Jump to content

Θέρμανση Κατοικίας.

Recommended Posts

Καλή σας μέρα.

Με αφορμή το κρύο και τις οικονομικές δυσκολίες που όλοι από λίγο εώς πολύ αντιμετωπίζουμε, σας προσκαλώ να συζητήσουμε για αποδοτικούς και οικονομικούς τρόπους θέρμανσης.

Οπώτε ας καταθέσουμε όλοι τις εμπειρίες μας.

Εγώ σε 85 τ.μ έχω σύνολο 25 kw εγκατεστημένη ισχύ παλαιών θερμοσυσσωρευτών.

ζεσταίνει αλλά τσουρουφλίζει.

Εγω σε κουβεντα με γνωστο μου ηλεκτρολογο εθεσα το ερωτημα τι ειναι προτιμοτερο για να ζεσταινω ενα μικρο χωρο: Θερμοσυσσωρευτης με νυχτερινο ή σωμα λαδιου 2000 watt με θερμοστατη? Η απαντηση του ηταν θερμοσυσσωρετης λογω νυχτερινου.

Γιατί το σωμα λαδιου τις ώρες που θα έχει μειωμένο τιμολόγιο πως θα χρεώνεται

Γιατί το σωμα λαδιου τις ώρες που θα έχει μειωμένο τιμολόγιο πως θα χρεώνεται

Ο θερμοσυσσωρευτης δουλευει μονο το βραδυ και αποθηκευει θερμοτητα για ολη την ημερα. Το σωμα λαδιου δε θα καιει το βραδυ καθοτι ασκοπο.

αν μιλαμε μονο για θερμανση με ρευμα δεν υπαρχει ποιο οικονομικη καταναλωση απο αυτη του aircondition η την αντλιας θερμοτητας(παραπλησια τεχνολογια)αφου και τα δυο παραγουν 3 φορες τουλαχιστον το ρευμα που καινε σε θερμοτητα και με καλα μηχανιματα μπορεις να πετυχεις και 5 φορες.....αρα αναλογα το μηχανημα 3-5 φορες οικονομια εναντι ολων των συσκευων που καινε ρευμα(αφου ολες οι αλλες συσκευες παραγουν θερμοτητα ακριβως για τα watt που καινε)

Εμεις εχουμε αντλια θερμοτητας και air condition σε ολα τα δωματια και ειμαστε μια χαρα

Νταξει οταν ειχαμε αναμενο μερα νυχτα στους 4 μηνες ηρθε λογαριασμος απο ολα τα ηλεκτρικα 1800 μονο του που μετραει ο φιλος μου τις κιλοβατορες δεν ξερω πρεπει να τον ρωτησω

αν μιλαμε μονο για θερμανση με ρευμα δεν υπαρχει ποιο οικονομικη καταναλωση απο αυτη του aircondition η την αντλιας θερμοτητας(παραπλησια τεχνολογια)αφου και τα δυο παραγουν 3 φορες τουλαχιστον το ρευμα που καινε σε θερμοτητα και με καλα μηχανιματα μπορεις να πετυχεις και 5 φορες.....αρα αναλογα το μηχανημα 3-5 φορες οικονομια εναντι ολων των συσκευων που καινε ρευμα(αφου ολες οι αλλες συσκευες παραγουν θερμοτητα ακριβως για τα watt που καινε)

air contition inverter επώνυμης εταιρίας ( όχι no name γιατί μπορεί και αυτά να μην καταναλώνουν πολύ αλλά δεν αποδίδουν σε χαμηλές θερμοκρασίες (+8 και κάτω) )

επώνυμης εταιρίας μέχρι 0 και κάτω αρχίζει να μην αποδίδει καλά οπότε καβαντζα και ένα θερμοπομπό για την μια το πολύ δυο εβδομάδες που υπάρχουν αυτές οι θερμοκρασίες στην Αθήνα .

και για πιο βόρεια νομίζω το καλύτερο είναι το ξύλο , ενεργειακό τζάκι ,για μεγάλα σπίτια καυστήρας ξύλων, και μικρότερα σπίτια σόμπα.

( οχι ότι δεν είναι καλό και για αθηνα αλλά τα ξύλα είναι πιο ακριβά και θέλουν και αποθήκη)

Έγινε επεξεργασία - Futurized

φιλε costantinos οπως σου ειπα και παραπανω σε κιλοβατορες και το aircondition και η αντλια θερμοτητας θα καινε το 1/3 με 1/5 απο τις κιλοβατορες που καις τωρα.......σε ευρω πρεπει να αναλογιστεις και τις ωρες που θα δουλευεις τα μηχανηματα μιας και εχεις νυχτερινο ρευμα......στο aircondition δεν μπορεις να κανεις κατι μια και θα καιει αναγκαστικα ολες τις ωρες,στην αντλια θερμοτητας ομως μεχρι ενα βαθμο μπορεις να εκμεταλευτεις και τη χρεωση του νυχτερινου ρευματος........ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ οποιο απο τα δυο μηχανηματα και αν επιλεξεις,και αν δεν σε απασχολει το buget της αγορας(στο οποιο η αντλια θερμοτητας τσουζει)θα επελεγα την αντλια που μπορει να πετυχει καταναλωση σε ευρω μικροτερη και απο ξυλο ,γλυτωνοντας και ολα τα κακα που "προσφερει μαζι με την οικονομια" το ξυλο ..............να ξερεις επεισης οτι τρεχει προγραμα "εξεικονομω κατοικον" οπου για αγορα αντλιας,επιδοτεισε μεχρι και το 70%της τιμης......

air contition inverter επώνυμης εταιρίας ( όχι no name γιατί μπορεί και αυτά να μην καταναλώνουν πολύ αλλά δεν αποδίδουν σε χαμηλές θερμοκρασίες (+8 και κάτω) )

επώνυμης εταιρίας μέχρι 0 και κάτω αρχίζει να μην αποδίδει καλά οπότε καβαντζα και ένα θερμοπομπό για την μια το πολύ δυο εβδομάδες που υπάρχουν αυτές οι θερμοκρασίες στην Αθήνα .

και για πιο βόρεια νομίζω το καλύτερο είναι το ξύλο , ενεργειακό τζάκι ,για μεγάλα σπίτια καυστήρας ξύλων, και μικρότερα σπίτια σόμπα.

( οχι ότι δεν είναι καλό και για αθηνα αλλά τα ξύλα είναι πιο ακριβά και θέλουν και αποθήκη)

1)αν το aircodition ,θα ειναι η κυρια πηγη θερμανσης σου,και θα ειναι συνεχεια ανοιχτο,δεν χρειαζεται να ειναι inverter,μιας και η συγγεκριμενη τεχνολογια κανει καποια οικονομια ,οταν το μοτερ του aircodition παιρνει μπρος και οχι σε ολη την διαρκεια που το μοτερ δουλευει......2)ολες οι αντλιες θερμοτητας εχουν extra μηχανισμο για να δουλευουν και κατω απο -15 βαμους..............τωρα οπως λεει και ο φιλος futurized,(απλα μαλλον δεν το θετει πολυ καλα),πρεπει να κοιταξεις το βαθμο cop του μηχανηματος που θα αγορασεις (που δειχνει ποσο ρευμα κερδιζεις σε αναλογια με την θερμοτητα που παιρνεις),αλλα να δεις και σε τη θερμοκρασια αποδιδει το καθε μηχανημα(διοτι ολα τα aircodition και οι αντλιες δεν εχουν τον ιδιο βαθμο αποδοσης σε ποιο χαμηλες θερμοκρασιες).Συνηθως(οχι παντα ομως)οι επωνυμες εταιριες εχουν καλυτερους βαθμους....

εμεις σομπα..δεν παιζει και πολυ απο οικονομια αλλα ζεστη εχουμε πολυ

1)αν το aircodition ,θα ειναι η κυρια πηγη θερμανσης σου,και θα ειναι συνεχεια ανοιχτο,δεν χρειαζεται να ειναι inverter,μιας και η συγγεκριμενη τεχνολογια κανει καποια οικονομια ,οταν το μοτερ του aircodition παιρνει μπρος και οχι σε ολη την διαρκεια που το μοτερ δουλευει......2)ολες οι αντλιες θερμοτητας εχουν extra μηχανισμο για να δουλευουν και κατω απο -15 βαμους..............τωρα οπως λεει και ο φιλος futurized,(απλα μαλλον δεν το θετει πολυ καλα),πρεπει να κοιταξεις το βαθμο cop του μηχανηματος που θα αγορασεις (που δειχνει ποσο ρευμα κερδιζεις σε αναλογια με την θερμοτητα που παιρνεις),αλλα να δεις και σε τη θερμοκρασια αποδιδει το καθε μηχανημα(διοτι ολα τα aircodition και οι αντλιες δεν εχουν τον ιδιο βαθμο αποδοσης σε ποιο χαμηλες θερμοκρασιες).Συνηθως(οχι παντα ομως)οι επωνυμες εταιριες εχουν καλυτερους βαθμους....

