puntakias22 14 Δεκεμβρίου 2013 #1 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 (edited) ΠληροφορίεςΔιαστάσεις: 1.00 x 35 x 43Όγκος: 150L μικτάΚατηγορία: Φυτεμένο Φυτά: Anubias, Ludwigia repens, Ceratophyllum,ντοματιες.βελινσαριες,Alternanthera reineckii 'Bronze,Cryptocoryne wendtii,hygrophila corymbosa,και άλλα διάφορα από τα οποία δεν θυμάμαι ουτε καν πως λεγονται αλλα μαλλον ευκολα φυτα Ψάρια / Άλλα είδη: 4γκαπυς, 4 πλατυ, 5 γαριδες,2 γατοψαρα,4 νεον τετραΔιακοσμητικά υλικά: χαλικι μαυρο,σκαφανδρο(γυναικας δωρο) και μια ριζα.ακομα εχω και μια αεραντλια διπλη.η μια βγαζει πισω στη πλατη του ενυδρειου φυσαλιδες και η αλλη απο το σκαφανδροΦόντο: Μαύρο χαρτόνιΦωτισμός: 2*τ8 18 watt,1 diy t8 30 watt συν κατι κινεζικες λεντοταινιες 24watt...Διάρκεια φωτισμού: 16.00 - 24.00Φιλτράρισμα: jbl 250 cristalprofi εξωτερικο 750λιτρα/ωρα(μεταχειρισμενο χρονια)οποτε εβαλα και ενα εσωτερικο στη γωνια δεξια γιατι νομιζα οτι δεν καθαριζε καλα αλλα καμια διαφορα.. tetratec in 1000(http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=119&virtuemart_category_id=7)Θερμοστάτης: 150WΛίπανση: Υγρό λίπασμα.εδω εκανα μπαρουφα με τη δοσολογια!(seachem flourish,excel)Παροχή CO2: Όχι Παράμετροι:pH: 7.5Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):Αμμωνία (ΝΗ3): 0Νιτρώδη (ΝΟ2): 0Νιτρικά (ΝΟ3): 5Αλλαγές νερού: 20% κάθε εβδομάδαΘερμοκρασία: 25,26Άλλες πληροφορίες: το ενυδρειο μου το χαρισαν.τη γυαλλα.ειναι ολο απο τζαμι και εγιναν πολλες πατεντες για να μου γινει ετσι στο τελος.ειναι το παλιο κλασικο στυλ με ολο τζαμι μεχρι και το καπακι.μεσα εκει εχει ενα κουτι για λαμπες οπου χωραγαν μονο 2 των 60cm και μετα εγιναν πατεντες για την τριτη 90 cm και τις λεντοταινιες.θελω να καταληξω στο οτι οποιος επιχηρησει η του τυχει κατι παρομοιο καλυτερα να παρει ενα μεταχειρισμενο κομπλε με τον εξοπλισμο του.εννοειται οτι με τα χρηματα για εξοπλισμο(μεταχειρισμενο)και τη προσωπικη εργασια που εκανα θα μου ερχοταν πιο φτηνα...εχω και λιγο καφε αγλη αν δειτε πανω στο πισω τζαμι!το ενυδρειο ειναι στημενο 3 μηνες παρα κατι...και τα φυτα 2 μηνων απο κλαδεματα(οχι οτι μεγαλωσαν αλλα τουλαχιστον δεν σαπισαν κιολας).ξερω οτι τα νεον τετρα δεν ταιριαζουν με τα γκαπυ αλλα ηταν και αυτα δωρο απο τη γυναικα...παντως για 3 μηνες μια χαρα τα πανεφυσικα και περιμενω παρατηρησειςΦωτογραφίες: http://i.imgur.com/GpjiCv6.png http://i.imgur.com/C9bceZ3.jpg http://i.imgur.com/853ctT3.jpg Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2013 - dpap 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 14 Δεκεμβρίου 2013 #2 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 (edited) Γεια σου φίλε μου και αν εισαι νεος στο φορουμ καλωσορισες. Τα νέον και τα γατόψαρα δυστυχώς αν δε το γνωρίζεις δεν ζουν στις ιδιες συνθηκες με τα ζωοοτοκα. Τα πρώτα θελουν μαλακο νερο ενω τα δευτερα θελουν σκληρο. Διαλεξε ποια σου αρεσουν περισσοτερο και τα καλό θα είναι να τα αποχωριστεις....Αν κρατησεις τα νεον και τα γατοψαρα θα πρέπει να βρεις και τροπο για να μαλακωνεις και το νερο σου. (α/ο ή τύρφη) Έγινε επεξεργασία 14 Δεκεμβρίου 2013 - Μιχάλης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μιχάλης 14 Δεκεμβρίου 2013 #3 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Και κάτι ακόμα που ειδα....Σε 3 μηνες στρωμενο ενυδρειο νομιζω οτι ειναι νωρις για γαριδες. Θέλει παραπανω καιρο να στρωσει ο βυθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpap 14 Δεκεμβρίου 2013 #4 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες στην παρέα μας ! Όμορφο το έχεις κάνεις το ενυδρείο σας ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
puntakias22 14 Δεκεμβρίου 2013 Author #5 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 καλως σας βρηκα παιδια.οντως ειμαι νεος στο χομπυ(μιλαμε για μεγαλο κολλημα)τις γαριδες τις εδωσα μετα απο μια βδομαδα που τις πηρα πριν κανενα μηνα δηλαδη και εχτες ειδα μια μεσα!οι λαμπες και τα βαττ που εχω ειναι ικανες να κρατησουν java moss πισω στο τοιχο και στο ξυλο που θελω να βαλω?σχεδον να πιασω το μισο τοιχο πισω με διχτυ και βεντουζες?φανταζομαι θα θελω και πολυ ποσοτητα...το ειδα απο ενα φιλο αλλα αυτος εχει ριξει πολλα λεφτα σε co2 και λιπασματα.και τα φυτα παιδια ειναι ιδια...δεν εχει αλλαξει νομιζω τιποτα κοντα 2 μηνες τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sturm 14 Δεκεμβρίου 2013 #6 Share 14 Δεκεμβρίου 2013 Ο φωτισμος που εχεις μια χαρα ειναι! Και η μος δεν χρειαζεται co2 κτλ! Δηλαδη ολα τα φυτα χρειαζονται αλλα μερικα και χωρις αυτο μια χαρα πανε! Οσο για την ψαροσυνθεση οντως εχεις ενα θεματακι! Τα γκαπυ και τα πλατυ δεν ζουν σε ιδιο νερο με τα νεον και τα κορυ οπως ειπε και ο Μιχάλης πιο πανω και τα κορυ και τα νεον θελουν κοπαδι ενω τα πλατυ και τα γκαπυ θελουν χαρεμι 1 αρσενικου και 2-3 θυληκων. Το χαλικι που εχεις για βυθο νομιζω ειναι αρκετα χοντρο για τα κορυ με αποτελεσμα να τους στερεις το σκαψιμο που ειναι το κυριο χαρακτηριστικο τους αλλα και με κινδυνο να τραυματισουν τα ευαισθητα μουστακια τους! Για το σκαφανδρο θα σου πω απλα βγαλτο αλλα εσυ αποφασιζεις! Ελπιζω να μην σε πηρα απ τα μουτρα γιατι το ενυδρειο σου φαινεται ομορφο και μιας και λες πως εκανες τοση δουλεια φαινεται οτι εισαι μερακλης και αγαπας το χομπυ! Εχει προοπτικες να γινει κοσμημα! Υ.Γ. Καλο θα ηταν να λες στην γυναικα να μην σου παιρνει τετοια δωρα εκτος αν το χετε συζητησει πρωτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgerocks 15 Δεκεμβρίου 2013 #7 Share 15 Δεκεμβρίου 2013 Ομορφο ενυδρειο!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rastafarian 16 Δεκεμβρίου 2013 #8 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Ομορφο ενυδρειο αλλα με καποια λαθακια που διορθωνονται πολυ ευκολα. Πρεπει να σκεφτεις λιγο τη ψαροσυνθεση σου για τα ψαρια σου δεν κολλανε μεταξυ τους λογο διαφορετικων συνθικων. Το σκαφανδρο και εγω θα σου ελεγα να το βγαλεις και στη θεση του να βαλεις καμια ομορφη πετρουλα. Καλως ηρθες στο φορουμ μας και καλη διαμονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
symvoulos 16 Δεκεμβρίου 2013 #9 Share 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλώς ήρθες και άκου το μυστικό..... Είχα την ίδια ψαροσύνθεση με εσένα και μάλιστα τα neon λόγω της συζύγου.... Άρχισα λοιπόν να λέω πόσο ταλαιπορούνται τα καημένα κα όντας και λίγο τυχερός με το που βρέθηκε στον δρόμο μου ένα 90lt τσουπ μπίκε στο σπίτι και αυτό!!! Έτσι τα γκάπυ με τα γκάπυ και τα νέον με τα νέον ....άσε που έτσι πήρα και άλλα 5 νέον Αχ τα κακόμοιρα στριμώχτηκαν 12 μαζί σε ένα ενυδρείο....λες να κάτσει τπτ ακόμα;;;; χαχαχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος