ΄ πάνω). Skimmer αν θες. Α/Ο. Τεστάκια θαλασσινού (salifert κατά προτίμηση). Έναν θερμοστάτη. Αυτόματη αναπλήρωση. Ρουτίνα στις αλλαγές νερού που καλό θα είναι να γίνονται εβδομαδιαία. ΑΛΛΑ το κυριότερο όλων πολύ πολύ υπομονή και όρεξη για διάβασμα! Καλή αρχή φίλε μου και πάλι και ελπίζω αυτή την φορά να στευθεί με επιτυχία το όλο εγχείρημα! Όσο μπορεί το φόρουμ να βοηθήσει σε αυτό θα το κάνει και με το παραπάνω! Καλώς μας ήρθες στην παρέα! Δηλαδη για ενα θαλασσινο αυτος είναι ολος ο εξοπλισμος? Τι ενοείς Α/Ο, pico κυκλοφορητή και αυτόματη αναπλήρωση? Α καλα! μιλαμε τελείως ασχετη είμαι...Το μονο που εκανα ήταν να τα ταιζω και να κάνω αλλαγές νερου! Τι μία μου λένε τα ψάρια είναι τα πιο εύκολα στη συντήρηση, και την επόμενη μερα μου λένε "πεθανε" ε δεν πειράζε μωρε, θα πάρω άλλο!! Ομως δεν σκέφτονται οτι κι αυτο εχει ψυχή. Έγινε επεξεργασία 20 Δεκεμβρίου 2013 - siamese fighting fish Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 20 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Μην αγχωνεσαι και κυριως μην απογοητευεσαι. Αυτη τη στιγμη που μιλαμε τι εξοπλισμο εχεις? Το μονο που μπορω να πω και εγω οπως τα παιδια πιο πανω,οτι το να χρησιμοποιεις νερο αλλαγης το οποιο προμηθευεσαι απο pet shop δεν ειναι πολυ καλη κινηση.Τουλαχιστον οι περισσοτεροι δεν θα το εκαναν. Μην σε τρομαζει το να φτιαξεις νερο αλλαγης εσυ,δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο.Αλλα θελει και αυτο καποια πραγμτα...οπως αλατι(ενυδρειακο),ρεφρακτομετρο,θερμοστατη για το χειμωνα,ενα κουβα και κυκλοφορητη για να "σπασει" το αλατι. Το θαλασσινο ειναι λιγο πιο δυσκολο απο ενα ενυδρειο με χρυσοψαρα και θελει και καποιο εξοπλισμο,αρα και καποια χρηματα(δυστυχως)! Με μερικα μικρα και απαραιτητα βηματακια μπορεις να εχεις το nanο που επιθυμεις Έγινε επεξεργασία 20 Δεκεμβρίου 2013 - mad23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #14 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Αυτη τη στιγμη δεν έχω εξοπλισμο αλλα θα παω να πάρω πιθανότατα σήμερα. Μπορεί κάποιος να μου γράψει μια ακριβή λίστα με το τι ακριβώς θα χρειαστώ να αγοράσω? Δεν έχω ιδέα απο θαλασσινο. Ή καλύτερα να το πάρω έτοιμο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 21 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 μην βιαζεσαι.ετσι που σε βλεπω θα μπουκαρεις σε μαγαζι και θα φυγεις με ενα σκασμο αχρηστα πραγματα που θα σε φορτωσει ο πωλητης. θαλασσινο απο αρχαριο δεν στηνεται σε μια ωρα μεσα. εχει εκατονταδες ποστ και αρθρα με το τι να ξεκινησει καποιος.κατσε πριν κανεις το οτιδηποτε και διαβασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #16 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Οκ θα ψαξω στο forum η και στο διαδυκτιο να βρω κάποιο άρθρο σύμφωνα με τα λίτρα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #17 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Ξέρετε μήπως ποιος είναι ο μέσος όρος του κόστους ενός κομπλέ θαλασσινου ενυδρείου? Όχι για τη συντήρηση για τον εξοπλισμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 21 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Τα παιδια,στο παρακατω link,εχουν κανει πολυ καλη δουλεια και θα σου λυθουν πολλες αποριες! Διαβασε το και αν μετα εχεις καποιες ερωτησεις εδω ειμαστε παλι να τις συζητησουμε,ευχαριστως http://www.aquazone.gr/forums/topic/50474-aeoeu-iio-ieenu-iio-eae-oeociu-iio-reefaes/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #19 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 λεω να παρατήσω το όλο θεμα γιατι σημερα προς έκπληξη κατι φίλοι μου εκαναν δώρο ενα σκύλο οπότε.......................