+1000

lenia αν εννοεις ξυλοσομπα,εχεις θεωρητικα το ποιο οικονομικο μεσο θερμανσης......αν εξαιρεσουμε το κουβαλημα(ενδεχομενως και τον ορθοπαιδικο για την μεση),το χωρο για αποθηκευση ξυλων,καθαρισμα σταχτης(μια φορα την εβδομαδα),καθαρισμα μπουρια(μια φορα στο μηνα),βαψιμο(μια φορα τον χρονο),βρωμια στο σπιτι(και συχνη ηλ.σκουπα),καπνιλα και συχνες επισκεψεις στο γιατρο για αναπνευστικα(κυριως παιδιων,μιας και εισαι στην παιδιατρικη ξερεις),,τοτε πραγματικα εχεις την καλυτερη θερμανση.......αν επεισης εφοδιαστεις και με ξυλοσομπα με φουρνο,ε τοτε δεν εχω τιποτα αλλο να προσθεσω!!!!!!!!!! Υ.Γ. :bigemo_harabe_net-131: ποιο πριγκιπισα σε ειχα κοψει,δεν μου φαινοσουν ατομο που κουβαλαει ξυλα και καθαριζει μπουρια(ελπιζω να αντεχεις και λιγη πλακα την ωρα που ξεκουραζεσαι)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kookoo::crazyyyy::kookoo::crazyyyy::kookoo::crazyyyy:

εμεις σομπα..δεν παιζει και πολυ απο οικονομια αλλα ζεστη εχουμε πολυ

άσε με τη σόμπα στο χωριό φοράμε καλοκιρινά.

έχει υψηλή απόδοση.

¨οσο για τα aircondition έχω σε όλο το σπίτι. αλλά σαςν θέρμανση δεν με τρελαίνει.

και έχω και ακριβάν επώνυμα μηχανήματα.

στην αρχη του δεκεμβρη μεταφερω ξυλα..ασε ειναι θανατος..χανω ομως οσα κιλα θα εχανες με διαιτες και γυμναστικη σε εναν χρονο...χαχαχαχα

πριγκιπισσα;; οσο θεα και να μαι

και μετριοφρωνν,,,χαχαχ

τις δουλειες τις κανω

108 τ.μ. με ένα τζάκι,δύο AC (ένα 24k btu inverter επώνυμο και ένα 9k btu) να δουλεύουν στους 23 βαθμούς συντήρηση και καυστήρας με 800 ευρώ πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα στους 20 συντήρηση (καλοριφέρ μόνο βραδυνές ώρες)....ελπίζω το τζάκι να μην περάσει τα 10 κυβικά ξύλο και το ρεύμα λόγω inverter να είναι σε normal επίπεδα...! :bigemo_harabe_net-111:

108 τ.μ. με ένα τζάκι,δύο AC (ένα 24k btu inverter επώνυμο και ένα 9k btu) να δουλεύουν στους 23 βαθμούς συντήρηση και καυστήρας με 800 ευρώ πετρέλαιο για όλο τον χειμώνα στους 20 συντήρηση (καλοριφέρ μόνο βραδυνές ώρες)....ελπίζω το τζάκι να μην περάσει τα 10 κυβικά ξύλο και το ρεύμα λόγω inverter να είναι σε normal επίπεδα...

κατι δεν παει καλα εδω!!!!!!Η εννοεις 108.000τμ Η το σπιτι που ζεσταινεις ειναι στην ανταρκτικη!!!!!!!!!!!επεισης να ξερεις οτι το τζακι(ακομα και ενεργειακο),ειναι σκετη φυρα.......στα απλα εκμεταλευεσαι το 15% των χρηματων που καις,και στα ενεργειακα στην καλυτερη των περιπτωσεων φτανεις να εκμεταλευεσαι 55%-60% των χρηματων σου εν αντιθεση με την ποιο απλη σομπα ,που εκμεταλευεσαι σε ζεστη το 70-75% των χρηματων σου....

άσε με τη σόμπα στο χωριό φοράμε καλοκιρινά.

έχει υψηλή απόδοση.

¨οσο για τα aircondition έχω σε όλο το σπίτι. αλλά σαςν θέρμανση δεν με τρελαίνει.

και έχω και ακριβάν επώνυμα μηχανήματα.

πραγματι στα κακα του aircodition ειναι ο θορυβος και η ξηρη ατμοσφαιρα λογο αερα,κατι ομως που μπορεις να αποφυγεις με αντλια θερμοτητας

Εγω σε 75τμ σομπουλα με μπουκαλα και λαμπες....κανα ρουχο παραπανω και χουχουλιασμα....

Τα ψαρια πολυ ζεστη εχουν απο εμενα :-Ρ

• Like 1

Ξυλοσομπα!μας έχει σωσει!και 2 μικρές ηλεκτρικές σόμπες στα δωμάτια μονο για να θερμαινουμε τα δωμάτια πριν κοιμηθούμε!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...