ROBIN 16 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Κλημέρα Επειδή παλαιότερα τάιζα και με κατεψυγμένες και αρτέμια ζωντανή και είχα απώλειες στους δίσκους μου τώρα ταίζω μόνο ξηρά τροφή και σπιρουλίνα και πάνε καλά. Θέλω όμως να τους βάλω και λίγη κατεψυγμένη καθώς και διάβασα ότι κυκλοφορούν και ζωντανές τροφές χωρίς να δικινδυνέψω την ασφάλειά τους . Τα φώτα σας παρακαλώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Δέν νομίζω ότι οι απώλειες σου οφείλονταν στην κατεψυγμένη τροφή.Οι πλειοψηφία των δισκάδων ταΐζουν κατεψυγμένη χωρίς πρόβλημα. Προσωπικά δέν ε΄χω δίσκους εδώ και χρόνια αλλά πάντοτε τάιζα κατεψυγμένη αλλά και ζωντανές όπως dafnia, white worms, grindal worms και άλλα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Συμφωνω με τον Χρηστο αλλα κι εγω ειχα παρατηρησει μια εξαρση σπυριων και αλλων σαχλαμαρων στους δισκους μου με καποιες κατεψυγμενες! Μια καλη ειναι της ocean nutrition! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 16 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Γενικά να προτιμάτε τροφές οι οποίες είναι αποστειρωμένες (ή τουλάχιστον έτσι γράφουν στην συσκευασία).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 16 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Το πρόβλημα δεν είναι στις τροφές αλλά στα υπολείμματα των τροφών που προκαλούν δημιουργία μικροοργανισμών γι' αυτό όταν ταΐζουμε κατεψυγμένη θέλει πολύ προσοχή στην ποσότητα να φαγώνεται αμέσως και τυχόν υπολείμματα να απομακρύνονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasilis4x4 16 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Aν εχεις μικρα δισκακια να τους δινεις κατεψυγμενη μοσχοκαρδια και σπιρουλινα απαραιτητως 3-4 φορες Αν εχεις δισκους ενηλικους σε πληρη αναπτυξη μια φορα τη βδομαδα ετσι για λιχουδια Δεν χρειαζεται παραπανω..... Εννοειται και ποικιλια ξηρας τροφης ενναλαξ καθημερινα και τροφες που περιεχουν σκορδο και σπιρουλινα Επισης μπορεις να μουλιαζεις tetra discus bits σε σκορδοζουμι..........τρελλαινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
archer65 16 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 (edited) καλησπερα ,τα προβληματα δεν πρεπει να ηταν απο την κατεψυγμενη τροφη -εκτος και αν την ξεπαγωνες την ξαναπαγωνες και ξεπαγωνες παλι . Εγω προσωπικα ταιζω 3-4 φορες την μερα μοσχοκαρδια επι εξι μερες /την εβδομη εχει νηστεια ,και μαζευω τα υπολειματα αν υπαρχουν με μικρη αλλαγη νερου καθε δυο μερες-περιπου εκατο λιτρα στα επτακοσια. Αν εχεις μικρα δισκακια η μοσχοκαρδια προσωπικα ειναι η καλυτερη τροφη και ξερεις τι εχει μεσα , ποτε μου δεν εχω βαλει του ετοιμη . Υγ 1. τι ειδος δισκους εχεις και τι μεγεθος ; 2. Αν βαλεις αρακα στην καρδια η σπιρουλινα δεν ειναι απαραιτητη Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2013 - archer65 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 19 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 19 Δεκεμβρίου 2013 το παραδοξω ειναι οτι οι δικοι μου δισκοι ουτε καν αγγιζουν την κατεψυγμενη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
archer65 20 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 καλημερα σου δοκιμασε σε μικρη ποσοτητα μοσχοκαρδια ωμη και βρασμενα αρακα - γαριδες με κελυφος η χωρις - σκορδο , μετα πολτοποιησετα σε μπλεντερ , βαλτα καταψυξη -εγω το βαζω σε παγοκυστη - και τη αλλη μερα δωστους το . πιστευω θα γινει αναρπαστο , καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 17 Ιανουαρίου 2014 #10 Share 17 Ιανουαρίου 2014 ερωτηση παντελως αγχαριου... το σκορδοζουμι πως ακριβως το φτιαχνω? βραζω σκελιδες σκορδου στο νερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
archer65 17 Ιανουαρίου 2014 #11 Share 17 Ιανουαρίου 2014 Το σκορδοζουμι υπαρχει ετοιμο στα ενυδρειακα μαγαζια -ιντερνετ , η αλλοιως το βραζεις και το αλεθεις με την ωμη καρδια -δικος μου τροπος δοκιμασμενος .υγ. στα υλικα θα προσθεσεις αρακα και σπανακι οπωσδηποτε -ειναι για την περιοκτικοτητα σε ασβεστιο και για τα εντερικα τους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgosmarios 17 Ιανουαρίου 2014 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2014 Συμφωνω με τον Χρηστο αλλα κι εγω ειχα παρατηρησει μια εξαρση σπυριων και αλλων σαχλαμαρων στους δισκους μου με καποιες κατεψυγμενες! Μια καλη ειναι της ocean nutrition! +1000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ScarFace 18 Ιανουαρίου 2014 #13 Share 18 Ιανουαρίου 2014 .......... Μια καλη ειναι της ocean nutrition! Καλημερα και απο εμένα! Οπως σου ειπε και ο Θοδωρης ειναι πολυ καλη κατεψυγμενη!Είναι η μονη κατεψυγμενη που τρώνε οι δικοί μου δίσκοι!πέφτουν με τα μούτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonedessa 20 Ιανουαρίου 2014 #14 Share 20 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα θεωρώ πως η σπιτική μοσχαροκαρδιά είναι από τις καλύτερες επιλογές. Με προσθήκη σπιρουλίνας , σκορδοζούμι και κάτι ακόμα της επιλογής μας για να τη δέση όπως φλακες. Ειδικά για ανάπτυξη μικρών. Το μόνο κακό που έχει είναι που βρωμίζει πολύ το νερό, επίσης εάν μείνει στο υπόστρωμα κάποιο κομμάτι ,μπορεί να έχει ίνες, σαπίζει και εφόσον δεν απομακρυνθεί μολύνει και το υπόστρωμα (μαύρο σαν μούχλα ). Επίσης για τα κατεψυγμένα BLOODWORM τρελαίνονται σχεδόν όλοι οι δίσκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 26 Ιανουαρίου 2014 #15 Share 26 Ιανουαρίου 2014 Ξέρει κανείς ποια εταιρία έχει τα καλύτερα από τα παρακάτω? Μοσχοκαρδιά - Μοσχοκαρδιά special blend - Μοσχοκαρδιά με astraxanthine (για extra κόκκινο) - Αρτέμια - Bloodworms Για να μην έχουμε εντερικα προβλήματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 26 Ιανουαρίου 2014 #16 Share 26 Ιανουαρίου 2014 Αν μιλας για κατεψυγμενη θα σου προτεινα της ocean nutrition! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 26 Ιανουαρίου 2014 #17 Share 26 Ιανουαρίου 2014 ναι για κατεψυγμενη μιλαω... ειναι καλη εταιρια αυτη...το θεμα ειναι οτι μονο την ocean nutrition γνωριζω σαν εταιρια... καμια αλλη καλη εταιρια υπαρχει? πχ οι τροφες του Dr. Bassleer ειναι καλες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 26 Ιανουαρίου 2014 #18 Share 26 Ιανουαρίου 2014 (edited) γιατι δεν φτιαχνεις μονος και θελεις να αγορασεις????οι σπιτικες θεωρω πως ειναι καλυτερες και εχουν μεγαλωσει γενιες και γενιες δισκων χωρις προβλημα..μονο να προσεξεις αυτο που σου επισημαναν τα παιδια απο πανω ,να μην ριχνεις παραπανισια τροφη....οσο για το σκορδοζουμι εγω δεν αγοραζω ετοιμο,περνω 3 κεφαλια σκορδο τα ριχνω μεσα στον αποχυμωτη και μου βγαζουν τον χυμο τους που ειναι τρομερα δυνατος και αποθηκευεται στο ψυγειο....Α τον αποχυμωτη αμεσως πλυσιμο.....Α ξεχασα να ρωτησω σε τι θερμοκρασια ειχες τους δισκους σου με τα προβληματα απο την διατροφη τους? Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2014 - AKIS1830 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 26 Ιανουαρίου 2014 #19 Share 26 Ιανουαρίου 2014 δεν ειπα οτι εχουν οι δισκοι εντερικα προβληματα απλα για να μην εχουμε επιδη ειναι μεν σκληρα καρυδια αλλα με το στομαχακι τους εχω ακουσει πολλα.... ειδικα απο diy τροφες... ΥΓ στου 29,5 βαθμους ειναι το ενυδρειο επισης ν ακανω μια τελευταια ερωτησουλα.... τις βιταμινες που κατα κυριο λογω ειναι οι B που συμβαλουν στους δισκους απο ποιες τροφες τις παιρνουν? ή απο ιχνοστοιχεια του νερου? (εγω κανω αλλαγες 100% ΑΟ και βαζω μονο discus trace) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 26 Ιανουαρίου 2014 #20 Share 26 Ιανουαρίου 2014 τις βιταμινες τις ριχνω σαν συμπληρωμα μεσα στην τροφη,εκτος αυτου ριχνω και μεγαλη ποσοτητα απο ετοιμες τροφες ,σε οσο το δυνατο μεγαλυτερη ποικιλια (πανω απο 10 διαφορετικες απο λιγο)....φανταζομαι το κανεις και εσυ αυτο.(για αρκετες βιταμινες και ερκετη πρωτεινη μπορεις να ριχνεις και καθαρισμενα αυγα αρτεμιας που ειναι αρκετα πλουσια τροφη ,και ειναι και απαλλαγμενη απο παθογονους οργανισμους αφου απουσιαζει το κελυφος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalmichalis 26 Ιανουαρίου 2014 #21 Share 26 Ιανουαρίου 2014 καλα με κουφανες τωρα με την αρτεμια!!! ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AKIS1830 26 Ιανουαρίου 2014 #22 Share 26 Ιανουαρίου 2014 μην ΄΄τολμησεις΄΄ να την αγορασεις απο εδω.....εχει κλαμα .ψαξε στο στο ebay...αν θες βοηθεια......πες!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 26 Ιανουαρίου 2014 #23 Share 26 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα επειδή είμαστε και μερικοί αρχάριοι. Σε τι ποσότητες τα βάζεις όλα αυτά στο μπλέντερ. Τη μοσχαρίσια καρδιά την παίρνεις από κρεοπωλείο? Το σκόρδο μπορείς να το βάλεις στο μείγμα ολόκληρο?. Σε τι υφή θα βγει υδαρή ή στερεή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frog 26 Ιανουαρίου 2014 #24 Share 26 Ιανουαρίου 2014 (edited) Δεν τα βάζεις όλα μαζί τα αλεθεις ξεχωριστά και τα ζυμωνεις όλα μαζί σαν κιμά το μείγμα είται λίγο πιο νερουλό από κιμά. Τα σκόρδα τα βάζεις με λίγο νερό στο μπλέντερ και γίνονται σαν κρέμα μετα τα πρόσθετες στο μείγμα. Μοσχαροκαρδια βρίσκεις σε κρεοπωλεία αλλά δεν έχουν όλα αν εχεις κάποιον γνωστό κρεωπολη στην γειτονιά ρωτά εκει. Απλα πρέπει να καθαρισεις τις ίνες απο την καρδιά πριν την αλέσεις στον μπλέντερ αυτό είναι λίγο ζόρι. Συνταγές έχει πολλές στο ίντερνετ Αφού ετοιμασεις το μείγμα η το βάζεις σε παγοθηκες ή σε σακούλες τροφίμων αφού το εχεις απλώσει σε πλάκα πάχους περίπου 1εκατοστου για να κόβεται πιο εύκολα. Ανάλογα με την ποσότητα που κανεις και τον αριθμο των ψαριων μπορείς να ταιζεις για 1-2 μηνες καλό είναι να μην μένει παραπάνω η τροφή. Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2014 - Frog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sport Billy 26 Ιανουαρίου 2014 #25 Share 26 Ιανουαρίου 2014 Frog είσαι άψογος ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος