pesidi 17 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 καλησπερα παιδια,μια ερωτηση,εαν θελουμε να κανουμε ενα ενυδρειο,με 10αρι τζαμι και οχι 12 αρι ωστε να ελαχιστοποιηουμε το κοστος,ποιο ειναι το μεγιστο μεγεθος που μπορουμε να δωσουμε? τονιζω πανω απο ολα η ασφαλεια και οχι να ειμαστε με την ψυχη στο στομα,π.χ. ενα φιλαρακι μου που ασχολειται χρονια μου ειπε οτι μηκος και πλατος δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα,αλλα υψος οχι πανω απο 50 ποντους σε 10 αρι τζαμι,απο την αλλη ενα κατστημα που κατασκευαζει ενυδρεια μου ειπε οτι και 60 ποντους υψος δεν εχω προβλημα, τα αλλα μετρα ειναι παχος 60 και μηκος απο 1,6 μεχρι 1,8..ακουω γνωμες,ευχαριστω α και κατι αλλο παιδια,σε ενα τετοιο ενυδρειο τετοιον διαστασεων,τι φωτιστικο χρειαζομαι και που μπορω να βρω εχετε να μου προτεινεται κατι? λογικα το παλιο μου μηκους ενος μετρου δεν φτανει ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Με κόντρες πάνω, κάτω και σύνδεση στις κόντρες και στην μέση. Το πρόβλημα εμφανίζετε στην μέση του ενυδρείου. Κάνει κύρτωση το τζάμι. Ασφαλές μπορεί να γίνει ένα ενυδρείο με μέγιστο ύψος 60cm και μήκος περίπου 1,70 με 1.80 με διπλές κόντρες στην μέση. Κόντρες μπαίνουν στο μήκος του τζαμιού πάνω και κάτω, αλλά θα πρέπει να δεθούν με τις απέναντι με μια η δυο κόντρες που θα περνούν κατά το πλάτος του ενυδρείου και θα κολληθούν μεταξύ τους. Το πλάτος καλό θα ήταν να μην ξεπερνά τα 60 cm Ένα ενυδρείο 1,80Χ0,60Χ0,60 βγαίνει 648 λίτρα νερού. Δηλαδή 648 κιλά βάρους. Πολλά κιλά ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesidi 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #3 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 ΚαταρχΑς ευχαριστώ πολύ,εαν πούμε ότι θα το κανουμε με 10αρι τζάμι ποιο είναι το μεγιστο .μεγεθος ωστε μπορουμε να κοιμόμαστε ησυχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 17 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 υπάρχει ενυδρείο το οποίο είναι με δεκάρι τζάμι και έχει διαστάσεις 200 χ 50 χ 60 παλιότερα είχε κολληθεί 180 χ 50 χ 70 (Μ χ Π χ Υ) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο δεν θα πρέπει να δώσει πολύ ύψος αν το κάνεις 50 μπορείς να το κάνεις και rimless το μήκος και το πλάτος δεν αυξάνουν την πίεση ούτε τα παραπάνω λίτρα αυτό που αυξάνει την πίεση και στην ουσία δημιουργεί το πρόβλημα είναι το ύψος. Αν το κάνεις 60 θα πρέπει να το δέσεις με κόντρες όπως σου προανέφερε ο bouboulas πιο πάνω.Αν θέλεις να κάνεις ενυδρείο με διαστάσεις 10 μέτρα χ 10 μέτρα με 50 εκατοστά ύψος με 10άρι τζάμι είσαι οκ απλά για την σιγουριά που σου δίνει στο μάτι βάλε του κόντρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 17 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesidi 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #6 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 κοντρες εννοειται θα μπουνε πανω κατω..και καποιο λινκ με ετοιμα φωτιστικα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 ΚαταρχΑς ευχαριστώ πολύ,εαν πούμε ότι θα το κανουμε με 10αρι τζάμι ποιο είναι το μεγιστο .μεγεθος ωστε μπορουμε να κοιμόμαστε ησυχει? Θα σου έλεγα να περιοριστείς στις διαστάσεις που σου προανέφερα. Ιδικά αν είσαι και σε κάποιο όροφο τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν είναι μόνο το θέμα της ασφάλειας του ενυδρείου, είναι και το φορτίο που αντέχει το πάτωμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesidi 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 δλαδη εαν πουμε οτι εχουμε 1,7 μηκος και 60 πλατος 60 υψος ειμαστε οκ,η θα μαζευουμε νερα βραδιατικα, περιμετρικα κοντρες χρειαομαστε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Με το 10αρι τζάμι κόντρες οπωσδήποτε όπως σου προανέφερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 17 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Θα σου έλεγα να περιοριστείς στις διαστάσεις που σου προανέφερα. Ιδικά αν είσαι και σε κάποιο όροφο τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεν είναι μόνο το θέμα της ασφάλειας του ενυδρείου, είναι και το φορτίο που αντέχει το πάτωμα. η πλάκα μπορείς να σηκώσει 5 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τόσο μεγάλο ενυδρείο για να έχει πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #11 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 η πλάκα μπορείς να σηκώσει 5 τόνους ανά τετραγωνικό μέτρο δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τόσο μεγάλο ενυδρείο για να έχει πρόβλημα! Από χομπιστα ενυδρειοφιλο και πολιτικό μηχανικό και μέλος του φόρουμ, μετά από μια κουβέντα που είχαμε, μου εξήγησε πως μετά τον αντισεισμικό νόμο μια οικοδομή πρέπει να σηκώνει 700 κιλά ανά τετραγωνικό βάση της νομοθεσίας Στις παλιότερες άστα να πάνε. Εσύ πιστεύεις πως ένας εργολάβος οικοδομών θα έριχνε παραπάνω μπετό και σίδερο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pesidi 17 Δεκεμβρίου 2013 Author #12 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 παιδια ουτο συ αλλως σε μονοκατοικια θα ειναι,δηλαδη για να καταλοιξουμε 1,7 μηκος 0,6 πλατος και υψος δεν θα εχω προβλημα με κοντρες πανω κατω..ετσι? εννοω και εσεις θα το βαζατε σπιτι σας..εεε!!! και bouboula εαν μπορεις σε παρακαλω να με κανεις ακομα μια διευκρινηση για τις κοντρες,απο οτι καταλαβα απλα πανω κατω δεν αρκουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 17 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 σορι που επεμβαινω παιδια.επειδη και εγω θα κανω ενευδρειο 160Χ55Χ70 600 λιτρα δλδ και ειμαι δευτερο οροφο σε εργατικες κατοικιες 15ετιας υπαρχει προβλημα να φυγει κανενα πατωμα?εχω ηδη 260λιτρι αλλα τωρα που το ειδα το θεμα αυτο αρχισα και ανησυχω λιγο. απο οτι εχω ρωτησει τον θειο μου που ειναι μια ζωη χτηστης(τωρα ειναι 74 χρονον)μου λεει δεν νιωθει τπτ το μπετο και τονο να βαλεις δεν καταλαβαινει.αν επεφταν ετσι οι οικοδομες θα ημασταν ολοι πεθαμενοι λεει χαχα. αλλα εσεις βλεπω λετε αλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 Έχω φτιάξει για λογαριασμό φίλου 180Χ60Χ65 ύψος. Τρία χρόνια τώρα δεν έχει πρόβλημα. Εγώ δεν θα το άφηνα χωρίς κόντρα στην μέση και πάνω και κάτω. Ξέρω εγώ… ο διάολος έχει πολλά ποδαρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 σορι που επεμβαινω παιδια.επειδη και εγω θα κανω ενευδρειο 160Χ55Χ70 600 λιτρα δλδ και ειμαι δευτερο οροφο σε εργατικες κατοικιες 15ετιας υπαρχει προβλημα να φυγει κανενα πατωμα? εχω ηδη 260λιτρι αλλα τωρα που το ειδα το θεμα αυτο αρχισα και ανησυχω λιγο. απο οτι εχω ρωτησει τον θειο μου που ειναι μια ζωη χτηστης(τωρα ειναι 74 χρονον)μου λεει δεν νιωθει τπτ το μπετο και τονο να βαλεις δεν καταλαβαινει.αν επεφταν ετσι οι οικοδομες θα ημασταν ολοι πεθαμενοι λεει χαχα. αλλα εσεις βλεπω λετε αλλα. Μπορεί να μην έχει πρόβλημα στην κατάσταση που είναι τώρα. Σε περίπτωση σεισμού τι γίνετε; Ρώτα και κάνα πολιτικό μηχανικό να σου πει την γνώμη του. Σίγουρα θα ξέρει καλύτερα από εμάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 17 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 θα ρωτησω ναι γιατι αν και μηχανολογος που τελειωνω με το καλο δεν εχω γνωσεις περι σεισμου κτλ.καλα πιστευω σε σεισμο ουτε το ενυδρειο θα αντεξει ουτε τπτ θα ανοιξει στα δυο αλλα αλλο θεμα αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #17 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 θα ρωτησω ναι γιατι αν και μηχανολογος που τελειωνω με το καλο δεν εχω γνωσεις περι σεισμου κτλ.καλα πιστευω σε σεισμο ουτε το ενυδρειο θα αντεξει ουτε τπτ θα ανοιξει στα δυο αλλα αλλο θεμα αυτο. Το θέμα είναι μην βρεθεί στο ισόγειο. Έστειλα σε ένα φίλο εδώ στο φόρουμ ένα πμ μήπως μπορέσει να ανοίξει ένα θέμα σχετικά με τις αντοχές ενός κτηρίου. Είναι πολίτικος μηχανικός και σίγουρα θα μπορεί να μας πει καλύτερα. Σε μια κουβέντα που είχα πριν λίγο καιρό μαζί του αναθεώρησα πολλές απόψεις μου πάνω στο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 17 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 απο το δευτερο να βρεθει στο ισογειο?τοσο πολυ λες ειναι το κακο?δλδ και τωρα με το 260λιτρο που εχω αν γινει τπτ θα φυγει κανενα εδαφος λες?τετοια πες μου να μεινω με κανα 50λιτρο στο τελος χαχα.καλα εκανες με ενδιαφερει πολυ και μενα το θεμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bouboulas 17 Δεκεμβρίου 2013 #19 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 (edited) απο το δευτερο να βρεθει στο ισογειο?τοσο πολυ λες ειναι το κακο?δλδ και τωρα με το 260λιτρο που εχω αν γινει τπτ θα φυγει κανενα εδαφος λες?τετοια πες μου να μεινω με κανα 50λιτρο στο τελος χαχα.καλα εκανες με ενδιαφερει πολυ και μενα το θεμα. Εντάξει ρε συ, υπερβάλω !! Αλλά καλό θα ήταν να έχουμε και την γνώμη κάποιου ειδικού. Και εγώ έχω τετρακοσαρι διακοσαρι και κατοσταρι σε σειρά. Απλός από κάτω έχει δοκάρι. Έγινε επεξεργασία 17 Δεκεμβρίου 2013 - bouboulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickst 17 Δεκεμβρίου 2013 #20 Share 17 Δεκεμβρίου 2013 νομιζω ειναι 15 ποντους η πλακα απο οροφο σε οροφο.ας ακουσουμε ομως και εναν πιο ειδικευμενο στον τομεα αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiris_volos 13 Ιανουαρίου 2014 #21 Share 13 Ιανουαρίου 2014 καλησπερα παιδια.. εμενα τα τζαμια απο το ενυδρειο ειναι 10 χιλιοστα.. και θελω να το κανω 100Χ40Χ60 υψος..πιστευω δεν θα εχω προβλημα...θελω να μου εξηγησετε λιγο για τις κοντρες..ειναι λοριδες τζαμι που τις κολλαμε στις δυο ακρες του ενυδρειου και στη μεση πανω κατω?και η συνδεσεις στις κοντρες πως ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sammy 13 Ιανουαρίου 2014 #22 Share 13 Ιανουαρίου 2014 Είναι λωρίδες τζαμιού που τις κολλάμε στις πλευρές και όχι στις άκρες του ενυδρείου, μπρος και πίσω, πάνω και κάτω στο μήκος των τζαμιών και για δέσιμο τις πιάνουμε κάθετα(δηλαδή στο πλάτος του ενυδρείου) μεταξύ τούς δεξιά και αριστερά ή και στη μέση(ανάλογα με το μήκος), στο κάτω μέρος ακουμπάνε όλες περιμετρικά στο πάτο. Στις διαστάσεις σου, δεν θα σου πρότεινα να βάλεις κάθετα κόντρες στο πάνω μέρος, μπρος και πίσω αρκουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiris_volos 13 Ιανουαρίου 2014 #23 Share 13 Ιανουαρίου 2014 θα κολληθουν στο πανω μερος του τζαμιου η απο μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 13 Ιανουαρίου 2014 #24 Share 13 Ιανουαρίου 2014 Από μέσα και προς τα επάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argiris_volos 13 Ιανουαρίου 2014 #25 Share 13 Ιανουαρίου 2014 ευχαριστω πολυ παιδια...μολις το φτιαξω θα ανεβασω φωτος με την πρωτη μου δουλεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος