Billys_GT193 15 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Kαλησπέρα σε ολους! Σημερα παρατηρησα οτι η ροη νερου απο το φιλτρο ειχε μειωθει δραματικα και δεν εβγαζε και οξυγονο! Το εβγαλα το καθαρισα (οχι το siporax και σφουγγαρι) και κατι εγινε αλλα για λιγο... εχει μειωθει παρα πολυ η ροη του και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι! Το φιλτρο απο πανω βγαζει ενα διαφανο σωληνα να τραβαει αερα απο την ατμοσφαιρα και να εμπλουτιζει το οξυγονο.. εχει και μια βαλβιδουλα, που αμα την βγαλω τελειως δουλευει ενω αμα την βαλω οπως δουλευε μεχρι τωρα κανει κατι μπουκωματα και μια βγαζει μια οχι. Επισης πριν ανετα η αναταραξη εφτανε στο απεναντι τζαμι ενω τωρα φτανει μετα βιας. Το φιλτρο μου ειναι της Eihem το pickup και δουλευει κανα 2 μηνο! http://www.amazonios.gr/imagemagic.php?img=images/2008.jpg&w=300&h=450&page=prod_info Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 15 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 15 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Η κεφαλη επανω ειναι περιστρεφομενη και ανοιγει ή κλεινει την παροχη σε αερα. Η κεφαλη επανω αν την τραβηξεις εμφανιζει κι αλλη μια τρυπα απο κατω και διπλασιαζει τη ροη.Για να δουλεψει το συστημα bernoulli (της αναροφησης αερα) πρεπει να ειναι πατημενη μεσα η γκρι περιστρεφομενη κεφαλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 15 Δεκεμβρίου 2013 Author #4 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Η κεφαλη επανω ειναι περιστρεφομενη και ανοιγει ή κλεινει την παροχη σε αερα. Η κεφαλη επανω αν την τραβηξεις εμφανιζει κι αλλη μια τρυπα απο κατω και διπλασιαζει τη ροη.Για να δουλεψει το συστημα bernoulli (της αναροφησης αερα) πρεπει να ειναι πατημενη μεσα η γκρι περιστρεφομενη κεφαλη Ετσι το εχω.. δεν αλλαξε τιποτα δουλευε κανονικα και επεσε η ροη του νερου! Η γκρι ειναι πατημενη μεσα! Και η πανω κεφαλη ειναι τερμα ανοιχτη! Υπαρχει κατι αλλο να καθαρισω;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 15 Δεκεμβρίου 2013 #5 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Τη φτερωτη την καθαρισες ?(σε τρεχουμενο νερο και μια οδοδντοβουρτσα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 15 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Κανε ολα αυτα που σου λεει ο φιλος απο πανω αλλα και πιασε το σφουγγαρι και ζουλα το στην παλαμη σου απαλα! Μην το στιψεις, ζουλα το! Βασικα το εχεις κρατησει ολο το σφουγγαρι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 15 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Μηπως το σφουγγαρι σου εχει πιασει μπιχλα? Ζουλα το μεσα σε νερο του ενυδρειου....οχι μεσα στο ενυδρειο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 16 Δεκεμβρίου 2013 Author #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Την φτερωτη την ειχα καθαρισει σε τρεχουμενο με οδοντοβουρτσα.. τωρα θα δοκιμασω και το σφουγγαρι γιατι οντως εχει αρκετη μπιχλα... επισης το siporax εχει λασπη αυτο φανταζομαι δεν το καθαριζω... Ή μηπως να το καθαρισω μεσα σε νερο ενυδρειου και αυτο; Α και το σφουγγαρι δεν το εχω ολοκληρο ειναι το μισο για να χωρεσει το βιολογικο υλικο! Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2013 - Billys_GT193 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 16 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Ε ωραια τοτε καθαρισε το σφουγγαρι και κανε κανα δυο βουτηματα και το σιποραξ ετσι να φυγει η πολυ η μουργα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 20 Δεκεμβρίου 2013 #10 Share 20 Δεκεμβρίου 2013 Πως πηγε το καθαρισμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys_GT193 27 Δεκεμβρίου 2013 Author #11 Share 27 Δεκεμβρίου 2013 Καθαρισα το φιλτρο αλλα δεν γινοταν τιποτα... τελικα εβγαλα την ταπα απο πανω και δουλευει κανονικα... μολις την βαλω πανω σταματαει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros 27 30 Δεκεμβρίου 2013 #12 Share 30 Δεκεμβρίου 2013 παιδια καλησπερτα το ιδιο προβλημα εχω και εγω.εγω εχω auto το φιλτρο.. καθαρισα σφουγγαρι και αλλαξαα και ανθρακα και μακαρονια και μου κοπηκε η ροη. μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει?? http://tablica.pl/oferta/filtr-do-akwarium-jbl-cp-120-ID3bso3.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
polyagkistro 30 Δεκεμβρίου 2013 #13 Share 30 Δεκεμβρίου 2013 αν κοπηκε ξαφνικα η ροη του(πραγματικη περιπου 400 λιτρα/ωρα).κοιτάς τους σωλήνες μηπως εχουν βουλώσει κάπου και μετά τη φτερωτή αν ειναι εντάξει μήπως εχει σπάσει το αξονάκι!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Δεκεμβρίου 2013 #14 Share 30 Δεκεμβρίου 2013 παιδια καλησπερτα το ιδιο προβλημα εχω και εγω.εγω εχω auto το φιλτρο.. καθαρισα σφουγγαρι και αλλαξαα και ανθρακα και μακαρονια και μου κοπηκε η ροη. μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει?? http://tablica.pl/oferta/filtr-do-akwarium-jbl-cp-120-ID3bso3.html Τι εννοείς ; Άλλαξες τη σειρά ή άλλαξες το βιολογικό σου υλικό με νέο ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros 27 30 Δεκεμβρίου 2013 #15 Share 30 Δεκεμβρίου 2013 αλλαξα με νεο υλικο και τον ανθρακα και το μακαρονι αλλα δεν θυμαμαι αν απο κατω παει το μακαρονι και μετα ο ανθρακας?? και απο εκεινη την στιγμι εχασα την κανονικη ροη..ανοιξα την φτερωτη ειναι ενταξει ο αξονας και η φτερωτη αν και δεν κομπλαρει με το που την βαζω στο ρευμα αλλα καποιεσ στιγμεσ κανει ενα γρου γρου γρου και το βγαζω απο το ρευμα το βαζω παλι δουλευει αλλα οχι με κανονικη ροη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 30 Δεκεμβρίου 2013 #16 Share 30 Δεκεμβρίου 2013 Τον άνθρακα , αν δεν υπάρχει λόγος , να τον βγάλεις από το φίλτρο και να συμπληρώσεις με βιολογικό υλικό. Το βιολογικό υλικό δεν το αλλάζουμε, έτσι έχασες την βιολογία σου. Ίσως μετά από 2-3 χρόνια, να συμπληρώσουμε μικρή ποσότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spyros 27 31 Δεκεμβρίου 2013 #17 Share 31 Δεκεμβρίου 2013 δηλαδα ανθρακας δεν χρειαζεται??παιδια τα σωληνακια ηταν μπουκωμενα..τωρα ενταξει η ανακυκλοφορια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastaman 31 Δεκεμβρίου 2013 #18 Share 31 Δεκεμβρίου 2013 Τον άνθρακα τον χρησιμοποιούμε σε νεοστημένο ενυδρείο ή μετά από θεραπεία με φάρμακα για να μας "καθαρίσει" το νερό. Φυσικά μετά την χρήση του πάντα τον πετάμε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 31 Δεκεμβρίου 2013 #19 Share 31 Δεκεμβρίου 2013 Τον άνθρακα τον χρησιμοποιούμε σε νεοστημένο ενυδρείο ή μετά από θεραπεία με φάρμακα για να μας "καθαρίσει" το νερό. Φυσικά μετά την χρήση του πάντα τον πετάμε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος