Jump to content

Υποστρωμα - Βυθος

ssgiannis

Recommended Posts

Καλησπερα,

Θα ηθελα να αλλαξω το βυθο του 30 λτ μου. Οι διαστασεις ειναι 35 X 35 ( μηκος πλατος )

Επειδη εχω μπερδευτει λιγο με το υποστρωμα και τον βυθο ζητω την αποψη σας για ενα καλο βυθο και υποστρωμα που να μπορουν να βοηθησουν στην αναπτυξη των φυτων .Επισης ποσα κιλλα θα χρειαστω για αυτες τις διαστασεις ? κατι ακομα το jbl manado τι ακριβως ειναι ? αξιζει ?

Και μια καπως χαζη ερωτηση ... Βγαινει μονο σε μια αποχρωση ? ευχαριστω

Τεχνικό φυλλάδιο Jbl Manado

Συζήτηση Για Το Jbl Manado

Ψάξε στα θέματα και δεν θα βγεις χαμένος . ;)

Οκ ευχαριστω γαι τα λινκς τα διαβασα απλα εχω καποιες αποριες...

Ποσο θα χρειαστω ?

Χρειαζεται να παρω και aquabasis ?

Αξιζει ? κανει δουλεια ?

Οι αποψεις ηταν διαφορετικες και δεν κατεληξα σε συμπερασμα

http://www.aquazone.gr/forums/topic/90012-oi-dhnuoi-iio-aaioaenaaei/ αυτο ειναι το ενυδρειο τωρα (ποστ 18 )

Τι ειδος χαλικι -υποστρωμμα θα προτεινατε ?

Τα παρων δεν μου αρεσει και τα φυτα εχουν αρχισε και ΄πεφτουν ΄

Τι φυτα εχεις σκοπο να βαλεις?

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια.

Έγινε επεξεργασία - rastafarian

Τα ιδια που εχω τωρα ισως και καποιο γρασιδακι αμα με παιρνει ...

Τωρα εχω lobelia cardinalis και http://www.aquazone.gr/forums/topic/90468-oe-oeooa-aaeiae/

Φως αλλαξα προσφατα ειναι 4000 k ( δε βρηκα περιισοτερο θα κανω παραγγελια απο εξω ) ειναι pl 11 w

• 3 weeks later...

καλσπερα και παλι. οπως φαινεται θα προβω σε αγορα manado καθως βρεθηκε υποψηφιος πωλητης.

πιστευω 8 κιλα θα μου φτασουν για διαστασεις 35 χ 35 .απο φυτα εχω lobelia cardinalis , stargrass και αυτα τα οποια δεν εχουν αναγνωριστει ακομα....http://www.aquazone.gr/forums/topic/90468-oe-oeooa-aaeiae/

σε λιγο καιρο ελπιζω να παω σε καποιο γρασιδι ακομα και να το γυρισω σε φουλ φυτεμενο γαριδαδικο

για αυτο και θελω να αλλαξω υποστρωμα

επισης αξιζει να βρω aquabasis ?

Τα γρασιδια ειναι απαιτητικα φυτα σε φως,λιπασμα και co2.Αντιθετα οι γαριδες ειναι ευαισθητες σε λιπασματα και στα γαριδαδικα βαζουμε ευκολα φυτα για να μην χρειαζεται να ριχνουμε τιποτα.

Επισης,αν αλλαξεις τον βυθο σου θα χασεις ολη τη βιολογια που εχει μαζευτει εκει,οπωτε θα εχεις αστρωτο βυθο με αποτελεσμα να πρεπει να περιμενεις τουλαχιστουν 2 μηνες για να βαλεις γαριδες,θελουν στρωμενο βυθο.Διαβασε και σκεψου πριν κανεις οτιδηποτε..

Αν δενν βαλω γαριδες αλλα κρατησω τα μικρα γκαπακια πως θα αλλαξω το υποστρωμα ?

Ίσως αν κρατούσες το φίλτρο σου σε ένα άλλο δοχείο αντίστοιχο με τα λίτρα του ενυδρείου σου σε λειτουργία με νερό του ενυδρείου σου να το διατηρούσες έως ότου πραγματοποιήσεις τις αλλαγές που επιθυμείς . Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι σωστή η λύση αυτή μια και δεν το έχω κάνει και δεν το ξέρω . Σαν ιδέα όμως δεν είναι άσχημη .

Το νερο θα το βαλεις σε ενα βαρελι μαζι με το φιλτρο,το θερμοστατη και τα ψαρια σου μεχρι να τα ξυλωσεις ολα και να τα ξαναστησεις.

Αν κρατησω 20 απο τα 30 λιτρα (τα αλλα 10 ειναι η εβδομαιδιαια αλλαγη ) σε ενα βαρελι μαζι με το φιλτρο θερμοστατη και τα ψαρακια ξεστησω και ξαναστησω τα παντα και βαλω το νερο κτλπ μεςα θα ειμαι κομπλε .οποτε μενει η ερωτηση ...

Να παρω aquabasis plus ?

• 2 weeks later...

μεχρι να κατσει η μουργα θες 2-3 μερες κρατα λιγο νερο με το ΦΙΛΤΡΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μεσα στο βαρελακι...

αν βαλεις γρασιδι θες co2 φωτισμο σε λιγα λιτρα πανω απο 1w/l (καπου το διαβασα-ψαξτο) και καλο θα ηταν να βαλεις μονο υποστρωμα και οχι αμμο απο πανω....

ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΑΡΙΑ ΒΥΘΟΥ...πχ corydoras

μεχρι να κατσει η μουργα θες 2-3 μερες κρατα λιγο νερο με το ΦΙΛΤΡΟ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ μεσα στο βαρελακι...

αν βαλεις γρασιδι θες co2 φωτισμο σε λιγα λιτρα πανω απο 1w/l (καπου το διαβασα-ψαξτο) και καλο θα ηταν να βαλεις μονο υποστρωμα και οχι αμμο απο πανω....

ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΑΡΙΑ ΒΥΘΟΥ...πχ corydoras

Μην ειστε υπερβολικοι,ναι μεν τα γρασιδια ειναι δυσκολα αλλα υπαρχουν και γρασιδια που μπορεις να τα εχεις και με λιγοτερο φωτισμο απο 1w/lt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...