σκυλος+αλογο+θαλασσινο+γλυκό ενυδρείο=απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!!!! Ένα ζώο ακόμη και θα θεωρείται το σπίτι μου ζωολογικος κηπος! Μετά εμφανίζομαι εγώ με τη ντουντούκα και φωνάζω: "ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ 3€" τώρα που το σκέφτομαι δεν ειν΄κακή ιδεα!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 21 Δεκεμβρίου 2013 #20 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 χαχαχα! Παντως σου βγαζω το καπελο που σκεφτηκες ωριμα και με αγαπη για τα ζωντανα! Μην λες οτι θα το παρατησεις το ολο θεμα....πες οτι απλα το αναβαλεις! Ειναι κριμα να μην απολαυσεις ενα τοσο ομορφο χομπυ,οσο αυτο του θαλασσινου ενυδρειου. Σε περιμενουμε παλι οταν θα ειναι καταλληλες οι συνθηκες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 21 Δεκεμβρίου 2013 Author #21 Share 21 Δεκεμβρίου 2013 Φυσικά οταν θα τακτοποιηθει το θέμα "ζούγκλα" θα ξανα αρχίσω να σκέφτομαι για το θαλασσινο μεχρι τοτε...παναγιά βόηθα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 22 Δεκεμβρίου 2013 #22 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 λεω να παρατήσω το όλο θεμα γιατι σημερα προς έκπληξη κατι φίλοι μου εκαναν δώρο ενα σκύλο οπότε.......................σκυλος+αλογο+θαλασσινο+γλυκό ενυδρείο=απόλυτη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!!!!! Ένα ζώο ακόμη και θα θεωρείται το σπίτι μου ζωολογικος κηπος! Μετά εμφανίζομαι εγώ με τη ντουντούκα και φωνάζω: "ΠΕΡΑΣΤΕ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ 3€" τώρα που το σκέφτομαι δεν ειν΄κακή ιδεα!... Σήμερα που μπήκα να σε συγχαρώ που αποφάσισες να πάρεις το θέμα ζεστά μετά από καιρό και για δευτερη φορά διάβασα το παραπάνω Bέβαια σαν τελικό συμπέρασμα και παρόλο που δεν είμαι "θαλασσινός"(ακόμα...??!!) θα προτιμούσα να ακούσω και εγώ το παράτω. . . Μην λες οτι θα το παρατησεις το ολο θεμα....πες οτι απλα το αναβαλεις! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #23 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 Η αληθεια ειναι οτι ηθελα να κανω ενα θαλασσινο ΠΑΡΑ πολυ ομως αφοτου μπηκε ΚΑΙ ο σκυλος στο σπίτι δεν μπορώ να τα βγάλω περα μόνη μου. Άμα συμμαζευτουν τα πράγματα ίσως τσουκου τσουκου το αρχίσω αλλα σκέψου τη θέση μου με 1 άλογο, 1 ενυδρείο και ένα σκύλο. Εκτος απο κουραστικό είναι και δαπανηρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmarbel 22 Δεκεμβρίου 2013 #24 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 δεν ξέρω αν μπορούν να αντισταθμήσουν ένα άλογο, αλλά εγώ έχω σκύλο, γάτο, καναρίνια, cockatiels, τρεία ενυδρεία (ενα εξ αυτών νανο reef) και νεροχελώνες. never give up! A, και ζούμε όοοολοι αρμονικά! Δεν εχω εισιτήριο..αλλά θα έβαζα εθελοντική εργασία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
siamese fighting fish 22 Δεκεμβρίου 2013 Author #25 Share 22 Δεκεμβρίου 2013 φιλε μου το αλογο ειναι τεραστια ευθυνη. Χειροτερο απο καθε ενυδρειο και καθε γατα ή σκυλο. Επισεις δεν εχω ουτε χρονο ουτε αντοχη για τοσα ζωα. Καθε μηνα παθαινω με τα εξοδα για τα κατοικιδια. Τα δικα μου εξοδα ειναι ΛΙΓΟΤΕΡΑ απο των κατοικιδιων μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος